X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka- ja doświadczoną mamą nie jestem, ale wystarczy poprzeglądać allegro dokładniej i są pościele 120x60, 120x90, 140x100

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny po wizycie wszystko ok ciaza tydzien mlodsza i za miesiac mam isc na kolejne usg bo dzidzia wedlug lekarza za mala zeby zrobic dokladne pomiary ale ma 20 cm i wazy 274g lozysko na przedniej scianie i bedzie chlopczyk Kacperek :)
    Jestem troche zawiedziona bo liczylam na dziewczynke ale przeczucie mnie nie myliło

Marik, iNso87, Madzia890722, Nadulka, niania.ogg, Madzisek, Flakonik, rewelka, kwiatakacji, Karola1990, bella88 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis mimo swoich dolegliwosci poszlam z rana po zakupy,na spacer,wrocilam zrobilam zupke ala strogonow i wlasbie jestem po talerzu;) Musze powiedziec,ze gardlo juz jako tako przechodzi ale dalej psikam i ssie tabletki na gardlo,kupilam dzis tez wit C w tabletka do rozpuszczania w wodzie,wypilam i chyba po niej znowu zoladek mi posluszenstwa odmowil. Wiecie co ja nie wiem czy to moj zoladek przez ta ciaza zrobil sie ciut jak jakas panska dupa?? Zawsze wszystko jadlam a teraz a widze,ze to szkodzi tamto szkodzi tu zaraz niedobrze:o no jak tak moje Dziecko bedzie jadlo to juz sie ciesze na sama mysl jak bede ganiac dzieciaka z lyzka i talerzem i probowala wciskac mu chociaz pare lyzek...

Ja pologu za bardzo nie pamietam ale wiem,ze dobrze sie czulam jak wyszlam ze szpitala,a jak po 10 dniach zdjeli mi szew z brzucha to juz wogole super,tez duzo nie krwawilam juz w domu,wszystko prawie w szpitalu jak bylam to wyszlo ze mnie. Jedyna rzecz najgorsza jaka pamietam to wlasnie bol brzucha tj zoladka w sensie i niemoznosc zalatwienia sie wlasnie....takie jakies dziwne zatwardzenie wlasnie mialam po cc. Plakalam przez pare dni bo juz zoladek mial dosc,mimo,ze jadlam tylko wiekszosc jakies kisielki i platki owsiane nesvity to byla katorga! A jak po 2 tyg od urodzenia w koncu zrobilam to potem z nast tez jeszcze mialam problem i dlatego tez wyszly mi potem hemoroidy. To jedyne co bylo tragedia w moim pologu;)

Menka przeciez nic sie nie stanie nawet jak lozko jest wieksze o 10cm tzn szersze,odlicz szczebelki pare cm i ta wezsza normalnie bedzie lezala na lozeczku;) nie ma tu jakis specjalistycznych wymiarow ktorych trzeba sie trzymac:)
    Ja wlasnie w lidlu kupilam nowa posciel dla Malej Monster High...bo byla za 39zl i 100% bawelny,zaden poliester i tez wymiar koldry 140x200 gdzie powierzchnia spania ma 100lub90x200;) A moja Mama to wogole do mnie.ze bylo posciel brac 160x200 ja mowie,ze taka to Jej wogole bedzie zjezdzac z tego pojedynczego lozka bo nie ma barierek tylko przy glowie krotka,ktora moze i nie bedzie potrzebna;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/586b1127161a.jpg.html

a my tak sobie rosniemy :-)

Pchełka, Madzia890722, iNso87, Nadulka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to gratuluje wczorajszych wizyt!:)
    Misia super,ze zdrowa a,ze mniejsza to nadrobi albo owulka byla przesunieta moze? U mnie poprzednio wyszlo usg na 3.12 i teraz w pn jak bylam to tez caly czas usg pokazuje date na 3.12 czyli Dzidzia dzien mlodsza,bo z OM mam na 2.12, ja zobacze co mi teraz w pn powie gin na prywatnym:) no i ja dalej czekam na siusiaka;) no jak bedzie co innego to trudno,przezyjemy;D Ja tak czytam to u Nas na watku chyba prawie wszystkie chcecie zeby byla Dziewczynka?:p mam wrazenie,ze tylko ja chce chlopca hehhe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z męża zrobiłam właśnie fryzjera :P obciął mi z 10 cm włosów :D

Nadulka, moniek90 lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:59

l22ntv73ogvn473k.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u mnie ostatnio moj proponowal,ze jak chce,bo wie,ze nie dam rady i ciezko bo nic za brzuchem nie widze nawet jak sie w wannie poloze,to on mi ogoli miejsca intymne:p narazie darowalam sobie:pp bo boje sie,ze mnie pozacina bo ja maszynka sie gole zwykla.. ;) Chociaz rowno mu poszlo?:D

Kasia duzy fajny juz brzuszek masz:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 13:34

Pchełka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- no właśnie nawet równo :P chciałabym nawet krócej, ale już go nie chcę stresować :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Misia, a wcześniej na USG jaka płeć była?

Wczesniej nie mowil ale dzis nie mial watpliwosci noi moj widzial jajeczka i pisiorka :) Zawsze chcialam miec pierwsza corke ale jednak bedzie syn :)

Eve_84 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no to zuch chlopak:p a moze minal sie z powolaniem?:D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Madzia u mnie ostatnio moj proponowal,ze jak chce,bo wie,ze nie dam rady i ciezko bo nic za brzuchem nie widze nawet jak sie w wannie poloze,to on mi ogoli miejsca intymne:p narazie darowalam sobie:pp bo boje sie,ze mnie pozacina bo ja maszynka sie gole zwykla.. ;) Chociaz rowno mu poszlo?:D

Kasia duzy fajny juz brzuszek masz:))

Inso, mój tez mnie prześladuje z tym goleniem miejsc intymnych. Wręcz planuje, gdzie, co i jak. A cieszy się jak głupi do sera jak o tym mówi :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:06

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się swojemu nie dała ogolić :-P on sam się nie goli tylko skraca zarost maszynką do włosów więc już sobie wyobrażam jak była bym pozacinana :-P w pierwszej ciąży siadalam na wannie i dawałam radę z lusterkiem w ręku :-) teraz będzie gorzej bo wanny nie mamy :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Hej dziewczyny po wizycie wszystko ok ciaza tydzien mlodsza i za miesiac mam isc na kolejne usg bo dzidzia wedlug lekarza za mala zeby zrobic dokladne pomiary ale ma 20 cm i wazy 274g lozysko na przedniej scianie i bedzie chlopczyk Kacperek :)
    Jestem troche zawiedziona bo liczylam na dziewczynke ale przeczucie mnie nie myliło

Misia grwtuluje syneczka :) ją 2 godz plakalam jak się dowiedzialam że chłopak taka byłam załamana a teraz już sobie nie ma wyobrażam tej dziewczynki - oswoisz się :)

Lips ją bym poszła w tej obxislej sukience na Twoim miejscu my też w sobotę idziemy na wesele i też IDE w obcislej bo mam wrażenie że te luźniejsze mnie niepotrzebnie dodatkowo poszerzają :)

A wiecie co? Mój mąż wczoraj na własnej ręce poczuł pierwszego kopniaka :D ale był zszokowany :D

Madzisek, iNso87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Inso, mój tez mnie prześladuje z tym goleniem miejsc intymnych. Wręcz panuje, gdzie, co i jak. A cieszy się jak głupi do sera jak o tym mówi :-D
    Ja nie wiem czy im cale zycie bedzie malo;D ja czasem mam wrazenie jak idziemy spac i nici tej noc z bliskosci tylko ja mowie dobranoc bo zle sie czuje i odwracam dupa:p to On lezy taki biedny,smutny i potem dopiero zasypia hehehe jeju jak Dzieci co nie dostaly cukierka tego dnia;D

Pchełka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia grwtuluje syneczka :) ją 2 godz plakalam jak się dowiedzialam że chłopak taka byłam załamana a teraz już sobie nie ma wyobrażam tej dziewczynki - oswoisz się :)

Lips ją bym poszła w tej obxislej sukience na Twoim miejscu my też w sobotę idziemy na wesele i też IDE w obcislej bo mam wrażenie że te luźniejsze mnie niepotrzebnie dodatkowo poszerzają :)

A wiecie co? Mój mąż wczoraj na własnej ręce poczuł pierwszego kopniaka :D ale był zszokowany :D

No mam nadzieje ze sie oswoje bo dzis jak widzialam dziewczynki i rozowe ubranka w sklepie to mi sie wyc chcialo i mam wrazenie ze jestem zla na caly swiat :(

Lips ja tez bym poszla w tej obcislej bardzo nladnie w niej wygladasz :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja jak pomysle,ze dla dziewczynek jest tyle pieknych ubranek,same slodkosci to troche tez mi smutno ale nie wiem czemu mimo to chce chlopca,nastawiam sie na chlopca i wogole..ale jak wchodze do sklepu z ubrankami to nawet prawie wogole na chlipiece nie patrze :p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZA to jak teraz powiedziałam mojemu męzowi o goleniu miejsc intymnych,powiedział: "no właśnie, ja Cię będę musiał tam golić... ja się boję, to jest takie delikatne miejsce" :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia skąd ja to znam też byłam zła na cały świat a najbardziej na męża bo w końcu to wszystko WINA jego plemnika :P
    A teraz wybralam szary wózek z turkusowymi wstawkami, w pokoju też jest turkusowa ściana a wogole jak rozmawialam z koleżankami to różowe ciuszki są fajne teraz -ta co ma córkę narzekała że nie ma chwili spokoju bo chce jej "pomagać" gotować piec i wogole a ta co ma synka mówiła że on woli z tata w piłkę pograć a ona może w tym czasie książkę poczytać i odpocząć :D więc wszystko ma plusy i minusy kwestia nastawienia :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dokladnie to czuje zlosc na mojego i caly swiat boje sie tylko ze sie nie oswoje z ta masla ale czas pokaze :)

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ