X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy odwodnieniu jest też biały nalot na języku. Możesz kupić w aptece roztwór wieloelektrolitowy w kroplówce i popijać, żeby uzupełnić braki elektrolitów. Mi zalecił to lekarz przy uporczywej biegunce bo bo w Egipcie dopadła mnie zemsta faraona i byłam mega odwodniona.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:49

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Flakonik trzymaj się ciepło :*

Ja dzisiaj odebrałam wynik, drugiej bety, pierwsza 16 dni PO 679 a dziś 18 dni PO 1607 wiec jest ok. Ale przezornie zrobiłam sobie TSH bo miałam za wysokie w pierwszej ciąży i o zgrozo teraz jest jeszcze wyższe, a przed ciąż było ok. Miałam iść do lekarza dopiero 21 kwietnia, żeby zobaczyć już serduszko ale przyspieszyłam ją na 14 kwietnia, bo wiem że odrazu tabletki dostane :( trochę się martwię :( no i będę w sumie żyła dalej w zawieszeniu bo wiem, że we wtorek jeszcze serduszka nie będzie widać :(

Piekny przyrost. Kurcze to sie serio zaczynam martwic ze moja beta w 20 dni po taka malutka... :(

Flakonik - odwodnienie poznać po skorze jak złapiesz palcami i nie wraca od razu na swoje miejsce tzn ze jestes odwodniona. Kup sobie orsalit na odwodnienie w aptece i spokojnie. Na pewno jest ok!

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co dziewczyny, ja nawet na becie nie byłam :D W 34 dniu cyklu zrobiłam test wieczorem i były dwie wyraźne krechy, nastepnego dnia rano powtórzyłam i też dodatni, to był ledwo początek 5 tc, lekarz nie chciał mnie przyjąć bo mówił że nic może nie być widać, ale ja uparta dla swojego spokoju musiałam przyjść na usg :P No i widać było pęcherzyk więc to mi dało już ulge i trochę spokoju, nawet termometr odstawiłam po tej wizycie. Ostatnio wracałam do mierzenia znowu i złapałam tylko przez to dołek, ciągle mam pod pachą 36,7 a w ubiegłym tygodniu było za każdym razem 36,8 :D Dlatego ponownie odstawiłam go do szuflady, Nie ma co, lepiej spokojnie poczekać do wizyty i mieć pełen obraz tego co się dzieje, bo można zwariować :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wynik teraz wynik 1.85 a przed ciążą 1 i przed pierwszą ciążą i po niej z tarczycą miałam wszystko wporządku. Ja wiem, że gin będzie się konsultował z żoną albo do kogoś mnie wyśle dlatego wolę iść szybciej do niego bo z tego co pamiętam to mówił, że w ciąży im mniej tsh tym lepiej i właśnie potem rośnie jeszcze bardziej. W sumie cieszę się, że tknęło mnie żeby wynik zrobić sobie teraz a nie przy pierwszej serii badań od lekarza dopiero.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madleine wrote:
    Piekny przyrost. Kurcze to sie serio zaczynam martwic ze moja beta w 20 dni po taka malutka... :(

Flakonik - odwodnienie poznać po skorze jak złapiesz palcami i nie wraca od razu na swoje miejsce tzn ze jestes odwodniona. Kup sobie orsalit na odwodnienie w aptece i spokojnie. Na pewno jest ok!
    Madleine nie martw się wysokość bety dla każdej kobiety to sprawa indywidualna, każda ciąża jest inna i zależy kiedy zarodek się zagnieździł, ważne żeby przyrastała, ja w pierwszej ciąży w 18 dni PO miałam hcg 283 a w tej 1607 więc sama zobacz jaka różnica :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:21

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja dokładnie tak jak Ty. W 30 dniu cyklu zrobiłam test i 2 wyraźne grube krechy, następnego dnia rano to samo. Chciałam się umówić do lekarza odrazu ale mnie przekonał, że lepiej poczekać, żeby mieć z wizyty satysfakcję.
    Teraz tylko jak czytam forum to się zastanawiam czy następna wizyta za 6 tyg to jednak nie za długo trochę - to już będzie 12 tydzień :/

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak Alicja? Ona chyba miała bete dziś powtarzać...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Poziomka ja dokładnie tak jak Ty. W 30 dniu cyklu zrobiłam test i 2 wyraźne grube krechy, następnego dnia rano to samo. Chciałam się umówić do lekarza odrazu ale mnie przekonał, że lepiej poczekać, żeby mieć z wizyty satysfakcję.
    Teraz tylko jak czytam forum to się zastanawiam czy następna wizyta za 6 tyg to jednak nie za długo trochę - to już będzie 12 tydzień :/
    Z jednej strony długo, ale w sumie widziałaś już serduszko, a dziewczyny, które nie mieszkają w Polsce ok 12 tyg. dopiero pierwsze usg mają ;-)

halwaya lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z drugiejstrony w UK jak to pisala Halwaya pierqsze usg wlasnie dopiero w 12tyg robia jak dobrze pamietam.

wyslalam meza do apteki po cos nawadniajacego bo moja skora mi sie nie podoba jak sprobowalam ja uszczypnac to wolno sie rozchodzi.

halwaya, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mozliwe ze tak szybko wzielo mnie odwodnienie? Masakra. jak sie nie poprawi to jutro pojadde do szpitala. na przychodnie nie ma co liczyc bo nie wysiedze w poczekalni w kolejce.

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 13:56

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Madleine nie martw się wysokość bety dla każdej kobiety to sprawa indywidualna, każda ciąża jest inna i zależy kiedy zarodek się zagnieździł, ważne żeby przyrastała, ja w pierwszej ciąży w 18 dni PO miałam hcg 283 a w tej 1607 więc sama zobacz jaka różnica :P

Dzięki :) Uspokoilas mnie :) :*

Flakonik - jak czujesz,ze jest nie tak to jedz. Nie ma na co czekać. Zawsze lepiej dmuchac na zimne!

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    No masakra, długo, mi się te 2 tygodnie strasznie dłużą, fakt ze ja nie widziałam jeszcze serduszka, no ale pewnie satysfakcja nie trwa długo po takim usg, bo pozniej znowu nachodzą myśli czy wszystko jest wporządku, to męczące..Ale chyba nie ma innego wyjscia :-( Powinno byc takie domowe usg dla każdej kobiety w ciąży :D Ja znowu przeżywam, bo wczoraj miałam strasznie bolesne piersi a dziś na wieczór słabo bolą, mam mętlik w głowie, czy to nie sprawka luteiny te piersi...bo dziś wzięłam drugą tabletke pozniej niż wczoraj..

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji ja 3tyg chodziłam z martwym płodem wiec raczej bym 6tyg nie wytrzymała... Ale oczywiście nikomu tego nie życzę, każdej tylko i wyłącznie samych pozytywnych rozwiązań :*

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik lepiej dmuchać na zimne... Dziewczyny czy Wam w ciąży też zaczynają pryszcze wyskakiwać? Nie miałam problemu z cerą a teraz co i rusz pojawi się coś nowego... Może polecicie dobry specyfik? W dodatku zaczęła mi sie robić sucha skóra na twarzy. Nawilża, smaruję ale pomaga na pół dnia

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:49

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja mam ten sam problem, ręce i nogi można schować ale twarz po nałożeniu podkładu i pudru dramat :(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam tak w 5 tc , normalnie widziałam jaka jest sucha aż biała , zaczęłam pić bardzo dużo wody bo gdzieś wyczytałam ze to pomaga i faktycznie ! Jest duża poprawa :-) Pije prawie 3L wody źródlanej dziennie

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:50

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ