X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym poszła do przyjaciółki, jeżeli Ty go nawet nie znasz, to na pewno nie macie super kontaktu, a chodzić bo to rodzina (daleka ale rodzina...) nie ma sensu.

ania14 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Inso87 teraz zimy są lżejsze niż te 5-6 lat temu :) ja będę raczej dużo spacerować bo i sama byłam dzieckiem z którym mama dużo chodziła :) poza tym co niedzielę do kościoła chodzimy i nie chcę co tydzień kombinować z kim dziecko zostawić. Niech się przyzwyczaja od małego :)

masz racje że zimy są lżejsze, ja ma na podwórku woliere z falistymi i o 2 lat nigdzie jej na zime nie chowam bo nie ma takiej potrzeby :)
    my też chodzimy do Kościoła co Tydzień i nie bede miała z kim małej zostawić :( jakby była moja mamusia to by nie było problemu :(
    tata pewnie by został ale nie wiem czy sobie z takim malutkim poradzi :(
    mam nadzieje że zima nie bedzie mroźna będzie jeździła od początku z nami

Tinusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam problem z zoladkiem, nic nie umiem zjesc, bo odrazu mi niedobrze, prawdopodobnie maly mi tam uciska, bo doktorek aparat usg wciskal mi prawie pod zebra..brr a pierwszy trymestr mialam taki spokojny..ktoras z Was ma podobnie? boje sie ze jak nie bede wiecej jadla to maluch nie dostanie wystarczajacej dawki witamin i skladnikow odzywczych...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata ja dzisiaj miałam taką akcję. Zjadłam śniadanie i omal nie zwróciłam , musiałam się położyć i odczekać - teraz się boję ruszyć jedzenia. Zauważyłam tak od paru dni, że jakoś gorzej mi się oddycha, po jedzeniu muszę się położyć i bolą mnie żebra :/ O kręgosłupie to już nawet nie wspominam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, jakby maly uciskal tez przepone.. a jeszcze dzis i jutro do pracy :/ a tam nie umiem sie oszczedzac :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie w tkanej wygodniej jest nsic starsze ciezsze dzieci i dzieciaczka mozna wsadzic na plecy bo przy elastycznej to juz nie, albo raczej nie :) ale jak na poczatek suepr jest elastyczna, tylko ze ma sluzyc dluzszy czas i chyba lepiej kupic tkana. Ja tkana mialam w reku ostatnio jak bylam w Pl, bo moja przyjaciolka ma i sie przyjazalam dobrze i dlatego mysle ze kupie jeszcze tkana. zawsze bede mogla jedno nosic na plecach drugie sprzodu hahaha niby to mozliwe ale jak se pomysle o tym to mysle ze moja kondycja by mi na to nie pozwolila. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Imso i do mam ktore maja strasze dzieci, kiedy uczylyscie zalatwiania sie na nocnik czy tez nakaladke na kibelek. Ja juz mam drugie podejscie i nie wiem czy ma to sens teraz. Za pierwszym razem nawet zaczelismy dobrze, ale zaczely sie wyjazdy do Bulgarii i Polski i jakos odpuscilam :D a teraz pozbylismy sie pieluchy, oczywiscie jak jestesmyw domu albo poblizu, ale moemu dziecku w ogole nie przeszkadza,ze ma mokro nic a nic czy tez narobiona dwojeczke. Moze Wy juz doswiadczone w tej kwesti cos mi poradzicie :D

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Właśnie oglądam w sieci dostępne na rynku wózki i natknęłam się na coś takiego:
    http://www.coletto.pl/pl/produkty/wozki-wielofunkcyjne/99

Podoba mi się nie tylko z wyglądu, przekonuje mnie dość mały rozmiar po złożeniu stelaża, pompowane koła, łatwe składanie, duża gondola i ten bajer z obrotową ramą, można obracać uchwyt do pchania przodem lub tyłem. Komentarze na jego temat są różne, szukam póki co sklepu gdzie można go obejrzeć na żywo. Może któraś z Was się na niego natknęła? Co sądzicie o tej marce?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja to w sumie swoją małą na nocnik zaczęłam sadzac jak zaczęła dobrze siedzieć, miała z pół roku ale oczywiście nie była świadoma o co chodzi. A tak na dobrą sprawę zajęłam się tym jak miała półtorej roku. Ona akurat na nocniku nie bardzo chciała, wolała nakładkę na kibelek z postaciami Disneya i cieszyła się że siedzi na ubikacji jak mama i tata. Jakoś szybko poszło ale i tak zdarzały się wpadki ;-)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Pati ja to w sumie swoją małą na nocnik zaczęłam sadzac jak zaczęła dobrze siedzieć, miała z pół roku ale oczywiście nie była świadoma o co chodzi. A tak na dobrą sprawę zajęłam się tym jak miała półtorej roku. Ona akurat na nocniku nie bardzo chciała, wolała nakładkę na kibelek z postaciami Disneya i cieszyła się że siedzi na ubikacji jak mama i tata. Jakoś szybko poszło ale i tak zdarzały się wpadki ;-)
    Moze tez sprobujemy na kibelku bo specjalnie zakupilam nocnik ktory mozna przerobic na nakladke i stopien i z tego co zauwazylam na kibelku maly posiedzi dluzej, choc dla mnie nocnik jest wygodniejszy :) na pewno odpadaja "trony" zmelodyjkami bo jak byl malutki przestraszyl sie dosc glosnej zabawki z muzyczka i do tej pory ma uraz. Taki to moj facet jest niby facet a bojoch ;)
    Czekam jeszcze na jakies rady :D

• Hashija Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja jestem ptzeciwniczka zabierania do kosciola niemowlakow. Przeciez to skupisko zarazkow. Jak nie bedziesz chodzic co tydzien z uwagi na dobro dziecka to chyba Bog Cie nie pokarze?? Moja babcia tez nie chodzila do kosciola bo nogi miala chore to transmisje w tv albo radio wloczala i ksieza to tez akceptuja.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra jak była mała to alam też jej kupiła nocnik z melodyjkami i był dramat. Wystraszyłam się i nie było mowy o siedzeniu na nocniku więc zdecydowanie odradzam. Pati mam nadzieję że wam szybko Pójdzie :-) ja na początku mała sadzalam na ubikacji co pół godziny aż nie załapała o co Chodzi. Teraz fajny okres na naukę bo w zimie to już troszkę gorzej.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Cześć dziewczyny :-)
    Właśnie oglądam w sieci dostępne na rynku wózki i natknęłam się na coś takiego:
    http://www.coletto.pl/pl/produkty/wozki-wielofunkcyjne/99

Podoba mi się nie tylko z wyglądu, przekonuje mnie dość mały rozmiar po złożeniu stelaża, pompowane koła, łatwe składanie, duża gondola i ten bajer z obrotową ramą, można obracać uchwyt do pchania przodem lub tyłem. Komentarze na jego temat są różne, szukam póki co sklepu gdzie można go obejrzeć na żywo. Może któraś z Was się na niego natknęła? Co sądzicie o tej marce?

Widziałam ten wózek u nas na bazarku. Wizualnie super, leciutki, kolorek piekny. Mi sie bardzo podobal. Nie jestem pewna ale byl w wersji 3w1 ikosztował ok 1900zl. Bajer z obracaniem jest ciekawy, nowość. My wózka nie kupujemy więc tylkotyle że nacieszył oko. I fakt gondola duża

moniek90 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna to sporo,u mnie Laura od urodzenia miała 3 fotelik w tym teraz z tego 3 po prostu same siedzisko zostało :)
    Najpierw było nosidełko do 5msc,potem pol-lezacy fotelik do jakiegoś 1,5-2lat a potem już normalny z którego zostaje siedzisko :)
    no ten fotelik kupilismy juz do 25 kg, wiec na troche bedzie ale i kosztował swoje. fajnie sie rozkłada na 3 poziomy, oparcie pod głowke regulowane. generalnie mi sie podoba

7w3d 💔
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zuzia ja synka przyzwyczajalam do nocnika jak juz stabilnie siedzial. To bylo zanim roczek ukonczyl. A na nakladke jak zaczal chciec tak jak my siusiamy. Ale nocnik nadal byl w poblizu. Mam jeszcze zdjecia z 2 latek jak ma pieluche na sobie ale to byla taka tylko do noszenia wrazie w, bo juz ladnie wolal i zamiennie z majtkami nosil.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dziewczyny wybaczcie bo sprawa troche smierdzaca, ale musze Was sie poradzic... od okolo miesiaca mam luzne stolce raz dziennie co prawda ale taka woda doslownie. Biore duze dawki magnezu, moze od tego, ale zaczynam sie niepokoic....
    normalne w ciazy :) dziecko i macica tam sie juz rozpychaja i tak jest :) choc ja z Olkiem tak od 7 msc tak miałam to teraz juz mi sie tak zdaza coraz czesciej.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedziemy probowac, bo chcialabym,zeby do zimy juz mniej wiecej zlatwial wszystko tam gdzie trzeba,bo w styczniu prawdopodobnie pojdzie do przedszkola i tam kontynuuja nocnikowanie jak jest taka potrzeba, ale i uznaja pieluchy wiec to zalezy od dziecka. Na pewno i dla mnie i dla niego bedzie wygodniej bo ostatnio nie przepada za zakaldaniem pampersow :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 12:31

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    a dziewczyny maciejakies sprawdzone sklepy gdzie mozna kupic fajna sukienke na wesele?
    moze tu limone.pl, lub h&m mama lub c&a, ale to nie typowo weselne. chyba tez smyk ma dział dla przyszłych mamus

7w3d 💔
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Czekam jeszcze na jakies rady :D
    ja polecam książeczkę Nocnik nad nocnikami - jest wersja dla dziewczynki i dla chłopca. O tę:
    http://allegro.pl/nocnik-nad-nocnikami-chlopiec-alona-frankel-i5561276480.html

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    hej dziewczyny, mam problem z zoladkiem, nic nie umiem zjesc, bo odrazu mi niedobrze, prawdopodobnie maly mi tam uciska, bo doktorek aparat usg wciskal mi prawie pod zebra..brr a pierwszy trymestr mialam taki spokojny..ktoras z Was ma podobnie? boje sie ze jak nie bede wiecej jadla to maluch nie dostanie wystarczajacej dawki witamin i skladnikow odzywczych...
    ja takich problemów nie mam, ale przychodzi mi tylko jedno do głowy,a mianowicie zmiana pozycji jedzienie tzn spróbuj poleżeć 10 min i potem na leżąco coś zjeść, najpierw na wznak jak to nic nie da to poleż z 10 min na bolu lewym i w takije pozycji coś spróbuj zjeść. Jedzenie sobie wcześniej naszykuj, takie żebyś na leżąco mogła je zjeść np kanapke postaw na łóżku i kombinuj z pozycją. W jakiejść na pewno dziecko się przesunie. W ostateczności możesz lekko potrząsnąć brzuszkiem. Daj znać czy się udało.

7w3d 💔
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ