X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Bedziemy probowac, bo chcialabym,zeby do zimy juz mniej wiecej zlatwial wszystko tam gdzie trzeba,bo w styczniu prawdopodobnie pojdzie do przedszkola i tam kontynuuja nocnikowanie jak jest taka potrzeba, ale i uznaja pieluchy wiec to zalezy od dziecka. Na pewno i dla mnie i dla niego bedzie wygodniej bo ostatnio nie przepada za zakaldaniem pampersow :D
    ja mam chrześniaka ale trochę starszego, to powiem Ci, że bardzo szybko polubił nocnik, teraz tylko krzyczy "alarm! siku" i biegnie na nocnik :) ale też fajny nocnik mu kupili, taki który mu się podobał, więc może to też ma jakiejś znaczenie. W kazdym razie powodzenia i życzę szybkiego sukcesu :) ten etap jeszcze przed nami :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 popatrz tu:
    http://www.happymum.pl/sklep3/0,sukienki_wizytowe.html

justyna14, KASIAG24 lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Bedziemy probowac, bo chcialabym,zeby do zimy juz mniej wiecej zlatwial wszystko tam gdzie trzeba,bo w styczniu prawdopodobnie pojdzie do przedszkola i tam kontynuuja nocnikowanie jak jest taka potrzeba, ale i uznaja pieluchy wiec to zalezy od dziecka. Na pewno i dla mnie i dla niego bedzie wygodniej bo ostatnio nie przepada za zakaldaniem pampersow :D

Ja mojego uczę z nakładka ale mimo że ma 22miesiace to nie idzie nam to w cale tzn siedzieć posiedzi nawet z godzinę potrafi siedzieć i się bawić ale nic nie zrobi... Tylko jak zejdzie z kibelka to krzyczy "kaka" u niego to znaczy siku :D i w sekundzie sika na podłogę... Lub potrafi długo wytrzymać bo jak np idziemy na spacer czasem 2h to nie narobi w spodnie, ale na kibelek też nie uparciuch mój, nawet przekupstwo nie działa...
    Na razie czekam aż zrozumie więcej... A jak go pytam "idziemy lulu" to biegnie daje nakładkę i każe mi sikac :D

pati_zuzia lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:04

rewelka, justyna14, Suerte, revvelka, ania14, Pchelkaa lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira ksiazke wlasnie kupilam :D wprawdzie nie z allegro ale z ebaya bo ja mieszkam w Uk wiec tak mi wygodniej, moze w srode juz bedzie :)
    Anka1101 pocieszylas mnie, ja oczywiscie nie nastwaiam sie,ze bedzie zaraz robic, ale fajnie by bylo, zobaczymy ile u nas to potrwa :)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia nie mowie o kloszu tylko o unikaniu starowinek w kosciele i innych zacherlakow zimowych ktorzy tak jak ty jednej niedzieli ciezko im opuscic bo chca. Popatrz troche na dziecko. No ale w koncu to bedzie Twoja decyzja i Twoja odpowiedzialnosc. Tylr ode mnie

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    jak pierwsze wiedziałaś o ślubie przyjaciółki to ja bym poszła na te ;)

najpierw wiedzielismy o kuzyna slubie tylko dokladnej daty nei znalismy... :(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    hej dziewczyny, mam problem z zoladkiem, nic nie umiem zjesc, bo odrazu mi niedobrze, prawdopodobnie maly mi tam uciska, bo doktorek aparat usg wciskal mi prawie pod zebra..brr a pierwszy trymestr mialam taki spokojny..ktoras z Was ma podobnie? boje sie ze jak nie bede wiecej jadla to maluch nie dostanie wystarczajacej dawki witamin i skladnikow odzywczych...

mnie wczoraj tak zmulilo po 22 masakra jak sie kapac poszlam tak mi niedobrze bylo, ale nie wiem czy od tego ze cos uciska czy ze najdalm sie ogorkow konserwowych wczesniej :P

Madzisek lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ania ja jestem ptzeciwniczka zabierania do kosciola niemowlakow. Przeciez to skupisko zarazkow. Jak nie bedziesz chodzic co tydzien z uwagi na dobro dziecka to chyba Bog Cie nie pokarze?? Moja babcia tez nie chodzila do kosciola bo nogi miala chore to transmisje w tv albo radio wloczala i ksieza to tez akceptuja.
    matko jakie poglądy, najwięcej zarazków masz na ustach to co nie będziesz własnego dziecka całować? chorzy ludzie są wszędzie i zarazki też, odizolujmy się od świata, bo mamy małe dziecko.

edit: potem się dziwić że dzieci są słabe, chorowite, że tyle alergików, jak od niemowlaka chcemy je sterylnie chować. Czemu w starszych pokoleniach nie ma alergików tyle co teraz? bo wychowywali się z zarazkami i są silniejsi. Teraz taka"chora" moda na czystość i sterylność a to nie jest dobre ani dla nas ani dla dzieci.

oczywiście nie mówię tu tylko w kwesti zabierania dziecka do kościoła, bo sama żadko wchodzę do środka z Olkiem, bo poprostu rozrabia i nie da się skupić, ale unikanie skupisk ludzi, bo dziecko to dla mnie nie zrozumiałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 13:48

Suerte, rewelka, Tinusia, ania14, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle, ze najlepiej wlasnmie jak maluskie dziecko jednak styka sie z roznymi ludzmi w roznych miejscach bo sie uodparnia na te zarazki a jak wszystko jest sterylne dzieckop na dwor w zimie nie wychodzi bo zimno itd to nie ma sie co dziwic, ze ponziej non stop choruje jak nagle z tyloma zarazzkami sie zetknie

justyna14, Suerte, Madzisek lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiem zmojego doswiadczenia, ze Gabrys chodzil z nami wszedzie wlaczajac restauracje, troche zmuszeni bylismy przez sytuacje, ale nawet jakbysmy znjdowali sie w innej tez bym go zabierala. Do kosciola tez go zabieralismy, szczerze wtedy bylo najlatweij bo przespal cala msze a teraz najchetniej by przelazil. Dobrze ze na czas ewangelii i kazania dzieci sa zabierane do innego pomieszczenia i tam pani katechcetka omawia ewangelie w taki sposob przystepny dla dzieci plus jeszcze malujai robia inne rzeczy, ktore oczywiscie wiaza sie tematem ewangelii. Kazda mama ma swoje poglady i przyczyny czy zabierac do skupisk ludzkich czy nie, czy brac na spacer w zimie czy nie i chyba po prostu trzeba to uszanowac i nie ma co przekonywac do swoich racji, bo to zaraz wywola burze :) a tak apropo niedlugo zacznie sie nam temat szczepien szczepic czy nie ;) jesli chodzi o mnie ja nie mam zamiaru zmieniac moich dosiwadczen jesli chodzi o spacery itp. i tak samo jak z Gabrysiem bede postepowac z MAksiem oczywiscie jesli to nie bedzie wywolywac jakis komplikacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 14:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O temat szczepień jest interesujący :) Ja będę szczepić , bo tak :)

Nadulka, revvelka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    mnie wczoraj tak zmulilo po 22 masakra jak sie kapac poszlam tak mi niedobrze bylo, ale nie wiem czy od tego ze cos uciska czy ze najdalm sie ogorkow konserwowych wczesniej :P
    Kasia mnievtez wczoraj mega zmuliło po kanapkę z ogórkiem konserwowym. Może coś e tym jest.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:31

Tinusia, justyna14 lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:03

Suerte, pati_zuzia, justyna14 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:32

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    O temat szczepień jest interesujący :) Ja będę szczepić , bo tak :)

Ja też będę szczepić :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Ja też będę szczepić :)

JA ROWNIEZ :-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:03

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie ----> ile cm ma stopka noworodka?

Bo wziełam się za skarpetki na drutach a nie pamiętam jaka długość skarpetki zrobić...

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ