X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny którym udostepniłam tą listę z wyprawką czy mozecie ją jakoś upublicznić , bo ja dopiero co założyłam gmail i kompletnie nie ogarniam :)

Mogę jedynie wkleić tą liste w posty ale to bez sensu bo zginie wśród tylu postów.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tez mialam bolesci pecherza musiamam co chwilka do toalety gnac chociaz nie bylo po co a po chwili znowu bol przy siadaniu itd a lekarz mowil mi ,ze mam wyniki dobre no i sie okazalo ze to od problemow z zalatwianiem.Mialam zawsze szybka przemiane materi i chodzilam codziennie czasami 2 razy dziennie. A w 16 tc sucho i ze tak napisze brzydko kilka bobkow malych no i wzdecia straszne . Teraz uregulowalam to i bole pecherza tez minely jak odjal chodze robic siku jak juz naprawde potrzebuje .Wiem ,ze to dziwne ale mysle ze wzdete jelita i brak wyproznienia powodowal ucisk na pecherz i stad te bole i chodzenie co chwila do toalety.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia z ostrym bólem to najlepiej jechać na IP, bo to może oznaczać, że infekcja poszła wyżej, zwłaszcza że bolą Cię też plecy. Jeśli przed Tobą jeszcze tydzień czekania na posiew to ja na Twoim miejscu dla świętego spokoju bym pojechała na IP sprawdzić co się dzieje. Nie ma co siedzieć bezczynnie i wyć z bólu :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/document/d/1KHHDfsprnWX4HlAAmzFo-xaUmoezZKAmYl33YKOXrmk/edit

Tu macie link do listy wyprawkowej :-) żeby kogoś uprawnić muszę znać jego adres mailowy

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TeZ radze jechac na IP ja bylam u swojego gina po 2 dniach takich boli ale u mnie wyniki byly dobre wiec wykluczono cos powaznego.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropo wyprawki to jakie rozmiary kupujecie? W zasadzie to nie wiadomo jak duże dziecko się urodzi i nie chciałabym kupić zbyt dużych, ale też nie chcę, żeby się okazało, że ubranka będą za małe :-) Może doświadczone mamy coś podpowiedzą? Fajnie by było też gdyby do tej listy przy każdej pozycji dopisać ile sztuk danej rzeczy na początek się przyda, ja jestem kompletnie zielona w tym temacie i nie wiem ile czego będzie potrzebne :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek- ja kupuję po trochu z każdego rozmiaru. Staram się nie kupować ciuszków na 50 zbyt dużo, nawet jak będą troszkę większe to do 56/62 szybko urośnie:) Poza tym dużo ciuszków dostaję po kimś, trochę kupuję w ciucholandach, niektóre jak nowe, a na prawdę za grosze więc nawet jak nie założę to nie będzie mi bardzo szkoda:) Zamierzam kupić śpioszków, body i pajacyków większą ilość, natomiast spodenki czy sweterki troszkę mniej, bo zimą i tak za często nie będziemy wychodzić więc się stroić niewiadomo jak nie będziemy musieli ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek poprosiłam o dostęp też się przyłączam do prośby z rozmiarami :)
    Planuje od następnego miesiąca zacząć skupować, żeby później aż tak tego nie odczuć i taka lista będzie wręcz niezbędna :)
    Madzia zastanów się nad IP bo nie powinno tak boleć:/
    Wypiłam dziś pół kawy bezkofeinowej i chyba działa na dzidzię :) tylko nie wiem cały czas czy kopie bo się podoba czy nie :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki też planuje trochę po ciucholandach pochodzić, bo za bardzo nie mam po kim dostać rodzeństwo moje i męża najmłodsze dziecko ma w wieku 7 lat ( chociaż bratanek już zbiera zabawki i bluzki dla dzidziusia bo to na pewno chłopak będzie... I nawet jak komunię będzie miał i kupi sobie laptopa to mojemu dzieciaczkowi tableta odda... Tak się przejął rolą brata ciotecznego :))

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- kiedy poczułaś pierwsze kopanie?
    Ja już bym chciała, a tu jeszcze nic... :(

Śpioszki, body, pajacyki- kupuję po 2-3zł/szt, czapeczki, śliniaczki po 1-2zł- wybieram oczywiście te ładniejsze, nie jakieś sprane, niektóre widać w ogóle nie używane. Po trochu, po trochu i się uzbiera:) Zamierzam pokupować od rozm. 50 wzwyż po kilka sztuk :) -tych 50 najmniej oczywiście:)

a bratanek kochany, dzidzia będzie miała dobrze!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 18:47

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest wśród nas ktoras w tym samym tygodniu nie czujaca jeszcze ruchów malucha?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Dziewczyny czy jest wśród nas ktoras w tym samym tygodniu nie czujaca jeszcze ruchów malucha?
    Ostatnio gdzieś wyczytałam, że to sprawa indywidualna. Dopiero jeśli do ukończenia 22 tygodnia nie czuć ruchów, to należy się zgłosić do lekarza:)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam 4 dni temu :) a wyczytałam że pierwsze ruchy można wyczuć nawet dopiero w 26 tc więc jeszcze nie macie się co stresować, chociaż nie powiem jestem spokojniejsza :)
    A bratanek bardzo kochany podnosi na duchu :) jak się tylko dowiedział to spojrzał na swoją bluzkę i stwierdził że za mała i będzie dla dziecka :)
    Może jutro podjadę do ciucha po badaniu krwi coś znajdę :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- zazdroszczę!

Za kilka lat będziesz miała wspaniałego, starszego "brata" dla dzidzi:)

• mami3108 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi rozmiarami to jest naprawde roznie:) Mi siostry doradzily aby nie kupowac mniejszych niz 56 wiec moze z 4 ubranka kupilam w rozmiarze 56 i wieksze a moj synek urodzil sie w 40 tygodniu i mial 62 cm dlugosci takze ubranka w rozmiarze 56 byly za male a 62 ubrane kilka razy moze maks przez tydzien takze teraz nastawiam sie z gory na wieksze ubranka a jak dzidzius bedzie mniejszy to licze na meza a pozniej na ta chwilke sama sie wyrwe cos kupic;)))

w57vpc0znd8a64qf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mpge wrzucic na 1str ta liste jak chcecie. tylko ktorasmusi ja tu wkleic bo niemoge wejsc na gmaila...

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo w 56cm ale dziewczynki pewnie nie beda jakos super duze :)

Blair lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wysłałam ci tą liste w prywatnej wiadomości w poście wiec mozesz to poprostu wkleić do pierwszego posta.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mowilam,ze jeszcze jako taki ruchow nie czuje ale nie denerwujmy sie bo do 22tyg skonczonego napewno sie pojawia.

Co do ubranek ja kupuje 62 najwiecej,pare tylko mam z 56,mniejszych nie kupuje. Nawet jak dziecko urodzi sie w rozmiarze 58-59cm to w te 56 powinno sie zmiescic bo niemoelaki podkurczaja nozki i automatycznie sa krotsze.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reszta jak Ktoras wczesniej pisala,to ja tez zamierzam najwiecej pajacow i bodziakow kupic bo reszta ubranek dla takiego malucha jest zbedna,bo Maluch szybko rosnie,tak doslownie pare bluzeczek i spodeneczek do wyjscia ale bez przesady. Mi zdaly egzamin pajace i body pod spod w zime,poza tym ja nie zamierzam nigdzie wychodzic tak czesto w zime,napewno ograniczyc sie do jak najrzadszych do lekarza na kontrol lub tak do rodziny na okazje. Planujemy z Malzem w Styczniu(z racji tego,ze mamy wtedy Swieta) w Wigilie zaprosic do Nas a I Dnia Swiat zrobic Chrzest i tez u Nas w domu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:38

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ