Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pchełka wrote:Madzisek, właśnie o tym, też mówiła mi ostatnio moja doktorka. Że dziewczynki przeważnie dużo słabiej kopią a chłopcy, silniejsi dają bardziej popalić
U mnie się sprawdza i u Ciebie chyba też
Cześć dziewczyny,
ja ostatnio rozmawiałam z moją siostrą, która ma synka i się nie umiała nadziwić, że ja będę miała córkę i że jest ona taka ruchliwa. Ponoć ona czuła bardzo słabe kopniaki albo przeciągania a moja Mała daje mi ostro popalić momentami, wierzga i kopie jak szalonaMnie się wydaje, że nie tylko płeć decyduje, ale i charakterek
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ,
Dzięki za wszystkie komplementy naszego zdjęcia:) Mała nie chciała pozować ale jakoś się udało Pani doktor uchwycić dobry moment . Zdaniem lekarza mała to cała mama - zresztą komu nie pokażemy zdjęcia każdy tak mówi - my tego nie widzimy:) dla nas to nowy człowieczek.
A ja dopiero wstałam , bo czekaliśmy w nocy na wieści od siostry męża - po 27 godzinach porodu w wyniku cesarskiego cięcia o 23:51 czasu angielskiego urodziła się mała Amelka . Jakoś bardzo przeżywalismy ten poród, bo sami czekamy na dzidziusia, no i to pierwsze dziecko w rodzinie męża więc teściowie byli zestresowani i podekscytowani, a że szwagier jest francuzem i nie mogą się z nim dogadać to wiadomości co się dzieje i jak idzie przechodziły przez nas.No ale jak zobaczyłam zdjęcie malutkiej to eh - te hormony
Mam nadzieję, że uda nam się polecieć do nich we wrześniu - oby łożysko się podniosło.Madzisek lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, jestem daleko w tyle z postami. Nie mam czasu nawet ich czytac, ale mam nadzieje, ze wszystko u Was w porzadku. U nas wszystko dobrze, dziewczynki rozwijaja sie prawidlowo, za tydzien w piatek mamy usg polowkowe. Caly czas jestesmy gdzies na wyjazdach, wiec nie mam czasu za czesto pisac, ale wszystko ok. Milego dnia.
KASIAG24, kwiatakacji, moniek90, Pchełka, Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
moniek90 wrote:A ja próbuję pisać pracę magisterską i przyznam szczerze brakuje mi chęci
Ostatnio temat ciąży totalnie mnie pochłonął i inne rzeczy zeszły na dalszy plan a fajnie byłoby się obronić przed wizytą na porodówce
uczyła się razem ze mną i chyba dlatego teraz taka inteligentna
moniek90, maya34 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, pytanie z innej beczki. W nocy pobolewał mnie ząb, rano wypadła plomba. Poszłam do przychodni prywatnej, która ma podpisaną umowę w ramach NFZ. Zostałam przyjęta z bólem zęba, okazało się że zęba lepiej usunąć niż leczyć kanałowo, bo plomba była już poruszona i ząb i ząb obok zaczął się psuć. Usunęłam go, kosztowało mnie to 150zł. Czy lekarz powinien pobrać ode mnie aż tyle? Z tego co wiem to ekstrakcja zęba jest bezpłatna, powinnam chyba zapłacić tylko za znieczulenie? Chyba że gdybym zapisała się wcześniej na usunięcie zęba, a nie zgłosiła z bólem to wtedy usunięcie miałabym darmowe? Zapytałam też czy można się u doktora leczyć w ramach NFZ, to usłyszałam że niewiele zabiegów jest refundowanych, że większość będzie płatna... z tego co mi wiadomo, to np. leczenie kanałowe, a tymbardziej u kobiet w ciąży jest refundowane. Co o tym sądzicie?
-
ZieloneOliwki, leczenie stomatologiczne w ramach nfz oraz usuwanie zebow (poza chirurgicznym usunieciem 8 ) jest bezplatne, platne tak jak pisalas jest tylko znieczulenie ktore mozesz sobie zazyczyc... takze wogole nie rozumiem dlaczego zaplacilas cokolwiek za wyrwanie zeba...
-
Ostatnio słyszałam, że rocznie NFZ przeznacza na leczenie stomatologiczne jednego obywatela 40zł rocznie !!!!!!!... Więc cudów bym nie wymagała. Ja od zawsze chodzę prywatnie- chcąc nie chcąc nie ma innego wyjscia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:30
-
ZieloneOliwki, a dopytałaś lekarza na początku czy to będzie prywatnie czy w ramach NFZ? Myślę że jak przyszłaś z bolącym i przyjął Cię od razu to pewnie potraktował Cię jak prywatnie, na NFZ "od ręki" to raczej tylko w pogotowiu stomatologicznym (o ile jest u Ciebie w mieście) przyjmują.
Jeżeli prowadzi jedno i drugie to wiadomo, że lepiej jemu jak ktoś będzie płacił