X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj znajomy zna jakis debilny wierszyk z Filipem i tez powiedzial, ze jego syn sie tak nazywal nie bedzie;p

jade po pracy na porodowke do kolezanki, chyba ze mi oznjamia ze juz zaczela rodzic :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamus czujacych juz ruch dzieciaczkow
    Czy Wam tez tak brzuszki faluja i ruszaja sie na rozne strony przy kopniakach? :)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:00

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata, mi się czasem udaje zaobserwować falowanie. Od razu pojawia się uśmiech na mej twarzy :) Dzisiaj kupiłam pierwsze ubranka dla Maleństwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od poczatku Kacper nam sie spodobal obojgu choc teraz myslalam jeszcze nad imieniem Oliwer lub Kornel ale moj jest nie ugiety i zostaje Kacper a drugie imie bedzie mial po tatusiu:)

Inso bardzo ladna ta sukienka ale mysle ze jak zalozysz spodnie i tunike to tez bedziesz wygladac elegancko :) I czekamy na wiesci jak po wizycie choc wygladasz mi na dziewczynke :)

Mi sie uwidzialo dzisiaj zrobic salatke warzywna spaghetii i sorbet owocowy i juz mi sily opadly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 16:35

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super uczucie :)
    tez juz mam pare rzeczy, ale niewiele... przerazaja mnie te zakupy... :( troszke czytam i notuje sobie w zeszycie rozne ciekawostki i moze uda mi sie jakas swoja liste stworzyc, wiadomo kazda mama potrzebuje co innego, jednej cos jest przydatne, a drugiej zas ta rzecz jest zbedna... a dla mnie to wszystko to nowosc, pierwsze dziecko, nieplanowane, ale juz kochane, mam nadzieje, ze jakos sie z tym wszystkim ogarne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)
    Inso czekamy na wieści od Ciebie:) poza tym sukienka śliczna, uwielbiam takie kolory. Ja mam praktycznie taką samą tylko że miętową. Ostatnio robiliśmy sobie sesję ślubno - ciążową i właśnie wybrałam swoją miętówkę:)

Dzziewczynom, które biorą niebawem ślub życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze, samych słonecznych dni i miłości bez końca:*

myszata92 nie przejmuj się, to też moje pierwsze dzieciątko, mimo wielu propozycji koleżanek to mam mętlik w głowie i czasem dopada mnie stres czy sobie poradze, czy będę cierpliwa itd...ale jak nie ja to kto:)

Ja dziś cały dzień w kuchni, pogoda akurat więc energii mam dużo. Cieszę się że nie ma już upałów:) chłodniczek się chłodzi, serniczek piecze a sałatka w połowie zjedzona;) myślałam że na l4 będę się nudzić ale jak narazie codziennie mam pełno zajęć. Czasami się zapominam że jestem w ciąży i robię jak głupia, a później plecy dają się we znaki.

alicja_, bella88, iNso87 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja z mężem w pierwszej ciąży nie chcieliśmy znać płci ale lekarz nam się wygadał więc jak już znaliśmy wtedy to teraz też już chcieliśmy a pozatym mała chciała wiedzieć czy wymarzony braciszek czy siostrzyczka :-) a my dzisiaj rożek dla maleństwa kupiliśmy i poduszkę (klin) do łóżeczka :-) pozatym mam już butelki, smoczki, zapiski do smoczkow, worki do kosza na pieluchy,trochę ciuszków :-) i to tyle narazie z rzeczy nowych, jutro zamierzam jeszcze kilka drobiazgów dokupić że swojej listy i zostanie mi narazie przeglądanie wszystkiego po małej bi kosmetyki itp. rzeczy to tak z miesiąc przed porodem :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam tak czasem zapominam o ciazy a pozniej bol plecow ze chodzic nie moge :(
    My juz ubranka na poczatek mamy ale co jeszcze to mi sie miesza i musze wkoncu liste zrobic bo bez niej sie nie obejdzie :)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    bella88 ja sobie juz wymarzylam w delikatnym kolorze pudrowego rozu, :)
    a zupelnie nie wiem na jaki fason sie zdecydowac.. pewnie wyjdzie w trakcie przymierzania, chcialabym raczej prosta do kolan ewentualnie troszke dluzsza i do tego jakas ladna fryzure i dodatki ;)

O właśnie też myślałam coś w tym kolorku. A buciki jakie? Myślałam o jakiś szpilkach czarnych ale nie wiem czy dam radę :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak narazie nic nie puchnie, ale nigdy nie mow nigdy, wyjdzie w praniu :) myslalam o jakims niskim obcasie, a na wszelki wypadek zapakuje sobie do auta baleriny albo sandalki

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:28

Misia26, Madzisek, niania.ogg, MeGi2986, kwiatakacji, alicja_, Pchełka, iNso87, Madzia890722, bella88, KASIAG24, moniek90, ZieloneOliwki, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte sliczny brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 17:11

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:31

Madzisek, niania.ogg lubią tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny grwtuluje ślubów :) a wesela tez macie przy tych ślubach czy planujecie na kiedy indziej czy wogole nie planujecie ? Pytam z ciekawości czystej :P

Ja planuje tylko jakiś obiad w domu i pewnie jakaś flaszka pęknie bo jakby to było inaczej :p Ale w bardzo małym gronie. Świadkowie czyli nasi wspólni znajomi, z mojej strony mama z siostrą, a ze strony Darka to nie wiem bo on ma bardzo liczną tą bliską rodzinę więc nie wiem jeszcze :P Ostatnio jak się dowiedzieli to wszyscy chcą oczywiście być, ale mieliśmy robić w mieszkaniu, a tam tylko 36 metrów więc ciężko by było, więc jeszcze się może okazać że trzeba będzie jednak sale wynająć :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Bartuś będzie :) a odrzuciło mnie od mięsa tak, że nawet kawaleczka nie zjadlam od pozytywnego testu, więc na mnie zabobony się nie sprawdzają :P
    w piątek połówkowe miałam i wszystko ok :)
    Mnie tez odrzucilo od miesa i wedlin i mialam ochote na slodkie i czasem kwasne zabobony u mnie tez sie nie sprawdzily :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie z mojej strony bedzie tylko mama, tato, brat, babcia i chyba dziadek, a od mojego Roberta jego mama, 2 braci(1 z zona), siostra z mezem i dzieckiem, siostra ze swoim facetem, ma liczne rodzenstwo to bedzie wesolo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, Misia u mnie tak samo z tym miesem ;) ciagle bym slodkie jadla, ale juz sie u mnie uspokoilo na szczescie i staram sie odzywiac w miare normalnie, ale miesa bardzo malo jadam, czasem sie zmusze, bo wiem, ze to dobre dla maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chcielismy wziasc slub cywilny ale mojego rodzina zawsze robi duze przyjecia przy roznych okazjach a my bysmy chcieli cichy slub gora pare osob ale przeciez pol rodziny by sie obrazilo gdybysmy tak zrobili wiec moze kiedys sie zdecydujemy na cos wiekszego :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny ślub cywilny brałam w zeszłym roku, robiliśmy tylko przyjęcie dla najbliższej rodziny (rodzice, rodzeństwo, świadkowie) a i tak się uzbierało 20 osób tylko my akurat wtedy nową altane stawialiśmy na ogrodzie i spokojnie się zmieściliśmy :-) przyjęcie ogrodowe z grillem, bawiliśmy się jakoś do 24 i skończyło się jeszcze na kąpieli w basenie w nocy :-) ale co się jedzenia narobiłam to masakra bo wszystko szykowalam sama, mięsa, sałatki, zakąski ciasta...

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ