Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
halwaya wrote:Inso - poznałam po stylu wypowiedzi "powiedziałam dla mamy" - to chyba najbardziej charakterystyczne dla Podlasia. Nigdzie indziej nie słyszałam tego zwrotu.
i nie zwracam na to uwagi
-
Dagietka wrote:Cześć dziewczyny, dziś zrobiłam test i wyszły 2 kreski. Po wyliczeniach termin wychodzi na 13 grudnia 2015. Mam już jedną 10 miesięczną córeczkę. Staraliśmy się o rodzeństwo dla niej. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Do lekarza udaję się dopiero jak już będzie można zobaczyć serduszko.
Gratuluję
Flakonik nie denerwuj sięmoja mama w każdej ciąży nie miała wymiotów ani mdłości a moi dwaj bracia i ja jesteśmy zdrowi także spokojnie:) Cieszmy się i korzystajmy z dobrego samopoczucia:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inso i Anielica - o tym mówię. Na Podlasiu to jest poprawna forma.. "podaj dla taty"; "powiedz dla mamy" - zamiast 'podaj tacie; powiedz mamie'. Mnie takie rzeczy fascynują
Naox, współczuję kiepskiego samopoczucia. Oby szybko te mdłości przeszły i dalsza ciąża była bezproblemowa.naox lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Alicja a jak u Ciebie? Widziałam, że byłaś w szpitalu. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok;)
Byłam, dostałam końską dawkę luteiny, bo aż 500mg dziennie. Ciąża rozwija się za wolno i jest młodsza niż być powinna. Najbliższe dni są decydujące, trzymajcie kciuki! -
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:Byłam, dostałam końską dawkę luteiny, bo aż 500mg dziennie. Ciąża rozwija się za wolno i jest młodsza niż być powinna. Najbliższe dni są decydujące, trzymajcie kciuki!
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też trzymam kciuki :*
Jutro wybieram sie na pierwszą wizyte, wiem ze to wcześnie i serduszka nie będzie jeszcze ale wole juz spotkać się z ginekologiem. Mam kilka pytań i mam nadzieje że cierpliwie mi na nie odpowie, wiadomo że przy pierwszej ciąży wszystko jest nowe
Jest jakaś bezpieczna norma ile można podnosić w ciazy ? Nie pracuję zawodowo ale pracuję razem z mężem w rodzinnej firmie i do tej pory często przenosiłam skrzynki 10kg z towarem. Myślicie ze to juz za dużo 10 kg ? Właśnie o to chce przede wszystkim zapytać lekarza ale chcę się jeszcze was podpytać. -
Martosza83 wrote:Chyba mogę dołączyć do Was. Wczoraj test dodatni a dzisiaj beta-hcg 1351.
Oby było dobrze..
Witaj:) Gratulacje:) Beta jaka wysoka:) super:)
Lips ja też trochę dźwigam ale to są "ciężary" do 5 kg. Kiedy jest w pracy ze mną mąż to on wszystko nosi itd a mi się zdarza sporadycznie. Ogólnie to chuchają i dmuchają na mnie w domu hehealicja_ lubi tę wiadomość