WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • naox Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyciągnęłam z szafy mój zapomniany stanik sportowy i czuję się bosko.
    :) Czuję często głód, ale nie mam na nic ochoty... nie narzekam, bo wiem, że tak być powinno. Język mnie świerzbi, żeby wszystkim powiedzieć "heeeloł jestem w ciąży" :D

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nosze teraz stanik sportowy :)

Kochane mam pytanie.. Czy was tez boli brzuch tak jak na miesiaczke?? Bo mnie od wczoraj strasznie zaczeło przed snem i tak do tej pory.. Do tego momentami czuje takie ciagniecie u dolu na wysokości pochwy :( .. Jesli też tak macie to bierzecie nospe ??

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam jakoś w ubiegłym tygodniu chichibi, ale nie biorę nospy ani żadnych leków. Mam pietra i tyle. To normalne, że trochę boli.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi mnie tez ciagnie ale tez nic nie biore

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox u nas wiedza najblizsi ale tez mam ochote powiedzieć znajomym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem czuję ciągnięcie. To normalne bo macica się rozciąga;)

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi mnie ostatnio też tak mocno bolało przez 2 dni, że aż nie mogłam usnąć więc wzięłam no-spę, ale nie zauważyłam po tym żadnej różnicy :-/ mi się wydaje, że no-spa nie zaszkodzi, zwłaszcza w niewielkich ilościach...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ból jest lekki to nie ma co z no-spą szaleć. Ja czuję ciągnięcie, więc jest to do wytrzymania.

Mnie na szczęście cycki nie bolą nic a nic, więc jestem przeszczęśliwa, bo mam dużą miseczkę i sportowe ciężko znaleźć w tym rozmiarze. A jak już są - to mam wrażenie, że mam cycki ściśnięte a nie "na rusztowaniu" ;)

Inso - jesteś z Podlasia? prawda?

Sx0K.png
    ypbg.png
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja to Wam zazdroszczę tych wszystkich objawów. Tez bym chciała je mieć, a tak to ciągle sie martwię bo nie mam żadnych objawów, oprócz delikatnego bólu piersi (dużo mniejszego niż kilka dni temu).
    Dla spokoju zrobiłam bete, (czwartek 13,5 tyś., sobota 21tyś.) Gin powiedział że świetny przyrost, ale mnie i tak niepokoi brak objawów :(

halwaya ty tez nie masz żadnych objawów?

pg7sjgt.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek - piękną masz tą betę!!

kwiatuszek83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a jak u Ciebie? Widziałam, że byłaś w szpitalu. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok;)

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś zrobiłam test i wyszły 2 kreski. Po wyliczeniach termin wychodzi na 13 grudnia 2015. Mam już jedną 10 miesięczną córeczkę. Staraliśmy się o rodzeństwo dla niej. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Do lekarza udaję się dopiero jak już będzie można zobaczyć serduszko.

Flakonik, halwaya, iNso87, nikicia86, naox, Karola1990, alicja_ lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka witamy :* Na pewno bedzie wszystko dobrze.

a ja sie znowu martwie bo dzisiaj zero mdlosci. jak to mozliwe ze przeszly z dnia na dzien? :O masakra. boje sie teraz. nieslyszalam jeszcze o takim przypadku. :(
    wizyte mam w przyszla srode

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam 7 tydzien. Mam nadzieje ze z moim szczesciem wszystko w porzadku

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów po za brakiem @ i lekkim pobolewaniem brzucha w czasie, gdy miała być @. Teraz zaczęło się tak samo i mam nadzieję, że ta ciąża także będzie bezproblemowa i przyjemna :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• halwaya Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kwiatuszek - nie mam objawów.. trochę czasami brzuch/jajniki ciągną - ale to delikatnie, kilka razy mnie lekko zemdliło (wieczorami takie delikatne uczucie dyskomfortu). Pozatym czuję się świetnie, ciśnienie w normie. (tfu tfu - oby nie zapeszyć ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 14:40

Sx0K.png
    ypbg.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Jak ból jest lekki to nie ma co z no-spą szaleć. Ja czuję ciągnięcie, więc jest to do wytrzymania.

Mnie na szczęście cycki nie bolą nic a nic, więc jestem przeszczęśliwa, bo mam dużą miseczkę i sportowe ciężko znaleźć w tym rozmiarze. A jak już są - to mam wrażenie, że mam cycki ściśnięte a nie "na rusztowaniu" ;)

Inso - jesteś z Podlasia? prawda?
    Tak :) czemu pytasz?:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Dagietka witamy :* Na pewno bedzie wszystko dobrze.

a ja sie znowu martwie bo dzisiaj zero mdlosci. jak to mozliwe ze przeszly z dnia na dzien? :O masakra. boje sie teraz. nieslyszalam jeszcze o takim przypadku. :(
    wizyte mam w przyszla srode
    Flakonik to się chyba zamienilysmy na objawy,bo z moich "marnych" od początku objawow zrobily się okrutne mdlosci i dziś myslalam,ze na srodku lidla puszcze pawia :/ tak mi zle i niedobrze,jeszcze cos jakby w zoladku,jak widze jakiekolwiek jedzenie to....bleeee :( a wiecie co mnie najgorzej wkurza..wyostrzyl mi się wech :/ i czuje,ze mi wszystko smierdzi.. siedze nawet teraz w pokoju daleko za sciana od kuchni a czuje jak mój Maz na placek cygański farsz robi i mieso smazy bleee smrod...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 14:50

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka witaj z nami :-)
    Flakoni spokojnie nie ma co sie denerwować na zapas zobaczysz wszystko jest ok kazdy ma inny organizm ja nie mam zadnych mdłości i mam nadzieję ze tak zostanie :-)

• halwaya Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - poznałam po stylu wypowiedzi "powiedziałam dla mamy" - to chyba najbardziej charakterystyczne dla Podlasia. Nigdzie indziej nie słyszałam tego zwrotu.

Sx0K.png
    ypbg.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ