X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna a probowalas ten Infacol co Madzisek wyżej napisala? bo ja kojarze,ze Malej tez chwile przed posiłkiem podawalam.
    tego akurat nie, ale mase innych i nic nie dało, najlepsze efekty były po espumisanie 100.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o takim dekorze do kuchni pod szafki?
    http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres-kamienie-naturalne/glazura/dekor-summer-colours-artens,p278970,l230.html#opis

Tylko tak mysle,ze jak wyjda dwa rzedy w poziomie a na pewno tak będzie bo strzelam,ze odstep miedzy dolna szafka a gorna będzie ok 60cm, to jeden rząd ulozyc tak jak widać a dolny odwrotnie i czy stworzy razem calosc tego kwiatu jakas ladna hmmm.. ale cholera trochę mi by wyszlo za te same plytki:P bo az z 15 ich bym potrzebowala i suma 800zl to dość sporo jak na glazurę do kuchni. Mialam zamawiac tapete jakas fajna i pokryc ja szklem ale sama nie wiem...ciekawe ile szklarz by powiedział za to szklo..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Heeeej! Mogę dołączyć? :)

Termin mam na 29 grudnia:)
    Jestem w pierwszej ciąży, mam 23 lata :)
    witamy :) no liczna a ta nasz grudniowa grupa :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Mój Tata jest z 28.12 ;) Musze powiedzieć,ze jest sumienny i pracowity i nie ciagnie Go do używek roznego rodzaju ;P ale jest uparty jak osiołek trochę :)
    Ojjj tak, mój mąż też jest uparty jak osioł, niestety:D
    Też bym chciała urodzić albo przed świętami albo w Nowy Rok, ale tak na prawdę najważniejsze żeby poród przebiegał bez komplikacji i żeby Fasola zdrowa była:)

Wczoraj byłam na kontroli i Pani Doktor chciała zobaczyć co i jak i podręcznym sprzętem do USG zerknęła a Fasola poodwracała się głową w dół, machała rączkami i pokazuje znowu tylko jedną nogę i jestem cała w nerwach gdzie ta druga. na USG genetycznym przez całe badanie była widoczna jedna noga, dopiero na sam koniec na sekundę się rozkraczyła i machnęła drugą podobno, ja ani mąż niestety tego nie zobaczyliśmy, lekarz stwierdził że jest i że wszystko w porządku więc chyba muszę przestać się denerwować i zdać się na to co mówi, bo zejdę na zawał przez ten miesiąc do "połówkowego". Zapisana jestem na 11.08 :)

Tak sobie cały czas myślę, że już bym chciała żeby był Nowy Rok i żeby już po wszystkim było... :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Zielone- nie spiesz się tak, przed nami jeszcze tyle pięknych chwil, rozstępy, popękane naczynka, skopane nerki...

MeGi2986, Pchełka, niania.ogg lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Oj Zielone- nie spiesz się tak, przed nami jeszcze tyle pięknych chwil, rozstępy, popękane naczynka, skopane nerki...
    to fakt.
    A odnośnie rozstępów- czego używacie aby je zminimalizować?;)
    Czy którąś z Was swędzą piersi? Kupiłam krem BIELENDY na piersi, bo o ile brzuch nie swędzi, tak piersi okropnie, aż bolały, aż się boję ile rozstępów na nich zobaczę..

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Co myślicie o takim dekorze do kuchni pod szafki?
    http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres-kamienie-naturalne/glazura/dekor-summer-colours-artens,p278970,l230.html#opis

Tylko tak mysle,ze jak wyjda dwa rzedy w poziomie a na pewno tak będzie bo strzelam,ze odstep miedzy dolna szafka a gorna będzie ok 60cm, to jeden rząd ulozyc tak jak widać a dolny odwrotnie i czy stworzy razem calosc tego kwiatu jakas ladna hmmm.. ale cholera trochę mi by wyszlo za te same plytki:P bo az z 15 ich bym potrzebowala i suma 800zl to dość sporo jak na glazurę do kuchni. Mialam zamawiac tapete jakas fajna i pokryc ja szklem ale sama nie wiem...ciekawe ile szklarz by powiedział za to szklo..
    no trochę sporo jak za 15 szt :) ładne ale ja bym się pewnie nie zdecydowała na nie. Też myślę o szkle a raczej o takich płytach ni to szkło ni huk wie co. Ale na razie nie doszłam do tego etapu :/ za to mam płytki do kuchni na podłogę :) w niedziele zamówiliśmy, dziś mają przyjechac :)

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) właśnie chciałam do tabelki wpisać imię swojej córeczki, otwieram link pierwszej strony i wyszedł mi komunikat, że plik został przeniesiony do kosza właściciela i niedługo stracę do niego dostęp. Czy któraś się orientuje o co chodzi? :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki ja mam na piersiach od początku pierwszej ciąży i w sumie jakos mi to nie przeszkadza..rzadko nawet piersi smaruje bo widze,ze dużo mi nie rosna,rozmiar może od początku i koniec już,tak samo było w pierwszej ciąży. Co do brzucha to tez mam już stare na wysokości pepka w dol na srodku bo wyskoczyly mi w 38tyg a rodziłam w 40tyg w terminie i w tych 2 tyg brzuch się strasznie opuscil a był baaaardzo pokazny bo moja Mala ponad 4kg wazyla przy urodzeniu. Teraz brzuch smaruje od czasu do czasu Oliatum,bo poki co jestem w 5,5msc powiedzmy ciąży gdzies i nie widze dużego brzucha jeszcze a jak leze to wogole jakiś on tylko wystający na dole trochę ;)

Justyna duuzo wlasnie ale sama nie wiem co robic,mam jeszcze pare dni a w sumie to już powinnam wiedzieć bo w niedziele był u Nas znajomy co robi kuchnie,bo jeszcze szafy wnękowe domówiliśmy u Niego dwie,to mowil,ze będzie już kuchni 23.07..to musze wiedzieć,co chce bo jeżeli glazurę to już ja trzeba ulozyc a potem szafki tak wygodniej. Na podloge ja wzielam to samo co do łazienki także ja tez mam już od jakiegoś czasu ale,ze u mnie dwa paski długie tylko ulozone będą miedzy szafkami a barykiem to układane będą po montażu kuchni ;) bo po co pod kuchnie i baryk dawac;) zawsze to jakas oszczednosc :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ZieloneOliwki :-)
    Jeśli chodzi o swędzenie to ja jeszcze nie czuję, ani na brzuchu ani na piersiach, a na jednej piersi już zauważyłam dwa małe rozstępy, więc swędzenie nie musi zapowiadać rozstępów :-) ja byłam taka spokojna o rozstępy, bo skóra nie napięta ani nie swędzi a mimo to się pojawiły, a mam 25 lat i skórę w dobrej kondycji (tak mi się wydawało)...

relgh371b3i8nmn1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) właśnie chciałam do tabelki wpisać imię swojej córeczki, otwieram link pierwszej strony i wyszedł mi komunikat, że plik został przeniesiony do kosza właściciela i niedługo stracę do niego dostęp. Czy któraś się orientuje o co chodzi? :-)
    Rzeczywiscie,Anka musiala niechacy wyrzucić do kosza,moze się zorientuje i wrzuci z powrotem,poki co na wszelki wypadek skopiowałam do siebie ten dokument

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:39

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yZOj6ONqZC_2d0fzCkBHFyfTuds37MlAMx8qKvfye1w/edit?copiedFromTrash#gid=0

Sprobuj ten link :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yZOj6ONqZC_2d0fzCkBHFyfTuds37MlAMx8qKvfye1w/edit?copiedFromTrash#gid=0

Sprobuj ten link :)

Wszystko działa :-) dziękuję :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja - 6mc to w przybliżeniu od 23 do 27 tc - tak mam napisane w książce

Ja też właśnie zastanawiam się nad płytkami w kuchni między szafkami, żeby nie przepłacić a żeby fajnie wyglądało. Któraś z Was widziała może jak wygląda właśnie taka fototapeta oszklona i czy to jest praktyczne, czy ta fototapeda pod wpływem ciepła i pary się nie zmarszczy...

alicja_ lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    alicja - 6mc to w przybliżeniu od 23 do 27 tc - tak mam napisane w książce

Ja też właśnie zastanawiam się nad płytkami w kuchni między szafkami, żeby nie przepłacić a żeby fajnie wyglądało. Któraś z Was widziała może jak wygląda właśnie taka fototapeta oszklona i czy to jest praktyczne, czy ta fototapeda pod wpływem ciepła i pary się nie zmarszczy...
    Ja widziałam, Meza siostra ma u siebie w kuchni. Tapeta winylowa+swoje szklo akurat mieli z jakiegoś mebla które się nadawalo. Fajnie bo wybierzesz co chcesz,tapeta ma ladna ciaglosc wzoru,niepotrzebujesz fugi ;) Szklo Maz i Tesc wieszali Jej pod szafki tylko i się trzyma. Nic się nie dzieje ale najlepiej jak szklo jest wlasnie hartowane o ile dobrze pamiętam, bo jak ogien obok z plytki (no chyba,ze nie ma się gazowej a indukcyjna to nie wiem) to takie musi być.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis taki wzor by mi wyszedł z tych plytek z leroya co pokazałam

avj86o.jpg

ewentualnie z takiej plytki taki wzor ;) i ona jest tansza ale deko mniejsza..

2mhirk6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:22

Nadulka, justyna14, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso osobiscie ta pierwsza mi się bardziej podoba :)

To muszę ze swoim porozmawiać czy coś takiego by mi zamontował, chociaż już pewnie znam jego odpowiedz bo on ma dwie lewe ręce do takich rzeczy :P A można to zamontować już po założeniu szafek?

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dla mnie tez bo ta druga jest ladna ale taka lazienkowa chyba trochę ;)

A wiesz,ze nie mam pojęcia nawet..pewnie tak,ale mi się wydaje czy to glazura wlasnie czy te szklo to lepiej przed zawsze. No Oni w sumie w trakcie montowania szafek to wkładali pod szafki i wtedy szafkami dociskali.No raczej jest trochę przy tym roboty,taka marudna robota,tak mi się wydaje.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to muszę przeliczyc co lepiej wyjdzie i przekonać mojego :) na 10 sierpnia mam miec kuchnie więc mam jeszcze troszkę czasu :) najważniejsza i najgorsza będzie teraz łazienka... :/

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja sama nie wiem co by tu tansze było bo nie wiem ile szklarz by wzial za ok 3metry szkla..a to sporo i to by było gdzies 3mx0,70 bo cala sciana centralna i boki jeszcze tez z obu stron..

Oj skad ja to znam..dobrze,ze fachowcy zrobili..i swiety spokoj;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ