Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) a my dzis tarasy zalewamy ,matko ile towaru potrzeba :/ i kasy :/

7w3d 💔
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak znosicie te upaly? Bo ja fatalnie. Jestem przerazona.... wczoraj dwa razy wymiotowalam, dwa razy leciala mi krew z nosa i prawie zemdlalam. Dzisiaj od rana znow czuje sie slabo. Nie wiem co jest grane....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te upały przechodzę jako tako, senna jestem i ciągle mnie suszy, no i pocę się okropnie. Poza tym w miarę ok, staram się nie wychodzić z domu, a jak już muszę to staram się pozałatwiać tylko najważniejsze rzeczy. Puli27 trzymaj się i dużo zdrówka dla Ciebie i dla maleństwa, upały w końcu się skończą i nam wszystkim będzie lepiej :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, czy interesują was ubranka na chlopca 56-68? do 16zł zadbane i firmowe, zawsze dodaje też gratisy :) jeśli tak prosze o wiadomosc na priv

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! A ja wczoraj byłam nad oceanem się pochlapać trochę bo mamy podgrzewaną plaże i taka ciepła woda że nie chciało się wychodzić:D i mam za to takiego lenia dzisiaj i jeszcze mnie mięśnie w udzie bolą nie wiem od czego. Ciągle wszystko mnie boli, ile można:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie upały też źle działają, nawet do sklepu boje się sama wyjść w południe bo mi zaraz słabo i mogę zemdleć...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę aż tak źle, ale też jak już wyjdę bo muszę to mi słabo i kręci się w głowie. Dziś od rana była tragedia bo się kotłowało na burzę, teraz leje, pioruny walą a godzinkę temu grad padał :D Leczo pichcę ☺

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:03

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi zadzwoń do szpitala i zapytaj. Powiedz o co chodzi i że nie możesz się skontaktować ze swoim Lekarzem.

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi a nie możesz po prostu przeczekać aż się zagoi? Tak naturalnie?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Ja juz polowkowe mam za soba. Wszystko jest w najlepszym porzadku, dzidzia sie dobrze rozwija. Ginekologicznie tez jest super. I na 100% dziewczynka :-)

Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karola1990, bella88, moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    hej dziewczyny :)

podczas <3 serduszkowania nabawiłam się otarć na wargach sromowych i od kilku dni mnie pieką. mój lekarz ma urlop i nie mam jak się do niegło zgłosić po coś na ulżenie... jak myślicie tantum rosa mi nie zaszkodzi a tym bardziej dziecku? pisze w ulotce że przed użyciem nalezy się skonsultować z lekarzem jeśli się jest w ciąży... ale tylko tantum rosa mnie teraz ratuje...:(

Jak najbardziej możesz podmyć się Tantum Rosa (nie wolno robić irygacji,ale z tego co piszesz to i tak nie potrzebujesz). Ja przemywałam tym roztworem na zlecenie mojego lekarza i ulga była natychmiastowa :-)

Synuś :-)
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:03

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:04

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) miłego dnia wszystkim, u nas dziś przyjemnie chłodno na dworze :)

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    ale tu cisza,myslalam,ze jak wroce ze wsi po weekendzie to 10 stron będzie do nadrobienia :D a tu niecala strona :P Wrocilam z imienin Mamy i zaraz jade na urodziny Tesciowej,tego samego dnia Swietuja tylko trochę inne Swieto ;) ale się zebralo w tym samym dniu.. I musze się pochwalić! Stoi już moja kuchnia! :D matko jest wielka i zajmuje polowe salonu..salon normalnie zrobil się na pare krokow..no trudno :) wejdzie mi zaledwie naroznik 230cm..od baryku i hokerow do okna i drzwi balkonowych eh no ale zycie ;) niestety nie dalo się zmniejszyć kuchnie bo kaloryfer jest w złym miejscu;/
    Już odliczam dni do wyprowadzki :D ale jak spojrzałam na konto wlasnie i na pieniądze które były przeznaczone na remont to zobaczyłam już zaledwie pare groszy a musze jeszcze zaplacic 9200zl za szafy i kuchnie.. to już wogole z 8tys zostaje haha a jeszcze szklo w kuchni,pralka,tv,naroznik,hokery dwa,dekor na zabudowę do około kabiny...pff :P oj pojda chyba jeszcze oszczednosci wszystkie eh a chciałam auto.. a balkonu nie mam jeszcze zrobionego i nawet w tym roku już nie będę jednak robic trudno,przez zime będę odkladac po pare groszy jak się da i balkon zrobie ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś przyjemnie chłodno :)
    Kupilam sobie wreszcie dresy do chodzenia po domu i jest cudnie :)
    Byłam dziś z mężem w smyku i są takie promocje... A On nie pozwolił mi nic kupić :(

Inso w teorii i sklepie wszystko jest mniejsze, dzięki temu mam u siebie duży i wygodny narożnik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 17:51

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po powrocie z mega weekendu, spędzonego z rodzinką i u rodzinki :-)
    Podjadłam trochę specjałów mojej cioci, pospacerowaliśmy wspólnie i nagadaliśmy się za wszystkie czasy :-)
    Wróciliśmy i trzeba zacząć myśleć o remoncie :-) Buuu... wszystko tyle kosztuje, ale chcemy, żeby dzieci miały swoje pokoje i teraz jest ostatnia szansa, żeby te pokoje podzielić. Na szczęście pomoże mój wujek, który przyjedzie do nas we wtorek ;-)

Jeszcze Was nie nadrobiłam, ale mam nadzieję, że trochę lektury będzie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy Wy też macie problemy ze spaniem?? Bo ja ostatnimi czasy to późno zasypiam, wcześnie wstaje, a w dzień nie śpie i chodze zmeczona.
    U nas wczoraj spotkanko ze znajomymi, a dzisiaj dzień zleciał na niczym. Jutro zaczynamy malować pokój dla kropka i później zamówimy szafe. Jeszcze 3 tyg i wkońcu wyjazd nad morze. Już nie mogę się doczekać :) jak Wam minął weekend, jak wasze samopoczucie??
    Słodkich snów :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi Ja usypiam koło 22 bo już mi się oczy zamykają, ale budze się o 6 i nie ma spania... Już mnie to zaczyna irytować :/

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ