X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka no masz większy brzuszek bo jesteś drobniutka a ja ogólnie jestem wielkaaa :( więc dzidzik ma dużo miejsca i nie wypchal się jeszcze zbytnio :)
    A moje zdj też wielkie haha ale nie umiem go zmniejszyć na tablecie a nie chce mi się kompa włączać :P

Nadulka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też się rusza nieregularnie i całe USG była przyklejona do łożyska, a że łożysko mam na przedniej ścianie więc też słabiej czuję. Podczas USG miała czkawkę , którą widzieliśmy ale zupełnie nic nie czułam . Lekarka powiedziała, że ma dużo miejsca jeszcze więc czuje tylko od czasu do czasu.

A to nasza Mania przyklejona do łożyska :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7a558525d60.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 17:07

Pchełka, Madzisek, MeGi2986, niania.ogg, Nadulka, Pchelkaa, Hashija, moniek90, Madzia890722, Karola1990, iNso87, bella88, KASIAG24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji, piękne zdjęcie :-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt, a jednocześnie zazdroszczę! ja do USG prawie miesiąc mam jeszcze, dopiero 11 sierpnia... Będę mówić tydzień wcześniej do fasoli żeby się rozkraczyła, bo na razie uparta jest:)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam pogodę i znowu ma być kilka dni gorąco :\
    Kwiatalicji cudne zdjęcie :)
    Inso nie tylko Ty chcesz chłopca, Ja też bym chciała, w ogóle nie patrzę rzeczy dla dziewczynek, chyba że przez przypadek, jak mi wyjdzie dziewczynka, to się zdziwię :) ale to pierwsze dziecko, więc oby zdrowe :) Już się nie mogę piątku doczekać, już półtora miesiąca dzidzi nie widziałam.

Dziewczyny super wyglądacie z tymi brzuszkami :) mój jak coś obcisłego założę to widać, a jak spodnie i bluzkę normalną to jak się nie zwróci uwagi to nie widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 19:07

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka- u mnie też raczej nie wiele. Jak mam obcisłą bluzkę to wyglądam jak wzdęta. Chociaż mam wrażenie, że widze to tylko ja i Mąż. Zawsze miałam płaski brzuch, a teraz lekka wypukłość niczym nie odstaje od wygladu normalnej kobiety.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma dużego brzucha jak na 20 tydzień, trochę mnie to martwiło ale dzisiaj lekarka powiedziała, że brzuch jest proporcjonalny do mojej budowy i ok jak na ten tydzień ciąży, a zaczął rosnąć w 17 tyg wcześniej było wzdęcie :) Co do przybierania na wadze też ok - najpierw schudłam , potem stała waga w miejscu a teraz przez ostatnie 5 tyg przytyłam 2.5 kilo więc mam plus 0.5 od wagi w momencie zajścia w ciąże. Najważniejsze , że dzieciaczek się rozwija tak jak powinien.

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:59

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji piekne zdjecie! Napewno na nastepnym usg bedzie wszystko ok :-) kochaniutkie gratuluje pozytywnych wiadomosci na wizytach :-) do mojej wizyty jeszcze 8dni :-) widzialam dzis moich 6 dniowych siostrzencow! Ale kruszynki, sa mega slodcy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 07:20

kwiatakacji, moniek90, Madzisek, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? :-) ja spac nie moge od 4 :-(

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ja myślałam że wcześnie się budze... Od 5 się przewracam...
    Ide dziś do ciucholandu szukać perełek może się coś uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 07:29

Hashija, kwiatakacji lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji jakie slodkosci:D o matko jakie sliczne Dziecko!:D nie moge sie pn doczekac jak tez w 3D/4D swoje zobacze!:D

Rewelka o widzisz bo ja juz mialam takie wrazenie,ze kazda chce Ksiezniczke:p to nie jestem sama,to zobaczymy czy bedziemy mialy chlopakow;) ja tez wlasnie siedze w aucie,czekam na Malza bo dzis ma wolne,jedziemy do castoramy po lustro lazienkowe i wlasnie potem na ciucholand:D chcialam wczoraj sama,ale On mi tez sie pcha razem:p nie wiem..az tak zalezy mu na wybieraniu ubranek?..;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:30

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym już chciała czuc ruchy... W poniedziałek mam wizytę więc chociaż zobacze ten nasz mały skarb :)Ja od momentu zajścia przytyłam juz 4 kg. To chyba dużo nie?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytam, to chyba większość z nas, z łożyskiem na przedniej ścianie, nie czuje jeszcze ruchów. Ja czuję delikatne coś, ale to absolutnie nie to, co czułam z chłopakami na tym etapie ciąży.
    Jutro wizyta i też zobaczę naszą córeczkę - muszę się uśmiechnąć do mojej pani doktor żeby mi zrobiła fotkę dowodową dla teściów, że to na pewno dziewczynka, bo nie chce mi się już słuchać dyrdymałów na temat tego, że zobaczymy.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips nie dużo :) szczuplutka jesteś widać że w brzuch poszło :)

Zobaczcie jaka cena, aż żal nie kupić :)

www.smyk.com/cool-club-rekawiczki-niemowlece-3-pack-rozmiar-uniwersalny,p1103347254,ubranka-dla-dzieci-p

Pchełka moja mama cały czas mi mówi że to musi być dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:51

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja dziś z Olkiem do 7 spałam :) oby tak częściej :) na 17 idziemy do pediatry bo to chyba 3-dniówka była, teraz jest cały wysypany w drobnych krostkach a raczej plamkach, a gorączki już kolejny dzień nie ma, ale wolę to jednak skontrolować.

Pchełka, Nadulka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:)
    Ja dziś też od 4 nie spałam, ale to chyba z wrażenia że mogę wkońcu się wyspać bo wzięłam od dzisiaj zwolnienie, żeby wkońcu wyleczyć te infekcje i zakażenie.

Życzę wszystkim miłego dnia, piękna pogoda tylko ubrać się i iść na spacer:)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Nasza też się rusza nieregularnie i całe USG była przyklejona do łożyska, a że łożysko mam na przedniej ścianie więc też słabiej czuję. Podczas USG miała czkawkę , którą widzieliśmy ale zupełnie nic nie czułam . Lekarka powiedziała, że ma dużo miejsca jeszcze więc czuje tylko od czasu do czasu.

A to nasza Mania przyklejona do łożyska :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7a558525d60.jpg

piekne zdjecie,, bedzie slicznotka, mowie Ci :-))

ja dzisiaj wizytuje po 17 , ale na nfz to szalu nie ma, wczoraj podsluchiwalam detektyorem co tam slychac tak sie trzaska ze uszy bola , a czuc tego nie czuje , pojedyncze gmyrniecia tak jak wczoraj i tyle...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze z tego mojego Kacperka to chyba niezły numer będzie :) kopie jak szalony i to mimo łożyska na przedniej ścianie:) w ciąży z córką to mała chyba nigdy nie była taka aktywna jak on w tym momencie :) i boksowanie czuję już obok pępka :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    kurcze z tego mojego Kacperka to chyba niezły numer będzie :) kopie jak szalony i to mimo łożyska na przedniej ścianie:) w ciąży z córką to mała chyba nigdy nie była taka aktywna jak on w tym momencie :) i boksowanie czuję już obok pępka :)

Madzisek, właśnie o tym, też mówiła mi ostatnio moja doktorka. Że dziewczynki przeważnie dużo słabiej kopią a chłopcy, silniejsi dają bardziej popalić :-)
    U mnie się sprawdza i u Ciebie chyba też ;-)

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ