WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo masz chyba jeszcze mniejszy brzuszek niz ja :)

Pchelka zdrowiej szybko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 16:46

• balbo Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Balbo masz chyba jeszcze mniejszy brzuszek niz ja :)

nie sądze:) on jest taki tylko rano, wieczorem widać go zdecydowanie bardziej

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo maly masz brzuszek :)

U Nas już wlasnie zaczelo padac i burza się zaczyna,takze przyszlo i do mego miasta a było tak ladnie z rana eh ;):D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo jestes w tym samym tyg ciazy co ja a ja mam brzuchol ze ojeju :-) wogole chudziutka jestes :-)

Ja juz leze na oddziale, na usg lekarz stwierdzil ze bedzie... DZIEWCZYNKA!!! :-) tak czulam ale nadal nie moge w to uwierzyc, chociaz jak stwierdzil ulozona miednicowo i na 80% dziewczynka:-) mam nadzieje ze juz tak zostanie;-)

niania.ogg, MeGi2986, bella88, Madzisek, iNso87, Madzia890722, Pchełka, kwiatakacji, alicja_, moniek90, Tyśka7101, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Dziewcyznki! Zdrowiej!

Ja mam nadzieje, że w poniedziałek się dowiemy, kto tam się w brzuchu tak tarabani:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :-) kurcze teraz trzeba bedzie myslec nad imieniem, zastanawiamy sie nad Wiktoria albo Apolonia (Pola). I wreszcie mozna zaczac ogarniac wyprawke na 100% :-)

balbo, Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wracaj szybciutko do zdrowia :) piękne macie brzuszki;) ja jak przez chwilę czułam motylki tak teraz nic nie czuje, albo nie wiem że to Franek:) jestem 3 dzień na zwolnieniu i jak narazie nie umiem sobie miejsca znaleźć więc sprzątam chatę po remoncie, myje okna i takie tam. Lubie zapach świeżości:)

• mnk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wydawało że to ja mam mały brzuch jak na prawie połowę ciąży:D ale macie śliczne brzuchatki ;))

Dziewczyny a znacie jakieś sklepy internetowe gdzie można też pokupować jakieś ubranka i inne potrzebne rzeczy?;) u mnie jest tu wszystko takie drogie więc pomyślałam że czasem i coś można kupić przez neta to budżet aż tak nie ucierpi:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzieki :-) kurcze teraz trzeba bedzie myslec nad imieniem, zastanawiamy sie nad Wiktoria albo Apolonia (Pola). I wreszcie mozna zaczac ogarniac wyprawke na 100% :-)
    Apolonia!!!!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Gratuluje Dziewcyznki! Zdrowiej!

Ja mam nadzieje, że w poniedziałek się dowiemy, kto tam się w brzuchu tak tarabani:)
    To czekamy razem:) na ktora masz wizyte? Ja na 17:00 :D ehh bede do popoludnia siedziec i sie wkurzac,ze tak pozno wizyte ustalilam:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 10.15 :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to szybko:)) ja sie zastanawiam jak moja Mala sie zachowa na tym usg:) bo dla Tatusia to pewnie oczy tylko beda sie blyszczec:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybko szybko, na szczęscie, bo już prawie godizny odliczam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa- tak mi się smutno zrobiło, że znów jesteś w tym szpitalu... pamiętam o Tobie! i trzymajCIE się dzielnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie martw sie o Nas, jestesmy pod dobra opieka :-) maz ze mna przeprowadzil bardzo powazna rozmowe odnosnie pobytu w szpitalu, bo oczywiscie zwylam sie jak glupia. Dostaje juz antybiotyk i przynajmniej goraczki juz takiej nie mam, a i mocz juz oddany na posiew wiec zobaczymy czy cos sie wykluje.

Madzia890722, hala123 lubią tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko bedzie dobrze :-* najwazniejsze ze malenstwu nic nie jest i ze czujesz sie lepiej juz :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    To czekamy razem:) na ktora masz wizyte? Ja na 17:00 :D ehh bede do popoludnia siedziec i sie wkurzac,ze tak pozno wizyte ustalilam:p

To ja czekam z wami :) ale u mnie na szczęście rano bo 9.30 nie wiem jak ja się wyrobie na ta godzinę :P tzn ja to jeszcze ok ale moje dziecko często nie chce rano współpracować :D

iNso87 lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A Apolonia i Pola to nie są dwa różne imiona? Bo wszędzie jak my szukaliśmy imienia dla maleństwa to występują jako dwa zupełnie osobne i koleżanki córka ma normalnie wpisane w akcie urodzenia Pola :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A Apolonia i Pola to nie są dwa różne imiona? Bo wszędzie jak my szukaliśmy imienia dla maleństwa to występują jako dwa zupełnie osobne i koleżanki córka ma normalnie wpisane w akcie urodzenia Pola :)

A tego to nie sprawdzalam, mam ciocie Apolonie i zwracamy sie do niej Pola, na studiach mam tez kolezanke Apolonie i tez mowimy Pola:-) najwyzej i u Nas tak bedzie :-D

Edit.: na stronie dzieci.pl w imionach jest napisane ze zdrobnienia od imienia Apolonia to min: Poliś,Pola,Polcik,Poleczka, Polcia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 08:16

Madzisek lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jest tak jak z Magdą i Magdaleną dwa różne imiona a jak zdrobniasz to sprawa rodziców :)
    Np. Na Jadwigę mówią Jagoda z jakiej racji?
    Aleksander->Aleks,
    Jakub->Kuba ( tak istnieje imię Kuba znajomi tak nazwali),
    Itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 09:01

Pchelkaa lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ