Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:29

alicja_ lubi tę wiadomość

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zaraz zamawiam dzięki:-)

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobiety ;-) Flakonik wpisz mi tam na liście, że będzie chłopak :-D czułam to kurcze! Dziś lekarz powiedział, że na 80%,ale zdjęcie z widoków między nóżkami nie pozostawia wątpliwości :-P
    I jak się okazało mam zakaz jedzenia truskawek, odkąd je jem czyli jakieś 1,5tygodnia to mam silne bóle brzucha z którymi dziś niestety musiałam udać się do ginekologa. Wcześniej tak nie miałam, wiec jak widać w ciąży się wszystko zmienia :-D
    Dzidziuś ma już 9cm,ma się dobrze ;-)

Mimo tego, że byliśmy przekonani, że będzie chłopak to chyba się troszkę zasmuciłam, że nie będzie komu warkoczyków robić. Ale w zasadzie zawsze chciałam aby była parka i chłopak starszy do obrony siostrzyczki ;-) wiec nic straconego, zaraz po będziemy starać się ponownie :-P wiem, wiem zmieni mi się to jak urodzę i będą nieprzespane noce :-D

Miłego dnia Wam wszystkim życzę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 13:08

kwiatakacji, bella88, MeGi2986, alicja_, Hashija, Madzisek, Dagietka, Flakonik lubią tę wiadomość

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulisia współczuję przejść ze szpitalem.

Ja ruchów nie czuję , ale nie ma też dużego brzucha - największy ranem zaraz po wstaniu :) Moja szwagierka (ma termin na lipiec) poczuła ruchy w 23 tygodniu czyli późno - ale ma duży brzuch - dużo wód płodowych i łożysko na przedniej ścianie. Myślę , że to kiedy poczujemy ruchy w dużej mierze zależy od naszej anatomii, położenia łożyska i ułożenia dzieciaczka. Ja mam wrażenie , że pierwsze ruchy przeoczę , bo się nie wsłuchuję i nie doszukuję.

Alicja - rzeczywiście dość dziwna sprawa,że nie dostałaś oryginału badań krwii z pieczątką laboratorium. Natomiast ja też miałam sytuację gdzie dopytywałam się w laboratorium o moje wyniki i mówili mi, że nie ma a poprostu przekręcili nazwisko (przed ślubem miałam nazwisko , które często przekręcali) musiałam iść do laboratorium i ktoś się pofatygował i znalazł po PESELu. Tak, więc musisz czekać na dalsze wyniki , bo teraz ciężko będzie dojść czy była pomyłka i kto się pomylił. Jeżeli to była pomyłka lekarza i naciągnął cię na Nifty to omijałabym go szerokim łukiem. To jest za drogie badanie, żeby lekarz na nie naciągnął. Moja lekarka była bardzo zadowolona z tego, że chcemy zrobić Nifty i popierała naszą decyzję ale powiedziała,że ona nikomu nie zaleca Nifty , bo to bardzo drogie badanie i nie chce sugerować , że jest konieczne, bo nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem jak to jest z tą kasą za Nifty - wszędzie kosztuje tyle samo i jaki procent jest dla lekarza. Podejrzewam, że coś musi być , bo mi też moja lekarka powiedziała, że mogę zrobić Nifty w prywatnej praktyce jej ojca, bo ma umowę ( tam też robiłam , bo akurat miałam blisko) . Na Twoim miejscu też bym się upominała o oryginał badań, ale niech się wypowiedzą dziewczyny co dostały wyniki , bo może to nie jest jednak tak jak nam się wydaje.

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wyniki idzie sprawdzić w internecie. Jeżeli zrobiłaś je w diagnostyce.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz rachunek w domu za badanie?
    Możliwe że wyśłali do innej diagnostyki w twoim mieście.
    Pod kodem kreskowym powinien być numer zlecenia, wejdź na strone www diadnostyki i tam możesz sprawdzić wynik tylko po numerze zlecenia. Ja też nie mogłam zobaczyć swojego jednego badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 14:28

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja moim zdaniem coś tu jest nie tak, i jeśli okaże sie ze lekarz specjalnie chciał kase zedrzeć, to zmień lekarza od razu, nie zapominając o odpowiedniej opinii dla niego :/ I walcz o te oryginalne wyniki badań ! Masz 22 lata ? i tak Cie straszą ? :O U Ciebie albo u Twojego w rodzinie są jakieś choroby genetyczne? Ja mam 23 lata (jeszcze przez miesiac :P ) I moj lekarz zadnych badań dodatkowych mi nie zlecał, tylko prenatalne.. a przezierność karku wynosiła 2,22. Mój lekarz jest ordynatorem całego oddziału ginekologii itd w szpitalu w którym chce rodzic i wiem ze zna sie na tym doskonale co robi. Dla mnie to naprawdę coś podejrzanego z tymi wynikami u Ciebie, każdy powinien mieć wgląd do oryginału swoich badań.

Anko:-) lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie dostałaś karteczki żeby móc odebrać wynik? Test pappa daje tylko 5% pewności dlatego ja go nie robiłam. Ala wybacz ale nie śledziłam całej twojej historii jakie miałaś wyniki po usg genetycznym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 14:36

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zamartwiaj sie.... ile czasu jeszcze mususz czekać za tymi drugimi badaniami. Podczytałam inny wątek w którym się udzielasz na temat właśnie tych badań.... dziewczynie też pappa wyszła zła a to drugie bardzo dobrze.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ryzyko trisomii?

Detektor już zamôwiłam we wtorek chyba już będzie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 14:46

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi kiedyś lekarz tłumaczył, że jak badania są robione na NFZ to idą prosto do lekarza i zostają w karcie - nie dostaje się ich do ręki. Natomiast na pewno ma się prawo je zobaczyć i tak jak ja robiłam zrobić zdjęcie, ewentualnie ksero. Nie wiem czy to dotyczy wszystkich badań czy tylko tych droższych - ja miałam akurat droższe badania .

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki wynik otrzymałaś w usg czy z wynik pappa

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No aż nie chce mi się wirzyć.... nt w normie kość nosowa jest..... no aż niemożliwe

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie samo usg prenatalne miałam robione, wszystkie dokładne pomiary itd.
    Skoro nie ma ryzyka genetycznie u Was to ja bym była spokojniejsza, chociażby ze względu na Twój wiek, bo kurcze taki wiek to najlepszy czas dla organizmu na ciąże :D (tak czytałam :P ) Ja jestem z Bydgoszczy i polecam doktora Lisiaka :-) Ma swój prywatny gabinet, troszkę sie ceni ale jest naprawdę dobry, zmieniłam lekarza miesiac przed ciążą bo poprzedni mi wmawiał ciągle coś , nawet do szpitala chciał wysyłać bo widział coś złego w moim endometrium, ponoć nawet płodna nie byłam :D Bardzo sie ciesze ze zmienilam lekarza bo pewnie bym teraz z Wami nie pisala :D

Trzymam kciuki zeby się wszystko dobrze wyjasniło i faktycznie byla to wielka sciema ze masz jakies ryzyko ! Na pewno tam rośnie zdrowe maleństwo <3

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zer zapomniał dopisać :-) licze że te drugie wyniki bedą bardzo dobre :-) bardzo w to wierze :-)
    Ty też musisz w to wierzyć!!!

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie powinnam tego pisać ale chyba mam inne podejście do chorób genetycznych. Dla mnie choroby genetyczne ( trisomie , które badamy) to wynik źle podzielonych komórek czy może źle połączonych - w każdym razie coś poszło źle już na samym początku i zdarzyć może się każdemu, niezależnie od wieku. Można mieć mniejsze lub większe predyspozycje czyli właśnie wiek, obciążenia w rodzinie ale trafić się może każdemu podobnie jak rak, wypadek samochodowy itd. . Jakiś czas temu trafiłam na blog młodej dziewczyny dużo przed trzydziestką , która urodziła synka z ZD a ryzyko po badaniach prenatalnych było 1:22000 i żadno USG nie wykazało ZD. I jak pisze na swoim blogu - ryzyko trisomii było skrajnie niskie ale to właśnie jej syn okazał się tym jednym na 22000.

Hashija, niania.ogg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ten blog :
    http://byc-jak-tymuszkiewicz.blog.onet.pl/2015/02/

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja proszę mi tu odrzucić czarne myśli, jest wiele różnych przypadków na tym świecie które się trafiaja ludziom nie wiadomo skąd, rózne choroby u dzieci itd. Ja wierze że Twoje maleństwo ma się dobrze i będzie zdrowe jak rybka :-) Ja już nie czytam żadnych czarnych historii co się komuś przytrafiły, bo tyle sie naczytałam różnych przypadków że tylko przez to więcej nerwów miałam.

alicja_, kwiatakacji lubią tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia jakie są granice Pappa- nie doczytałam też nigdzie czy to był test Pappa czy tylko USG. W każdym bądź razie ja napisałam ten przykład tylko dlatego, żeby pokazać, że młodość nie jest gwarantem braku wad genetycznych. U mnie po dobrym USG lekarz zalecił rozszerzenie diagnostyki ze względu na wiek , u młodych dziewczyn często po dobrym USG mówią jest OK dziecko zdrowe, a jak widać nie zawsze to jest prawda.

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ