WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie juz ostatnio bylam na malej wycieczce po sklepach :) mniej wiecej wiem co chce. Chyba wlasnie tak zrobie.

Jeeej jak ja sie denerwuje przed czwartkiem...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata to zalezy jaka chcesz sukienke,bo jak taka co Pchelka dopasowana i na suwak to sie jeszcze wstrzymaj;) a jak taka co ja mam (mialam tez taka biala na swoim cywilnym) dluga do ziemi z tiulu,bez ramiaczek,odcinana pod biustem to smialo kiedy chcesz kupisz bo tu brzuch zawsze wejdzie:p

Rzucilam sie w wir sprzatania,zaraz ogarne to zrobie fotke sukienki.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justaa Nowa

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,
    alicja teraz już jestem na l4 to mam więcej czasu, ale nie ukrywam że naskrobałyście dość sporo :)
    iNso powodzenia na wizycie

Co do kupowania wózka to niestety mnie ominą takie przyjemności bo w wszystko mam schomikowane po starszej. Wózek miałam Jedo fyn 4ds byłam zadowolona i polecam.
    Ogólnie to mam dość upałów, jestem ze śląska i wczoraj popadało trochę a dziś znów świeci. Minusy mieszkania w mieście w blokach, wszystko nagrzane, na placach zabaw jak na patelni. Mała się nudzi a tu nie ma gdzie wyjść.

Trochę jestem do tyłu, bo widzę Wy już imiona wybieracie, ruchy czujecie a szczerze powiem jakoś w ogóle nie dociera do mnie, że w ciąży jestem. Nie znam jeszcze płci, nie czuję ruchów w sumie nic mi nie jest. Tylko tyle że zaczyna się brzuch pojawiać, ale ja z tych bardziej zaokrąglonych więc mało co widać.

iNso87 lubi tę wiadomość

hchy90bvx1qt2jlm.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to mi brzuch zaczął rosnąć ruchy czuje, a nadal nie wierze że w ciąży jestem, myślę że to wszystko do mnie dojdzie jak się dzidzia urodzi :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część:) Jestem po czwartkowe wizycie i już na 100% wiem że będzie dziewczynka :) chyba Hania, ale jeszcze nie jesteśmy do końca przekonani co do imienia. Ruchy czuje już od dosyć dawna, teraz są częstsze i wyraźniejsze. Przerażają mnie zakupy wyprawkowe..

kwiatakacji, Madzisek, iNso87, Nadulka, niania.ogg, MeGi2986, alicja_, Karola1990, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Acik alw riko brano tez ma bialy stelaz, to zalezy chyba od koloru, ja zakochalam sie w riko brano cafe late

Biały stelaż ma riko brano eco czy jakos tak i mantez białe gondole więc zupełnie odpada jak dla mnie.

Pchelka nie widziałam niestety riko nano z innym niż biały a trochę się naogladalam już tego :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wesel to myślę że wszystko powinno zależeć od naszego samopoczucia :) jantam chętnie ide jak się dobrze czuje bo bardzo lubię takie imprezy :D
    Myszata tak jak którąś napisała zależy jakamchcesz sukienkę bo to jeszcze miesiąc czas może się duuuuuzo zmienić :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, Rewelka ją mam tak samo wogole nie czuje tego że jestem w ciąży ale to może dlatego że nie staraliamy się jeszcze jakos super o dzidzia i parciamtez jakiegoś nie bylo, z małym ok ją od początku nie miałam żadnych dolegliwości i tak w sumie to nie odczuwam tego jakos pewnie do mnie dotrze jak brzuch będzie duży a jak mały się urodzi to będzie szok ze to juz :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja bym sobie poszła na takie wesel to nie macie pojęcia a tu niestety nie ma się kto w rodzinie chajtać :)szwagier wolny, moja siostra to chyba w życiu faceta mieć nie będzie więc jak już to tylko jacyś znajomi nam zostają :)

Olunia trzymam kciuki żebyście szybko wyszły ze szpitala i dużo zdrówka :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Biały stelaż ma riko brano eco czy jakos tak i mantez białe gondole więc zupełnie odpada jak dla mnie.

Pchelka nie widziałam niestety riko nano z innym niż biały a trochę się naogladalam już tego :P

Acikk, masz rację. Riko Brano mają czarne stelaże a Riko Nano białe.

I różnią się w sumie chyba tylko tapicerką?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę inne koła maja i chyba ten brano ma jeden amortyzator więcej - pierdoly :p

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No trochę inne koła maja i chyba ten brano ma jeden amortyzator więcej - pierdoly :p

Inne koła-to znaczy? Bo mi zależy na pompowanych, mieszkam na wsi i wiecie jak to jest z drogami na takich terenach :-/

Ufff, jak dobrze, że napisałaś o tym białym stelażu. Szkoda, że Brano ma tak mało różowego ale oglądaliśmy właśnie z mężem i chyba się raczej zdecydujemy na Riko Brano 3w1 :-)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 a w jakich kolorach sukienke wybierasz? Bo my planujemy cywilny pod koniec sierpnia i też niedługo będę musiała coś wybrać i nie mam kompletnie pojęcia w co się ubrać :/

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:* gratulacje udanych wizyt!!, i trzymam kciuki za te które będą !
    Zazdroszcze wam ze znacie płeć czujecie kopniaczki :( ja nie czuje nic, zero. Tak strasznie się boje ze cos jest nie tak to już 19-tydzień a tu cisza. Ostatnio slyszalam dzidzie w 17 tygodniu przez detektor. Kolejna wizyta 4 sierpnia połówkowe. Tak czas się strasznie dluzy :(
    A w dodatku mecze się juz 3 tydzień z kaszlem który jest tylko wieczorem i tylko jak się poloze i nikt nie wie od czego, jest czasem tak silny że wymiotuje.Biorę antybiotyk ale nie widzę poprawy :(. Trochę posmeciłam i uciekam trzymajcie się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 ja sobie juz wymarzylam w delikatnym kolorze pudrowego rozu, :)
    a zupelnie nie wiem na jaki fason sie zdecydowac.. pewnie wyjdzie w trakcie przymierzania, chcialabym raczej prosta do kolan ewentualnie troszke dluzsza i do tego jakas ladna fryzure i dodatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 11:55

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moja koelzanka na porodowce rodzi!! ale meczy sie strasznie, jest od wczoraj rana, ma skurcze boli ja bardzo ale rozwarcie nie postepuje, nie wiadomo ile sie bedzie tak meczyla biedna :(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie :) u mnie będzie na 100% dziewczynka :) chodz jeszcze ciężko mi w to uwierzyć... Waży juz 383g :) wiec będzie u nas parka super bardzo się ciesze :)

Pchełka, rewelka, aannkkaa, alicja_, KASIAG24, Nadulka, Eve_84, kwiatakacji, niania.ogg, justyna14, iNso87, Madzisek, MeGi2986, bella88, Karola1990, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101, ale fajnie :-) Gratulacje !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 trzymam kciuki za wizytę:)
    A czemu nie możesz iśc kochana na szpilkach?
    Czekam na fotkę w sukience.

Ja teraz w weekend byłam na weselu i całkiem dobrze się bawiłam, ale tylko do 24. Potem przyszła moja pora spania i zrobilam się starsznie zmęczona i nieznośna :D

myszata92 – ja mam swój ślub za 5 dni i powiem Ci, że też miałam problem z ubiorem. Mam obcisłą sukienę – tj. taką bardzo dopasowaną, podkreślającą brzuszek.
    Radziłabym poczekać z zakupami...Ja kupiłam tydzień temu i już widzę różnicę, że jest trochę za ciasna.
    W tym okresie brzuszek rośnie z dnia na dzień i niestety są niespodzianki.

Pchełka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Revvelka – gratuluję córeczki:)
    bella88 – a ja wybrałam sukienkę w kolorze kości słoniowej.
    Myśle, że jeżeli chodzi o ślub cywilny to panuje duża dowolność odnośnie koloru

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ