WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:22

iNso87, naox, Flakonik lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne,ze wszystko dobrze. No u mnie wlasnie potrafil powiedzieć,ze zaczal mi się tydzień temu 6 tydzień i dlatego nie rozumiem o co chodzi z tymi sprzętami ale w sumie co lekarz to diagnoza. Tzn ja się nie martwię :) czekam spokojnie do 16tego na wizyte :)
    Mam teraz gorsze problemy :/ "rodzinne" Kreca afery u tego Mego Meza w rodzinie i ja już mam dość i jak tak dalej pojdzie na Swieta za tydz do Niego nie pojde:/ wkurza mnie to,ze jak sam pojdzie na pare godz to mu przykro będzie:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale dostałaś na wizycie fotkę fasoli? Może lekarz powiedział 6 tydzień na podstawie daty OM jak u mnie ?
    I nie denerwuj się teraz. Jak ma Cię denerwować wizyta u rodziny męża to sobie odpuść najlepiej.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizyte u mojego gin a to bedzie 5t4d a od owu to 4 tyg (28d). Mialam nadzieję, że przy becie ponad 10000 moze już serduszko zobaczę...

iNso - odpusc sobie wizyte u rodzinki męża. Teraz masz unikać stresów.

Annelica piekna fasolcia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:49

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Inso ale dostałaś na wizycie fotkę fasoli? Może lekarz powiedział 6 tydzień na podstawie daty OM jak u mnie ?
    I nie denerwuj się teraz. Jak ma Cię denerwować wizyta u rodziny męża to sobie odpuść najlepiej.
    Nie dostałam,bo ja nie bylam prywatnie i przypial mi po prostu do karty fotke z pęcherzykiem i ciałkiem zoltym. Na podstawie daty OM na pewno ale jak nie zapomnę to zajrze na to zdjecie jeszcze raz i spojrze czy wlasnie pod spodem na podstawie pęcherzyka nie było tak jak u Ciebie z boku tylko wlasnie tydzień 5 z kawałkiem bo tak mi się kojarzy dlatego tak zdziwilo mnie,ze u Ciebie pęcherzyk o 0,01mm mniejszy od mego tydzień temu i u Ciebie wyszlo wlasnie z niego 4w a u mnie 5w. Ale spoko nie zawracajmy sobie głupimi moimi domyslalami glowy :) mogla cos zle zapamietac:)
    No wlasnie będzie to nerwowa wizyta ale jak mam tak zostawić Meza? i nie pojsc.. masakra jakas. Przeciez On nie może nie isc do swojej Mamy na Swieta i zostać ze mna..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija to zależy od sprzętu lekarza. Serduszko może bić ale nie musi tego uchwycić. Mi nawet monitorku nie pokazał bo sama bym nic nie dostrzegła.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ja jutro mam wizyte u mojego gin a to bedzie 5t4d a od owu to 4 tyg (28d). Mialam nadzieję, że przy becie ponad 10000 moze już serduszko zobaczę...

iNso - odpusc sobie wizyte u rodzinki męża. Teraz masz unikać stresów.

Annelica piekna fasolcia :-)
    Ja bylam na wizycie gdzie dzień przed zrobiłam bete i było ponad 10tys i nie było serduszka tylko pęcherzyk 12mm i cialko zolte :)
    Tak jak napisałam wcześniej ja bym odpuscila ale Maz.. eh :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso wiek ciąży wpisany jest wyżej te 4w czy coś tam to sama nie wiem co to jest. Niech maż idzie i powie, ze jesteś chora albo źle się czujesz.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso mąż jest dorosły, to jego rodzina i to on powinien sie z nimi czuc swobodniej. Ewentualnie pojdzcie na chwile. Powiesz ze zle sie czujezz i wrocisz do siebie. A maz albo wroci z Toba albo na chwile jeszcze zostanie. No jakos musisz wybrnac. Porozmawialj z mezem, moze sam bedzie chciał, żebyś została w domu i odpoczywala?

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, ze to 4w to jest wiek wynikający z wielkości pęcherzyka. Ja na usg miałam wg terminu om 5 tydz, 2 dni, a ten drugi 5 tydz, 3 dni. także wielkość pęchezyka aż cały 1 dzień do przodu ;-)
    Ale ja mam bardzo krótkie cykle bo zazwyczaj jest to 26 dni, ale zdarzało się i 24...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    iNso mąż jest dorosły, to jego rodzina i to on powinien sie z nimi czuc swobodniej. Ewentualnie pojdzcie na chwile. Powiesz ze zle sie czujezz i wrocisz do siebie. A maz albo wroci z Toba albo na chwile jeszcze zostanie. No jakos musisz wybrnac. Porozmawialj z mezem, moze sam bedzie chciał, żebyś została w domu i odpoczywala?
    No wlasnie jak mu powiedziałam,ze za te wszystkie akcje na poprzednich Swietach nie zamierzam tam się pokazac to się zdolowal i powiedział,zebym mu tego nie robila :/ i dlatego jestem w kropce..a wczoraj jeszcze jego Mamusia dzwonila i powiedziała,ze "powiedzieli,ze się zle zachowałam" na pytanie mego meza Kto to niby tak powiedział,zmienila temat,ale ja wiem i mu powidzialam,ze to dwie Wiedzmy zazdrosne kibicują temu żeby Nam się nie ulozylo..normalnie nie wiem co bym im zrobila:/ a potem jeszcze siostrzyczka na dokladke zadzwonila nie wiedzieć po co w sumie,bo jak zapytałam co chciała to sam nie wiedział czego,powiedzial,ze jego Mamusia plakala jak my wyszliśmy.. Chyba miało mojemu Mezowi zle się zrobić..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Mi się wydaje, ze to 4w to jest wiek wynikający z wielkości pęcherzyka. Ja na usg miałam wg terminu om 5 tydz, 2 dni, a ten drugi 5 tydz, 3 dni. także wielkość pęchezyka aż cały 1 dzień do przodu ;-)
    Ale ja mam bardzo krótkie cykle bo zazwyczaj jest to 26 dni, ale zdarzało się i 24...
    No tak tylko ja miałam 12mm i wg tego pęcherzyka 5w1d jak pamiętam a u anielicy jest 11,9mm i 4w z kawałkiem,chodzilo mi tylko o jakas dziwna rozbieznosc wlasnie wieku przy praktycznie takiej samej wielkości. Marzenie a Ty jaka wielkość wtedy mialas?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo to wiek od momentu zapłodnienia (czyli samej ciąży) i mogłoby się zgadzać bo miałam owulację 17dc.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Albo to wiek od momentu zapłodnienia (czyli samej ciąży) i mogłoby się zgadzać bo miałam owulację 17dc.
    a może,nie wiem,u mnie by wychodzila owu w 14dc albo 15dc jakos tak.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:10

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ale wtedy wychodziłoby, że ja zaszłam dzień przed okresem ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    No tak tylko ja miałam 12mm i wg tego pęcherzyka 5w1d jak pamiętam a u anielicy jest 11,9mm i 4w z kawałkiem,chodzilo mi tylko o jakas dziwna rozbieznosc wlasnie wieku przy praktycznie takiej samej wielkości. Marzenie a Ty jaka wielkość wtedy mialas?
    Mój pęcherzyk miał 13 mm...
    Ale o echu zarodka nic nie mówił...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d48f712300399f11.html

proszę oto moja fasola :D

Gratuluje !!!!!! Super :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso87 przykro strasznie jak ludzie się tak zachowuja i to niby najblizsi zamiast wspierac to jeszcze probuja mieszac i konflikt zawsze wychodzi masakra to straszne ale moim zdaniem najważniejsze jest to ze wy sie kochacie i wcale nie musisz się z nimi spotykac a jesli nie to niech maz powie im zeby przestały mieszac wam w zyciu bo to jego rodzina ty sie nie stresuj i nie denerwuj szkoda twojego zdrowia na ludzi bez mózgu ...bo to inaczej sie nie da powiedzieć

• bella88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jednak dołączam do Was :) Przesunęło mi termin z 29 listopada na 2 grudnia i tak by mi bardziej pasowało :P Macie już jakieś szczególne objawy? Bo ja w sumie to czuje się dobrze oprócz tego że cały czas bym spała :P

Flakonik lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ