Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Co myślicie o takim dekorze do kuchni pod szafki?
http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres-kamienie-naturalne/glazura/dekor-summer-colours-artens,p278970,l230.html#opis
Tylko tak mysle,ze jak wyjda dwa rzedy w poziomie a na pewno tak będzie bo strzelam,ze odstep miedzy dolna szafka a gorna będzie ok 60cm, to jeden rząd ulozyc tak jak widać a dolny odwrotnie i czy stworzy razem calosc tego kwiatu jakas ladna hmmm.. ale cholera trochę mi by wyszlo za te same plytki:P bo az z 15 ich bym potrzebowala i suma 800zl to dość sporo jak na glazurę do kuchni. Mialam zamawiac tapete jakas fajna i pokryc ja szklem ale sama nie wiem...ciekawe ile szklarz by powiedział za to szklo.. -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Mój Tata jest z 28.12
Musze powiedzieć,ze jest sumienny i pracowity i nie ciagnie Go do używek roznego rodzaju ;P ale jest uparty jak osiołek trochę
Też bym chciała urodzić albo przed świętami albo w Nowy Rok, ale tak na prawdę najważniejsze żeby poród przebiegał bez komplikacji i żeby Fasola zdrowa była:)
Wczoraj byłam na kontroli i Pani Doktor chciała zobaczyć co i jak i podręcznym sprzętem do USG zerknęła a Fasola poodwracała się głową w dół, machała rączkami i pokazuje znowu tylko jedną nogę i jestem cała w nerwach gdzie ta druga. na USG genetycznym przez całe badanie była widoczna jedna noga, dopiero na sam koniec na sekundę się rozkraczyła i machnęła drugą podobno, ja ani mąż niestety tego nie zobaczyliśmy, lekarz stwierdził że jest i że wszystko w porządku więc chyba muszę przestać się denerwować i zdać się na to co mówi, bo zejdę na zawał przez ten miesiąc do "połówkowego". Zapisana jestem na 11.08
Tak sobie cały czas myślę, że już bym chciała żeby był Nowy Rok i żeby już po wszystkim było...
-
nick nieaktualnyAsiowa wrote:Oj Zielone- nie spiesz się tak, przed nami jeszcze tyle pięknych chwil, rozstępy, popękane naczynka, skopane nerki...
A odnośnie rozstępów- czego używacie aby je zminimalizować?
Czy którąś z Was swędzą piersi? Kupiłam krem BIELENDY na piersi, bo o ile brzuch nie swędzi, tak piersi okropnie, aż bolały, aż się boję ile rozstępów na nich zobaczę.. -
iNso87 wrote:Co myślicie o takim dekorze do kuchni pod szafki?
http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres-kamienie-naturalne/glazura/dekor-summer-colours-artens,p278970,l230.html#opis
Tylko tak mysle,ze jak wyjda dwa rzedy w poziomie a na pewno tak będzie bo strzelam,ze odstep miedzy dolna szafka a gorna będzie ok 60cm, to jeden rząd ulozyc tak jak widać a dolny odwrotnie i czy stworzy razem calosc tego kwiatu jakas ladna hmmm.. ale cholera trochę mi by wyszlo za te same plytki:P bo az z 15 ich bym potrzebowala i suma 800zl to dość sporo jak na glazurę do kuchni. Mialam zamawiac tapete jakas fajna i pokryc ja szklem ale sama nie wiem...ciekawe ile szklarz by powiedział za to szklo..ładne ale ja bym się pewnie nie zdecydowała na nie. Też myślę o szkle a raczej o takich płytach ni to szkło ni huk wie co. Ale na razie nie doszłam do tego etapu
za to mam płytki do kuchni na podłogę
w niedziele zamówiliśmy, dziś mają przyjechac
7w3d 💔 -
Cześć dziewczyny
właśnie chciałam do tabelki wpisać imię swojej córeczki, otwieram link pierwszej strony i wyszedł mi komunikat, że plik został przeniesiony do kosza właściciela i niedługo stracę do niego dostęp. Czy któraś się orientuje o co chodzi?
-
ZieloneOliwki ja mam na piersiach od początku pierwszej ciąży i w sumie jakos mi to nie przeszkadza..rzadko nawet piersi smaruje bo widze,ze dużo mi nie rosna,rozmiar może od początku i koniec już,tak samo było w pierwszej ciąży. Co do brzucha to tez mam już stare na wysokości pepka w dol na srodku bo wyskoczyly mi w 38tyg a rodziłam w 40tyg w terminie i w tych 2 tyg brzuch się strasznie opuscil a był baaaardzo pokazny bo moja Mala ponad 4kg wazyla przy urodzeniu. Teraz brzuch smaruje od czasu do czasu Oliatum,bo poki co jestem w 5,5msc powiedzmy ciąży gdzies i nie widze dużego brzucha jeszcze a jak leze to wogole jakiś on tylko wystający na dole trochę
Justyna duuzo wlasnie ale sama nie wiem co robic,mam jeszcze pare dni a w sumie to już powinnam wiedzieć bo w niedziele był u Nas znajomy co robi kuchnie,bo jeszcze szafy wnękowe domówiliśmy u Niego dwie,to mowil,ze będzie już kuchni 23.07..to musze wiedzieć,co chce bo jeżeli glazurę to już ja trzeba ulozyc a potem szafki tak wygodniej. Na podloge ja wzielam to samo co do łazienki także ja tez mam już od jakiegoś czasu ale,ze u mnie dwa paski długie tylko ulozone będą miedzy szafkami a barykiem to układane będą po montażu kuchnibo po co pod kuchnie i baryk dawac;) zawsze to jakas oszczednosc
-
Witaj ZieloneOliwki
Jeśli chodzi o swędzenie to ja jeszcze nie czuję, ani na brzuchu ani na piersiach, a na jednej piersi już zauważyłam dwa małe rozstępy, więc swędzenie nie musi zapowiadać rozstępówja byłam taka spokojna o rozstępy, bo skóra nie napięta ani nie swędzi a mimo to się pojawiły, a mam 25 lat i skórę w dobrej kondycji (tak mi się wydawało)...
-
moniek90 wrote:Cześć dziewczyny
właśnie chciałam do tabelki wpisać imię swojej córeczki, otwieram link pierwszej strony i wyszedł mi komunikat, że plik został przeniesiony do kosza właściciela i niedługo stracę do niego dostęp. Czy któraś się orientuje o co chodzi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:39
-
alicja - 6mc to w przybliżeniu od 23 do 27 tc - tak mam napisane w książce
Ja też właśnie zastanawiam się nad płytkami w kuchni między szafkami, żeby nie przepłacić a żeby fajnie wyglądało. Któraś z Was widziała może jak wygląda właśnie taka fototapeta oszklona i czy to jest praktyczne, czy ta fototapeda pod wpływem ciepła i pary się nie zmarszczy...alicja_ lubi tę wiadomość
-
bella88 wrote:alicja - 6mc to w przybliżeniu od 23 do 27 tc - tak mam napisane w książce
Ja też właśnie zastanawiam się nad płytkami w kuchni między szafkami, żeby nie przepłacić a żeby fajnie wyglądało. Któraś z Was widziała może jak wygląda właśnie taka fototapeta oszklona i czy to jest praktyczne, czy ta fototapeda pod wpływem ciepła i pary się nie zmarszczy...Szklo Maz i Tesc wieszali Jej pod szafki tylko i się trzyma. Nic się nie dzieje ale najlepiej jak szklo jest wlasnie hartowane o ile dobrze pamiętam, bo jak ogien obok z plytki (no chyba,ze nie ma się gazowej a indukcyjna to nie wiem) to takie musi być.
-
Inso osobiscie ta pierwsza mi się bardziej podoba
To muszę ze swoim porozmawiać czy coś takiego by mi zamontował, chociaż już pewnie znam jego odpowiedz bo on ma dwie lewe ręce do takich rzeczyA można to zamontować już po założeniu szafek?
-
Bella dla mnie tez bo ta druga jest ladna ale taka lazienkowa chyba trochę
A wiesz,ze nie mam pojęcia nawet..pewnie tak,ale mi się wydaje czy to glazura wlasnie czy te szklo to lepiej przed zawsze. No Oni w sumie w trakcie montowania szafek to wkładali pod szafki i wtedy szafkami dociskali.No raczej jest trochę przy tym roboty,taka marudna robota,tak mi się wydaje. -
No to muszę przeliczyc co lepiej wyjdzie i przekonać mojego
na 10 sierpnia mam miec kuchnie więc mam jeszcze troszkę czasu
najważniejsza i najgorsza będzie teraz łazienka...
-
No wlasnie ja sama nie wiem co by tu tansze było bo nie wiem ile szklarz by wzial za ok 3metry szkla..a to sporo i to by było gdzies 3mx0,70 bo cala sciana centralna i boki jeszcze tez z obu stron..
Oj skad ja to znam..dobrze,ze fachowcy zrobili..i swiety spokoj;)