X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ja też jutro idę na pierwszą wizytę;) i przyznam się, że trochę się denerwuję. Jak nie będzie jeszcze widać serduszka będę się schizować do kolejnej wizyty. Wg mnie 10kg to za dużo. W programie Bosackiej "o matko" była mowa o 2-3kg czyli zwykłe zakupy.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug prawa pracy jest tak ze kobiety w ciazy nie moga dzwigac wiecej niz 5kg przy pracy stalej a przy doprywczym dzwiganiu wiecej niz 3 kg nie moga. Takie sa normy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Chyba mogę dołączyć do Was. Wczoraj test dodatni a dzisiaj beta-hcg 1351.
    Oby było dobrze..

Gratulacje :* Witamy w grudniowych mamusiach. Piękna beta. Ktory do dpo? A no i na kiedy wychodzi cie przewidywany TP? zebym mogla do listy dopisac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli lips i annielica jutro macie wizyty, czy ktos jeszcze ma jutro?
    Będziemy mocno trzymac kciuki. :)

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Martosza:-)

Ja czasem podnoszę moją córeczkę, która waży już 15 kg... staram się nie nosić jej zbyt dużo ale czasem tak jęczy, że ją nogi bolą, że się nie da inaczej ;-) mam nadzieję, że to nie ma aż takiego wpływu na ciążę...

halwaya lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips i annielica czekamy na dobre wieści:) Trzymam za Was i za Wasze fasolki kciuki:)Ja jeszcze cierpliwie czekam na swoją kolej:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, taaak mnie mdli. Mam już dość. Od rana do wieczora. Przeżyje, o ile tylko nie pojawią się wymioty. Na razie muszę spiąć poślady, bo z rodziny wciąż poza mężem nikt nie wie. I w pracy też nie mówiłam.

U nas <3 ostatnie przed owu było w Dzień Mężczyzny, także na córkę na liczę, chociaż bardzo bym chciała :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Może miałaś później owulację? Duża jest rozbieżność? Kciuki mocno zaciśnięte :-)

Owulacja 13 marca. Tak też powiedziałam ginowi. Powiedział, że tak czy inaczej ciąża jest o wiele młodsza.

Dziewczyny już sie nie moge doczekać wyników z waszych wizyt, żeby móc sobie porównać wszystko:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma tez co porównywać. Bo nawet jesli jest ten sam wiek ciazy to ciaza moze przebiegac roznie :)

Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo za wsparcie. Nawet nie wiecie jak to dużo daje siły!

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a przypomnisz kiedy masz wizyte u gina?

Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja poczytaj sobie ile kobiet, które miały niewielkie wzrosty bety urodziło zdrowe, śliczne dzieci. I tak jak Flakonik mówi każda ciąża rozwija się inaczej, każda kobieta jest inna i nosi inne dziecko. Najważniejsze jest szczęśliwe zakończenie;)

Flakonik, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czytam Was od kilku dni, i chyba nadejjszła chwila, by się ujawnić, a więc: 37 lat, czwarte dziecko...okres nieregularny, na razie spóźnia się...

Flakonik, Patus_777, alicja_, kwiatuszek83, nikicia86, halwaya, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa ktora pierwsze uslyszy <3 oby kazda z nas uslyszala

Palvin, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka - w tym samym tyg ciąży - będzie miała za tydzień wywoływane poronienie i czyszczenie. Zarodek się nie rozwinął.
    W święta powiedzieli rodzicom, przyjaciołom....a tu taka tragedia:(((

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pella. A robilas juz jakis test? :) Na kiedy wychodzi ci przewidywany TP? :)

• lips Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:35

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u gina. Jest wszystko wporzadku, te plamienia najprawdopodobniej były przez implantacje zarodka. Pęcherzyk ledwo widać ale jakieś maleństwo jest. Najważniejsze że plamienia ustąpiły :-) duphaston mam brać nadal. Kolejna wizyta tak za dwa lub trzy tygodnie wtedy usłyszę serduszko.... Już się doczekać nie mogę :-) mdłości mam wieczorem, wczoraj zjadłam kolacje i ja szybko zwróciłam :-) gratulacje dla reszty dziewczyn :-)

alicja_, nikicia86 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TP mniej więcej 12 grudnia, testuję jutro rano, ale samopoczucie od tygodnia fatalne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pella To koniecznie napisz jutro jak wyszedl test. Trzymam kciuki za pozytywny :)
    Czemu fatalne?

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ