Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bulisia wrote:Jestrm dzielna
dziekuje za wsparcie boje sie tylko poronienia i lyzeczkowania:( moj aniolek lub aniolki modla sie za Was i za nas... najgorszy byl piersszy szok...ale polozna szybciutko przeniosla mnie na inna sale gdzie moglismy sie wyplakac... jeszcze mam cichutko nadzieje.. ale roznica miedzy om A usg jest juz prawie 4 tyg wiec raczej nici... ale widok dzidzi piekny....tylko bez ruchu... co zrobic tak chcial Bog widocznie mial za malo aniolkow i moj byl dla niego najlepszy... moze to jakas nauczka.. nie wiem nie mysle chce zeby skonczylo sie to jak najszybciej ...
7w3d 💔 -
3mam kciuki
ja po tamtym silnym bólu tez chcialam isc, ale postanowilam ze poczekam spokojnie do wizyty za 3 tyg, skoro nic wiecej sie nie dzieje, zadnych bóli ani nic, myśle ze na tym etapie gdyby coś sie z dzieckiem stało to pomimo brania luteiny bym to silnie odczuła albo zaczela krwawić.(tak mi sie wydaje)
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
A ja dzisiaj czułam się fatalnie. Wczoraj pierwszy raz po
coś mnie kulo. Nigdy nic takiego nie czułam. O 4 rano obudził mnie straszny ból głowy, wzięłam proszka ale jak obudziłam się o 8 to dalej mnie bolała i przez to mnie mdlilo i w końcu zwymiotowalam. Wzięłam następnego proszka i dopiero w południe mi przeszło. Nie wiem co jest. Teraz boli mnie brzuch
wizytę mam dopiero 24. Chyba zapisze się wcześniej na usg zobaczyć czy wszystko w porządku dla własnego spokoju bo nigdy wcześniej tak źle się nie czułam. Eh... A już było tak dobrze, nic mi nie dolegalo. Teraz robię torcik truskawkowy z nutella. Pycha
-
Witajcie!
Alicja wracaj do zdrówka szybko:)
Bulisia strasznie mi przykro...;(
Zaczęłam 15 tydzień. Myślałam, że będzie lepiej niż w I trymestrze który i tak zniosłam łagodnie a tu zonk. Chodzę jeszcze bardziej śpiąca, wszystko mi śmierdzi, zakupów nawet dzisiaj nie mogłam zrobić bo jak mi sery zapachniały to bardzo szybko wyszłam... Na nic nie mam ochoty i mdli mnie na widok wszystkiego. Mam nadzieję, że to samo minie. Dalej po mnie nie widać, że w ciąży jestem... trochę to smutne ale cóż chyba ten typ tak ma;P póki co 1,5 kg na plusie a samopoczucie mocno średnie... za 2 tygodnie wizyta i strasznie jestem ciekawa ile ten mój bąbelek podrósł -
Alicja pomyłki się zdarzają a w polskiej służbie zdrowia wyjątkowo często. A dokładnie wiesz gdzie wysłali Twoją krew do badania? Bo może gin coś pomylił albo w ogóle to jakaś pomyłka... hmm ciężko stwierdzić. Wierzę i czekam na szczęśliwe zakończenie:)
-
Alicja myślałam, że na wizycie u lekarza widziałaś wyniki. Miejmy nadzieję, że to fatalna pomyłka a Nifty wykluczy podejrzenia wady:) U mnie na początku też nie było kolorowo nawet bardzo źle było w jednym momencie ale wszystko się unormowało:) dlatego wierzę, że u Ciebie będzie tak samo:)
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie. Można spać jeszcze na brzuchu? Bo ja osobiście automatycznie jak się kładę to od razu na brzuch. w Nocy też się sama przekręcam. Lekarz nic na ten temat nie mówił, ja też nie pytałam bo nie pomyślałam ale chyba juz troche zgniatam to maleństwo.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa ciągle śpię na brzuchu i jakoś nie pomyślałam, że coś zgniatam. Powoli robi mi się niewygodnie i przekręcam się z brzucha na bok - zapytam się lekarza w środę czy mogę - z tego co pamiętam z pierwszej wizyty mówił , że dopóki jest wygodnie to można.
U mnie też II trymestr jest bez rewelacji - siły mało , ciągle bym spała, apetyt bez zmian . Zaczyna być widać brzucha, ale jak to stwierdziłam, przez to, że z natury mam duże piersi a teraz są już większe o 2 rozmiary brzuch się przy nich chowa - wyglądam raczej jakby mi się przytyło a nie jak w ciąży.
Wiem , że wszyscy są zachwyceni pogodą , ale ja nienawidzę upałów i jak dla mnie lato mogłoby się już skończyć 20-25 to dla mnie optymalna pogoda, zwłaszcza w mieście. -
nick nieaktualnylips wrote:Dziewczyny mam pytanie. Można spać jeszcze na brzuchu? Bo ja osobiście automatycznie jak się kładę to od razu na brzuch. w Nocy też się sama przekręcam. Lekarz nic na ten temat nie mówił, ja też nie pytałam bo nie pomyślałam ale chyba juz troche zgniatam to maleństwo.
Lips, ogólnie nie powinno się, ale organizm sam da Ci znać i automatycznie "odrzuci" Cię od spania na brzuchu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicja, lekarze są różni. Mój rodzinny też zawsze zapisuje dzieciom reklamowane wspomagacze przy przeziębieniu.
Nie zdziwiłabym się gdyby okazało się, że coś wpisał "nadgorliwie" tylko po to żeby namówić Cię na Nifty (bo piszesz, że od razu Cię namawiał).
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchełka ma racje, mozliwe ze lekarz nadgorliwy, trzeba wierzyc ze bedzie dobrze.
Pytanie do dziewczyn ktore czesto boli glowa, dzis mam taki bol glowy ze masakra, ale od ok14 dopiero, zastanawiam sie czy to moze byc spowodowane piciem bardzo malej ilosci wody? Od wody odrzucilo mnie calkowicie, w ciagu dnia wypijam jedna szklanke lacznie czystej wody, do tego herbata, szklanka soku. Nie moge sie zmusic do wody bo jest mi po niej poprostu nie dobrze, chyba poprostu mi sie przepila bo jak sie staralismy to wypijalam 2 l dziennie a teraz to szklanke ciezko wypic. Chyba musze przejsc na sok.
Dzidza kopie, czuje juz coraz czesciej:-)Karola1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelkaa mnie glowa boli czesto i nic mi na to nie pomaga. Nie wiaze tego z iloscia wypitej wody bo pojawia sie nawet jesli wypije lacznie 2l plymow. Za woda tez nie przepadam ale staram sie pic herbate lub soki z sokowirowy. Najgorzej jest latem. Zauwazylam ze czesto gdy glowa mnie boli mam niskie cisnienie ale serducho mocno bije np. Cisn 85/50 a uderzen ponad 100/min. Nie wiem czy ma to z tym jakis zwiazek.
Ps. Zazdroszcze ze czujesz juz ruchy!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 20:26
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:Pchełka ma racje, mozliwe ze lekarz nadgorliwy, trzeba wierzyc ze bedzie dobrze.
Pytanie do dziewczyn ktore czesto boli glowa, dzis mam taki bol glowy ze masakra, ale od ok14 dopiero, zastanawiam sie czy to moze byc spowodowane piciem bardzo malej ilosci wody? Od wody odrzucilo mnie calkowicie, w ciagu dnia wypijam jedna szklanke lacznie czystej wody, do tego herbata, szklanka soku. Nie moge sie zmusic do wody bo jest mi po niej poprostu nie dobrze, chyba poprostu mi sie przepila bo jak sie staralismy to wypijalam 2 l dziennie a teraz to szklanke ciezko wypic. Chyba musze przejsc na sok.
Dzidza kopie, czuje juz coraz czesciej:-)przepiłam się tą smakową i znowy wróciłam do czystej
I tak chyba teraz bede sobie zmieniać co jakiś czas
A co do głowy, mnie tez boli co dwa dni a wypijam 1,5L czystej wody dziennie + inne soki czy herbaty, więc to chyba od hormonów
I mega zazdroszcze ze czujesz ruchy ! Jakie to odczucie?
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny