X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:22

iNso87, naox, Flakonik lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne,ze wszystko dobrze. No u mnie wlasnie potrafil powiedzieć,ze zaczal mi się tydzień temu 6 tydzień i dlatego nie rozumiem o co chodzi z tymi sprzętami ale w sumie co lekarz to diagnoza. Tzn ja się nie martwię :) czekam spokojnie do 16tego na wizyte :)
    Mam teraz gorsze problemy :/ "rodzinne" Kreca afery u tego Mego Meza w rodzinie i ja już mam dość i jak tak dalej pojdzie na Swieta za tydz do Niego nie pojde:/ wkurza mnie to,ze jak sam pojdzie na pare godz to mu przykro będzie:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale dostałaś na wizycie fotkę fasoli? Może lekarz powiedział 6 tydzień na podstawie daty OM jak u mnie ?
    I nie denerwuj się teraz. Jak ma Cię denerwować wizyta u rodziny męża to sobie odpuść najlepiej.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizyte u mojego gin a to bedzie 5t4d a od owu to 4 tyg (28d). Mialam nadzieję, że przy becie ponad 10000 moze już serduszko zobaczę...

iNso - odpusc sobie wizyte u rodzinki męża. Teraz masz unikać stresów.

Annelica piekna fasolcia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:49

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Inso ale dostałaś na wizycie fotkę fasoli? Może lekarz powiedział 6 tydzień na podstawie daty OM jak u mnie ?
    I nie denerwuj się teraz. Jak ma Cię denerwować wizyta u rodziny męża to sobie odpuść najlepiej.
    Nie dostałam,bo ja nie bylam prywatnie i przypial mi po prostu do karty fotke z pęcherzykiem i ciałkiem zoltym. Na podstawie daty OM na pewno ale jak nie zapomnę to zajrze na to zdjecie jeszcze raz i spojrze czy wlasnie pod spodem na podstawie pęcherzyka nie było tak jak u Ciebie z boku tylko wlasnie tydzień 5 z kawałkiem bo tak mi się kojarzy dlatego tak zdziwilo mnie,ze u Ciebie pęcherzyk o 0,01mm mniejszy od mego tydzień temu i u Ciebie wyszlo wlasnie z niego 4w a u mnie 5w. Ale spoko nie zawracajmy sobie głupimi moimi domyslalami glowy :) mogla cos zle zapamietac:)
    No wlasnie będzie to nerwowa wizyta ale jak mam tak zostawić Meza? i nie pojsc.. masakra jakas. Przeciez On nie może nie isc do swojej Mamy na Swieta i zostać ze mna..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija to zależy od sprzętu lekarza. Serduszko może bić ale nie musi tego uchwycić. Mi nawet monitorku nie pokazał bo sama bym nic nie dostrzegła.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ja jutro mam wizyte u mojego gin a to bedzie 5t4d a od owu to 4 tyg (28d). Mialam nadzieję, że przy becie ponad 10000 moze już serduszko zobaczę...

iNso - odpusc sobie wizyte u rodzinki męża. Teraz masz unikać stresów.

Annelica piekna fasolcia :-)
    Ja bylam na wizycie gdzie dzień przed zrobiłam bete i było ponad 10tys i nie było serduszka tylko pęcherzyk 12mm i cialko zolte :)
    Tak jak napisałam wcześniej ja bym odpuscila ale Maz.. eh :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso wiek ciąży wpisany jest wyżej te 4w czy coś tam to sama nie wiem co to jest. Niech maż idzie i powie, ze jesteś chora albo źle się czujesz.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso mąż jest dorosły, to jego rodzina i to on powinien sie z nimi czuc swobodniej. Ewentualnie pojdzcie na chwile. Powiesz ze zle sie czujezz i wrocisz do siebie. A maz albo wroci z Toba albo na chwile jeszcze zostanie. No jakos musisz wybrnac. Porozmawialj z mezem, moze sam bedzie chciał, żebyś została w domu i odpoczywala?

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, ze to 4w to jest wiek wynikający z wielkości pęcherzyka. Ja na usg miałam wg terminu om 5 tydz, 2 dni, a ten drugi 5 tydz, 3 dni. także wielkość pęchezyka aż cały 1 dzień do przodu ;-)
    Ale ja mam bardzo krótkie cykle bo zazwyczaj jest to 26 dni, ale zdarzało się i 24...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    iNso mąż jest dorosły, to jego rodzina i to on powinien sie z nimi czuc swobodniej. Ewentualnie pojdzcie na chwile. Powiesz ze zle sie czujezz i wrocisz do siebie. A maz albo wroci z Toba albo na chwile jeszcze zostanie. No jakos musisz wybrnac. Porozmawialj z mezem, moze sam bedzie chciał, żebyś została w domu i odpoczywala?
    No wlasnie jak mu powiedziałam,ze za te wszystkie akcje na poprzednich Swietach nie zamierzam tam się pokazac to się zdolowal i powiedział,zebym mu tego nie robila :/ i dlatego jestem w kropce..a wczoraj jeszcze jego Mamusia dzwonila i powiedziała,ze "powiedzieli,ze się zle zachowałam" na pytanie mego meza Kto to niby tak powiedział,zmienila temat,ale ja wiem i mu powidzialam,ze to dwie Wiedzmy zazdrosne kibicują temu żeby Nam się nie ulozylo..normalnie nie wiem co bym im zrobila:/ a potem jeszcze siostrzyczka na dokladke zadzwonila nie wiedzieć po co w sumie,bo jak zapytałam co chciała to sam nie wiedział czego,powiedzial,ze jego Mamusia plakala jak my wyszliśmy.. Chyba miało mojemu Mezowi zle się zrobić..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Mi się wydaje, ze to 4w to jest wiek wynikający z wielkości pęcherzyka. Ja na usg miałam wg terminu om 5 tydz, 2 dni, a ten drugi 5 tydz, 3 dni. także wielkość pęchezyka aż cały 1 dzień do przodu ;-)
    Ale ja mam bardzo krótkie cykle bo zazwyczaj jest to 26 dni, ale zdarzało się i 24...
    No tak tylko ja miałam 12mm i wg tego pęcherzyka 5w1d jak pamiętam a u anielicy jest 11,9mm i 4w z kawałkiem,chodzilo mi tylko o jakas dziwna rozbieznosc wlasnie wieku przy praktycznie takiej samej wielkości. Marzenie a Ty jaka wielkość wtedy mialas?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo to wiek od momentu zapłodnienia (czyli samej ciąży) i mogłoby się zgadzać bo miałam owulację 17dc.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Albo to wiek od momentu zapłodnienia (czyli samej ciąży) i mogłoby się zgadzać bo miałam owulację 17dc.
    a może,nie wiem,u mnie by wychodzila owu w 14dc albo 15dc jakos tak.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:10

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ale wtedy wychodziłoby, że ja zaszłam dzień przed okresem ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    No tak tylko ja miałam 12mm i wg tego pęcherzyka 5w1d jak pamiętam a u anielicy jest 11,9mm i 4w z kawałkiem,chodzilo mi tylko o jakas dziwna rozbieznosc wlasnie wieku przy praktycznie takiej samej wielkości. Marzenie a Ty jaka wielkość wtedy mialas?
    Mój pęcherzyk miał 13 mm...
    Ale o echu zarodka nic nie mówił...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d48f712300399f11.html

proszę oto moja fasola :D

Gratuluje !!!!!! Super :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso87 przykro strasznie jak ludzie się tak zachowuja i to niby najblizsi zamiast wspierac to jeszcze probuja mieszac i konflikt zawsze wychodzi masakra to straszne ale moim zdaniem najważniejsze jest to ze wy sie kochacie i wcale nie musisz się z nimi spotykac a jesli nie to niech maz powie im zeby przestały mieszac wam w zyciu bo to jego rodzina ty sie nie stresuj i nie denerwuj szkoda twojego zdrowia na ludzi bez mózgu ...bo to inaczej sie nie da powiedzieć

• bella88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jednak dołączam do Was :) Przesunęło mi termin z 29 listopada na 2 grudnia i tak by mi bardziej pasowało :P Macie już jakieś szczególne objawy? Bo ja w sumie to czuje się dobrze oprócz tego że cały czas bym spała :P

Flakonik lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ