Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html
-
bella88 wrote:alicja - 6mc to w przybliżeniu od 23 do 27 tc - tak mam napisane w książce
Ja też właśnie zastanawiam się nad płytkami w kuchni między szafkami, żeby nie przepłacić a żeby fajnie wyglądało. Któraś z Was widziała może jak wygląda właśnie taka fototapeta oszklona i czy to jest praktyczne, czy ta fototapeda pod wpływem ciepła i pary się nie zmarszczy...
Odnośnie szkła hartowanego i tapety to jeśli masz płytę gazową bądź kuchenkę gazową to w tym miejscu musi być szkło hartowane. Ale jeśli używasz płyty indukcyjnej to wystarczy zwykłe szkło:) ja będę miała coś takiego u siebie w kuchni;) Widzę, że wiele z nas jest na etapie przeprowadzek i urządzania domu:)Co do efektu fototapety to dla mnie rewelacja ale to rzecz gustu:) Oszklona fototapeta się nie zniszczy także możesz być spokojna;)bella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny my juz sie szykujemy na usg ale sie denerwuje to szok rece az mi sie trzesa
Trzymajcie kciuki zeby dzidzia sie ujawnila i bylo wszystko dobrze odezwe sie po wizycie
rewelka, MeGi2986, Nadulka, kwiatakacji, KASIAG24, Madzisek lubią tę wiadomość
-
Kate4 wrote:Hehe wczoraj też się smialam do męża że do mnie dopiero teraz dociera że to będą dwa dzieciaczki ale damy radę
A czemu teraz kupujesz elektryczny? Ręczny się nie sprawdził? Bo nie chce kupić coś co będzie zbędne;) -
nick nieaktualnyGratuluje udanych wizyt i 3mam kciuki za dzisiejsze.
Dziewczyny ktore leczyly sie na zakazenie ukladu moczowego czy bolalo Was (chyba) ujscie cewki moczowej? Bo ja dzis koncze antybiotyk a mnie 2 dzien boli wlasnie w tym mmiejscu i to caly czas, siedze czy stoje nie ma znaczenia, do tego doszedl lekki bol podbrzusza:( dzwonilam do gina i czekam zeby oddzwonil. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylips wrote:Lista jest tylko orientacyjna to nie są rzeczy obowiązkowe a tylko nakierowanie na najważniejsze rzeczy. Każdy musi sam ocenic co mu będzie potrzebne a co nie.
Mam prośbę. W sobote mam ślub i wesele brata. Mam 2 sukienki i muszę wybrać w której isć. Wymiary mi się troszkę zmieniły od czasu kiedy je kupiłam więc proszę o pomoc w której wyglądam lepiej:
1. luźna sukienka
http://static.pokazywarka.pl/i/5960164/451557/img-4293.jpg
2. dopasowana ( ta ma jeszcze metki wiec moge oddac )
http://static.pokazywarka.pl/i/5960164/282720/img-4294.jpg
Jak dla mnie zdecydowanie dopasowana. Jest kobieca i wyglądasz w niej bardzo "ciążowo"Super
-
Martosza83 wrote:Dziewczyny czy jest wśród nas ktoras w tym samym tygodniu nie czujaca jeszcze ruchów malucha?
Martoszka lada dzien poczujesz ja dopiero w tym tygodniu zaczelam czuc.
Wczoraj Gabrysia dosc mpcno kopla mnie w bok a jak Tylko ppwiedzialam meżowi i przystawil rękę to od razu sie uspokoiłatatuš to dopiero musi byc cierpliwy i czekac na pierwszy kontakt...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylips- mnie też się podoba druga z racji brzusia, ale dla swojej wygody powinnaś iść w pierwszej:) Mnie też czeka wesele- w sierpniu i nie mam pojęcia co kupić, bo to jeszcze miesiąc i brzuch może być całkiem spory:)
Ale Wam zazdroszczę kopania! Mi pozostaje czekać cierpliwie -
nick nieaktualnyLips ja tez jestem za ta obcisla
super podkresla brzuszek! Wygladasz elegancko w dodatku ze to wesele brata, bliska rodzina wiec trzeba sie prezentowac
my mamu wesele za miesiac, musze szukac kiecki. Pchełka co do laktatora to masz racje, ja nie mam zamiaru kupowac narazie bo nie wiem czy bedzie mi potrzebny, a nawet jesi sie okaze po porodzie ze potrzebny to mozna ze szpitala wypozyczyc na np tydzien a w miedzy czasie swoj kupic.
Ja probowalam sie przekonac do tamponow ale strasznie nie bolalo tam w srodku np przy kucaniu, schylac sie nie moglam, jak pow lekarzowi o tym to powiedzial ze nie kazda kobieta moze stosowac tampony zalezy to od ulozenia pochwy/macicy, ja mam zgieta w jakims miejscu podobno i dlatego ten bol, wiec musze sie meczyc z podpaskami, ale po porodzie naturalnym moze to sie zmienic. Chociaz wtedy to pewnie bedzie trzeba te najwieksze tamponu kupowacmyslicie ze po porodzie sn bardzo sie tam rozciagniemy ? (wiem wiem glupie pytanie ale czesto zastanawiam sie czy sex po porodzie nadal bedzie sprawial tyle przyjemnosci).
Trzymam kciuki za wizytujace -
MeGi2986 wrote:Gratuluje udanych wizyt i 3mam kciuki za dzisiejsze.
Dziewczyny ktore leczyly sie na zakazenie ukladu moczowego czy bolalo Was (chyba) ujscie cewki moczowej? Bo ja dzis koncze antybiotyk a mnie 2 dzien boli wlasnie w tym mmiejscu i to caly czas, siedze czy stoje nie ma znaczenia, do tego doszedl lekki bol podbrzusza:( dzwonilam do gina i czekam zeby oddzwonil.
A Ty co bierzesz na te bakterie i leukocyty w moczu? robiłaś znowu badania czy ten ból tak nagle się pojawił? masz jeszcze jakieś inne objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 09:59
7w3d 💔 -
Pchelkaa wrote:Lips ja tez jestem za ta obcisla
super podkresla brzuszek! Wygladasz elegancko w dodatku ze to wesele brata, bliska rodzina wiec trzeba sie prezentowac
my mamu wesele za miesiac, musze szukac kiecki. Pchełka co do laktatora to masz racje, ja nie mam zamiaru kupowac narazie bo nie wiem czy bedzie mi potrzebny, a nawet jesi sie okaze po porodzie ze potrzebny to mozna ze szpitala wypozyczyc na np tydzien a w miedzy czasie swoj kupic.
Ja probowalam sie przekonac do tamponow ale strasznie nie bolalo tam w srodku np przy kucaniu, schylac sie nie moglam, jak pow lekarzowi o tym to powiedzial ze nie kazda kobieta moze stosowac tampony zalezy to od ulozenia pochwy/macicy, ja mam zgieta w jakims miejscu podobno i dlatego ten bol, wiec musze sie meczyc z podpaskami, ale po porodzie naturalnym moze to sie zmienic. Chociaz wtedy to pewnie bedzie trzeba te najwieksze tamponu kupowacmyslicie ze po porodzie sn bardzo sie tam rozciagniemy ? (wiem wiem glupie pytanie ale czesto zastanawiam sie czy sex po porodzie nadal bedzie sprawial tyle przyjemnosci).
Trzymam kciuki za wizytujace
co do kremów na sutki to niektóre trzeba zmywać a inne nie, wszystko jest napisane na ulotce, ten co ja polecam na 100% nie trzeba - maltan - ale i tak w ciągu dnia te sutki warto przemywać bo po porodzie inaczej się pocimy, a to mleko sobie wycieka kiedy chce, ciągle w tych wkładkach, więc dla samej higieny warto.
Jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem, ale tylko ze swojego 10-msc doświadczenia z Olkiem, bo wiem, że wielu spraw też nie wiem, bo poprostu mnie nie dotyczyły jak np ciemieniucha, my nie mieliśmy w ogólerewelka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Justyna chyba kazde dziecko indywidualnie, jedmu sybko sie wyrznie innemu dluzej to potrwa...
mnie etz zaczyna martwic bo dzidzie malo kiedy czuje... kilka raz poczulam w tamtym tyg i tyle... dobrze, ze jutro ide do lekarza w koncu bo chyba bym oszalala... -
Dzięki dziewczyny za opinie:) Teraz mam jeszcze większy mętlik w której sukience iść. Z jednej strony chciała bym sie chwalić brzuszkiem ale z drugiej bedzie 35 stopni a i w tej luźniejszej napewno było by chłodniej. Pokaże mężowi i powiem zeby zadecydował
Co do ruchów to jeszcze nie czuje. Czasam czuje takie bulgotanie ale nie wiem czy to jelita czy dziecko. Czekam cierpliwie na pierwszego kopniakaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 10:12