X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja zaczynam sie stresowac przed jutrzejsza wizyta zeby tylko z dzidzia bylo wszystko oki trzymajcie kciuki :)

• mami3108 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz myslalam ze tylko ja sie stresuje:* bedzie wszystko wporzadku zobaczysz :) ja mam we czwartek i juz nie moge sie doczekac mimo obaw czy wszystko dobrze z dzidzia:*:*

w57vpc0znd8a64qf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo sie stresuje bo moja dzidzie ostatni raz widzialam 8 tyg temu i dzis z wrazenia chyba nie usne :) Noi mam nadzieje ze dowiemy sie z M co mam nasz bobo miedze nozkami bo chcielibysmy juz mowic do bruszka po imieniu:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe grudniowe mamusie :)

Wrocilismy wlasnie z usg polowkowego. Wszystko jest w najlepszym porzadku lacznie z moja szyjka. Dziewczynki sa cudowne. <3 <3
    Gin zmierzyl dzisiaj dlugosc razem z nozkami chl i nie wierze ze sa juz takie duze . Mają 23,2cm i 24,9cm a waża 290g i 317g
    Nastepna wizyta 31.07

rewelka, iNso87, moniek90, Misia26, Nadulka, justyna14, MeGi2986, Pchełka, Madzisek, kwiatakacji, Karola1990, niania.ogg, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezus dostal urlop i Jedziemy jutro do Ustronia na pare dni nacieszyc sie soba i odpoczac :)

Nadulka, moniek90, Kika428, Blair lubią tę wiadomość

• bella6 Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę na *** narzekać :) Siostra też brała i nic nie mówiła żeby się źle czuła:) Mi lekarka zapisała bo jak brałam inny to mi szkodził:( A ten syrop jest bezpieczny bo jest oparty na naturalnych składnikach. A jak z dawkowaniem??? Bo może za dużo ???

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 29 maja 2016, 13:34

bella
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella6 w ktprym jestes tyg? termin wychodzi ci te na grudzien? ;)
    Ja sie na prenalenie nie znam bo nie zdarzylo mi sie gp brac

Blair lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso z tych dwóch też wybrałabym tą 1, ta druga to serio łazienkowa mocno. To masz mało czasu na decyzje. Ja na razie w kuchni kładę tylko płytki na posadzkę , meble zabieram jakie mam tu w naszej aktualnej kuchni a płytek też nie chciałabym kłasc na ściane teraz bo za rok czy dwa zrobimy sobie nową kuchnie całą na wymiar, więc bez sensu, ale znów coś położyć muszę. Zobaczę jak już będę się przenosić. A Wy kiedy się przeprowadzacie? Do nas do łazienki mają 20.07 przyjść w końcu, tylko najpierw ktoś inny musi nam skosy porobić - sufit.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella6 dawki nie za dużo bo 15ml wg zaleceń :) po prostu mi zaszkodzil i nie pomogl;)
    Justyna mam nadzieje,ze już do końca lipca zaczne się wyprowadzać i jeszcze przed wyjazdem nad morze 9.08 będę już tam :)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mami3108 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Witam nowe grudniowe mamusie :)

Wrocilismy wlasnie z usg polowkowego. Wszystko jest w najlepszym porzadku lacznie z moja szyjka. Dziewczynki sa cudowne. <3 <3
    Gin zmierzyl dzisiaj dlugosc razem z nozkami chl i nie wierze ze sa juz takie duze . Mają 23,2cm i 24,9cm a waża 290g i 317g
    Nastepna wizyta 31.07

Ciesze sie razem z Toba:) ale ksiezniczki sa juz duze:))) ciekawe kto sie w moim brzuszku chowa:)

Flakonik lubi tę wiadomość

w57vpc0znd8a64qf.png
  • mami3108 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Ja bardzo sie stresuje bo moja dzidzie ostatni raz widzialam 8 tyg temu i dzis z wrazenia chyba nie usne :) Noi mam nadzieje ze dowiemy sie z M co mam nasz bobo miedze nozkami bo chcielibysmy juz mowic do bruszka po imieniu:))
    Kurcze ja zaledwie 3 tyg a ta niepewnos przed kazda wizyta jest:* trzymam kciuki aby bylo wszystko dobrze i zeby dzidzia sie nie wstydzila bo moja 3 tygodnie temu powiedziala stanowcze nie podgladaczom i mam nadzieje ze pojutrze sie pokaze bo tez juz chcialabym moqic po imieniu:)

w57vpc0znd8a64qf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytałam dziś artykuł oparty na badaniach odnośnie spania z dzieckiem a śmierci łóżeczkowej. I okazuje się, że spanie dziecka z mamą w jednym łóżku i karmienie piersią zmniejsza ryzyko wystąpienia śmierci łóżeczkowej. Ale sami poczytajcie ;) wklejam link;)

http://www.hafija.pl/2014/12/spanie-z-dzieckiem-i-sids-najnowsze-badania-i-analizy.html

Flakonik lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mi się wydaje,ze taka smierc to w większości odnosi się do dzieci z zespolem FASS czy jakos tak,ten z zespolem alkoholowym bo matka w ciąży pila.

A ja znowu musze ponarzekać cholera:/ myslalam,ze ten migdal się już uspokoil to drugi wylazł i boli....kuzwa;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ale z drugiej strony jak dziecko spi ciagle z mama to pozniej bedzie ciagle tak chcialo spac bo sie tak przyzwyczai, na poczatku sama mama moze miec taka potrzebe bliskosci ale w pozniejszym czasie robi sie to uciazliwe, wiem jak moja siostra zasypiala ze swoim dzieckiem i pozniej sam nie potrafil zasypiac bo ciagle sie budzil bo brakowalo mu mamy do 1,5 roku bardzo ciezko bylo go nauczyc spania samemu w swoim lozeczku. Jestem za bliskoscia z dzieckiem, ale dziecko jak i mama musi miec swoja przestrzen tez, moze po porodzie mi sie odmieni, ale teraz juz wiem ze nie chce popelniac bledow mojej siostry :p Od 4 lat pracowalam tu i tam jako niania, wiec tez wiele sie nauczylam i mam nadzieje ze bede sie tego trzymac :D ogolnie na poczatek bym chciala kolyske lozeczko zeby uczyc malutka zasypiania w lozeczku (zeby ja tam bujac) a nie ciaglego lulania na rekach, bo wiem ze pozniej tez ciezko odzwyczaic od lulania :p

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez Mame wlasnie sie wkrecilam w jakis serial islamski na TVP1,wlasnie idzie a potem nast odcinek po eleexpressie:p Nazywa sie Wspaniale Stulecie chyba czy jakos tak,moze Ktoras tez oglada?;) Straszne to jak Sultan ma wiele Zon..pff

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja przez Mame wlasnie sie wkrecilam w jakis serial islamski na TVP1,wlasnie idzie a potem nast odcinek po eleexpressie:p Nazywa sie Wspaniale Stulecie chyba czy jakos tak,moze Ktoras tez oglada?;) Straszne to jak Sultan ma wiele Zon..pff

Ja tego nie oglądam, ale moja babcia przerzuciła się na to jak przestali puszczać Modę na Sukces :D Teraz w wakacje lecą powtórki a ona i tak to ogląda tak się wkręciła :D Chyba faktycznie wciągające, chociaż sama ani jednego odcinka od początku do końca nie obejrzałam, może sama wkrótce zacznę :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jakie płytki kładziecie w kuchni? my zdecydowaliśmy się na gres polerowany, ale nie wiem czy dobry wybór, chociaż za późno na zmiany bo już się układa;) my jesteśmy na etapie wybierania mebli do kuchni, chcemy na wymiar jasne meble, ale nie nic nie znaleźliśmy póki co :(

co do spania to myślę że zależy od dziecka i od wychowania, przykłady z życia wzięte: moja siostra z synkiem (trzecie dziecko) spała do ok 1,5rż, później urządzili mu pokoik, pościel z ulubionymi postaciami z bajek, nawet lampka, przez pierwszych kilka nocek przechodził do nich w nocy, ale skończyło się przechodzenie w nocy bo go odnosili:) . Dodam że usypiając go nie kładli się obok niego tylko siedzieli, czytali bajkę (wprowadzali to już z pół roku wcześniej gdy spał z nimi), mały jest bardzo związany z nimi. Druga siostra ma córeczkę która od początku spała sama (jej drugie dziecko, z pierwszym miała problem ze spaniem wiec stwierdziła ze drugi raz tego błędu nie popełni i że córnia będzie spała sama ;) ) kładła ją do łóżeczka, włączała pozytywkę i zasypiała, od początku w swoim pokoju. Teraz mała ma 3 lata i jest bardzo samodzielna, siostrze serce się ściska i trochę żałuje, bo teraz córcia śpi sama i nawet nie potrzebuje żeby ją poprzytulać przed snem. Natomiast u mojego brata spali ze swoim synkiem do 2,5rż, gdy urodziło się drugie dziecko zrobili poprostu dostawkę z tapczanika żeby mógł on spać obok nich. Na dzień dzisiejszy synek ma 6 lat a śpi z rodzicami !! co dla mnie jest nie zdrowe i nierozsądne i krzywdzą dzieci, bo oczywiście córcia też śpi z rodzicami:)

Także każde dziecko inne a i rodzice mają swoje sposoby na wychowanie:) U Nas jeśli będzie spało to tak do 1-1,5 rż, i domyślam się ze ciezko będzie odzwyczaić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie sie zastanawialismy jak bedzie ze spaniem po urodzeniu. Pokoj od dziewczynek jest dwa pokoje od naszej sypialni a jakos nie wyobrazam sobie zeby nie spac w tym samym pomieszceniu z nimi. i to za daleko do mnie. jeszczs wnocy tyle wstawac bedzie trzeba.
    w pokoju dziewczynek bedzie kanapa zebym mogla wygodnie karmic i moglabym na niej sypiac razem z nimi ale znowu zal mi meza...i tak kompinowalismy i mamy. Troche przemeblujemy sypialnie i wejdzie do niej cos takiego
    http://www.blizniaki.waw.pl/551-3592-thickbox/lozeczko-dla-blizniakow-nowosc.jpg
    Z mezem bedziemy razem spac a dzieci beda obok w lozeczku :)

Blair lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhee naprawde wystarczy jeden odcinek i juz...leci hehehe a jak sie wkurzylam jak ostatnio przegapilam dwa i cholera nie wiem co sie dzieje;) ale potem doszlam hehe to sa wlasnie seriale;)

moniek90 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Witaj ZieloneOliwki :-)
    Jeśli chodzi o swędzenie to ja jeszcze nie czuję, ani na brzuchu ani na piersiach, a na jednej piersi już zauważyłam dwa małe rozstępy, więc swędzenie nie musi zapowiadać rozstępów :-) ja byłam taka spokojna o rozstępy, bo skóra nie napięta ani nie swędzi a mimo to się pojawiły, a mam 25 lat i skórę w dobrej kondycji (tak mi się wydawało)...
    Pewnie że nie musi, ale ja nie mogłam wytrzymać, a oliwka którą się smarowałam nic nie pomagała, więc stwierdziłam że spróbuję kremem specjalnie do biustu. I to straszne swędzenie znacznie się zmniejszyło, bo głupio tak było jechać autobusem i się drapać:D

Ja zamierzam mieć łóżeczko przy naszym łóżku postawione i od początku uczyć Dziecko spać samodzielnie:)

‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ