X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk hhehehe to prawda,ja wrocilam z zakupow to Mala non stop mogę Tobie pomoc,moge to mogę tamto,pojdziemy tam to tu itp. itd.. ;) Ale na szczęście pokroiła 500g pieczarek i miała dość pomagania :D

Madzia tez się tego obawiam wlasnie.. :)

Misia oswoisz sie na 100% szczegolnie jak sie urodzi to stracisz glowe dla Dzidziusia;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny za wszystkie rady odnośnie tych moich sukienek :) Powiem mężowi żeby zdecydował :) Wkońcu ten piękny brzuszek to jego sprawka więc niech się trochę też pogłowi :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały od kilku dni tak się wierci że szok :D mam nadzieję że jak się urodzi to się uspokoi hasha chociaż jak odziedziczy charakterek po mnie i mężu to niezły przekręt z niego będzie :D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips ja się nie udzielam bo dla mnie w jednej i drugiej super wyglądasz a nie chciałam Ci zamieszać w glowie :P i w sumie bym nie pomogla;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A mój mały od kilku dni tak się wierci że szok :D mam nadzieję że jak się urodzi to się uspokoi hasha chociaż jak odziedziczy charakterek po mnie i mężu to niezły przekręt z niego będzie :D

mam dokladnie to samo! wierci sie praktycznie caly czas!

a polaczenie mojego charakteru z charakterem meza to mieszanka wybuchowa! i dolaczyc do tego jeszcze charaktery dziadkow....masakra :D

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Oj dokladnie to czuje zlosc na mojego i caly swiat boje sie tylko ze sie nie oswoje z ta masla ale czas pokaze :)
    Misia oswoisz sie :-). Na 100%! Tez to przechodzilam 3tyg temu jak dowiedzialam sie ze dziewczynka a chcialam pierwszego miec chlopca ;p Moje hormony tak zaczely szalec ze czulam sie jak wariatka, zamiast cieszyc sie ze zdrowe to ja narzekalam na plec :p plakalam,czulam ze sobie nie radze,wszystko widzialam w czarnych barwach i nawet niechec do tego dziecka mnie ogarnela, ale po kilku dniach minelo jak reka odjal :D I teraz nie wyobrazam sobie zeby plec byla inna :-). A balam sie ze jestem jakas chora ze w dniu kiedy poznalam plec nie czulam takiej wiezi i radosci jak po wczesniejszych wizytach, na szczescie to tylko moja chora glowa i hormony :D Tobie tez to minie, zobaczysz :-) Musisz znalezc pozytywne strony :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

A my w takiej idziemy na wesele i tak wygladamy pod koniec 20 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:36

iNso87, KASIAG24, Madzisek, Nadulka, niania.ogg, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka slicznie wygladasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:35

Nadulka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, ślicznie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik mozesz dopisac na pierwszej stronie syn Kacper :)

Acikk slicznie :)

Pchełka lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy tez czujecie mrownienie brzucha?:O chyba rosnie bo zwariowac idzie...

Acikk slicznie jaka szczuplusienka, ja to jak slonica chodze...:/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik u nas mozesz dopisac Zuzia :-)

my mamy wesele we wrzesniu i jeden cywilny i powiem Wam, ze boje sie ubrac obcasy czy sie nie zalamia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:51

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję mrowienie! w różnych miejscach brzucha ;) i chce się drapać a to nic nie daje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje bardzi wyrazne ruchy. Najbardziej w nocy, i brzuszek zaczyna juz troszke przeszkadzac w czasie spania, a jak dzidzia sie wierci to juz calkiem :-o dzieki dziewczyny za opisanie co i jak po porodzie ;-)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:42

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    dziękuję bardzo:* Ty również pięknie wyglądasz, ja mam już sporo większy brzusio tak mi ostatnio rośnie jak szalony nawet znajomi się pytają czy oby na pewno bliźniaków nie mam :)
    aaa usunęłam post później postaram się wstawić mniejsze to zdjęcie bo to moje chyba całą stronę zajęło hehe
    Hahaa a ja sie zastanawian o co chodzi z tym zdjeciem,jakie zdjecie:p to wszystko jasne;)

A ja na leb na szyje bieglam z ryneczku z czeresniami na film,wlasnie sie zaczyna heheh:ppp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie. Mała waży 370 gram i wszystkie parametry ma zgodne z terminem z OM . Narządy wszystkie są,kończyny też. Jedyny zonk to ma 3 małe torbiele w splocie naczyniówkowym , które powinny zaniknąć do 25 tyg, no i moje łożysko jest na przedniej ścianie i ciągle nisko więc może okazać się lożyskiem przodującym. Kolejna wizyta za 5 tygodni.

Misia26, KASIAG24, Pchełka, rewelka, Madzisek, MeGi2986, niania.ogg, Nadulka, Hashija, moniek90, Karola1990 lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gartuluje udanej wizyty... co do torbieli, zobaczysz napewno sie wchlana i wszystko bedzie jak ma byc :)

ale jestem ciekawa co tam u mnie w brzuszku slychac... nie moge sie doczekac jutra :-)))

kwiatakacji lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalilam sie Wam dzisiaj, ze cos ostatnioi nie czuje ruchow, to jednak odwoluje bo wlasnie od jakichs 10 min czuje chyba nadrabia za kilka dni :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dobrze ,ze juz po wizytach ja jeszcze musze caly tydzien czekac :( .
    wy tez tak macie, ze nie czujecie maluszka czesto w ciagu dnia.Bo moja byla aktywna tak do pon i teraz 3 dni pojedyncze pukniecia i nic wiecej :(. Zaczynam sie martwic chociaz nie chce isc do lekarza bo jednak czasami ja czuje i pamietam ,ze jak bylo goraco to tez sie prawie nie ruszala kilka dni a potem rozszalala.

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ