Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ZieloneOliwki wrote:Uwielbiam smażoną/pieczoną cukinię! Jeszcze jak w panierce- pycha!!!
Też macie jakieś dziwne/głupie sny?
Czytałam że może tak być przez hormony, ostatnio cały czas mi się śni że mnie ktoś chce zabić... Wczoraj mi się śniło że uciekałam przed facetem z pistoletem skacząc z psem przez balkon.
Dziś za to trzymałam dzidzię na rękach, to już milszy sen:P
Ja mam tak głupie sny, że aż szkoda gadać. Ostatnio jednej nocy śniło mi się 2 razy że mój brat umarł i widziałam jego pogrzeb. Co ja się upłakałam w tym śnie to tylko ja wiem. W ogóle nie mogłam się z tym pogodzić.
Ale ostatnio śniło mi się, że z męża siostrą byłyśmy w tesco ( ona też jest w ciąży) i były prześliczne sukieneczki więc nakupiłam tego sporo a na połówkowym okazało się że u mnie będzie chłopak a u niej dziewczynka i musiałam jej wszystko oddaćo!
bella88 lubi tę wiadomość
-
A mnie się dzisiaj śniło że byłam w jakiejś knajpie i tam było tak dużo jakichś starych książek i z ciekawości zajrzalam do kilku i w każdej znalazłam kupe forsy
potem mnie burza o 8 obudziła ale zasnelam i wstalam o 10:30
i trza się pomału szykować na wesele,przeraża mnie ten upał ..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też tak średnio mam ochote szczerze mówiąc bo jak nadchodzi faza a wszyscy są już nagrzmoceni i tak idiotycznie się zachowują to mnie coś bierze, dlatego wolę też być nagrzmocona
a że nie mam takiej możliwości to wiem że będę się denerwowac
-
ZieloneOliwki wrote:Pytam o witaminy bo podobno jak się bierze to dzieci się dużo większe rodzą, nie wiem czy to prawda;) Też biorę Femibion.
Też to czytałam w wielu miejscach, a ostatnio był tu na belly wywiad z panią ginekolog i ona też o tym mówiła. Podejrzewam, że w trzecim trymestrze będę przekonana, że żelazo i dha wystarczą
Moja siostra rodzi w pażdzierniku i niedawno usłyszała od swojego ginekologa, że ma nie jeść słodyczy, bo będzie miała dużego synka i przez to gorszy poród. Tak to sobie wzięła do głowy, że się teraz nad wszystkim co je zastanawia dwa razy... Straszne to. A jak jej tłumaczę, żeby wyluzowała to się odgraża, że we wrześniu będę inaczej śpiewać ;P
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
nick nieaktualny
-
Madzisek uwielbiam placki z serem zoltym i z cukinia:D mhmmm ale poczekam jak wyrośnie cukinia na wiosce w ogrodzie bo tam giganty zawsze rosna to wtedy zrobie
ZieloneOliwki nie wiem czy to prawda,w sumie ja brałam Femibion,kiedys jeszcze Feminatal i moja Mala urodzila się 4050g i 59cm,teraz tez biore i zobaczymy
Ja dziś przeszłam po ryneczku,duzo było "sprzedajacyh"uzywane ciuszki itp. i trafiłam na fajne pajace i body ale kupiłam tylko 3 pajace za cale 9zl...bo uniwersalne. Ale wiecie co nie wiem czemu ale dziś poczułam,ze to jednak chłopak nie będzie a dziewczynka,nie wiem czemu ale cos mnie tknelo mimo,ze wolalabym chłopca wiem,ze to będzie dziewczynka. To tez dlatego,ze spotkałam dziś przy ciuszkach dziewczyne w ciąży która bardzo ladnie wygladala i mowila,ze corke urodzi i ja tak pomyslalam,ze sama siebie oszukuje bo tez tak dobrze wyglądam i tak z Laura wygladalam i będzie dziewczynka pewnie..
U Nas w miescie goraco,duszno..upalpoki co ani jednej chmurki.
My mamy 3 wesela w tym roku poki co,jedno w sierpniu jakos po 10 ale nie idziemy bo Nas nie będzie,bedziemy akurat nad morzem. Potem we wrześniu w polowie i w październiku ale tez na żadne raczej nie pojdziemy bo ja nie będę miała ochoty siedzieć za stole i..siedzieć za stolem.. bo skakać nie pojde już z brzuchem takim.
A ja poszlam jak z Mala po 9 tak wrocilam o 12 i dopiero skonczylam zupe robic i wlasnie talerzyk jemyzostanie obiad..ehh zrobie kotlety w ciescie francuskim bo już zwykłych nie chciałam i na surowke z tego wszystkiego zapomniałam cos wziasc.
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do obiadów to zwariować można! Codzienne zastanawianie się co dziś zrobić to masakra jakaś! Jeszcze teraz, w ciąży jak na połowę rzeczy nie mam ochoty!
Dziś robię ogórkową, mam smaka ogromnego! robicie na mięsie i kostkach rosołowych zupy? bo jak pomyślę o tych kostkach to mnie na rzygi bierze. Sama wegeta i magi wystarczą?
ostatnio miałam fazę na mizerię -
nick nieaktualnyA co do snów... matko! sny mam tragiczne! ciągle mi się śnią koty, które mnie atakują! Ostatnio też śnił mi się jastrząb i facet wychodzący z pędzącego samochodu przez szybę...
Już nie wspomnę o tym, że śnią mi się osoby, których nie widziałam wiele lat i o nich już dawno zapomniałam -
nick nieaktualnyA ja bralam witaminy w ppoprzedniej ciazy i wtej biore te same pregnacare plus dha i moj synek urodzil sie malutki 2990 i 49 cm. Moze to zalezy od genow,nie wiem ale ja urodzilam sie w 100 g lzejsza i cm dluzsza
Zapowiadali ze maly urodzi sie tak 3600 wiec jak go zobaczylam to taka kruszynka byla
ale w miesiac urosl az 8 cm i przybral ponad kg wiec nadrobil
-
Madzia to tak jak ja wlasnie..ale już zrobiłam wlasnie obiad..mam nadzieje,ze na jutro tych kotletow zostanie to w dupie będę miała a no i zupa żeby została:P
Ja robie na kościach,rzadko kiedy zupe robie na tej kostce sztucznej,a wegete dodaje tak czy siak albo magi do smakubo sama sol to mi za mało.
Pati tez mi się wydaje,ze to od genow zależy,ja akurat jak się urodziłam to wazylam 3100g i 54cm chyba miałam jakos tak,a były wazylam ponad 4kg i musze powiedzieć,ze niestety ale moja Laura to jest identyczna jak On i Jego Mamusia...co ja mowie,Ona jest wykapana matka Bylego..wrrr a szkoda,bo chciałabym mieć jak najmniej z ta rodzina wspolnego a tym bardziej Corke podobna do siebie albo mojej Mamy..ale coz..
Mój obecny Maz jak się urodzil tez do małych nie nalezal bo 3890g i 58cm także zobaczymy jak wyjdzie z ta ciazaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:30
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny