Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oj rewelka ja taka zadowolna bylam,ze zrezygnowalam z tej komody na rzecz tego naroznika przynajmniej zeby mial 250cm... a tu taka niespodzianka,znalazlam fajny ale wymiar 235.. poprostu dociagniety bedzie pod sam baryk..no zobaczymy jeszcze ale ciesze sie,ze to juz koncowka:D dzis jedziemy do szklarza zamowic grafike ze szklem miedzy szafki:D
Ja dzis wizyta o 8:45 ciekawe czy zrobi usg jak ostatnio obiecal bo plci nie bylo widac hmm.. oby dzis Dzidzka sie odslonila i okazalo juz sie na 100%.. bo zwariuje:p
Milego dnia zycze,ja dzis przypomnialam sobie,ze w lidlu gazetka i mialam dla swojej Malej plecak kupic z kolkami:p ma faze na jakies elzy i anny z krainy lodu to akurat sie taki znajdzie..
i piornik i zeszyty,matko w sumie to ja nawet nie wiem ile i jakie zeszyty do I klasy sie juz kupuje:p hahaha wezme tylko 3 16kartkowe chyba?
-
nick nieaktualny
-
Madzisek moja 6 lat tez ma i tez zaczyna szkole ale moja w lutym 7 skonczy a do grudnia to roznica calego roku
kurde to duzo naprawde jesli chodzi o Dzieci.
Megi az bede jechala po drodze to zajade zobacze,nam akurat a raczej mojej Malej na plecaku zalezy.. w lidlu jest on za 60zl jakos tak a bylam pare dni temu w auchanie to taki sam 120zl :o szok.
Edit
Dopiero doczytalam,ze w przyszlym roku:p madzisek hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:13
-
nick nieaktualny
-
OOo jak mi dobrze, jeszcze dospałam dwie godziny
śniło mi się duuuuzo dobrego ciasta na szczęście miałam dziś w planach Raffaello robić 
Justyna niestety pewnie prędko się nie wyspisz, bo niedługo się drugie urodzi i będzie to samo, a Olek może jeszcze nocy nie przesypiać
Ja to już sobie obmyśliłam, że jak już będę mocno niedospana, to po południu będę jeździła do mamy jej wózek i na spacer niech idzie a Ja spać
Inso trzymam kciuki
Madzisek Ja polmetek mam jutro, a za tydzień USG połówkowe już nie mogę się doczekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:44
-
nick nieaktualny
-
spi, 2-3 razy czasem po 40 min a czasem po 1,5 godz wiec akurta zeby dom ogarnac, ale ostatnio znów musze go usypiac ;(Pchełka wrote:A śpi jeszcze w dzień?
a teraz marudzi i płacze bo niewyspany
Boze
sama bym sie chetnie rozpłakała
ja nie mam komu dziecka podrzucic zeby odpoczac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:59
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:spi, 2-3 razy czasem po 40 min a czasem po 1,5 godz wiec akurta zeby dom ogarnac, ale ostatnio znów musze go usypiac ;(
a teraz marudzi i płacze bo niewyspany
Boze
sama bym sie chetnie rozpłakała
ja nie mam komu dziecka podrzucic zeby odpoczac
Miałam identycznie. Jest na to sposób.
Musisz koniecznie przestawić Olka na jedną drzemkę dziennie o stałej porze. I zobaczysz , że zacznie spać w nocy normalnie.
Na pewno będzie Cię to kosztować sporo nerwów, żeby go przestawić ale po tygodniu powinno się udać.
-
tylko jak ? on juz mi zasnał na kolanachPchełka wrote:Miałam identycznie. Jest na to sposób.
Musisz koniecznie przestawić Olka na jedną drzemkę dziennie o stałej porze. I zobaczysz , że zacznie spać w nocy normalnie.
Na pewno będzie Cię to kosztować sporo nerwów, żeby go przestawić ale po tygodniu powinno się udać.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:tylko jak ? on juz mi zasnał na kolanach
No właśnie chodzi o to, żeby dziecko "przetrzymać" do ustalonej pory. Zabawić.
Ustal sobie jedną porę jego drzemki. Np. godzina 12:00. Zanim Olek przyzwyczai się do danej pory, będziesz musiała go przetrzymywać i kłaść/usypiać dopiero o 12:00.
Nie myśl, że to niemożliwe-to możliwe ale na początku dosyć trudne.
Po paru dniach Oluś się przestawi i jego organizm też.
I takim sposobem dziecko uśnie Ci wieczorem o normalnej porze, czyli 19-20 godz. i będzie spać w nocy spokojniej
Sprawdzone na moich 2 chłopcach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 09:37
justyna14, Madzisek, rewelka lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny, witam sie po weekendzie...
moja cora 7 konczy 24 listopada tez szykujemy sie na wrzesien do szkoly i bardziej sie ja tym stresuje;p
mam pytanie wazne,czy miewacie napinanie brzucha? a raczej macicy? takie "stawianie"? bezbolesne? ale niekomfortowe??
bo ja od kilku dni oczuwam, zwlaszcza jak sie klade jak mi twardnieje macica i wtedy czuc twarde, wczoraj moj stwierdzil, ze moze sie mala tak obraca ale nie mozliwe bop to cala czuc ze sie robi twarda, czytal;am, ze to naturtalne skurcze po 20 tyg jezeli sa bezbolesne to nie am sie czymk martwic.. ale i tak sie martwie, a wiozyte mam 6 sierpnia dopiero, wrrrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 09:40
-
ja z moją tez tak robiłam, przetrzymywałam do około 12, potem spała dwie trzy godzimy i wieczorem normalnie kąpiel kolo 20 i dziecko z głowy do rana.Pchełka wrote:No właśnie chodzi o to, żeby dziecko "przetrzymać" do ustalonej pory. Zabawić.
Ustal sobie jedną porę jego drzemki. Np. godzina 12:00. Zanim Olek przyzwyczai się do danej pory, będziesz musiała go przetrzymywać i kłaść/usypiać dopiero o 12:00.
Nie myśl, że to niemożliwe-to możliwe ale na początku dosyć trudne.
Po paru dniach Oluś się przestawi i jego organizm też.
I takim sposobem dziecko uśnie Ci wieczorem o normalnej porze, czyli 19-20 godz. i będzie spać w nocy spokojniej
Sprawdzone na moich 2 chłopcach
justyna14 lubi tę wiadomość