X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja mam podobnie z tym,ze umowa konczy mi się w tym roku z koncem roku w grudniu :P a już urodze miesiąc przed i potem ide na ZUS(tzn jestem na zusie ale macierzyński już zus będzie placil,zle napisałam ;) ) już obmyslilam,ze po macierzyńskim chce dluzej z Maluchem być to pojde na koroniowke do bezrobotka,zawsze to pol roku pare groszy i wtedy pracy zaczne szukac albo otworze znowu dzialalnosc jak fajny lokal znajde ;) to w sumie bardziej by mi się podobalo ale dużo zależy od miejsca..kiedyś miałam dwa butiki z odzieżą nowa damska.

A naszla mnie wczoraj taka myśl i dluuugo się zastanawiałam co zrobić potem jak Mala troszkę urośnie,tak do wieku przedszkolnego 3-4lata,co zrobić? dac dziewczynkom większy pokoj i wsadzić Je tam dwie i mieć sypialnie ale mniejsza? Czy dac po pokoju a samej z Mezem być w salonie.. ;)
    I chyba przemyslalam i zrobie tak,ze Laura jest teraz w nowym swoim pokoju,tym mniejszym,ma wszystko zrobione,rozowy pokoj,fototapeta,ladne mebelki dziewczęce itp. my w większym mamy sypialnie ciemna i Maluch będzie z nami na początku,a potem jak dorosnie do tych 3-4lat to pojdzie do mniejszego Laury pokoju i będzie miało już mebelki po Niej a Laure przeniosę do sypialni i zrobie pokoj od nowa bo już będzie nastolatka - to chyba najlepszy pomysl co? No a sami bedziemy w salonie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:03

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po macierzynskim też można brać zasiłek dla bezrobotnych?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Po macierzynskim też można brać zasiłek dla bezrobotnych?
    Rewelka tak jeżeli ciaglosc Twojej pracy przed macierzyńskim był minimum rok :) z reszta jeżeli skończy się Tobie macierzynki to jeżeli nie znajdzie pracy pare dni przed tym to większość chyba i tak idzie do bezrobotka,zeby się ubezpieczyć także od razu Ciebie zapytają i musze dac. No chyba,ze Ktos u Meza jest ubezp to wtedy nie idzie i może stracic. Nie pamiętam tylko ile wynosi "te pare groszy" 800-850zl? jakos tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:06

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to fajnie :) tego nie wiedziałam zawsze to coś :)
    Z tym akurat u mnie nie problem bo pracowałam kilka lat wcześniej, to muszę stwierdzić że mnie pocieszyłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:09

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    A to fajnie :) tego nie wiedziałam zawsze to coś :)
    Lipa jest tylko wtedy (ja tak miałam) miałam dg i bylam 2 lata na ulgowym ZUSie bo pierwszy raz miałam zalozona,i przepisałam dg na Tate po 2,5roku i poszlam do bezrobotka i..nie dostałam nic bo bylam na ulgowym ZUSie mimo,ze 2,5roku.. także pol roku okej na normalnym już ale brakowało do roku pelnego..hehe takie cwaniaki ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się będzie należał :) będzie trochę czasu na szukanie pracy :) bo z kredytem za mieszkanie się z jedną wypłatą nie ogarniemy, chyba że by wreszcie wyszło u męża to na co liczymy :)
    Chociaż tak sobie myślę że i tak bym chciała pracować

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    To mi się będzie należał :) będzie trochę czasu na szukanie pracy :) bo z kredytem za mieszkanie się z jedną wypłatą nie ogarniemy, chyba że by wreszcie wyszło u męża to na co liczymy :)
    Chociaż tak sobie myślę że i tak bym chciała pracować
    No tak :) a jaka macie rate kredytu? u Nas zeszla po zdjęciu hipoteki dopiero i teraz płacimy 645zl.
    A ja z własnego doświadczenia wiem,ze chciałabym jak najdłużej siedzieć z dziecmi ale mimo,ze Malz mi mowi,ze mogę siedzieć to z Jego dwóch pracy z kredytem i oplatami tez ciężko będzie. Dlatego dla mnie to najlepsze mieć znowu sklepy Kogos tam posadzic,np. swoja Mame :) i jezdzic po towar tylko raz na tydzień.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne foto jakie mogę Wam pokazac po wczorajszym USG.. nosek - guziczek :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:39

rewelka, bella88, MeGi2986, kwiatakacji, KASIAG24, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tak swój sklep mieć, mi się marzy taki z ubraniami dla dzieci z mojej okolicy bo mamy kilka fajnych firm które szyja, ale to spora inwestycja.
    My mamy raty dokładnie 1000.7 ale zostało nam niecałe 10 lat, a do spłacenia niecałe 95 tys. Więc nawet jakby się coś schrzaniło to możemy rozłożyć na dłuższy okres.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka bardzo fajnie :) nie dość,ze zarabiasz to jeszcze nie musisz sobie na ciuchy wydawac ;) bierzesz co chcesz bo to Twoje. Tak samo z dziecięcymi z tym,ze dla mnie dziecięce sa za drogie w hurcie i tu u mnie akurat by się nie oplacalo to bo co sukienke damska za 120zl wycenie a co ubranko za 35zl..gdzie w hurcie 20zl może być także mi się nie kalkuluje ;)
    My wzielismy kredyt 108tys dokładnie i poki co dopiero pol roku spłacamy czy 5msc jakos tak ;) także u Nas to początek :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze brzuchole sa zawsze rano mniejsze niz wieczorem? Pytam bo u mnie wlasnie tak jest.,.,.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli ja jakos nie widze roznicy ;) nie zwracam na to uwagi nawet. Zaraz se wlacze detektor bo dawno nie sluchalam Maluszka :)) Kurde na szlag mnie trafia jak pomysle o tym wczorajszym USG ;/ eh

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dopiero zobaczyłam, to co o pokojach napisałaś :)
    Poczekajcie jeszcze z decyzją, czy Wam się nie spodoba oddzielna sypialnia :)
    Zawsze będziecie mogli się po prostu pozamieniać pokojami :) Ja bym chyba z sypialni nie zrezygnowała :)
    My mamy 2 pokoje więc nas ten problem nie dotyczy :P a kredytu wzięliśmy 136tys, i 3 lata spłaty mamy już za sobą, o kurcze właśnie sobie uświadomiłam, że nie 10 lat nam zostało tylko 9 :)

Puli też mam rano mniejszy brzuch, ale to raczej wiąże się z gazami zbierającymi się w dzień :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie rano brzuch zawsze jest mniejszy niż wieczorem.

Kurczę, wczoraj rano obudził mnie ból prawej strony brzucha, taka jakby kolka . Lekarz mnie zbadał - powiedział ze macica miękka, szyjka ok, , z dzieckiem ok i ze to pewnie więzadła albo macica uciska na inne narządy. Po wizycie jakoś mi przeszedł ten ból, ale dziś znów to samo od rana... Nie wiem co to, wyrostek robaczkowy? Bol nie jest silny, ale zauważalny.... Miała tak któraś z Was?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka decyzje podejmiemy dopiero jak Dzidzia skończy jakies 2-3lata bo do tej pory będzie z Nami w sypialni pewnie. Ja tez nie chce za bardzo rezygnować ale nie wyobrażam sobie żeby Laura była z Mala w jednym pokoju jak jest miedzy nimi 7 lat roznicy a raczej będzie ;) mimo,ze sa to dziewczynki (jeżeli będzie jednak dziewczynka:P ) to jest baaaardzo duza roznica,to już nastolatka będzie a to dziecuch.. ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam zawsze rano mniejszy brzuszek :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo a może jak śpisz to na tym boku i bardziej uciska?

Jak będą chciały to się dogadają, a to będzie rodzeństwo więc i tak się będą darły i tak, szczególnie jak taka duża różnica wieku, to młodsza będzie od starszej np. ubrania podbierała, i tego nie zniwelujesz osobnymi pokojami :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpię raz na lewym, raz na prawym.
    Konsultowlam się jeszcze przed chwilą z innym lekarzem i powiedział że nie ma powodu do obaw-jeśli wczoraj wyszło wszystko w porządku na usg. Ze taki dyskomfort to właśnie naciąganie ścięgien.
    Troszkę się uspokoilam.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sobotę odczuwałam bardzo nieprzyjemny ból w okolicach nerek. Takie jakby kłucie, rano obudziłam sie obolała, a póxniej w ciągu dnia nieregularnie odczuwałam bóle. Niezależnie od pozycji (siedząc czy chodząc po sklepach) bardzo się bałam, że moze rozpoczyna się u mnie jakieś zapelenia, ale ból był dziwny. Bolała głównie lewa strona, a prawa zakuła moze 2-3 razy.
    Gdy wracałam do domu, prowadząc samochód poczułam cała serie kopów w tą własnie bolacą okolicę- miarowe 6-8 uderzeń. Zrozumiałam wtedy, że nie mam się co martwić bo do bąbel zrobił sobie ze mnie salę gimnastyczna...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa zazdraszczam Ci ze czujesz ruchy:) dzieli nas tylko 1 dzien, ale mnie jak dotad kilka razy tylko cos zalaskotalo, kopniakow jeszcze nie czuje.

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ