WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka super wieści :)
    Czy tylko mój gin nie robi na każdej wizycie USG?

Pchełka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na wizycie nie robi bo nie ma tam sprzetu i dostaje skierowanie do szpitala :/

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka a dowód dla rodziny macie?

Pchełka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AUOTE=Acikk]Madzia to ekstra :) to już mamy dwóch antosiow ciekawe który będzie pierwszy :) AAA łożysko mam na tylnej ścianie dlatego tak dobrze już czuje małego :)[/QUOTE]

A mojego Antosia wliczylyscie:)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    to, że nie wspomniałaś, że będzie bez majtek to pikuś! ale, że będzie po seksie? :D (wybacz, nie umiałam się powstrzymać:P )
    Hahahaha sorry..jeszcze przed:p ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hahahaha sorry..jeszcze przed:p ;D

tak myślałam, że to napiszesz :P

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Pchełka a dowód dla rodziny macie?

Mamy :-D Ale teściowa nic nie widzi oczywiście ;-)
    Najważniejsze, że my wiemy a oni niech sobie myślą co chcą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2qd4tvr.png

Ujęcie od dołu, udało się ładnie uchwycić pipulkę ;-) Tam gdzie strzałeczka :-D

Madzisek, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka gratuluje!:) ja mam jakąś załamke :( czy tylko ja w ciąży musze cały czas miec COŚ??? od 5 tyg poronienie zagrażające, jak nie nerki to skurcze czy przeziebienie, 3 razy w szpitalu byłam i cos wydaje mi sie ze nie ostatni. a jak ostatnio wychodziłam to mówiłam że wróce dopiero w listopadzie najwczesniej. No ale zostawiłam ładowarkę do tel w szpitalu i mama moja powiedziała: oj córuś to znaczy ze ta jeszcze wrócisz. Sory ale musiałam się pożalić :( a temp nadal 38,6 st. Chce już jutro, noce z gorączka są koszmarne :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Pchełka gratuluje!:) ja mam jakąś załamke :( czy tylko ja w ciąży musze cały czas miec COŚ??? od 5 tyg poronienie zagrażające, jak nie nerki to skurcze czy przeziebienie, 3 razy w szpitalu byłam i cos wydaje mi sie ze nie ostatni. a jak ostatnio wychodziłam to mówiłam że wróce dopiero w listopadzie najwczesniej. No ale zostawiłam ładowarkę do tel w szpitalu i mama moja powiedziała: oj córuś to znaczy ze ta jeszcze wrócisz. Sory ale musiałam się pożalić :( a temp nadal 38,6 st. Chce już jutro, noce z gorączka są koszmarne :( :(

Pchelkaa, a byłaś u lekarza? To wcale nie musi być angina, może być ostrzejsze zapalenie czegoś, co Cię jeszcze nie boli. Powinnaś jak najszybciej pokazać się lekarzowi, bo gorączka w ciąży jest naprawdę niewskazana :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u lekarza ale internisty i wykluczył przeziebienie/angine. dopiero po wizycie u niego wpadłam ze to moze znowu nerki, (mam do nich pecha w ciąży), jutr rano zrobię mocz i zobaczę co wyjdzie. Czy coś wyjdzie czy nie bede kontaktowała się z moim ginem. póki co nie dzwoniłam do niego bo on jest strasznie przewrażliwiony i od razu na ip każe jechac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, ja miałam zapalenie nerki w ciąży. Ból okropny, ale też zaczęło boleć dopiero po kilku dniach gorączki :-/
    Pojechałam do szpitala, kiedy w nocy zaczęłam płakać z bólu przez sen i obudziłam płaczem męża. Tam badania na cito, antybiotyk i na drugi dzień ogromna ulga.

Wiem, że szpital to coś, czego chciałabyś uniknąć :-( ale ja bym pojechała z tą gorączką.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:

A mojego Antosia wliczylyscie:)
    Martosza nie wliczylysmy rozumiem że u Was też Antoś rośnie :) ??

Pchelka super gratulacje ale będzie księżniczka mała :)

Pchełka, Madzia890722 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6:03
    Dzien dobry,mnie obudzilo chec na siusiu po 5 i tak sie teraz krece na lozku a,ze Malz jest od 3 w pracy to tym bardziej mi nuudnoo. Mala spi w drugim pokoju z Dziadziusiem i co tu robic? Eh.. zaraz sprobuje jeszcze pospac chyba do 8..

Pchelka strasznie Ci wspolczuje,sama nie zycze nikomu chociazby samej goraczki a co mowic jesli to nerki..to juz wogole jakas masakra;/ Trzymaj sie!

Edit.
    Udalo sie zasnac;) ale i tak 7:30..dzien dobry,moje Dziecko wstalo,a mialam najlepszy sen wlasnie,tak dobrze mi sie spalo,ze popuchnieta wstalam z worami pod oczami:p
    Dziewczyny co proponujecie na obiad?? Ja juz nie mam sil wymyslac a wszystko mi sie przejada;/ zupe to wiem.ze zrobie serowa,z porem i kuleczkami mielonymi ale obiad..jak pomysle o roznego rodzaju kotletach to az mi niedobrze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 08:31

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Czytam Was na bieżąco ale na tyle pozwala mi mój czas... zawsze coś. Gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt:) Brzuszki co niektórych z Was są już dosyć spore ale mój tez zaczął rosnąć:) We wtorek usg połówkowe i zobaczymy czy się potwierdzi córcia:)

Miłego weekendu:)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie się o 5 budze i muszę się wywołać i napić :) ale dziś nawet nieźle mi się leżało :)
    Wczoraj mój mąż pierwszy raz poczuł ruchy dzidziusia :) i spodobało mu się

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) kolejny tydzien za nami :) dzis Olek tylko raz jadł w nocy i bez ołaczu było a spał do 6.45 wiec super sobota :) oby tak czesciej :) miłego dnia

rewelka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pospaliśmy dzisiaj do 8 ale to tylko dlatego że mała poszła spać dopiero Przed 23 bo obtarła sobie wczoraj nogę o korzeń i była taki płacz że masakra. A na obiad dzisiaj mąż będzie wcinał Wczorajsze spaghetti a my z małą i bobaskiem smażoną cukinie :-) mmm pycha

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ugotowałam na weekend wielki gar zupy szczawiowej z ziemniaczkami i jajkiem i będziemy jeść:) Mąż mięsożerny, więc jakby co to będzie miał schabowe z czwartku jeszcze, ja coś na mięso i ziemniaki patrzeć nie mogę, za to zupy mi wchodzą :)

Pytam o witaminy bo podobno jak się bierze to dzieci się dużo większe rodzą, nie wiem czy to prawda;) Też biorę Femibion.

Ja bym chciała dziewczynkę, mąż chłopca;) moje przeczucie mówi mi że będzie chłopiec mimo wszystko, wszyscy naokoło mówią że wyglądam na chłopca. Tylko moja mama mówi że będzie dziewczynka. Zobaczymy:)
    U mnie w rodzinie to pierwsza dzidzia będzie, więc radość przeogromna, aż taka że mój tata rozgląda się za rowerkami, a mama za dmuchanym basenem i zjeżdżalnią:D
    Śmieję się że im się wydaje chyba, że dziecko się rodzi i od razu na rowerek wsiądzie:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    My pospaliśmy dzisiaj do 8 ale to tylko dlatego że mała poszła spać dopiero Przed 23 bo obtarła sobie wczoraj nogę o korzeń i była taki płacz że masakra. A na obiad dzisiaj mąż będzie wcinał Wczorajsze spaghetti a my z małą i bobaskiem smażoną cukinie :-) mmm pycha
    Uwielbiam smażoną/pieczoną cukinię! Jeszcze jak w panierce- pycha!!!

Też macie jakieś dziwne/głupie sny?
    Czytałam że może tak być przez hormony, ostatnio cały czas mi się śni że mnie ktoś chce zabić... Wczoraj mi się śniło że uciekałam przed facetem z pistoletem skacząc z psem przez balkon.

Dziś za to trzymałam dzidzię na rękach, to już milszy sen:P

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ