X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak na chwilę obecną to jak najbardziej :-) mam nadzieję tylko że jak się urodzi to nie będzie taki szałaput, oby wziął przykład z siostry i był najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Madzisek, właśnie o tym, też mówiła mi ostatnio moja doktorka. Że dziewczynki przeważnie dużo słabiej kopią a chłopcy, silniejsi dają bardziej popalić :-)
    U mnie się sprawdza i u Ciebie chyba też ;-)

Cześć dziewczyny,
    ja ostatnio rozmawiałam z moją siostrą, która ma synka i się nie umiała nadziwić, że ja będę miała córkę i że jest ona taka ruchliwa. Ponoć ona czuła bardzo słabe kopniaki albo przeciągania a moja Mała daje mi ostro popalić momentami, wierzga i kopie jak szalona :D Mnie się wydaje, że nie tylko płeć decyduje, ale i charakterek :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A JA JAK detektorem podsluchuje to tak wali ze uszy bola, a ja tego nie czuje nawet lezac... najczescieuj czuje ruchy delikatne jak siedze popoludniu...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Dzięki za wszystkie komplementy naszego zdjęcia:) Mała nie chciała pozować ale jakoś się udało Pani doktor uchwycić dobry moment . Zdaniem lekarza mała to cała mama - zresztą komu nie pokażemy zdjęcia każdy tak mówi - my tego nie widzimy:) dla nas to nowy człowieczek.
    A ja dopiero wstałam , bo czekaliśmy w nocy na wieści od siostry męża - po 27 godzinach porodu w wyniku cesarskiego cięcia o 23:51 czasu angielskiego urodziła się mała Amelka . Jakoś bardzo przeżywalismy ten poród, bo sami czekamy na dzidziusia, no i to pierwsze dziecko w rodzinie męża więc teściowie byli zestresowani i podekscytowani, a że szwagier jest francuzem i nie mogą się z nim dogadać to wiadomości co się dzieje i jak idzie przechodziły przez nas.No ale jak zobaczyłam zdjęcie malutkiej to eh - te hormony :)
    Mam nadzieję, że uda nam się polecieć do nich we wrześniu - oby łożysko się podniosło.

Madzisek lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji zdjęcie małej na prawdę wyjątkowe :-) taka słodka malutka kruszynka :-) Nie umiem się nadziwić, że tak malutkie dzieci już mają takie piękne buźki :-)

KASIAG24, kwiatakacji lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kopie najczęściej wieczorami, kiedy już leżę i odpoczywam. Tak w ciągu dnia czasem się zdarzy, ale raczej rzadko. Pewnie czuje, że mama wreszcie odpoczywa i stara się mi umilić wieczór.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem daleko w tyle z postami. Nie mam czasu nawet ich czytac, ale mam nadzieje, ze wszystko u Was w porzadku. U nas wszystko dobrze, dziewczynki rozwijaja sie prawidlowo, za tydzien w piatek mamy usg polowkowe. Caly czas jestesmy gdzies na wyjazdach, wiec nie mam czasu za czesto pisac, ale wszystko ok. Milego dnia.

KASIAG24, kwiatakacji, moniek90, Pchełka, Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze pochwalę jakie prezenty udało mi się ostatnio popełnić:)

http://imageshack.com/a/img661/8958/mr5QUF.jpg

Opakowania- produkcja własna.

kwiatakacji, moniek90, KASIAG24, MeGi2986, Pchełka, Nadulka lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa super te opakowania .

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa super pomysłowe, to Twoje rysunki? :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rysunki moje. W srodku są prezenty dla Leśników- zatem tematycznie odpowiednie:). Pracy było z tym, ze ho ho- ale było warto:)

moniek90 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja próbuję pisać pracę magisterską i przyznam szczerze brakuje mi chęci :-( Ostatnio temat ciąży totalnie mnie pochłonął i inne rzeczy zeszły na dalszy plan a fajnie byłoby się obronić przed wizytą na porodówce :-)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A ja próbuję pisać pracę magisterską i przyznam szczerze brakuje mi chęci :-( Ostatnio temat ciąży totalnie mnie pochłonął i inne rzeczy zeszły na dalszy plan a fajnie byłoby się obronić przed wizytą na porodówce :-)
    Maniek ja się broniłam 6 grudnia a 25 rodziłam mała :-) uczyła się razem ze mną i chyba dlatego teraz taka inteligentna :-P

moniek90, maya34 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar bronić magistra we wrześniu, a praca wcale nie chce sie pisac. Nie jesteś sama

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takie problemy ze skupieniem uwagi na pisaniu pracy :-) Może uda nam się wzajemnie motywować :-) Razem zawsze raźniej :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o czym piszesz?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie z innej beczki. W nocy pobolewał mnie ząb, rano wypadła plomba. Poszłam do przychodni prywatnej, która ma podpisaną umowę w ramach NFZ. Zostałam przyjęta z bólem zęba, okazało się że zęba lepiej usunąć niż leczyć kanałowo, bo plomba była już poruszona i ząb i ząb obok zaczął się psuć. Usunęłam go, kosztowało mnie to 150zł. Czy lekarz powinien pobrać ode mnie aż tyle? Z tego co wiem to ekstrakcja zęba jest bezpłatna, powinnam chyba zapłacić tylko za znieczulenie? Chyba że gdybym zapisała się wcześniej na usunięcie zęba, a nie zgłosiła z bólem to wtedy usunięcie miałabym darmowe? Zapytałam też czy można się u doktora leczyć w ramach NFZ, to usłyszałam że niewiele zabiegów jest refundowanych, że większość będzie płatna... z tego co mi wiadomo, to np. leczenie kanałowe, a tymbardziej u kobiet w ciąży jest refundowane. Co o tym sądzicie?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, leczenie stomatologiczne w ramach nfz oraz usuwanie zebow (poza chirurgicznym usunieciem 8 ) jest bezplatne, platne tak jak pisalas jest tylko znieczulenie ktore mozesz sobie zazyczyc... takze wogole nie rozumiem dlaczego zaplacilas cokolwiek za wyrwanie zeba... :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio słyszałam, że rocznie NFZ przeznacza na leczenie stomatologiczne jednego obywatela 40zł rocznie !!!!!!!... Więc cudów bym nie wymagała. Ja od zawsze chodzę prywatnie- chcąc nie chcąc nie ma innego wyjscia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:30

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, a dopytałaś lekarza na początku czy to będzie prywatnie czy w ramach NFZ? Myślę że jak przyszłaś z bolącym i przyjął Cię od razu to pewnie potraktował Cię jak prywatnie, na NFZ "od ręki" to raczej tylko w pogotowiu stomatologicznym (o ile jest u Ciebie w mieście) przyjmują.
    Jeżeli prowadzi jedno i drugie to wiadomo, że lepiej jemu jak ktoś będzie płacił :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ