X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ja też jutro idę na pierwszą wizytę;) i przyznam się, że trochę się denerwuję. Jak nie będzie jeszcze widać serduszka będę się schizować do kolejnej wizyty. Wg mnie 10kg to za dużo. W programie Bosackiej "o matko" była mowa o 2-3kg czyli zwykłe zakupy.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug prawa pracy jest tak ze kobiety w ciazy nie moga dzwigac wiecej niz 5kg przy pracy stalej a przy doprywczym dzwiganiu wiecej niz 3 kg nie moga. Takie sa normy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Chyba mogę dołączyć do Was. Wczoraj test dodatni a dzisiaj beta-hcg 1351.
    Oby było dobrze..

Gratulacje :* Witamy w grudniowych mamusiach. Piękna beta. Ktory do dpo? A no i na kiedy wychodzi cie przewidywany TP? zebym mogla do listy dopisac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli lips i annielica jutro macie wizyty, czy ktos jeszcze ma jutro?
    Będziemy mocno trzymac kciuki. :)

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Martosza:-)

Ja czasem podnoszę moją córeczkę, która waży już 15 kg... staram się nie nosić jej zbyt dużo ale czasem tak jęczy, że ją nogi bolą, że się nie da inaczej ;-) mam nadzieję, że to nie ma aż takiego wpływu na ciążę...

halwaya lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips i annielica czekamy na dobre wieści:) Trzymam za Was i za Wasze fasolki kciuki:)Ja jeszcze cierpliwie czekam na swoją kolej:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, taaak mnie mdli. Mam już dość. Od rana do wieczora. Przeżyje, o ile tylko nie pojawią się wymioty. Na razie muszę spiąć poślady, bo z rodziny wciąż poza mężem nikt nie wie. I w pracy też nie mówiłam.

U nas <3 ostatnie przed owu było w Dzień Mężczyzny, także na córkę na liczę, chociaż bardzo bym chciała :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Może miałaś później owulację? Duża jest rozbieżność? Kciuki mocno zaciśnięte :-)

Owulacja 13 marca. Tak też powiedziałam ginowi. Powiedział, że tak czy inaczej ciąża jest o wiele młodsza.

Dziewczyny już sie nie moge doczekać wyników z waszych wizyt, żeby móc sobie porównać wszystko:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma tez co porównywać. Bo nawet jesli jest ten sam wiek ciazy to ciaza moze przebiegac roznie :)

Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo za wsparcie. Nawet nie wiecie jak to dużo daje siły!

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a przypomnisz kiedy masz wizyte u gina?

Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja poczytaj sobie ile kobiet, które miały niewielkie wzrosty bety urodziło zdrowe, śliczne dzieci. I tak jak Flakonik mówi każda ciąża rozwija się inaczej, każda kobieta jest inna i nosi inne dziecko. Najważniejsze jest szczęśliwe zakończenie;)

Flakonik, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czytam Was od kilku dni, i chyba nadejjszła chwila, by się ujawnić, a więc: 37 lat, czwarte dziecko...okres nieregularny, na razie spóźnia się...

Flakonik, Patus_777, alicja_, kwiatuszek83, nikicia86, halwaya, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa ktora pierwsze uslyszy <3 oby kazda z nas uslyszala

Palvin, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka - w tym samym tyg ciąży - będzie miała za tydzień wywoływane poronienie i czyszczenie. Zarodek się nie rozwinął.
    W święta powiedzieli rodzicom, przyjaciołom....a tu taka tragedia:(((

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pella. A robilas juz jakis test? :) Na kiedy wychodzi ci przewidywany TP? :)

• lips Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:35

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u gina. Jest wszystko wporzadku, te plamienia najprawdopodobniej były przez implantacje zarodka. Pęcherzyk ledwo widać ale jakieś maleństwo jest. Najważniejsze że plamienia ustąpiły :-) duphaston mam brać nadal. Kolejna wizyta tak za dwa lub trzy tygodnie wtedy usłyszę serduszko.... Już się doczekać nie mogę :-) mdłości mam wieczorem, wczoraj zjadłam kolacje i ja szybko zwróciłam :-) gratulacje dla reszty dziewczyn :-)

alicja_, nikicia86 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TP mniej więcej 12 grudnia, testuję jutro rano, ale samopoczucie od tygodnia fatalne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pella To koniecznie napisz jutro jak wyszedl test. Trzymam kciuki za pozytywny :)
    Czemu fatalne?

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ