X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka hehe Moj by chcial no ale coz:D zycie:p za tydzien w poniedzialek ide do swojego gina to moze On na 100% juz powie czy to dziewczynka,moze sie opanuje w tyg z ubrankami..:p bo juz mnie faza naszla na rozowe..o matko:D
    Aha i bedzie albo Lena albo Jowita i nie wiem sama..Maz chce bardziej Jowite a ja Lene..i nie wiemy:)
    Misia mam nadzieje,ze psikusa Tobie nie zrobi;)
    Madzia to w takim razie normalna waga ..raczej? Bo ja wlasnie nie wiem jak to jest z ta srednia powiedzmy na ten dzien

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez tak mysle bo musimy jechac 60 km w jedna strone zeby ,robic to usg a Kacper lubi sie tyleczkiem do nas odwracac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 19:35

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja z Laura swoja na takim Usg bylam godzine..dlatego sie zdziwilam no ale USG 3d/4d nie bylo to pewnie dlatego pol godz odpadlo...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    No tez tak mysle bo musimy jechac 60 km w jedna strone zeby ,robic to usg a Kacper lubi sie tyleczkiem do nas odwracac :)
    U Ciebie tyleczkiem a u Nas calusienka bylo widac jak u Alicji na awatarze tylko reke sobie podniosla i centralnie buzie zaslonila hehee

Edit
    Aha i nozke na nozke sobie zalozyla jak Dama..:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 19:37

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bedziemy widziec w piatek co nam tam pokaze :) Jak na dame przystalo noga na noge oj dzieci sa przecudowne:) Moj bedzie mial chrzesnice Lenke i tez bardzo mi sie to imie podoba :)

Cos ostatnio chyba przewazaja dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 19:41

• bella88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mój w tym samym tygodniu i dniu tj 20t5d ważył 450g :P więc chyba normalnie :) Przynajmniej mam taką nadzieję bo im większe tym później ciężej urodzić :P Gratuluje córeczki :)

Co wogóle myślicie o imieniu Arkadiusz, Arek... Mojemu się bardzo podoba i ciężko go przekonać do innego. Mi to jest obojętne, ale większości rodzinie się nie podoba zarówno z mojej jak i jego strony no i tak nie wiem właśnie. Coś naprawdę jest nie tak z tym imieniem? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 19:43

iNso87 lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj dawno mnie nie było... mielśmy prolemy z netem....
    Gratuluję udanych wizyt :-)
    U mnie bez zmian... nadal plamię .... czsami mam dość ciągle w nerwach żyję... czy z młodym wszystko ok? Ale już w czwm mam połówkowe ięc się okaże co się dzieje.... mam nadzieję że wszystko jest ok... z maluchem.

Mam też problem z moim starszym synem, przygotowuję go już do tego że mam za kilka miesięcy mama pójdzie na kilkoa dni d szpitala.... a on wybuha płaczem, że nie ... miałyście podbny problem... rozmawiać z nim już teraz czy jeszcze poczekać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 19:48

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella imię to powinien być wasz wybór :-) my za każdym razem sami wybraliśmy i poprostu zakomunikowalismy :-) a arek to bardzovladne imię :-)
    Inso gratuluję córci :-) zapiszcie imiona na karteczce i wylosujcie :-) albo niech Laura wybierze jedno z dwóch :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 19:52

bella88, iNso87 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 - nie mam dzieci ale ja bym już teraz rozmawiała. Im wcześniej zaczniesz tym więcej dasz mu czasu na oswojenie się z tą myślą. I może zachęć go do wymyślenia w czym będzie Ci pomagał, tak żeby poczuł że też jest ważny i jego zdanie się liczy. W końcu będzie starszym bratem :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą jestem ciekawa czy którejś z nas maluszek zrobi psikusa i np zamiast chłopczyka urodzinowe córeczka ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza w 20t2d wazyla 380gram tez nie wiem czy to dużo czy mało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    U mnie bez zmian... nadal plamię .... czsami mam dość ciągle w nerwach żyję... czy z młodym wszystko ok? Ale już w czwm mam połówkowe ięc się okaże co się dzieje.... mam nadzieję że wszystko jest ok... z maluchem.

Mam też problem z moim starszym synem, przygotowuję go już do tego że mam za kilka miesięcy mama pójdzie na kilkoa dni d szpitala.... a on wybuha płaczem, że nie ... miałyście podbny problem... rozmawiać z nim już teraz czy jeszcze poczekać?

Moni a czujesz ruchy juz?
    Ile starszy synek ma lat?

Rewelka dzieki za przepisik, musze sprobowac :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 20:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:

Moni, ja bym nie rozmawiała, bo synek może się niepotrzebnie nakręcać i przeżywać. Ja zawsze mówiłam ok. 2 tygodnie przed terminem porodu. Tłumaczyłam, że dzidziuś musi wyjść ale w szpitalu, inaczej się nie da ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Swoją drogą jestem ciekawa czy którejś z nas maluszek zrobi psikusa i np zamiast chłopczyka urodzinowe córeczka ;-)

Mam nadzieję, że nie :-) Dlatego ja w każdej ciąży wybieram się do 2 lekarzy, w celu potwierdzenia płci :-P
    Mi już 2 potwierdziło, zaznaczając, że nie ma opcji pomyłki i są pewni.

Madzisek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, druga córunia? Ale to tylko prawdopodobieństwo, przypuszczenie czy raczej lekarz był pewien?

iNso87 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    dziewczyny koniec swiata!!!!

kup[ilam sobie pol litrowe lody waniliowe grycana i zjadlam juz polowe !! jej... ten swiat oszalal!!:D

Myszata bedzie dobrze, zobaczysz :*
    będzie synek?

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Bella imię to powinien być wasz wybór :-) my za każdym razem sami wybraliśmy i poprostu zakomunikowalismy :-) a arek to bardzovladne imię :-)
    Inso gratuluję córci :-) zapiszcie imiona na karteczce i wylosujcie :-) albo niech Laura wybierze jedno z dwóch :-)
    Laura już wybrala Lena ale Malz dalej niezadowolony..chyba losować będziemy ;) hehe

moni ja mowilam swojej i na razie jest ok,w sumie jak nie Malz to zostanie na ten dzień z moimi rodzicami a jak od Malego z nimi jest dzień w dzień prawie to jest przywiazana wiec ja problemu z tym raczej mieć nie będę.

Pchelka najpierw powiedział,ze nie widzi potem poruszal brzuchem i powiedział,ze dziewczynka ale reki sobie nie da uciac,a pod koniec usg ja powiedziałam,ze to trzeba przyjąć,ze na 80% dziewczynka to dziwnie odpowiedział,ze na % się nie robi tylko tak albo tak do zglupialam i nie wiem sama ale pewnie dziewczynka. ;)

edit.
    a co do ruchow to od wczoraj czułam już mocniejsze :) i dziś tez :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 20:26

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Nie wiedziałam, że nie chcesz znać płci. Wydawało mi się, że pisałaś, że nie możesz się doczekać aż się dowiesz.
    nie, to chyba wpisy Ci się pomyliły :) po Olku który miał być 100% córką do 8 msc teraz stwierdziłam, że to bez różnicy, a nie chce się znów napalać na konkretną płeć a potem znów przeżyć szok.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    nie, to chyba wpisy Ci się pomyliły :) po Olku który miał być 100% córką do 8 msc teraz stwierdziłam, że to bez różnicy, a nie chce się znów napalać na konkretną płeć a potem znów przeżyć szok.
    Tak mi się zdawało :-)

Ale mówisz na wizycie otwarcie, że proszę nie mówić jaka jest płeć dziecka?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Tak mi się zdawało :-)

Ale mówisz na wizycie otwarcie, że proszę nie mówić jaka jest płeć dziecka?
    nie, mój ginek nie podaje płci dopóki nie zapytasz, więc nie będę pytać, chyba, że mąż będzie ze mną, bo on uparcie jednak chce wiedzieć. Ale liczę, że jednak jej nie poznam :) bedzie niespodzianka podwójna pod choinkę :)

7w3d 💔
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ