X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya ja też jestem z podlasia i fakt " dla " do nas przylgnęło. Staram się z tym walczyć ale to nie zawsze się udaje. No i te nasze śledzikowanie czytaj zaciąganie:P już taka nasza podlaska gwara;)

• naox Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś odrzuciło od ukochanej kawy, czuję się fatalnie i nawet nie mam komu powiedzieć. Niedobrze mi non stop od wczoraj wieczora. :( faaatalnie mi, płakać mi się chce. Zazdroszczę Wam kochane, że nie macie mdłości.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Inso - poznałam po stylu wypowiedzi "powiedziałam dla mamy" - to chyba najbardziej charakterystyczne dla Podlasia. Nigdzie indziej nie słyszałam tego zwrotu.
    Od zawsze tak mowie/pisze i według mnie to jest poprawna wypowiedz ;) i nie zwracam na to uwagi :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Cześć dziewczyny, dziś zrobiłam test i wyszły 2 kreski. Po wyliczeniach termin wychodzi na 13 grudnia 2015. Mam już jedną 10 miesięczną córeczkę. Staraliśmy się o rodzeństwo dla niej. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Do lekarza udaję się dopiero jak już będzie można zobaczyć serduszko.

Gratuluję:)

Flakonik nie denerwuj się:) moja mama w każdej ciąży nie miała wymiotów ani mdłości a moi dwaj bracia i ja jesteśmy zdrowi także spokojnie:) Cieszmy się i korzystajmy z dobrego samopoczucia:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox jestem z toba :-)możesz plakac i zalic się nam ile tylko chcesz trzymaj się kochana

naox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak u Ilony po wizycie u gina;)

Dziewczyny pocieszające jest to, że wszystkie przykre objawy przechodzą w 2 trymestrze a kobiety zaczynają tryskać energią;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:33

• halwaya Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso i Anielica - o tym mówię. Na Podlasiu to jest poprawna forma.. "podaj dla taty"; "powiedz dla mamy" - zamiast 'podaj tacie; powiedz mamie'. Mnie takie rzeczy fascynują :)

Naox, współczuję kiepskiego samopoczucia. Oby szybko te mdłości przeszły i dalsza ciąża była bezproblemowa.

naox lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze do wczoraj wymiotowalam kazdego dnia i mdlosci konczyly sie czasami dopiero wieczorem a dzisiaj nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie macie jakies odczucia co do plci? Instynkt wam cos podpowiada? ;)
    Ja czuje ze bedzie dziewczynka a maz ze blizniaki. haha :D

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych przeczuć ;-)w pierwszej ciąży umyśliłam sobie, że będzie chłopak i nawet jak po usg lekarz mówił, że dziewczynka to nie uwierzyłam ;-)no a mam córeczkę ;-) mąż za to cały czas mówi o fasolce ona :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Alicja a jak u Ciebie? Widziałam, że byłaś w szpitalu. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok;)

Byłam, dostałam końską dawkę luteiny, bo aż 500mg dziennie. Ciąża rozwija się za wolno i jest młodsza niż być powinna. Najbliższe dni są decydujące, trzymajcie kciuki!

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia jak po wizycie? widziałaś dzidzię na usg? :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze ...

alicja_ lubi tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Byłam, dostałam końską dawkę luteiny, bo aż 500mg dziennie. Ciąża rozwija się za wolno i jest młodsza niż być powinna. Najbliższe dni są decydujące, trzymajcie kciuki!
    Może miałaś później owulację? Duża jest rozbieżność? Kciuki mocno zaciśnięte :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mocno mocno trzymamy kciuki;* będzie dobrze zobaczysz;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja trzymam kciuki :* musi być dobrze.

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jestem z Tobą całym sercem:* trzymaj się:*

A ja czuję, że będzie syn:) Moja mama też myśli, że będzie chłopak:) Wszyscy mówią mi, że wyładniałam nawet Ci którzy o ciąży nie wiedzą:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki :*
    Jutro wybieram sie na pierwszą wizyte, wiem ze to wcześnie i serduszka nie będzie jeszcze ale wole juz spotkać się z ginekologiem. Mam kilka pytań i mam nadzieje że cierpliwie mi na nie odpowie, wiadomo że przy pierwszej ciąży wszystko jest nowe :)

Jest jakaś bezpieczna norma ile można podnosić w ciazy ? Nie pracuję zawodowo ale pracuję razem z mężem w rodzinnej firmie i do tej pory często przenosiłam skrzynki 10kg z towarem. Myślicie ze to juz za dużo 10 kg ? Właśnie o to chce przede wszystkim zapytać lekarza ale chcę się jeszcze was podpytać.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mogę dołączyć do Was. Wczoraj test dodatni a dzisiaj beta-hcg 1351.
    Oby było dobrze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:30

Flakonik, alicja_, iNso87 lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Chyba mogę dołączyć do Was. Wczoraj test dodatni a dzisiaj beta-hcg 1351.
    Oby było dobrze..

Witaj:) Gratulacje:) Beta jaka wysoka:) super:)

Lips ja też trochę dźwigam ale to są "ciężary" do 5 kg. Kiedy jest w pracy ze mną mąż to on wszystko nosi itd a mi się zdarza sporadycznie. Ogólnie to chuchają i dmuchają na mnie w domu hehe

m3sxdqk392yfxb7n.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ