Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Ja jestem zwolenniczką tradycyjnych imion. Tzn, mając zamiar mówić do dziecka Pola, dałabym na imię Apolonia i zdrabniałabym po prostu
Nasza córeczka ma na imię Izabela
Bardzo podoba mi sie imie Izabela, jest duzo fajnych zdrobnien, Iza, Izunia, Izusia, Izka. Moja siostra najstarsza ma tak na imiePchełka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Nie zbyt często się udzielam na forum ale musiałam wejść i Wam napisać. Kombinuję od dłuższego czasu jak mieć normalny zasiłek macierzyński /Komorowski podpisał ustawę o zmianach w zasiłku macierzyńskim na mocy której ja traciłam prawo do zasiłku/ i weszłam na stronę pomagamymamom.pl i teraz już jestem spokojna, bo okazało się że jednak nie zostanę na lodzie
Polecam tą stronkę bo świetnie doradzają i nic nie zapłaciłam
-
Witajcie dziewczyny, ja od rana pracowity dzionek, obiadek gotowy, czekam aż mąż z pracy wróci
Pchelkaa gratuluje dziewczynki i zdrowiej nam w tym szpitalu, jesteś na pewno w dobrych rękach
Swoją drogą my z mężem wybraliśmy imię Pola jeszcze zanim zaszłam w ciążę, tylko że my wybraliśmy Pola Pola, nie ApoloniaAle zdrobniale będą na forum dwie Polusie, cudnie!
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuska dzieki za podpowiedz, zaraz tam wejde i sobie zobacze
moniek no my chyba tez na Pole sie zdecydujemy:-) ciezko zdrobnic imie Wiktoria, Wikusia? Wika? Tak ciezko mi sie wydaje
Edit. Anuska z tego co kojarze tez prowadzisz DG, wiec jesli masz TP na grudzien to wystarczy chyba pojsc wczesniej na macierzynski, czy sie mylę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 15:05
-
Hej ja wlasnie skonczylam ciasto...cos ostatnio mam faze na ciasta to juz 3 w tym tygodniu..:p ale wyszlo mi takie byle co..4blaty biszkopta poprzekladany kremem i polewa czekoladowa +maliny na wierzch,w srodku banany..ot wymyslam:p
Teraz jade zobaczyc co tam u Tesciowej bo Malz sie domaga..dla mnie jezdzenie tam raz na msc by w zupelbosci wystarczylo..ma swoha Coreczke dyrygenta i nie lubie tam wlasnie jezdzic z tego wzgledu.
Jutro juz prawie o tej porze bd jedna noga na USGale sie ciesze:)))))
-
A my wlasnie odpoczywamy po weselu chociaz ciezko sie odpoczywa w takiej temperaturze
Jak zwykle z mezem wywijalismy na parkiecie do rana i jestem wykonczona, tak mysle ze chyba takie tance nie zaszkodza dzidziusiowi:> trza korzystac poki jeszcze sprawna jestem
A brzucha chyba tez jakos super nie widac jak ktos nie wie bo ludzie co mnie nie znali podchodzili do mnie na kielicha mimo ze bylam w dopasowanej sukience -
nick nieaktualnyInso ja poki co mieszkam z tesciowa jeszcze pewnie z 1,5 msc, ale jak sie wyprowadzimy to tez raz na miesiav bede chciala ja odwiedzac. Strasznie dziala mi na nerwy, wszystkich ma w du... , nikt jej nie jest potrzebny. Nawet w szpitalu jak leze to wpadnie do mnie raz na 10-15 min i tyle, jak dzwoni to jakby z obowiazku, az mi sie odbierac nie chce. Jestem jej wdzieczna ze Nam pomogla, ze poki co mieszkamy u niej i tylko dlatego jestem dla niej mila
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:A my wlasnie odpoczywamy po weselu chociaz ciezko sie odpoczywa w takiej temperaturze
Jak zwykle z mezem wywijalismy na parkiecie do rana i jestem wykonczona, tak mysle ze chyba takie tance nie zaszkodza dzidziusiowi:> trza korzystac poki jeszcze sprawna jestem
A brzucha chyba tez jakos super nie widac jak ktos nie wie bo ludzie co mnie nie znali podchodzili do mnie na kielicha mimo ze bylam w dopasowanej sukience
Acik super ze sie wybawiliscie! U mnie na belly wczoraj bylo napisabe w poradach ze jak mam ochote na ruch to zeby tanczyc, to podobno jedna z bardziej bezpiecznych form ruchu w ciazy, a i dziecko wtedy czuje sie zrelaksowane -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCisza jak makiem zasiał
U nas dzisiaj przeszła taka burza, że naprawdę przez chwilę było strasznie
Mi upały dają nieźle popalić
Męczę się i puchnę. W każdej ciąży puchłam jak balon.
Wiecie co jest najgorsze? Że jak się potwierdziło, że będziemy mieli córeczkę to zachciało mi się różowego wózka, a konkretnie zachorowałam na Riko Nano w kolorze Magenta- 3w1. Tyle wydatków a mi odbiło
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:O widzisz no to super
to się nam Antoś zrelaksowal
niech się przyzwyczaja że ma imprezowych rodziców
i od małego do hałasu bo u nas zawsze głośno
a w sumie ja się dobrze czuje więc jemu chyba te nie powinno nic dolegac
Acikk, pewnie, że maluszkowi nic nie będzie -
nick nieaktualny
-
Hej
witam się dość późno, bo już prawie w połowie drogi do końca. Przeczytałam cały wątek więc czas się przedstawić. Termin według usg mam na 17.12 a według om na 24.12, ale liczę, że sprawdzi się termin z usg bo nie chciałabym spędzić świąt w szpitalu. To będzie moje 2 dziecko, pierwsza jest Alicja i ma już 5 lat. Mam nadzieję że wspólnie z Wami szybciej, i miło, i przyjemnie zleci czas oczekiwań
MeGi2986, Madzisek, pati_zuzia, kwiatakacji, alicja_, Madzia890722, niania.ogg, Nadulka, Pchelkaa, bella88, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość
-
Serce mi urosło jak mój synek po raz pierwszy poczuł kopniaczka od swojej siostrzyczki
dla tatusia też starczyło kopniaczka. Boziu jaką mały mił iskierke w oku i od razu zaczāł sie cieszyć, że już zimą dzidzia będzie z nami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 21:19
MeGi2986, Madzisek, Pchełka, kwiatakacji, Nadulka, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Pchelkaa wrote:Kurcze strona nie chce mi sie wczytac bo chcialam zobaczyc kolor wozka ten o ktorym piszesz Pchełka, my jestesmy wstepnie zdecydowani na riko nano.
A ja jestem zdecydowana na riko branoma czarny stelaż więc nie obije jak biały
kolor szary z turkusowymi wstawkami:) też mi sie wydaje że będzie praktyczniejszy niż cały turkusowy riko nano