Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oj rewelka ja taka zadowolna bylam,ze zrezygnowalam z tej komody na rzecz tego naroznika przynajmniej zeby mial 250cm... a tu taka niespodzianka,znalazlam fajny ale wymiar 235.. poprostu dociagniety bedzie pod sam baryk..no zobaczymy jeszcze ale ciesze sie,ze to juz koncowka:D dzis jedziemy do szklarza zamowic grafike ze szklem miedzy szafki:D
Ja dzis wizyta o 8:45 ciekawe czy zrobi usg jak ostatnio obiecal bo plci nie bylo widac hmm.. oby dzis Dzidzka sie odslonila i okazalo juz sie na 100%.. bo zwariuje:p
Milego dnia zycze,ja dzis przypomnialam sobie,ze w lidlu gazetka i mialam dla swojej Malej plecak kupic z kolkami:p ma faze na jakies elzy i anny z krainy lodu to akurat sie taki znajdzie..i piornik i zeszyty,matko w sumie to ja nawet nie wiem ile i jakie zeszyty do I klasy sie juz kupuje:p hahaha wezme tylko 3 16kartkowe chyba?
-
nick nieaktualny
-
Madzisek moja 6 lat tez ma i tez zaczyna szkole ale moja w lutym 7 skonczy a do grudnia to roznica calego roku
kurde to duzo naprawde jesli chodzi o Dzieci.
Megi az bede jechala po drodze to zajade zobacze,nam akurat a raczej mojej Malej na plecaku zalezy.. w lidlu jest on za 60zl jakos tak a bylam pare dni temu w auchanie to taki sam 120zl :o szok.
Edit
Dopiero doczytalam,ze w przyszlym roku:p madzisek heheWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:13
-
nick nieaktualny
-
OOo jak mi dobrze, jeszcze dospałam dwie godziny
śniło mi się duuuuzo dobrego ciasta na szczęście miałam dziś w planach Raffaello robić
Justyna niestety pewnie prędko się nie wyspisz, bo niedługo się drugie urodzi i będzie to samo, a Olek może jeszcze nocy nie przesypiać
Ja to już sobie obmyśliłam, że jak już będę mocno niedospana, to po południu będę jeździła do mamy jej wózek i na spacer niech idzie a Ja spać
Inso trzymam kciuki
Madzisek Ja polmetek mam jutro, a za tydzień USG połówkowe już nie mogę się doczekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:44
-
nick nieaktualny
-
Pchełka wrote:A śpi jeszcze w dzień?
a teraz marudzi i płacze bo niewyspanyBoze
sama bym sie chetnie rozpłakała
ja nie mam komu dziecka podrzucic zeby odpoczacWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:59
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:spi, 2-3 razy czasem po 40 min a czasem po 1,5 godz wiec akurta zeby dom ogarnac, ale ostatnio znów musze go usypiac ;(
a teraz marudzi i płacze bo niewyspanyBoze
sama bym sie chetnie rozpłakała
ja nie mam komu dziecka podrzucic zeby odpoczac
Miałam identycznie. Jest na to sposób.
Musisz koniecznie przestawić Olka na jedną drzemkę dziennie o stałej porze. I zobaczysz , że zacznie spać w nocy normalnie.
Na pewno będzie Cię to kosztować sporo nerwów, żeby go przestawić ale po tygodniu powinno się udać.
-
Pchełka wrote:Miałam identycznie. Jest na to sposób.
Musisz koniecznie przestawić Olka na jedną drzemkę dziennie o stałej porze. I zobaczysz , że zacznie spać w nocy normalnie.
Na pewno będzie Cię to kosztować sporo nerwów, żeby go przestawić ale po tygodniu powinno się udać.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:tylko jak ? on juz mi zasnał na kolanach
No właśnie chodzi o to, żeby dziecko "przetrzymać" do ustalonej pory. Zabawić.
Ustal sobie jedną porę jego drzemki. Np. godzina 12:00. Zanim Olek przyzwyczai się do danej pory, będziesz musiała go przetrzymywać i kłaść/usypiać dopiero o 12:00.
Nie myśl, że to niemożliwe-to możliwe ale na początku dosyć trudne.
Po paru dniach Oluś się przestawi i jego organizm też.
I takim sposobem dziecko uśnie Ci wieczorem o normalnej porze, czyli 19-20 godz. i będzie spać w nocy spokojniej
Sprawdzone na moich 2 chłopcachWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 09:37
justyna14, Madzisek, rewelka lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny, witam sie po weekendzie...
moja cora 7 konczy 24 listopada tez szykujemy sie na wrzesien do szkoly i bardziej sie ja tym stresuje;p
mam pytanie wazne,czy miewacie napinanie brzucha? a raczej macicy? takie "stawianie"? bezbolesne? ale niekomfortowe??
bo ja od kilku dni oczuwam, zwlaszcza jak sie klade jak mi twardnieje macica i wtedy czuc twarde, wczoraj moj stwierdzil, ze moze sie mala tak obraca ale nie mozliwe bop to cala czuc ze sie robi twarda, czytal;am, ze to naturtalne skurcze po 20 tyg jezeli sa bezbolesne to nie am sie czymk martwic.. ale i tak sie martwie, a wiozyte mam 6 sierpnia dopiero, wrrrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 09:40
-
Pchełka wrote:No właśnie chodzi o to, żeby dziecko "przetrzymać" do ustalonej pory. Zabawić.
Ustal sobie jedną porę jego drzemki. Np. godzina 12:00. Zanim Olek przyzwyczai się do danej pory, będziesz musiała go przetrzymywać i kłaść/usypiać dopiero o 12:00.
Nie myśl, że to niemożliwe-to możliwe ale na początku dosyć trudne.
Po paru dniach Oluś się przestawi i jego organizm też.
I takim sposobem dziecko uśnie Ci wieczorem o normalnej porze, czyli 19-20 godz. i będzie spać w nocy spokojniej
Sprawdzone na moich 2 chłopcachjustyna14 lubi tę wiadomość