X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym mogla jesc tylko mieso:-) mniam :-) jak nie zjem miesa w ciagu dnia to jestem zla i niedojedzona poprostu :-) a slodkiego wcale :-P czasami sie zmusze na kostke czekolady.

Misia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to rzeczywiscie sie musialas narobic :) u nas tesciowa by nie przyjechala na slub i siostra mojego M tez nie bo siedza w Angli ale reszta rodziny mojego M to dobre 20 osob plus ode mnie pare to juz jest spora impreza dla mnie najchetniej by bylo ze swiadkami i my obiad w restauracji i to wszystko by nam wystarczylo :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście pomogła mi świadkowa ;-) My też chcieliśmy na początku tylko ze świadkami zrobić ale mojemu się przypomniało jakie gadanie było jak jego kuzyn poszedł i poprostu wziął ślub nie mówiąc nawet rodzicom więc zaprosiliśmy naprawdę najbliższych. Najbardziej wkurzylo nas że siostra męża powiedziała nam że nie przyjdzie bo dostała zaproszenie z dzieciakami ale bez swojego męża, z którym wszyscy w rodzinie mają ostro na pieńku a po ślubie wbiła się na krzywo na imprezę z dziećmi i trzeba było na gwałt pożyczać krzesła od sąsiadów żeby dodatkowo trzy osoby posadzić. Nienawidzę czegoś takiego, jak ktoś mówi że nie przyjdzie to niech nie przychodzi a nie przylazi i nawet nie poinformuję o tym chociaż dwa dni wcześniej żeby ktoś się mógł przygotować. Jak ją potem na święta zapraszalismy i też powiedziała że nie przyjdzie to mój odrazu powiedział mamie ze jak jednak przyjedzie to jej do domu nie wpuścić a jeszcze na podwórku psem poszczuje bo na poprzednie święta też taki numer wywinęła że nie przyjedzie a przyjechała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 18:05

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek ale nie lubię takich ludzi... Tak mnie to irytuje że szok, albo przychodzisz albo nie... A nie takie cyrki od stawiać
    Zrobilam dziś sernik na zimno z musem brzoskwiniowym ale pyyyycha wyszedł :)

Madzisek lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Madzisek ale nie lubię takich ludzi... Tak mnie to irytuje że szok, albo przychodzisz albo nie... A nie takie cyrki od stawiać
    Ja też nie dlatego już jej wcale nie zapraszamy. Nawet teściowa przez tego jej męża siebie nie odsówa bo tylko jej wszędzie hazardzista długów robi a ona na niego nie da nawet nic powiedzieć a jeszcze pretensje jak my możemy ją zapraszać bez męża ;-) teraz nawet nie wie że w ciąży jestem bo sie nie widujemy a teściów powiedzieliśmy że mają jej nic nie mówić :-) ja się odpycham dzisiaj cały czas, niedawno zjadłam miseczkie jagód że śmietaną i cukrem a teraz wcinam arbuza ;-) ale taki serniczek niepowiem, wciągnęła bym pewnie jeszcze :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Po 4 tygodniach oczekiwania w końcu nadszedł czas USG połówkowego :)
    Wrażenia niesamowite, bo zdecydowaliśmy się też na 4d. Mój B. się popłakał.
    Będzie dziewczyna na 100%! Kwestia imienia dalej nie sprecyzowana - ciężko będzie dojść nam do porozumienia ;)
    Niestety miałam mieć płytę dvd z filmikiem nagranym, ale źle ją wypalili, więc dopiero jak będę jechać do Katowic to sobie odbiorę dobrze nagraną. Szkoda, bo aż mnie telepie tak bardzo tęsknie za tym widokiem :)

Dzisiaj też udaliśmy się z moim konkubentem do USC, by uznał dziecko nienarodzone - przezorny - ubezpieczony. Mała Niuńka ma już nazwisko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 18:44

MeGi2986, Madzisek, Eve_84, kwiatakacji, alicja_, bella88, justyna14, niania.ogg, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Mmmmm mniamuśny:):) ja dzis tez sernik zrobilam tylko pieczony na kruchym ciescie, jeszcze cieply ale ja juz nie wytrzymalam i musialam kawalek skubnac ;)

Madzisek mam praktycznie taka sama sytuacje w rodzinie, niektorzy ludzie to naprawde jak zaczarowani przez takich jełopów, od rodziny się odsuną bo niby wielka miłość itp...brak mi przyzwoitych słów na to.

rewelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka uwielbiam serniki pod kazda postacia! A jak sie robi taki z musem owocowym? Brzmi wysmienicie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tylko ja nie chce znać płci dziecka? i nie myślę o imieniu jeszcze?

Nie wiedziałam, że nie chcesz znać płci. Wydawało mi się, że pisałaś, że nie możesz się doczekać aż się dowiesz.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Mmmmm mniamuśny:):) ja dzis tez sernik zrobilam tylko pieczony na kruchym ciescie, jeszcze cieply ale ja juz nie wytrzymalam i musialam kawalek skubnac ;)

Madzisek mam praktycznie taka sama sytuacje w rodzinie, niektorzy ludzie to naprawde jak zaczarowani przez takich jełopów, od rodziny się odsuną bo niby wielka miłość itp...brak mi przyzwoitych słów na to.
    Najgorsze że toną w długach, wszyscy jej mówią żeby go zostawiła a ona wpatrzona jak w obrazek, debil nawet dzieci od kretynów wyzywa a ta nic. Mieszkanie Sprzedała żeby długi spłacić a okazało się że to tylko Czubek góry lodowej... Ale jej sprawa, wszyscy chcieli dobrze a wyszli na złych więc teraz to już jej problem :-) my się więcej nie spinamy :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 18:55

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka gratuluje dziewczynki :)

Ciekawe jak Inso po wizycie czy poznala juz plec i czy ws,ystko jest oki :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Rewelka uwielbiam serniki pod kazda postacia! A jak sie robi taki z musem owocowym? Brzmi wysmienicie!!!

Zblendowalam owoce, rozrobilam trochę żelatyny w wodzie zmieszałam i wyszło :) aż się zdziwiłam że tak ładnie stężało, sprawdziłam na etykiecie ile łyżek żelatyny na litr mniej więcej wiedziałam ile mam zblendowanych owoców oszacowałam i jest :)

Ogólnie to ostatnio chodzę cały czas głodna.... Chyba dojadam po kilku miesiącach posuchy :p

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy juz po polowkowym i musze Wam powiedziec,ze nie jestem usatysfakcjonowana...Trwalo to niecale 30min,220zl zaplacone..3d/4d bylo doslownie na chwile bo wg lekarza nic z tego nie bedzie bo Dzidzia reka sie zaslonila i rzeczywiscie tak bylo ale cholera mogl poruszac,poczekac cokolwiek a to wlaczyl na koniec powiedzial fotki ladnej nie bedzie,pokazal na minute,ze zaslonilo sie i dziekuje..do widzenia;/ to juz mogli oplate wziasc mniejsza jak 3d/4d nie bylo pfff..
    Ale od poczatku;) Jesli chodzi o narzady to wszystko w porzadku,troche wg Niego zle bylo widac bo lozysko jest na przedniej scianie i to juz lipa na starcie.. oczywiscie wszystko po kolei patrzyl:) glowka,w srodku,oczka,nosek taki guziczek przyklejony:D hehe profilem:))) raczki,nozki,paluszki..doszlismy do "dolu".. oczywiscie..nogi jedna na druga i lezy:ppp hahahaha usmialam sie..powiedzial albo chlopiec albo dziewczynka:D to sie zwiesilismy:D potem troche poruszal brzuchem i zobaczyl.. DZIURE:0 powiedzial,ze Dziewczynka ale reki nie da sobie uciac:p Maz sie jak zwiesil hahaha a mi jakos tam juz w sumie obojetne,wazne,ze zdrowe;) Ale Maz to jak wyszlismy mowi do mnie:"Idziemy moze na lody?" Hahaha usmialam sie,i mowie do Niego to chodz biedaku kupimy litrowe usiadziesz przed tv wlacze Tobie serial:p haha
    Co do terminow to sie zmienilo,i dziwna rozbieznosc z OM u niego wyszlo 4.12 a z USG 30.11 :D mam nadzieje,ze wyjdzie z USG i bedzie w moje urodzinki:D Waga 421g to chyba Kluseczka czy nie? Bo pierwszy raz wage mi Ktos podal, 150uderzen/min serducho wali:)

bella88, justyna14, MeGi2986, Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek moja tesciowa miała taka sytuację ze swoim mężem, a teraz na starość wziął ją zostawił, się nie odzywa ma wszystkich w nosie...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dziewczyna? Weźcie może podzialajcie to jeszcze coś wyrośnie :p

iNso87, alicja_ lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha zapomnialam dodac,ze wg mojej Mamy od poczatku wygladalam na dziewczynke, i akurat musze powiedziec,ze to co sie zgadza to to,ze ladnie wygladam w ciazy,buzka bez wypryskow i tak samo bylo z Laura.. no ale lekarz nie da se reki uciac:p takze w Mezu nadzieja sie tli hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso gratuluje jednak bedzie druga corka :) Ja chce jechac w piatek specjalnie do łodzi na usg 3d i mam nadzieje ze nie bede zawiedziona :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- Mój w 18t1d ważył 340gram, więc nie wiem czy kluseczka ;) mi się wydawało, ze mój jak na tamten czas waży dużo, bo wszędzie pisze, że w tym tygodniu do 300 gram ;)

Ja mam połówkowe już w środę ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj dopiero malutki w 19 tyg wazyl 274 g i moja mama mowi ze za malo

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso – Ale 30min to i tak całkiem sporo jak na badanie USG. Mimo wszystko, fajnie że poglądał wszystkie narządy i że wszystko ok:)
    Gratuluję córeczki w takim razie:) Waga całkiem spora:D Ja tydzień temu miałam 270:)

iNso87 lubi tę wiadomość

‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ