X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my też po wizycie :-) Madzi jednak nic między nóżkami nie wyrosło więc na 100% dziewczynka :-D ma już z nóżkami ponad 20 cm i tłuścioszek waży już 260g :-D serduszko pięknie bije i jest z nim wszystko wporzadku :-D zdrowa dzidzia :-D

Kate4, Flakonik, bella88, kwiatakacji, Nadulka, Karola1990, MeGi2986, Pchełka, justyna14, moniek90, Madzia890722, Madzisek lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przewazaja na 56 i 62 ale kilka 50 tez mam a w razie gdyby zawsze mozna dokupic ,ja tez duzo ciuszkow zwlaszcza tych mniejszych mam z tutejszego bazarku ,kilka nowych od pani ktora miala miec dzewczynke a urodzila chlopca (mam nadzieje,ze mne to nie spotka :-) ) czasami mozna znalezc jescze rzeczy z metka albo zalozone z 2 razy bo dzidzia okazala sie duza uwielbiam takie polowania :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    oglądam tą liste i jestem przerażona :(
    laktator? to trzeba mieć na wyposażeniu w razie co? (pytam bo naprawde nie wiem a zastanawiałam się nad tym )
    podpaski bella... nie wiem jak dam rade ;/ przed zajsciem używałam tamponów NIENAWIDZE PODPASEK !!
    krem na sutki? znajoma mówiła żeby smarować już przed porodem a jak to wyglada ze smarowaniem po porodzie? przed karmieniem trzeba iść umyć pierś?

jestem zielona :(

w czwartek mam wizyte nfz a w piątek usg połówkowe
    wyprawke planujemy zaczac szykowac od września/pazdziernika jak bede mniej pracowała i miała więcej czasu, na razie mamy tylko ubranka

jestem co raz bardziej przerażona :( straciłam mame, nie mam siostry ...
    nie mam kogo się zapytac, poradzić :( na niczym się nie znam :(

Podpaski Cię raczej nie ominą :-/ I to raczej takie większe :-(
    Piersi nie myjesz przed każdym karmieniem. Krem do smarowania brodawek stosuje się przy bolących, pękających brodawkach, ale najlepszym na świecie sposobem, profilaktycznie zapobiegającym pękaniu brodawek jest smarowanie sutków po karmieniu i w czasie dnia pokarmem-mlekiem matki.

Pytaj śmiało nas ;-)

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator polecam kupić dopiero po porodzie. Nie każdej się przyda. Mi np. nigdy.
    Chyba , że któraś z góry zakłada, że będzie taka konieczność, żeby odciągać pokarm.

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja sie wlasnie boje przedwcesnego porodu takze dokonca lipca chce juz miec wszystko z grubsza pokupowane...

Blair lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Podpaski Cię raczej nie ominą :-/ I to raczej takie większe :-(
    Piersi nie myjesz przed każdym karmieniem. Krem do smarowania brodawek stosuje się przy bolących, pękających brodawkach, ale najlepszym na świecie sposobem, profilaktycznie zapobiegającym pękaniu brodawek jest smarowanie sutków po karmieniu i w czasie dnia pokarmem-mlekiem matki.

Pytaj śmiało nas ;-)
    ale jak posmaruje to maścią na bolące sutki to przed nastepnym karmieniem od maści trzeba umyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwke kupilam z hippa a patrze ze termin waznpsci do wrzesnia :O takze narazie z kosmetykami sie wstrzymuje...
    i teraz ja sie smaruje ta oliwka. owielbiam jej zapach :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    oglądam tą liste i jestem przerażona :(
    laktator? to trzeba mieć na wyposażeniu w razie co? (pytam bo naprawde nie wiem a zastanawiałam się nad tym )
    podpaski bella... nie wiem jak dam rade ;/ przed zajsciem używałam tamponów NIENAWIDZE PODPASEK !!
    krem na sutki? znajoma mówiła żeby smarować już przed porodem a jak to wyglada ze smarowaniem po porodzie? przed karmieniem trzeba iść umyć pierś?

jestem zielona :(

w czwartek mam wizyte nfz a w piątek usg połówkowe
    wyprawke planujemy zaczac szykowac od września/pazdziernika jak bede mniej pracowała i miała więcej czasu, na razie mamy tylko ubranka

jestem co raz bardziej przerażona :( straciłam mame, nie mam siostry ...
    nie mam kogo się zapytac, poradzić :( na niczym się nie znam :(
    Moja mama a to naprawde osoba ktora wychowala sporo dzieci mojego kuzynostwa powiedziala ,zeby nie zawsze stosowac rady innych bo kazde dziecko jest inne i na kazde cos innego dziala a te tak zwane porady kolezanek,ciotek itd moze spowodowac jeszcze wiekszy stres bo kazdy bedzie mowil co innego .A najwazniejsze co mamy to wlasna intuicja i trzeba sie w nia wsluchac i od zaraz nie bedzie dobrze bo dziecko same bedzie nas uczyc i powoli z dnia na dzien bedziemy coraz bardziej odwazne i samodzielne trzeba dac sobie czas i cierpliwosc .Kocham swoja mame bo ona naprawde wiecej widzi i rozumie :-) .

Flakonik, ania14, moniek90, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 a ja znoeu nigdy nie wlozylam sobie tampona.
    Zle to chyba robilam bo zawsze straszniee bolalo i pd razu wyciagalam...
    Wiec 17 lat meczylam sie z podpaskami i po porodzie.nadal bede. nie przekonam sie za nic do tamponow

Blair lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ania14 a ja znoeu nigdy nie wlozylam sobie tampona.
    Zle to chyba robilam bo zawsze straszniee bolalo i pd razu wyciagalam...
    Wiec 17 lat meczylam sie z podpaskami i po porodzie.nadal bede. nie przekonam sie za nic do tamponow

tampona trzeba wepchnąc najdalej jak się da, jak sie to robi pod koniec okresu na suchara to faktycznie nie miłe uczucie ale ja miałam taką skąpą @ że nosiłam tampona i stringi nawet podczas @. po porodzie wiadomo że dla oczyszczenia podpaski ale przy pierwszej @ wróce do tamponów

• lips Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista jest tylko orientacyjna to nie są rzeczy obowiązkowe a tylko nakierowanie na najważniejsze rzeczy. Każdy musi sam ocenic co mu będzie potrzebne a co nie.

Mam prośbę. W sobote mam ślub i wesele brata. Mam 2 sukienki i muszę wybrać w której isć. Wymiary mi się troszkę zmieniły od czasu kiedy je kupiłam więc proszę o pomoc w której wyglądam lepiej:
    1. luźna sukienka
    img-4292.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/5960164/451557/img-4293.jpg

2. dopasowana ( ta ma jeszcze metki wiec moge oddac )
    http://static.pokazywarka.pl/i/5960164/282720/img-4294.jpg

img-4295.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:13

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam majtki po porodowe, są takie wielorazowe ze można je prać, moja koleżanka sobie je chwali właśnie :-) Bo przez te podpaski zawsze jest strach ze cos przeleci a majtki ładnie się trzymaja całej pupy i nie ma którędy wylecieć :P Kurcze, Wy już o wyprawkach piszecie, to ja się zastanawiam kiedy zacząć zakupy :P Ostatnio chciałam już coś kupić ale sie wstrzymałam bo przecież jeszcze sporo czasu :D Myślałam żeby po wakacjach zacząć wszystko zbierać, na chwile obecną ciążowe fatałaszki, a od września zaczne dla maluszka kupować chyba, chociaż nie ukrywam że juz bym chciała wszystko sobie układać :P

ania14 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:59

l22ntv73ogvn473k.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej luźniej byłam juz na weselu w tym roku i jest super wygodna a ta druga jest sporo krótsza i ogólnie taka bardziej ograniczająca ruchy. Specjalnie zostawiłam metkę bo nie dokońca jestem do niej przekonana mimo że złapałam ją na przecenie za 60 zł...

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ta obcisła. W niej wyglądasz jak taka elegancka mamuska ;-)

Pchelkaa, Madzia890722 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba ta liczniejsza i napewno będzie wygodniejszą;)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta obcisła ładnie podkreśla brzuszek :-) Ale lepiej w tej luźniejszej, no i po co się dusić w takiej obcisłej, niech brzuszek ma trochę przestrzeni i Ty bedziesz czuła się swobodniej :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chyba zostane przy tej luźniejszej. Tamtą oddam i zawsze coś na wyprawkę zostanie :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi obcisla bardziej :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi luzna :)

‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ