X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj znajomy zna jakis debilny wierszyk z Filipem i tez powiedzial, ze jego syn sie tak nazywal nie bedzie;p

jade po pracy na porodowke do kolezanki, chyba ze mi oznjamia ze juz zaczela rodzic :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamus czujacych juz ruch dzieciaczkow
    Czy Wam tez tak brzuszki faluja i ruszaja sie na rozne strony przy kopniakach? :)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:00

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata, mi się czasem udaje zaobserwować falowanie. Od razu pojawia się uśmiech na mej twarzy :) Dzisiaj kupiłam pierwsze ubranka dla Maleństwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od poczatku Kacper nam sie spodobal obojgu choc teraz myslalam jeszcze nad imieniem Oliwer lub Kornel ale moj jest nie ugiety i zostaje Kacper a drugie imie bedzie mial po tatusiu:)

Inso bardzo ladna ta sukienka ale mysle ze jak zalozysz spodnie i tunike to tez bedziesz wygladac elegancko :) I czekamy na wiesci jak po wizycie choc wygladasz mi na dziewczynke :)

Mi sie uwidzialo dzisiaj zrobic salatke warzywna spaghetii i sorbet owocowy i juz mi sily opadly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 16:35

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super uczucie :)
    tez juz mam pare rzeczy, ale niewiele... przerazaja mnie te zakupy... :( troszke czytam i notuje sobie w zeszycie rozne ciekawostki i moze uda mi sie jakas swoja liste stworzyc, wiadomo kazda mama potrzebuje co innego, jednej cos jest przydatne, a drugiej zas ta rzecz jest zbedna... a dla mnie to wszystko to nowosc, pierwsze dziecko, nieplanowane, ale juz kochane, mam nadzieje, ze jakos sie z tym wszystkim ogarne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)
    Inso czekamy na wieści od Ciebie:) poza tym sukienka śliczna, uwielbiam takie kolory. Ja mam praktycznie taką samą tylko że miętową. Ostatnio robiliśmy sobie sesję ślubno - ciążową i właśnie wybrałam swoją miętówkę:)

Dzziewczynom, które biorą niebawem ślub życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze, samych słonecznych dni i miłości bez końca:*

myszata92 nie przejmuj się, to też moje pierwsze dzieciątko, mimo wielu propozycji koleżanek to mam mętlik w głowie i czasem dopada mnie stres czy sobie poradze, czy będę cierpliwa itd...ale jak nie ja to kto:)

Ja dziś cały dzień w kuchni, pogoda akurat więc energii mam dużo. Cieszę się że nie ma już upałów:) chłodniczek się chłodzi, serniczek piecze a sałatka w połowie zjedzona;) myślałam że na l4 będę się nudzić ale jak narazie codziennie mam pełno zajęć. Czasami się zapominam że jestem w ciąży i robię jak głupia, a później plecy dają się we znaki.

alicja_, bella88, iNso87 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja z mężem w pierwszej ciąży nie chcieliśmy znać płci ale lekarz nam się wygadał więc jak już znaliśmy wtedy to teraz też już chcieliśmy a pozatym mała chciała wiedzieć czy wymarzony braciszek czy siostrzyczka :-) a my dzisiaj rożek dla maleństwa kupiliśmy i poduszkę (klin) do łóżeczka :-) pozatym mam już butelki, smoczki, zapiski do smoczkow, worki do kosza na pieluchy,trochę ciuszków :-) i to tyle narazie z rzeczy nowych, jutro zamierzam jeszcze kilka drobiazgów dokupić że swojej listy i zostanie mi narazie przeglądanie wszystkiego po małej bi kosmetyki itp. rzeczy to tak z miesiąc przed porodem :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam tak czasem zapominam o ciazy a pozniej bol plecow ze chodzic nie moge :(
    My juz ubranka na poczatek mamy ale co jeszcze to mi sie miesza i musze wkoncu liste zrobic bo bez niej sie nie obejdzie :)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    bella88 ja sobie juz wymarzylam w delikatnym kolorze pudrowego rozu, :)
    a zupelnie nie wiem na jaki fason sie zdecydowac.. pewnie wyjdzie w trakcie przymierzania, chcialabym raczej prosta do kolan ewentualnie troszke dluzsza i do tego jakas ladna fryzure i dodatki ;)

O właśnie też myślałam coś w tym kolorku. A buciki jakie? Myślałam o jakiś szpilkach czarnych ale nie wiem czy dam radę :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak narazie nic nie puchnie, ale nigdy nie mow nigdy, wyjdzie w praniu :) myslalam o jakims niskim obcasie, a na wszelki wypadek zapakuje sobie do auta baleriny albo sandalki

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:28

Misia26, Madzisek, niania.ogg, MeGi2986, kwiatakacji, alicja_, Pchełka, iNso87, Madzia890722, bella88, KASIAG24, moniek90, ZieloneOliwki, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte sliczny brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 17:11

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:31

Madzisek, niania.ogg lubią tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny grwtuluje ślubów :) a wesela tez macie przy tych ślubach czy planujecie na kiedy indziej czy wogole nie planujecie ? Pytam z ciekawości czystej :P

Ja planuje tylko jakiś obiad w domu i pewnie jakaś flaszka pęknie bo jakby to było inaczej :p Ale w bardzo małym gronie. Świadkowie czyli nasi wspólni znajomi, z mojej strony mama z siostrą, a ze strony Darka to nie wiem bo on ma bardzo liczną tą bliską rodzinę więc nie wiem jeszcze :P Ostatnio jak się dowiedzieli to wszyscy chcą oczywiście być, ale mieliśmy robić w mieszkaniu, a tam tylko 36 metrów więc ciężko by było, więc jeszcze się może okazać że trzeba będzie jednak sale wynająć :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Bartuś będzie :) a odrzuciło mnie od mięsa tak, że nawet kawaleczka nie zjadlam od pozytywnego testu, więc na mnie zabobony się nie sprawdzają :P
    w piątek połówkowe miałam i wszystko ok :)
    Mnie tez odrzucilo od miesa i wedlin i mialam ochote na slodkie i czasem kwasne zabobony u mnie tez sie nie sprawdzily :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie z mojej strony bedzie tylko mama, tato, brat, babcia i chyba dziadek, a od mojego Roberta jego mama, 2 braci(1 z zona), siostra z mezem i dzieckiem, siostra ze swoim facetem, ma liczne rodzenstwo to bedzie wesolo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, Misia u mnie tak samo z tym miesem ;) ciagle bym slodkie jadla, ale juz sie u mnie uspokoilo na szczescie i staram sie odzywiac w miare normalnie, ale miesa bardzo malo jadam, czasem sie zmusze, bo wiem, ze to dobre dla maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chcielismy wziasc slub cywilny ale mojego rodzina zawsze robi duze przyjecia przy roznych okazjach a my bysmy chcieli cichy slub gora pare osob ale przeciez pol rodziny by sie obrazilo gdybysmy tak zrobili wiec moze kiedys sie zdecydujemy na cos wiekszego :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny ślub cywilny brałam w zeszłym roku, robiliśmy tylko przyjęcie dla najbliższej rodziny (rodzice, rodzeństwo, świadkowie) a i tak się uzbierało 20 osób tylko my akurat wtedy nową altane stawialiśmy na ogrodzie i spokojnie się zmieściliśmy :-) przyjęcie ogrodowe z grillem, bawiliśmy się jakoś do 24 i skończyło się jeszcze na kąpieli w basenie w nocy :-) ale co się jedzenia narobiłam to masakra bo wszystko szykowalam sama, mięsa, sałatki, zakąski ciasta...

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ