X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;)
    Flakonik gratuluje udanej wizyty i pozostałym też;)

Flakonik a jaką długa masz szyjke¿ ją cały czas boje się że mi się skraca bo czuje takie dziwne kłucia w pochwie ale mam nadzieję że to przez rozciąganie, tydz temu szyjka miała 4 cm jak mnie badali w szpitalu i zrobił mi gin takie dokładne USG że chyba potraktuje je jako połówkowe bo wszystko wyliczał włącznie z ilościami na nóżkach itp. A Ty długo miałas robione to USG bo u mnie chyba z 45 min i balam się że dzieciaczki będą wymierzone ją też;)
    Flakonik sorry że tylko do Ciebie się zwracam ale moglabys napisać czy kupujesz już coś dla maluchow? Pisz na bieżąco będę się uczyć;) ją na razie kupilam kilka pajacykow na 56 ale chyba mniejsze też się przydadza;)? A gdzie kupujesz ubrania, jakie firmy? Patrzysz jakoś szczególnie na materiał? Po mały muszę to skompletować dlatego przyda się każdy szczegół;)
    Mam nadzieję że pozostałe dziewczyny się nie obraża że tylko Ciebie pytam ale to przez specyfikę bliźniakowa;) inne mamy bliźniaków coś dawno się nie odzywały?

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz do wszystkich ;)
    Patrzyła dziś na pierdolki firmy tommee tippee i fajne są zestawy na allegro myślę że bardziej się opłaca kupić zestaw np ze sterylizatorem czy laktatorem niż same butelki bo lepiej wychodzi cenowo;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate rozumiemy;) u Was rzeczywiscie jest inaczej,z reszta podejrzewam,ze blizniaki rodza sie wczesniej do 38tyg napewno,chyba rzadko kiedy w 40tyg i z waga wieksza jak 3500g,tak mi sie wydaje,to pewnie u Was i rozmiar 50 wchodzi w rachube;)

Ja mam podgrzewacz z TT i tak mysle czy kupowac do niego butelki z tej samej firmy..wczesniej uzywalam canpol i mi pasowal,a z drugiej tez strony Malz naznosil jakiejs wogole innej marki i smoczki i butelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:49

Madzisek lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jesli chodzi o rozmiar ubranek to jakupilam takie od 0-3miesiecy na poczatek. Po urodzeniu synka okazaly sie ze sa troszke za duze,bo urodzil sie malutki,ale uwazam ze lepiej zeby byly wieksze niz zamale :) pozniej dokupilam w odpowiednim rozmiarze. :) A jesli chodzi o kwestie spania to Gabrys spal z nami w pokoju,ale w swoim lozeczku a jak mial wlasnie 6 miesiecy przetranspotowalismy go do jego pokoju co tez nie bylo dla mnie latwe ;) tylko ze Gabi przesypial mi noce,nie pamietam jak to jest wstawac do dziecka w nocy. Od ponad roku moze mial z 3 4 gorsze nocki ze wzgledu na katarek np. z Maksiem tez mamy zamiar postapic podobnie. Zastanawiac sie bedziemy tylko czy maja dzielic pokoj czy miec osobne,ale mysle ze beda dzielic,no chyba ze Maksio by budzil Gabrysia. No ale to jeszcze dluga droga do tego etapu :)

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny faktycznie niechcący usunelam tabelkę ale już przewróciłam wiec mogła by któraś sprawdzić czy wszystko działa?
    Z góry przepraszam za utrudnienia w dostępie do niej...

Ja ciągle czekam na moja wizytę polowkowa, ale jeszcze tylko 6 dni :)

Dzidzia w brzuszku kopie jak opetana i to cały dzień a w nocy cisza, chyba słyszy troszkę tego mojego rozrabiaka i temu nie śpi w dzień :D oby tak jej już na zawsze zostało :D

iNso87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kate rozumiemy;) u Was rzeczywiscie jest inaczej,z reszta podejrzewam,ze blizniaki rodza sie wczesniej do 38tyg napewno,chyba rzadko kiedy w 40tyg i z waga wieksza jak 3500g,tak mi sie wydaje,to pewnie u Was i rozmiar 50 wchodzi w rachube;)

Ja mam podgrzewacz z TT i tak mysle czy kupowac do niego butelki z tej samej firmy..wczesniej uzywalam canpol i mi pasowal,a z drugiej tez strony Malz naznosil jakiejs wogole innej marki i smoczki i butelki.
    Ją nie mam kompletnie nic więc i laktator i sterylizatorem kupie w kompletach;) a tak w ogóle to laktator ręczny wystarczy?
    No blizniaki to już w 30 tyg mogą się urodzić, oby później;) mam nadzieję że do października wytrzymał;)

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    A teraz do wszystkich ;)
    Patrzyła dziś na pierdolki firmy tommee tippee i fajne są zestawy na allegro myślę że bardziej się opłaca kupić zestaw np ze sterylizatorem czy laktatorem niż same butelki bo lepiej wychodzi cenowo;)

Ja mam cały zestaw z TT butelki z wymiennymi smoczkami odpowiednie dla wieku dziecka ale u nas średnio się sprawdziły smoczek nie odpowiadał mojemu maluchowi wolał zdecydowanie te z NUKA. I że smoczkami też wybredny był... Z TT się nie tknal ani z NUK też nie, za to podpasowaly mu te najtańsze z rossmanna :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Ją nie mam kompletnie nic więc i laktator i sterylizatorem kupie w kompletach;) a tak w ogóle to laktator ręczny wystarczy?
    No blizniaki to już w 30 tyg mogą się urodzić, oby później;) mam nadzieję że do października wytrzymał;)
    Ja mialam reczny ale teraz mysle o elektrycznym. Cholera Kate,Flakonik ja tak teraz pomyslalam dwojka Maluchow i podwojne karmienie albo naraz oba jeden do jednej drugi do drugiej piersi :D o matko,przepraszam to taka moja refleksja,nie chcialam przestraszyc i urazic;)

A sterylizatora nigdy nie mialam i kupoeac nie bede;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/document/d/1KHHDfsprnWX4HlAAmzFo-xaUmoezZKAmYl33YKOXrmk/edit?usp=sharing

tutaj jest link do tabeli, ustawiony tak, żeby każda co wejdzie mogła edytować, sprawdźcie czy działa i dajcie znać, bo też dopiero zaczęłam ogarniać te dokumenty Google :-)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja mialam reczny ale teraz mysle o elektrycznym. Cholera Kate,Flakonik ja tak teraz pomyslalam dwojka Maluchow i podwojne karmienie albo naraz oba jeden do jednej drugi do drugiej piersi :D o matko,przepraszam to taka moja refleksja,nie chcialam przestraszyc i urazic;)

A sterylizatora nigdy nie mialam i kupoeac nie bede;)
    Hehe wczoraj też się smialam do męża że do mnie dopiero teraz dociera że to będą dwa dzieciaczki ale damy radę;)
    A czemu teraz kupujesz elektryczny? Ręczny się nie sprawdził? Bo nie chce kupić coś co będzie zbędne;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ta lista super sprawa gratuluje pomyslu dla nas rodzacych pierwszy raz bardzo przydatne bo sama nie mialabym pojecia co kupic co jest zbedne ciesze sie bardzo :)

Ja bede raczej korzystac z butelek i smoczkow Aventu moja szwagierka bardzo sobie chwalila :) Juz pare rzeczy dostalam i zalezy co bede miala mam u mojej babci odlozone na dziewczynke i pare na chlopca zobaczymy jutro :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    https://docs.google.com/document/d/1KHHDfsprnWX4HlAAmzFo-xaUmoezZKAmYl33YKOXrmk/edit?usp=sharing

tutaj jest link do tabeli, ustawiony tak, żeby każda co wejdzie mogła edytować, sprawdźcie czy działa i dajcie znać, bo też dopiero zaczęłam ogarniać te dokumenty Google :-)

Fajna ta lista :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Flakonik jeśli edycja działa w tym linku to może wrzuć go na pierwszą stronę, żeby każda miała dostęp :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:

Link działa, można edytować liste, wszystko super :) dzięki bo sama bym tego nie ogarneła :)

moniek90 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fauny pomysł z lista;) ją będę mnożyć razy dwa;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips dodalam na 1 strone ta liste wyprawkową co mi wyslalac na priv. ale widze ze teraz kazdy moze edytowac wiec co jakis czas bede tez aktualizowac na 1 str. :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Część;)
    Flakonik gratuluje udanej wizyty i pozostałym też;)

Flakonik a jaką długa masz szyjke¿ ją cały czas boje się że mi się skraca bo czuje takie dziwne kłucia w pochwie ale mam nadzieję że to przez rozciąganie, tydz temu szyjka miała 4 cm jak mnie badali w szpitalu i zrobił mi gin takie dokładne USG że chyba potraktuje je jako połówkowe bo wszystko wyliczał włącznie z ilościami na nóżkach itp. A Ty długo miałas robione to USG bo u mnie chyba z 45 min i balam się że dzieciaczki będą wymierzone ją też;)
    Flakonik sorry że tylko do Ciebie się zwracam ale moglabys napisać czy kupujesz już coś dla maluchow? Pisz na bieżąco będę się uczyć;) ją na razie kupilam kilka pajacykow na 56 ale chyba mniejsze też się przydadza;)? A gdzie kupujesz ubrania, jakie firmy? Patrzysz jakoś szczególnie na materiał? Po mały muszę to skompletować dlatego przyda się każdy szczegół;)
    Mam nadzieję że pozostałe dziewczyny się nie obraża że tylko Ciebie pytam ale to przez specyfikę bliźniakowa;) inne mamy bliźniaków coś dawno się nie odzywały?

Ja tez mam mszyjke 4cm wiec dobra :)
    Ja do maluszkow juz mam sporo rzeczy :) mebelki, do pokoiku juz wszystko praktycznie.
    ciuszków mam najwiecej bo kupowalam juz jakies nawet jak nie bylam w ciazy...taka mala obsesja podczas dlugich starań.
    Ubranka kupuje w wiekszosci z sieciowek, Zara, h&m, next ale tez duzo wyszkuje dobrej jakosci z internetowych stron, bo mam troche bzika na punkcie eko
    kocyki,otulacze,pieluszki,spiworki mam z La Millou , tuliluli
    nad wozkiem sie ciagle zastanawiamy
    kosmetykow jeszcze nie kupowalam,
    ja mam najwiecej ciouszkow wlasnie w 56 i 62, ale mniejsze 50 tez mam

polecam ta stronke http://blizniaki.waw.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:16

Blair lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:

Flakonik jeśli edycja działa w tym linku to może wrzuć go na pierwszą stronę, żeby każda miała dostęp :-)

oglądam tą liste i jestem przerażona :(
    laktator? to trzeba mieć na wyposażeniu w razie co? (pytam bo naprawde nie wiem a zastanawiałam się nad tym )
    podpaski bella... nie wiem jak dam rade ;/ przed zajsciem używałam tamponów NIENAWIDZE PODPASEK !!
    krem na sutki? znajoma mówiła żeby smarować już przed porodem a jak to wyglada ze smarowaniem po porodzie? przed karmieniem trzeba iść umyć pierś?

jestem zielona :(

w czwartek mam wizyte nfz a w piątek usg połówkowe
    wyprawke planujemy zaczac szykowac od września/pazdziernika jak bede mniej pracowała i miała więcej czasu, na razie mamy tylko ubranka

jestem co raz bardziej przerażona :( straciłam mame, nie mam siostry ...
    nie mam kogo się zapytac, poradzić :( na niczym się nie znam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ja tez mam mszyjke 4cm wiec dobra :)
    Ja do maluszkow juz mam sporo rzeczy :) mebelki, do pokoiku juz wszystko praktycznie.
    ciuszków mam najwiecej bo kupowalam juz jakies nawet jak nie bylam w ciazy...taka mala obsesja podczas dlugich starań.
    Ubranka kupuje w wiekszosci z sieciowek, Zara, h&m, next ale tez duzo wyszkuje dobrej jakosci z internetowych stron, bo mam troche bzika na punkcie eko
    kocyki,otulacze,pieluszki,spiworki mam z La Millou , tuliluli
    nad wozkiem sie ciagle zastanawiamy
    kosmetykow jeszcze nie kupowalam,
    ja mam najwiecej ciouszkow wlasnie w 56 i 62, ale mniejsze 50 tez mam

polecam ta stronke http://blizniaki.waw.pl/
    O kurcze to widzę że ją jeszcze daleko w polu za Tobą;) ją mam tylko 10 pajacykow i body;) muszę chyba zacząć nadrabia tylko że mąż jakoś krzywo na mnie patrzy bo myśli że za wcześnie na wszystko że mamy czasu a ją się boje że jak trafie wcześniej do szpitala to już nic nie kupie wtedy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam na allegro poduszkę rogal i do karmienia była w komplecie właśnie dziś przyszło fajna sprawą;)

‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ