X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie i u mnie tez juz po spaniu. A mówia wyśpij się w ciąży ;)
    Ja jak jestem za bardzo niewyspana to chodze zła i marudna jak dziecko. Ale teraz te niewyspanie jest jeszcze znośne.
    A może Franek mnie już przygotowuje na nieprzespane noce ;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) witam się po zaliczonym półmetku :) teraz to już będzie leciało z górki :) co do spania to ja narazie nie mam problemów, śpię jak dziecko :) ale zobaczymy jak to będzie później :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rewelka ja taka zadowolna bylam,ze zrezygnowalam z tej komody na rzecz tego naroznika przynajmniej zeby mial 250cm... a tu taka niespodzianka,znalazlam fajny ale wymiar 235.. poprostu dociagniety bedzie pod sam baryk..no zobaczymy jeszcze ale ciesze sie,ze to juz koncowka:D dzis jedziemy do szklarza zamowic grafike ze szklem miedzy szafki:D

Ja dzis wizyta o 8:45 ciekawe czy zrobi usg jak ostatnio obiecal bo plci nie bylo widac hmm.. oby dzis Dzidzka sie odslonila i okazalo juz sie na 100%.. bo zwariuje:p

Milego dnia zycze,ja dzis przypomnialam sobie,ze w lidlu gazetka i mialam dla swojej Malej plecak kupic z kolkami:p ma faze na jakies elzy i anny z krainy lodu to akurat sie taki znajdzie.. ;) i piornik i zeszyty,matko w sumie to ja nawet nie wiem ile i jakie zeszyty do I klasy sie juz kupuje:p hahaha wezme tylko 3 16kartkowe chyba?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mnie szkoła czeka w przyszłym roku i już jestem przerażona. Nie wyobrażam sobie mojej małej, która 6 lat skończy dopiero w przyszłym roku w grudniu z plecakiem idącej do szkoły :(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso w biedronce tez jest gazetka z artykulami szkolnymi. Bardzo duzy wybor i kolorowy:) az sie skusze chrzesniaczce zrobie zakupy:)
    No i teraz do w 2 linie zeszyciki, te kolorowe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 07:45

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek moja 6 lat tez ma i tez zaczyna szkole ale moja w lutym 7 skonczy a do grudnia to roznica calego roku :) kurde to duzo naprawde jesli chodzi o Dzieci.

Megi az bede jechala po drodze to zajade zobacze,nam akurat a raczej mojej Malej na plecaku zalezy.. w lidlu jest on za 60zl jakos tak a bylam pare dni temu w auchanie to taki sam 120zl :o szok.

Edit
    Dopiero doczytalam,ze w przyszlym roku:p madzisek hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:13

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co za noc ;( Olek zasnał o 22.45 a juz o 23.45 z wykiem sie obudził, zasnał ok 1 a o 4 sie obudził, zjadł i zasnał o 5.30 po czy o 6.50 sie obudził ;( zabijcie mnie ;(

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso tylko wlasnie doczytalam ze ta gazetka od 3 sierpnia !!!

Justyna14 współczuje, 3maj się i miej siły:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:39

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo jak mi dobrze, jeszcze dospałam dwie godziny :) śniło mi się duuuuzo dobrego ciasta na szczęście miałam dziś w planach Raffaello robić :)

Justyna niestety pewnie prędko się nie wyspisz, bo niedługo się drugie urodzi i będzie to samo, a Olek może jeszcze nocy nie przesypiać :/
    Ja to już sobie obmyśliłam, że jak już będę mocno niedospana, to po południu będę jeździła do mamy jej wózek i na spacer niech idzie a Ja spać :)

Inso trzymam kciuki :)

Madzisek Ja polmetek mam jutro, a za tydzień USG połówkowe już nie mogę się doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:44

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Boże co za noc ;( Olek zasnał o 22.45 a juz o 23.45 z wykiem sie obudził, zasnał ok 1 a o 4 sie obudził, zjadł i zasnał o 5.30 po czy o 6.50 sie obudził ;( zabijcie mnie ;(

A śpi jeszcze w dzień?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    A śpi jeszcze w dzień?
    spi, 2-3 razy czasem po 40 min a czasem po 1,5 godz wiec akurta zeby dom ogarnac, ale ostatnio znów musze go usypiac ;(

a teraz marudzi i płacze bo niewyspany :( Boze :( sama bym sie chetnie rozpłakała

ja nie mam komu dziecka podrzucic zeby odpoczac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:59

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na wizytach, tez dzis ide na 17.20 ale bez usg

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    spi, 2-3 razy czasem po 40 min a czasem po 1,5 godz wiec akurta zeby dom ogarnac, ale ostatnio znów musze go usypiac ;(

a teraz marudzi i płacze bo niewyspany :( Boze :( sama bym sie chetnie rozpłakała

ja nie mam komu dziecka podrzucic zeby odpoczac :(

Miałam identycznie. Jest na to sposób.
    Musisz koniecznie przestawić Olka na jedną drzemkę dziennie o stałej porze. I zobaczysz , że zacznie spać w nocy normalnie.
    Na pewno będzie Cię to kosztować sporo nerwów, żeby go przestawić ale po tygodniu powinno się udać.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Miałam identycznie. Jest na to sposób.
    Musisz koniecznie przestawić Olka na jedną drzemkę dziennie o stałej porze. I zobaczysz , że zacznie spać w nocy normalnie.
    Na pewno będzie Cię to kosztować sporo nerwów, żeby go przestawić ale po tygodniu powinno się udać.
    tylko jak ? on juz mi zasnał na kolanach

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam w następny poniedziałek. Czekam z niecierpliwością, chociaż dzień później mój Kochany wyjeżdża na 3 tygodnie:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Asiowa po powrocie ukochanego bedzie sie dzialo:):):)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam połówkowe w środę i już nie mogę się doczekać :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tylko jak ? on juz mi zasnał na kolanach

No właśnie chodzi o to, żeby dziecko "przetrzymać" do ustalonej pory. Zabawić.
    Ustal sobie jedną porę jego drzemki. Np. godzina 12:00. Zanim Olek przyzwyczai się do danej pory, będziesz musiała go przetrzymywać i kłaść/usypiać dopiero o 12:00.
    Nie myśl, że to niemożliwe-to możliwe ale na początku dosyć trudne.
    Po paru dniach Oluś się przestawi i jego organizm też.
    I takim sposobem dziecko uśnie Ci wieczorem o normalnej porze, czyli 19-20 godz. i będzie spać w nocy spokojniej ;-)
    Sprawdzone na moich 2 chłopcach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 09:37

justyna14, Madzisek, rewelka lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, witam sie po weekendzie...

moja cora 7 konczy 24 listopada tez szykujemy sie na wrzesien do szkoly i bardziej sie ja tym stresuje;p

mam pytanie wazne,czy miewacie napinanie brzucha? a raczej macicy? takie "stawianie"? bezbolesne? ale niekomfortowe??

bo ja od kilku dni oczuwam, zwlaszcza jak sie klade jak mi twardnieje macica i wtedy czuc twarde, wczoraj moj stwierdzil, ze moze sie mala tak obraca ale nie mozliwe bop to cala czuc ze sie robi twarda, czytal;am, ze to naturtalne skurcze po 20 tyg jezeli sa bezbolesne to nie am sie czymk martwic.. ale i tak sie martwie, a wiozyte mam 6 sierpnia dopiero, wrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 09:40

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    No właśnie chodzi o to, żeby dziecko "przetrzymać" do ustalonej pory. Zabawić.
    Ustal sobie jedną porę jego drzemki. Np. godzina 12:00. Zanim Olek przyzwyczai się do danej pory, będziesz musiała go przetrzymywać i kłaść/usypiać dopiero o 12:00.
    Nie myśl, że to niemożliwe-to możliwe ale na początku dosyć trudne.
    Po paru dniach Oluś się przestawi i jego organizm też.
    I takim sposobem dziecko uśnie Ci wieczorem o normalnej porze, czyli 19-20 godz. i będzie spać w nocy spokojniej ;-)
    Sprawdzone na moich 2 chłopcach :-)
    ja z moją tez tak robiłam, przetrzymywałam do około 12, potem spała dwie trzy godzimy i wieczorem normalnie kąpiel kolo 20 i dziecko z głowy do rana.

justyna14 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ