Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzia tez mialam bolesci pecherza musiamam co chwilka do toalety gnac chociaz nie bylo po co a po chwili znowu bol przy siadaniu itd a lekarz mowil mi ,ze mam wyniki dobre no i sie okazalo ze to od problemow z zalatwianiem.Mialam zawsze szybka przemiane materi i chodzilam codziennie czasami 2 razy dziennie. A w 16 tc sucho i ze tak napisze brzydko kilka bobkow malych no i wzdecia straszne . Teraz uregulowalam to i bole pecherza tez minely jak odjal chodze robic siku jak juz naprawde potrzebuje .Wiem ,ze to dziwne ale mysle ze wzdete jelita i brak wyproznienia powodowal ucisk na pecherz i stad te bole i chodzenie co chwila do toalety.
-
Madzia z ostrym bólem to najlepiej jechać na IP, bo to może oznaczać, że infekcja poszła wyżej, zwłaszcza że bolą Cię też plecy. Jeśli przed Tobą jeszcze tydzień czekania na posiew to ja na Twoim miejscu dla świętego spokoju bym pojechała na IP sprawdzić co się dzieje. Nie ma co siedzieć bezczynnie i wyć z bólu
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny apropo wyprawki to jakie rozmiary kupujecie? W zasadzie to nie wiadomo jak duże dziecko się urodzi i nie chciałabym kupić zbyt dużych, ale też nie chcę, żeby się okazało, że ubranka będą za małe
Może doświadczone mamy coś podpowiedzą? Fajnie by było też gdyby do tej listy przy każdej pozycji dopisać ile sztuk danej rzeczy na początek się przyda, ja jestem kompletnie zielona w tym temacie i nie wiem ile czego będzie potrzebne
-
nick nieaktualnymoniek- ja kupuję po trochu z każdego rozmiaru. Staram się nie kupować ciuszków na 50 zbyt dużo, nawet jak będą troszkę większe to do 56/62 szybko urośnie:) Poza tym dużo ciuszków dostaję po kimś, trochę kupuję w ciucholandach, niektóre jak nowe, a na prawdę za grosze więc nawet jak nie założę to nie będzie mi bardzo szkoda:) Zamierzam kupić śpioszków, body i pajacyków większą ilość, natomiast spodenki czy sweterki troszkę mniej, bo zimą i tak za często nie będziemy wychodzić więc się stroić niewiadomo jak nie będziemy musieli
-
Moniek poprosiłam o dostęp też się przyłączam do prośby z rozmiarami
Planuje od następnego miesiąca zacząć skupować, żeby później aż tak tego nie odczuć i taka lista będzie wręcz niezbędna
Madzia zastanów się nad IP bo nie powinno tak boleć
Wypiłam dziś pół kawy bezkofeinowej i chyba działa na dzidziętylko nie wiem cały czas czy kopie bo się podoba czy nie
-
ZieloneOliwki też planuje trochę po ciucholandach pochodzić, bo za bardzo nie mam po kim dostać rodzeństwo moje i męża najmłodsze dziecko ma w wieku 7 lat ( chociaż bratanek już zbiera zabawki i bluzki dla dzidziusia bo to na pewno chłopak będzie... I nawet jak komunię będzie miał i kupi sobie laptopa to mojemu dzieciaczkowi tableta odda... Tak się przejął rolą brata ciotecznego
)
-
nick nieaktualnyrewelka- kiedy poczułaś pierwsze kopanie?
Ja już bym chciała, a tu jeszcze nic...
Śpioszki, body, pajacyki- kupuję po 2-3zł/szt, czapeczki, śliniaczki po 1-2zł- wybieram oczywiście te ładniejsze, nie jakieś sprane, niektóre widać w ogóle nie używane. Po trochu, po trochu i się uzbiera:) Zamierzam pokupować od rozm. 50 wzwyż po kilka sztuk-tych 50 najmniej oczywiście:)
a bratanek kochany, dzidzia będzie miała dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 18:47
-
nick nieaktualnyMartosza83 wrote:Dziewczyny czy jest wśród nas ktoras w tym samym tygodniu nie czujaca jeszcze ruchów malucha?
-
Ja poczułam 4 dni temu
a wyczytałam że pierwsze ruchy można wyczuć nawet dopiero w 26 tc więc jeszcze nie macie się co stresować, chociaż nie powiem jestem spokojniejsza
A bratanek bardzo kochany podnosi na duchujak się tylko dowiedział to spojrzał na swoją bluzkę i stwierdził że za mała i będzie dla dziecka
Może jutro podjadę do ciucha po badaniu krwi coś znajdę -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny z tymi rozmiarami to jest naprawde roznie:) Mi siostry doradzily aby nie kupowac mniejszych niz 56 wiec moze z 4 ubranka kupilam w rozmiarze 56 i wieksze a moj synek urodzil sie w 40 tygodniu i mial 62 cm dlugosci takze ubranka w rozmiarze 56 byly za male a 62 ubrane kilka razy moze maks przez tydzien takze teraz nastawiam sie z gory na wieksze ubranka a jak dzidzius bedzie mniejszy to licze na meza a pozniej na ta chwilke sama sie wyrwe cos kupic;)))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja juz mowilam,ze jeszcze jako taki ruchow nie czuje ale nie denerwujmy sie bo do 22tyg skonczonego napewno sie pojawia.
Co do ubranek ja kupuje 62 najwiecej,pare tylko mam z 56,mniejszych nie kupuje. Nawet jak dziecko urodzi sie w rozmiarze 58-59cm to w te 56 powinno sie zmiescic bo niemoelaki podkurczaja nozki i automatycznie sa krotsze. -
Z reszta jak Ktoras wczesniej pisala,to ja tez zamierzam najwiecej pajacow i bodziakow kupic bo reszta ubranek dla takiego malucha jest zbedna,bo Maluch szybko rosnie,tak doslownie pare bluzeczek i spodeneczek do wyjscia ale bez przesady. Mi zdaly egzamin pajace i body pod spod w zime,poza tym ja nie zamierzam nigdzie wychodzic tak czesto w zime,napewno ograniczyc sie do jak najrzadszych do lekarza na kontrol lub tak do rodziny na okazje. Planujemy z Malzem w Styczniu(z racji tego,ze mamy wtedy Swieta) w Wigilie zaprosic do Nas a I Dnia Swiat zrobic Chrzest i tez u Nas w domu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:38