Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hashija wrote:Ja robiłam 3D z synkiem pod koniec ciąży i to jest swietna pamiątka w albumie, bardzo fajnie sie do tego wraca i bardzo możliwe, że w tej ciąży też się zdecydujemy
Flakonik współczuję mdłości. U mnie poza zatrzymaną wodą, wielkimi piersiami i tkliwymi sutkami objawów brak. Ale w ciąży z synkiem było tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 08:43
Hashija lubi tę wiadomość
-
Hej Wyczytaliśmy z moim J, że na mdłości z rana najlepiej pół szklanki ciepłego mleka. Budzę się rano a tutaj mleko i herbatniki. Niestety wywołało efekt odwrotny. Skreślam metodę na mleko .
Co do USG 3D pewnie pójdziemy, chociaż na obecną chwilę nie mam parcia na to. Znając siebie zmieni się to i będę chciała obejrzeć maluszka. Wczoraj obmyślaliśmy imiona i jeśli będzie dziewczynka, to Klara a jeśli chłopczyk, to Natan. Ciekawe co z Ilonią, mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze.
Nie mogę się doczekać wizyty 16kwietnia... dłuży się niesamowicie ten czas.
A jak Wy się czujecie dzisiaj? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny jestem po wizycie u gina i jestem szczęśliwa
Niewiele było widać bo ciąża wczesna ale pęcherzyk ma 11,9 mm i jest widoczne echo zarodka kolejna wizyta za 2 tygodnie 22 kwietnia i wtedy będzie widać więcej i wtedy też założymy kartę ciąży. Mam łykać dalej witaminy i dobrze się odżywiać. Dostałam kilka ulotek i tyle. Najważniejsze, że nie ma pustego jaja Oczywiście mam też fotkę mojej fasolkiiNso87, Tinusia, Karola1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anielica super mamy ten sam dzień ciąży wiec pewnie u mnie podobnie ja na wizytę dopiero musze się umówić a nie umiemsie zdecydować do którego gin iść... Bo w poprzednich ciazach chodziłam do polki ale po poronieniu zawiodłam sie bardzo na niej i teraz mam zamiar iść do Niemca bo mieszkam w Niemczech ale nie umiem się zdecydować którego gin wybrać...
-
annielica super,a ja wlasnie się zastanawiam bo widze u Ciebie na fotce 4w2d to z usg nic nie mowil ze ciaza mlodsza? bo ja tak pomyslalam o swoim poprzednim i u mnie był tydzień temu peherzyk 12mm i napisane cos ok wlasnie 5w1d i nie rozumiem czemu taka rozbieznosc w tych usg jest??
-
nick nieaktualnyJeszcze nie bo nie mam karty ciąży założonej. Podejrzewam, że na następnej wizycie będę miała wszystko zlecone. Ciekawa tylko jestem czy będę musiała płacić bo to prywatny gabinet ale ma umowę z NFZ podpisaną. No ale raczej nie wystawiają jako takich skierowań do laboratorium więc nie wiem.
-
nick nieaktualnyInso u mnie jest tak wczesna ciąża, ze gin powiedział, że nie jest w stanie określić na podstawie USG ile ona ma. U mnie na USG jest wpisane wg daty OM, ale to wycięłam i to jest 5t6dz. Na następnej wizycie to będzie prawie 9 tydzień to coś już więcej będzie można powiedzieć. Podejrzewam, że echo wychwycił tylko dlatego, że ma super sprzęt.
Aha i miał do mnie prośbę - nie czytać nic w internecie i nie panikować. Oni już za bardzo nie przyjmują ciężarnych, bo mają ich już dość bo niesamowicie panikują a z tego nic dobrego nie wychodzi. Trzeba się z ciąży cieszyć a nie doszukiwać problemów:)halwaya lubi tę wiadomość