WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zwolenniczką tradycyjnych imion. Tzn, mając zamiar mówić do dziecka Pola, dałabym na imię Apolonia i zdrabniałabym po prostu ;-)

Nasza córeczka ma na imię Izabela :-D

Madzisek, mnk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Ja jestem zwolenniczką tradycyjnych imion. Tzn, mając zamiar mówić do dziecka Pola, dałabym na imię Apolonia i zdrabniałabym po prostu ;-)

Nasza córeczka ma na imię Izabela :-D

Bardzo podoba mi sie imie Izabela, jest duzo fajnych zdrobnien, Iza, Izunia, Izusia, Izka. Moja siostra najstarsza ma tak na imie :-)

Pchełka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jaka tu cisza, chyba tylko ja sie nudze ;-)
    Milego dnia kobietki :-)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie zbyt często się udzielam na forum ale musiałam wejść i Wam napisać. Kombinuję od dłuższego czasu jak mieć normalny zasiłek macierzyński /Komorowski podpisał ustawę o zmianach w zasiłku macierzyńskim na mocy której ja traciłam prawo do zasiłku :( / i weszłam na stronę pomagamymamom.pl i teraz już jestem spokojna, bo okazało się że jednak nie zostanę na lodzie :) Polecam tą stronkę bo świetnie doradzają i nic nie zapłaciłam :D

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja od rana pracowity dzionek, obiadek gotowy, czekam aż mąż z pracy wróci :-)
    Pchelkaa gratuluje dziewczynki i zdrowiej nam w tym szpitalu, jesteś na pewno w dobrych rękach :-)
    Swoją drogą my z mężem wybraliśmy imię Pola jeszcze zanim zaszłam w ciążę, tylko że my wybraliśmy Pola Pola, nie Apolonia :-) Ale zdrobniale będą na forum dwie Polusie, cudnie! :-)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska dzieki za podpowiedz, zaraz tam wejde i sobie zobacze :-) moniek no my chyba tez na Pole sie zdecydujemy:-) ciezko zdrobnic imie Wiktoria, Wikusia? Wika? Tak ciezko mi sie wydaje :-)

Edit. Anuska z tego co kojarze tez prowadzisz DG, wiec jesli masz TP na grudzien to wystarczy chyba pojsc wczesniej na macierzynski, czy sie mylę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 15:05

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wlasnie skonczylam ciasto...cos ostatnio mam faze na ciasta to juz 3 w tym tygodniu..:p ale wyszlo mi takie byle co..4blaty biszkopta poprzekladany kremem i polewa czekoladowa +maliny na wierzch,w srodku banany..ot wymyslam:p

Teraz jade zobaczyc co tam u Tesciowej bo Malz sie domaga..dla mnie jezdzenie tam raz na msc by w zupelbosci wystarczylo..ma swoha Coreczke dyrygenta i nie lubie tam wlasnie jezdzic z tego wzgledu.

Jutro juz prawie o tej porze bd jedna noga na USG :D ale sie ciesze:)))))

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie odpoczywamy po weselu chociaz ciezko sie odpoczywa w takiej temperaturze :P
    Jak zwykle z mezem wywijalismy na parkiecie do rana i jestem wykonczona, tak mysle ze chyba takie tance nie zaszkodza dzidziusiowi:> trza korzystac poki jeszcze sprawna jestem :P
    A brzucha chyba tez jakos super nie widac jak ktos nie wie bo ludzie co mnie nie znali podchodzili do mnie na kielicha mimo ze bylam w dopasowanej sukience :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja poki co mieszkam z tesciowa jeszcze pewnie z 1,5 msc, ale jak sie wyprowadzimy to tez raz na miesiav bede chciala ja odwiedzac. Strasznie dziala mi na nerwy, wszystkich ma w du... , nikt jej nie jest potrzebny. Nawet w szpitalu jak leze to wpadnie do mnie raz na 10-15 min i tyle, jak dzwoni to jakby z obowiazku, az mi sie odbierac nie chce. Jestem jej wdzieczna ze Nam pomogla, ze poki co mieszkamy u niej i tylko dlatego jestem dla niej mila ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A my wlasnie odpoczywamy po weselu chociaz ciezko sie odpoczywa w takiej temperaturze :P
    Jak zwykle z mezem wywijalismy na parkiecie do rana i jestem wykonczona, tak mysle ze chyba takie tance nie zaszkodza dzidziusiowi:> trza korzystac poki jeszcze sprawna jestem :P
    A brzucha chyba tez jakos super nie widac jak ktos nie wie bo ludzie co mnie nie znali podchodzili do mnie na kielicha mimo ze bylam w dopasowanej sukience :P

Acik super ze sie wybawiliscie! U mnie na belly wczoraj bylo napisabe w poradach ze jak mam ochote na ruch to zeby tanczyc, to podobno jedna z bardziej bezpiecznych form ruchu w ciazy, a i dziecko wtedy czuje sie zrelaksowane :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz no to super :) to się nam Antoś zrelaksowal :D niech się przyzwyczaja że ma imprezowych rodziców :P i od małego do hałasu bo u nas zawsze głośno :) a w sumie ja się dobrze czuje więc jemu chyba te nie powinno nic dolegac :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu dziś, czyżby wszyscy się rozpuścili?
    Dziś z rodzinka stwierdziliśmy że jak pójdę na USG to lekarz potwierdzi czy to będzie chłopak czy chłopak :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Anuska, jak masz termin na początek grudnia i prowadzisz dg to wystarczy iść szybciej na macierzyński

• balbo Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlaśnie odliczam ostatnie minuty w pracy, przed pójsciem na zwolnienie....

Pchełka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza jak makiem zasiał :-)

U nas dzisiaj przeszła taka burza, że naprawdę przez chwilę było strasznie :-/

Mi upały dają nieźle popalić :-(
    Męczę się i puchnę. W każdej ciąży puchłam jak balon.

Wiecie co jest najgorsze? Że jak się potwierdziło, że będziemy mieli córeczkę to zachciało mi się różowego wózka, a konkretnie zachorowałam na Riko Nano w kolorze Magenta- 3w1. Tyle wydatków a mi odbiło :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    O widzisz no to super :) to się nam Antoś zrelaksowal :D niech się przyzwyczaja że ma imprezowych rodziców :P i od małego do hałasu bo u nas zawsze głośno :) a w sumie ja się dobrze czuje więc jemu chyba te nie powinno nic dolegac :)

Acikk, pewnie, że maluszkowi nic nie będzie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze strona nie chce mi sie wczytac bo chcialam zobaczyc kolor wozka ten o ktorym piszesz Pchełka, my jestesmy wstepnie zdecydowani na riko nano.

• justaa Nowa

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    witam się dość późno, bo już prawie w połowie drogi do końca. Przeczytałam cały wątek więc czas się przedstawić. Termin według usg mam na 17.12 a według om na 24.12, ale liczę, że sprawdzi się termin z usg bo nie chciałabym spędzić świąt w szpitalu :). To będzie moje 2 dziecko, pierwsza jest Alicja i ma już 5 lat. Mam nadzieję że wspólnie z Wami szybciej, i miło, i przyjemnie zleci czas oczekiwań :)

MeGi2986, Madzisek, pati_zuzia, kwiatakacji, alicja_, Madzia890722, niania.ogg, Nadulka, Pchelkaa, bella88, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

hchy90bvx1qt2jlm.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce mi urosło jak mój synek po raz pierwszy poczuł kopniaczka od swojej siostrzyczki :-) dla tatusia też starczyło kopniaczka. Boziu jaką mały mił iskierke w oku i od razu zaczāł sie cieszyć, że już zimą dzidzia będzie z nami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 21:19

MeGi2986, Madzisek, Pchełka, kwiatakacji, Nadulka, moniek90 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Kurcze strona nie chce mi sie wczytac bo chcialam zobaczyc kolor wozka ten o ktorym piszesz Pchełka, my jestesmy wstepnie zdecydowani na riko nano.

A ja jestem zdecydowana na riko brano :) ma czarny stelaż więc nie obije jak biały :) kolor szary z turkusowymi wstawkami:) też mi sie wydaje że będzie praktyczniejszy niż cały turkusowy riko nano :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ