Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzęść
Flakonik gratuluje udanej wizyty i pozostałym też
Flakonik a jaką długa masz szyjke¿ ją cały czas boje się że mi się skraca bo czuje takie dziwne kłucia w pochwie ale mam nadzieję że to przez rozciąganie, tydz temu szyjka miała 4 cm jak mnie badali w szpitalu i zrobił mi gin takie dokładne USG że chyba potraktuje je jako połówkowe bo wszystko wyliczał włącznie z ilościami na nóżkach itp. A Ty długo miałas robione to USG bo u mnie chyba z 45 min i balam się że dzieciaczki będą wymierzone ją też
Flakonik sorry że tylko do Ciebie się zwracam ale moglabys napisać czy kupujesz już coś dla maluchow? Pisz na bieżąco będę się uczyćją na razie kupilam kilka pajacykow na 56 ale chyba mniejsze też się przydadza;)? A gdzie kupujesz ubrania, jakie firmy? Patrzysz jakoś szczególnie na materiał? Po mały muszę to skompletować dlatego przyda się każdy szczegół
Mam nadzieję że pozostałe dziewczyny się nie obraża że tylko Ciebie pytam ale to przez specyfikę bliźniakowa;) inne mamy bliźniaków coś dawno się nie odzywały?Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kate rozumiemy;) u Was rzeczywiscie jest inaczej,z reszta podejrzewam,ze blizniaki rodza sie wczesniej do 38tyg napewno,chyba rzadko kiedy w 40tyg i z waga wieksza jak 3500g,tak mi sie wydaje,to pewnie u Was i rozmiar 50 wchodzi w rachube;)
Ja mam podgrzewacz z TT i tak mysle czy kupowac do niego butelki z tej samej firmy..wczesniej uzywalam canpol i mi pasowal,a z drugiej tez strony Malz naznosil jakiejs wogole innej marki i smoczki i butelki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:49
Madzisek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka jesli chodzi o rozmiar ubranek to jakupilam takie od 0-3miesiecy na poczatek. Po urodzeniu synka okazaly sie ze sa troszke za duze,bo urodzil sie malutki,ale uwazam ze lepiej zeby byly wieksze niz zamale
pozniej dokupilam w odpowiednim rozmiarze.
A jesli chodzi o kwestie spania to Gabrys spal z nami w pokoju,ale w swoim lozeczku a jak mial wlasnie 6 miesiecy przetranspotowalismy go do jego pokoju co tez nie bylo dla mnie latwe
tylko ze Gabi przesypial mi noce,nie pamietam jak to jest wstawac do dziecka w nocy. Od ponad roku moze mial z 3 4 gorsze nocki ze wzgledu na katarek np. z Maksiem tez mamy zamiar postapic podobnie. Zastanawiac sie bedziemy tylko czy maja dzielic pokoj czy miec osobne,ale mysle ze beda dzielic,no chyba ze Maksio by budzil Gabrysia. No ale to jeszcze dluga droga do tego etapu
-
Dziewczyny faktycznie niechcący usunelam tabelkę ale już przewróciłam wiec mogła by któraś sprawdzić czy wszystko działa?
Z góry przepraszam za utrudnienia w dostępie do niej...
Ja ciągle czekam na moja wizytę polowkowa, ale jeszcze tylko 6 dni
Dzidzia w brzuszku kopie jak opetana i to cały dzień a w nocy cisza, chyba słyszy troszkę tego mojego rozrabiaka i temu nie śpi w dzieńoby tak jej już na zawsze zostało
iNso87, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Kate rozumiemy;) u Was rzeczywiscie jest inaczej,z reszta podejrzewam,ze blizniaki rodza sie wczesniej do 38tyg napewno,chyba rzadko kiedy w 40tyg i z waga wieksza jak 3500g,tak mi sie wydaje,to pewnie u Was i rozmiar 50 wchodzi w rachube;)
Ja mam podgrzewacz z TT i tak mysle czy kupowac do niego butelki z tej samej firmy..wczesniej uzywalam canpol i mi pasowal,a z drugiej tez strony Malz naznosil jakiejs wogole innej marki i smoczki i butelki.
No blizniaki to już w 30 tyg mogą się urodzić, oby później;) mam nadzieję że do października wytrzymał -
Kate4 wrote:A teraz do wszystkich
Patrzyła dziś na pierdolki firmy tommee tippee i fajne są zestawy na allegro myślę że bardziej się opłaca kupić zestaw np ze sterylizatorem czy laktatorem niż same butelki bo lepiej wychodzi cenowo;)
Ja mam cały zestaw z TT butelki z wymiennymi smoczkami odpowiednie dla wieku dziecka ale u nas średnio się sprawdziły smoczek nie odpowiadał mojemu maluchowi wolał zdecydowanie te z NUKA. I że smoczkami też wybredny był... Z TT się nie tknal ani z NUK też nie, za to podpasowaly mu te najtańsze z rossmanna -
Kate4 wrote:Ją nie mam kompletnie nic więc i laktator i sterylizatorem kupie w kompletach;) a tak w ogóle to laktator ręczny wystarczy?
No blizniaki to już w 30 tyg mogą się urodzić, oby później;) mam nadzieję że do października wytrzymało matko,przepraszam to taka moja refleksja,nie chcialam przestraszyc i urazic;)
A sterylizatora nigdy nie mialam i kupoeac nie bede;) -
https://docs.google.com/document/d/1KHHDfsprnWX4HlAAmzFo-xaUmoezZKAmYl33YKOXrmk/edit?usp=sharing
tutaj jest link do tabeli, ustawiony tak, żeby każda co wejdzie mogła edytować, sprawdźcie czy działa i dajcie znać, bo też dopiero zaczęłam ogarniać te dokumenty GoogleMadzia890722 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Ja mialam reczny ale teraz mysle o elektrycznym. Cholera Kate,Flakonik ja tak teraz pomyslalam dwojka Maluchow i podwojne karmienie albo naraz oba jeden do jednej drugi do drugiej piersi
o matko,przepraszam to taka moja refleksja,nie chcialam przestraszyc i urazic;)
A sterylizatora nigdy nie mialam i kupoeac nie bede;)
A czemu teraz kupujesz elektryczny? Ręczny się nie sprawdził? Bo nie chce kupić coś co będzie zbędne;) -
nick nieaktualnyDziewczyny z ta lista super sprawa gratuluje pomyslu dla nas rodzacych pierwszy raz bardzo przydatne bo sama nie mialabym pojecia co kupic co jest zbedne ciesze sie bardzo
Ja bede raczej korzystac z butelek i smoczkow Aventu moja szwagierka bardzo sobie chwalilaJuz pare rzeczy dostalam i zalezy co bede miala mam u mojej babci odlozone na dziewczynke i pare na chlopca zobaczymy jutro
-
moniek90 wrote:https://docs.google.com/document/d/1KHHDfsprnWX4HlAAmzFo-xaUmoezZKAmYl33YKOXrmk/edit?usp=sharing
tutaj jest link do tabeli, ustawiony tak, żeby każda co wejdzie mogła edytować, sprawdźcie czy działa i dajcie znać, bo też dopiero zaczęłam ogarniać te dokumenty Google
Fajna ta lista -
moniek90 wrote:https://docs.google.com/document/d/1KHHDfsprnWX4HlAAmzFo-xaUmoezZKAmYl33YKOXrmk/edit?usp=sharing
tutaj jest link do tabeli, ustawiony tak, żeby każda co wejdzie mogła edytować, sprawdźcie czy działa i dajcie znać, bo też dopiero zaczęłam ogarniać te dokumenty Google
Link działa, można edytować liste, wszystko superdzięki bo sama bym tego nie ogarneła
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKate4 wrote:Część
Flakonik gratuluje udanej wizyty i pozostałym też
Flakonik a jaką długa masz szyjke¿ ją cały czas boje się że mi się skraca bo czuje takie dziwne kłucia w pochwie ale mam nadzieję że to przez rozciąganie, tydz temu szyjka miała 4 cm jak mnie badali w szpitalu i zrobił mi gin takie dokładne USG że chyba potraktuje je jako połówkowe bo wszystko wyliczał włącznie z ilościami na nóżkach itp. A Ty długo miałas robione to USG bo u mnie chyba z 45 min i balam się że dzieciaczki będą wymierzone ją też
Flakonik sorry że tylko do Ciebie się zwracam ale moglabys napisać czy kupujesz już coś dla maluchow? Pisz na bieżąco będę się uczyćją na razie kupilam kilka pajacykow na 56 ale chyba mniejsze też się przydadza;)? A gdzie kupujesz ubrania, jakie firmy? Patrzysz jakoś szczególnie na materiał? Po mały muszę to skompletować dlatego przyda się każdy szczegół
Mam nadzieję że pozostałe dziewczyny się nie obraża że tylko Ciebie pytam ale to przez specyfikę bliźniakowa;) inne mamy bliźniaków coś dawno się nie odzywały?
Ja tez mam mszyjke 4cm wiec dobra
Ja do maluszkow juz mam sporo rzeczymebelki, do pokoiku juz wszystko praktycznie.
ciuszków mam najwiecej bo kupowalam juz jakies nawet jak nie bylam w ciazy...taka mala obsesja podczas dlugich starań.
Ubranka kupuje w wiekszosci z sieciowek, Zara, h&m, next ale tez duzo wyszkuje dobrej jakosci z internetowych stron, bo mam troche bzika na punkcie eko
kocyki,otulacze,pieluszki,spiworki mam z La Millou , tuliluli
nad wozkiem sie ciagle zastanawiamy
kosmetykow jeszcze nie kupowalam,
ja mam najwiecej ciouszkow wlasnie w 56 i 62, ale mniejsze 50 tez mam
polecam ta stronke http://blizniaki.waw.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:16
Blair lubi tę wiadomość
-
Flakonik jeśli edycja działa w tym linku to może wrzuć go na pierwszą stronę, żeby każda miała dostęp
oglądam tą liste i jestem przerażona
laktator? to trzeba mieć na wyposażeniu w razie co? (pytam bo naprawde nie wiem a zastanawiałam się nad tym )
podpaski bella... nie wiem jak dam rade ;/ przed zajsciem używałam tamponów NIENAWIDZE PODPASEK !!
krem na sutki? znajoma mówiła żeby smarować już przed porodem a jak to wyglada ze smarowaniem po porodzie? przed karmieniem trzeba iść umyć pierś?
jestem zielona
w czwartek mam wizyte nfz a w piątek usg połówkowe
wyprawke planujemy zaczac szykowac od września/pazdziernika jak bede mniej pracowała i miała więcej czasu, na razie mamy tylko ubranka
jestem co raz bardziej przerażonastraciłam mame, nie mam siostry ...
nie mam kogo się zapytac, poradzićna niczym się nie znam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:37
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Ja tez mam mszyjke 4cm wiec dobra
Ja do maluszkow juz mam sporo rzeczymebelki, do pokoiku juz wszystko praktycznie.
ciuszków mam najwiecej bo kupowalam juz jakies nawet jak nie bylam w ciazy...taka mala obsesja podczas dlugich starań.
Ubranka kupuje w wiekszosci z sieciowek, Zara, h&m, next ale tez duzo wyszkuje dobrej jakosci z internetowych stron, bo mam troche bzika na punkcie eko
kocyki,otulacze,pieluszki,spiworki mam z La Millou , tuliluli
nad wozkiem sie ciagle zastanawiamy
kosmetykow jeszcze nie kupowalam,
ja mam najwiecej ciouszkow wlasnie w 56 i 62, ale mniejsze 50 tez mam
polecam ta stronke http://blizniaki.waw.pl/ją mam tylko 10 pajacykow i body;) muszę chyba zacząć nadrabia tylko że mąż jakoś krzywo na mnie patrzy bo myśli że za wcześnie na wszystko że mamy czasu a ją się boje że jak trafie wcześniej do szpitala to już nic nie kupie wtedy.
-
nick nieaktualny