WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Uwielbiam smażoną/pieczoną cukinię! Jeszcze jak w panierce- pycha!!!

Też macie jakieś dziwne/głupie sny?
    Czytałam że może tak być przez hormony, ostatnio cały czas mi się śni że mnie ktoś chce zabić... Wczoraj mi się śniło że uciekałam przed facetem z pistoletem skacząc z psem przez balkon.

Dziś za to trzymałam dzidzię na rękach, to już milszy sen:P

Ja mam tak głupie sny, że aż szkoda gadać. Ostatnio jednej nocy śniło mi się 2 razy że mój brat umarł i widziałam jego pogrzeb. Co ja się upłakałam w tym śnie to tylko ja wiem. W ogóle nie mogłam się z tym pogodzić.

Ale ostatnio śniło mi się, że z męża siostrą byłyśmy w tesco ( ona też jest w ciąży) i były prześliczne sukieneczki więc nakupiłam tego sporo a na połówkowym okazało się że u mnie będzie chłopak a u niej dziewczynka i musiałam jej wszystko oddać:P o!

bella88 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się dzisiaj śniło że byłam w jakiejś knajpie i tam było tak dużo jakichś starych książek i z ciekawości zajrzalam do kilku i w każdej znalazłam kupe forsy :D potem mnie burza o 8 obudziła ale zasnelam i wstalam o 10:30 :D i trza się pomału szykować na wesele,przeraża mnie ten upał ..

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk- na którą ślub?
    jak patrzyłam u mnie na pogodę to po południu mają być burze i ulewy, więc na pewno się ochłodzi :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślub na 15 :)
    To już nasze drugie wesele w powiększonym składzie a mamy jeszcze dwa w tym roku, myslicie że maly będzie dobrym tancerzem :D :D :D ????

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to na pewno;)
    Będzie tańczył z Wami:) Ja mam jedno, za miesiąc i strasznie nie mam ochoty iść, wydaje mi się że nie wysiedzę nawet do oczepin :(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak średnio mam ochote szczerze mówiąc bo jak nadchodzi faza a wszyscy są już nagrzmoceni i tak idiotycznie się zachowują to mnie coś bierze, dlatego wolę też być nagrzmocona :P a że nie mam takiej możliwości to wiem że będę się denerwowac :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Pytam o witaminy bo podobno jak się bierze to dzieci się dużo większe rodzą, nie wiem czy to prawda;) Też biorę Femibion.

Też to czytałam w wielu miejscach, a ostatnio był tu na belly wywiad z panią ginekolog i ona też o tym mówiła. Podejrzewam, że w trzecim trymestrze będę przekonana, że żelazo i dha wystarczą ;)
    Moja siostra rodzi w pażdzierniku i niedawno usłyszała od swojego ginekologa, że ma nie jeść słodyczy, bo będzie miała dużego synka i przez to gorszy poród. Tak to sobie wzięła do głowy, że się teraz nad wszystkim co je zastanawia dwa razy... Straszne to. A jak jej tłumaczę, żeby wyluzowała to się odgraża, że we wrześniu będę inaczej śpiewać ;P

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie o to mi chodzi;)
    Nerwica mnie łapie na wszelkich imprezach, jak wszyscy się nawalą a ja muszę się z nimi użerać :D Dobrej zabawy Acikk :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek uwielbiam placki z serem zoltym i z cukinia:D mhmmm ale poczekam jak wyrośnie cukinia na wiosce w ogrodzie bo tam giganty zawsze rosna to wtedy zrobie ;)

ZieloneOliwki nie wiem czy to prawda,w sumie ja brałam Femibion,kiedys jeszcze Feminatal i moja Mala urodzila się 4050g i 59cm,teraz tez biore i zobaczymy ;)

Ja dziś przeszłam po ryneczku,duzo było "sprzedajacyh"uzywane ciuszki itp. i trafiłam na fajne pajace i body ale kupiłam tylko 3 pajace za cale 9zl...bo uniwersalne. Ale wiecie co nie wiem czemu ale dziś poczułam,ze to jednak chłopak nie będzie a dziewczynka,nie wiem czemu ale cos mnie tknelo mimo,ze wolalabym chłopca wiem,ze to będzie dziewczynka. To tez dlatego,ze spotkałam dziś przy ciuszkach dziewczyne w ciąży która bardzo ladnie wygladala i mowila,ze corke urodzi i ja tak pomyslalam,ze sama siebie oszukuje bo tez tak dobrze wyglądam i tak z Laura wygladalam i będzie dziewczynka pewnie..

U Nas w miescie goraco,duszno..upal :) poki co ani jednej chmurki.

My mamy 3 wesela w tym roku poki co,jedno w sierpniu jakos po 10 ale nie idziemy bo Nas nie będzie,bedziemy akurat nad morzem. Potem we wrześniu w polowie i w październiku ale tez na żadne raczej nie pojdziemy bo ja nie będę miała ochoty siedzieć za stole i..siedzieć za stolem.. bo skakać nie pojde już z brzuchem takim.

A ja poszlam jak z Mala po 9 tak wrocilam o 12 i dopiero skonczylam zupe robic i wlasnie talerzyk jemy ;) zostanie obiad..ehh zrobie kotlety w ciescie francuskim bo już zwykłych nie chciałam i na surowke z tego wszystkiego zapomniałam cos wziasc.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obiadów to zwariować można! Codzienne zastanawianie się co dziś zrobić to masakra jakaś! Jeszcze teraz, w ciąży jak na połowę rzeczy nie mam ochoty!

Dziś robię ogórkową, mam smaka ogromnego! robicie na mięsie i kostkach rosołowych zupy? bo jak pomyślę o tych kostkach to mnie na rzygi bierze. Sama wegeta i magi wystarczą?

ostatnio miałam fazę na mizerię :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do snów... matko! sny mam tragiczne! ciągle mi się śnią koty, które mnie atakują! Ostatnio też śnił mi się jastrząb i facet wychodzący z pędzącego samochodu przez szybę...

Już nie wspomnę o tym, że śnią mi się osoby, których nie widziałam wiele lat i o nich już dawno zapomniałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bralam witaminy w ppoprzedniej ciazy i wtej biore te same pregnacare plus dha i moj synek urodzil sie malutki 2990 i 49 cm. Moze to zalezy od genow,nie wiem ale ja urodzilam sie w 100 g lzejsza i cm dluzsza :D Zapowiadali ze maly urodzi sie tak 3600 wiec jak go zobaczylam to taka kruszynka byla :) ale w miesiac urosl az 8 cm i przybral ponad kg wiec nadrobil :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to tak jak ja wlasnie..ale już zrobiłam wlasnie obiad..mam nadzieje,ze na jutro tych kotletow zostanie to w dupie będę miała a no i zupa żeby została:P

Ja robie na kościach,rzadko kiedy zupe robie na tej kostce sztucznej,a wegete dodaje tak czy siak albo magi do smaku ;) bo sama sol to mi za mało.

Pati tez mi się wydaje,ze to od genow zależy,ja akurat jak się urodziłam to wazylam 3100g i 54cm chyba miałam jakos tak,a były wazylam ponad 4kg i musze powiedzieć,ze niestety ale moja Laura to jest identyczna jak On i Jego Mamusia...co ja mowie,Ona jest wykapana matka Bylego..wrrr a szkoda,bo chciałabym mieć jak najmniej z ta rodzina wspolnego a tym bardziej Corke podobna do siebie albo mojej Mamy..ale coz..

Mój obecny Maz jak się urodzil tez do małych nie nalezal bo 3890g i 58cm także zobaczymy jak wyjdzie z ta ciaza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:30

pati_zuzia lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki moczu, mam 8 mg bialka, konsultowalam to z moim ginem, jestem wlasnie w drodze do szpitala :-S

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Pchelka trzymaj się! będzie wszystko dobrze,dawaj znac co i jak

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli infekcja znowu? Biedna jesteś :-( oby leki dali i szybko się poprawiło

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że zrobiłaś badania, wiadomo co można dalej robić.
    Zdrowiej szybko.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, bede dawala znac co i jak. Gdyby nie weekend to bym w domu dostala antybiotyk, ale z drugiej strony lekarz podejrzewa ze moge miec jeszcze ta bakterie e coli co ostatnio w posiewie wyszla, wiec zrobia mi dodatkowe badania.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:05

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30wpahj.jpg

a to mój! 20 tydz i 1 dzień

iNso87, kwiatakacji, Pchelkaa, bella88, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ