X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik połówkowe badania USG w ciąży (wykonuje się je między 18. a 22. tygodniem ciąży) jest szczegółowa ocena anatomii płodu pod kątem występowania wad wrodzonych oraz określenie przybliżonej masy płodu i wieku ciążowego.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie zamiar robić usg 3D bo ja na 100% nie odpuszczę sobie takiego widoku malucha;)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym chciala 4D :) wlasnie mialam pisac czy ktos tez planuje ;) kiedy mozna takie zrobic? podczas genetycznego usg?

Palvin, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no 4D też;) właśnie sprawdziłam i koszt to 220zł. A wrażenia niesamowite;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I super pamiatka bedzie z tego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :*
    Powodzenia na jutrzejszych wizytach

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Chciała bym do was dolaczyc :)
    Będę również grudniowa mama, termin mam na 3 grudnia :) to moja 4 ciąża ale tylko 1 dzieciątko mam w domu które ma 1,5 roku :)

Flakonik, nikicia86, kwiatuszek83, iNso87, naox lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Witam :)
    Chciała bym do was dolaczyc :)
    Będę również grudniowa mama, termin mam na 3 grudnia :) to moja 4 ciąża ale tylko 1 dzieciątko mam w domu które ma 1,5 roku :)

Witaj Anka w grudniówkach. :*

Anka1101, Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja też chetnie dolączę do was :-) obecnie jestem po 2 betach- w piatek wyszla 2117,5 a dzis 10319,2 :-) w czwatrek idę na piersze usg. Mam w domu już synka co ma ponad 5 lat, sierpien/wrzesien bylam w c.pozamacicznej i w lutym poronilam. Po poronieniu nie doczekalam pierwszej miesiaczki i znow jestem w ciąży.aplikacja oblicza mi termin na 7 grudnia :-) przyjmiecie mnie?

Flakonik, kwiatuszek83, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 witamy i gratulacje ;-)
    Hashija jasne ze przyjmiemy Gratuluję ;-)

• halwaya Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po pracy, mykam spać.

Miłego dnia dziewczyny i witam nowe koleżanki.

Co do USG, to z pierwszym dzieckiem nie robiłam 3D to i drugie obejdzie się bez ;)
    Poogladam dokładnie jak się juz urodzi - a kasę przeznaczyć na wyprawkę ;)

kwiatuszek83, naox lubią tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Cześć ja też chetnie dolączę do was :-) obecnie jestem po 2 betach- w piatek wyszla 2117,5 a dzis 10319,2 :-) w czwatrek idę na piersze usg. Mam w domu już synka co ma ponad 5 lat, sierpien/wrzesien bylam w c.pozamacicznej i w lutym poronilam. Po poronieniu nie doczekalam pierwszej miesiaczki i znow jestem w ciąży.aplikacja oblicza mi termin na 7 grudnia :-) przyjmiecie mnie?

hej hej :)

witam wszystkie nowe :* jej ja lewo nadążam za wami dziewczyny heh :)

co się stało z Iloną? bo chyba usunęła konto ? mi przynajmniej tak pokazuje na forum.. że nie ma jej avatara tylko puste miejsce przy jej wypowiedziach :(

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 1101, Hashija gratulacje ;-)

O której macie dziś wizyty dziewczyny? :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija witamy :* jasne rozgosc sie u nas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no wlasnie co sie stalo ze Ilonia usunela konto? :(
    Wracaj do nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 07:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczely sie znowu mdlosci. Jeden dzien przerwy a teraz sa chyba dwa razy gorsze niz przedtem

• Hashija Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam 3D z synkiem pod koniec ciąży i to jest swietna pamiątka w albumie, bardzo fajnie sie do tego wraca :-) i bardzo możliwe, że w tej ciąży też się zdecydujemy :-)

Flakonik współczuję mdłości. U mnie poza zatrzymaną wodą, wielkimi piersiami i tkliwymi sutkami objawów brak. Ale w ciąży z synkiem było tak samo.

• lips Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizyte dopiero o 16. Wiem ze niewiele będzie jseszcze widać ale jakoś tak się nie moge doczekać :)

iNso87 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    hej hej :)

witam wszystkie nowe :* jej ja lewo nadążam za wami dziewczyny heh :)

co się stało z Iloną? bo chyba usunęła konto ? mi przynajmniej tak pokazuje na forum.. że nie ma jej avatara tylko puste miejsce przy jej wypowiedziach :(
    Hej dziewczyny :) witam i nowe Zafasolkowane :))
    No wlasnie i ja tak cofnelam wszystkie wypowiedzi,zeby przeczytać co tam slychac i tez nie mam ani avatara ani nic na tym koncie Ilony <?> :/

Dziewczyny mi niedobrze,a szczególnie mam jakies dziwne "cos" w buzi a raczej w gardle gleboko :/ jakby slina mi stanela i przez to kaszle i niedobrze mi jest i sama sobie jakiś odruch wymiotny robie :/ nie potrafie tego nawet wytlumaczyc
    Wczoraj z Malzem pojechaliśmy popatrzeć mi spodnie ciążowe :) byliśmy w h&m a tam tyle obok malusich ciuszków było :D az oczy graly :D nawet Maz chodzil caly rozpromieniony i jakiś taki dumny :D jak paw :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 08:40

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik mnie tak od 3 dni męczą mdłości ale dosłownie na wszystko, w poprzednich ciazach nie miałam czegoś takiego jak mdłości a teraz jak by podwójnie :(

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ