X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Mój mąż miałby radochę jakby miał mnie tam golić;-)
    0d1ydqk3zhb2dsla.png

Ja bym się bała chy a że mnie pozacina :D a poza tym i tak bym została nieoogolona bo ledwo by zaczął i by przeszedł do innych czynności hahah :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Ja też myślałam o jedo fyn, z tym ze napewno kupimy na olx bo jest ich masa. Poza tym chce zaoszczędzić na wózku (dlatego używany 2w1) i kupić nowy fotelik samochodowy z atestami bo nie chce nosidełka z zestawów a bezpieczeństwo najważniejsze.

Wy chcecie nowy tak ?

Tu czytałam o nim opinie:
    http://domowa.tv/jedo-fyn-tanszy-na-polskie-drogi/

tak my chcemy nowy :) fotelik można sobie w sklepie wybrać
    na allegro akurat są z maxi cosi w zestawie ale tam gdzie bedziemy kupować w sklepie wybierzmy sobie jaki chcemy byle by uchwyty pasowały do wózka

bella88 wrote:
    Apap na tak silny ból nie pomoże. Mi wogóle nie pomaga. Weź paracetamol 500mg. Ja właśnie taki biorę jak mam silne bóle i pomaga. Nieraz nawet dwa ale to już w ekstremalnych przypadkach. Jeżeli nie przejdzie to skonsultowałabym to z lekarzem ponieważ takie bóle głowy mogą mieć też inną przyczynę i tabletki wtedy nie pomogą.

nie mam paracetamolu w domu ;/ musiałabym sobie kupić...
    zjadłam w czwartek hot doga z orlenu nie wiem czy nie został mi na żołądku albo zastanawiam sie czy to może być od zmian temperatur... w sklepie siedze w klimie a jak przechodze na magazyn albo do domu to bucha gorącem, od rana tabletek nie brałam. wypiłam gorącą herbate rano i jest w miare, jakby mnie nadal bolała pojade do lekarza w poniedziałek juz wczoraj mąż zastanawiał się nad IP
    revvelka wrote:
    Mnie tez wczoraj nieziemsko głowa bolała. Wiec chyba coś w powietrzu. Ja do tej pory przytyłam 7 kg a startowałam od 50kg.

ja startowałam z 65 mam 71kg

Acikk wrote:

Dziewczynki a powiedzcie mi jak Wasze brzuchy?? Przeszkadzają Wam juz albo coś ?
    Bo ja ciągle czuje się dokładnie tak jak przed ciaza, budżetu się często na brzuchu i praktycznie wogole nie widać u mnie ciąży. I się zastanawiam gdzie te moje 0,5 kg dzidzi się podziewa??

ja mam brzuchol już duży!! :) staram sie już nie nachylać tylko kucać w rozkroku

szkoda że nie idzie tu od razu dodawac fot tylko trzeba gdzieś wstawiac a tu link wklejać;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 14:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja bym się bała chy a że mnie pozacina :D a poza tym i tak bym została nieoogolona bo ledwo by zaczął i by przeszedł do innych czynności hahah :P

W życiu mu nie dam się golić! A inne czynności tylko w innych okolicznościach:-D 0d1ydqk3zhb2dsla.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 14:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 podziwiam to,że chodzisz do pracy (tak jak wszystkie inne kobiety). Ja bym u siebie w sklepie długo nie wytrzymała. Jakbym miała ambicje i chęci do pracy to może dałabym radę. Ale możliwe, że przez to wylądowałabym wcześniej w szpitalu. Nie wyobrażam sobie teraz stać na nogach tyle godzin.
    0d1ydqk3zhb2dsla.png

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to od ostatniegoo czasu nie ma zadnych "innych czynnosci" :p :-( czuje sie przez to jakas malo atrakcyjna, brzuch coraz wiekszy, piersi tez i jeszcze czesto leje sie z nich siara..moj jakos tez sie juz nie prosi o te sprawy, sama nie wiem czemu :-(
    Wgl jak sobie radzicie w te upaly ?? Ja sie zamknelam w domu i nie wychodze, tylko ze mam wszystkie okna po jednej stronie w domu i calutki dzien slonce..zawiesilam nawet przescieradla na okna zeby mniej slonca wpadalo..a jest tak duszno ze ja az wpadam w panike bo nie moge oddychac normalnie..nie mam sie gdzie schowac :-( chlodne kapiele pomagaja na chwile tylko.. Juz nie wiem jak sie ratowac, siedze sama caly dzien i wrecz umieram z dusznosci..

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka u mnie też nie ma innych czynności od jakiegoś czasu. Mąż jakby w końcu pogodził się z tym faktem. Ryzyko u mnie już minęło to teoretycznie może byśmy mogli, ale mam pietra. A przez te upały to nic i tak mi się nie chce.

0d1ydqk3zhb2dsla.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 15:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Poziomka u mnie też nie ma innych czynności od jakiegoś czasu. Mąż jakby w końcu pogodził się z tym faktem. Ryzyko u mnie już minęło to teoretycznie może byśmy mogli, ale mam pietra. A przez te upały to nic i tak mi się nie chce.0d1ydqk3zhb2dsla.png

Dziewczyny u mnie nie ma od czasu poczęcia.. Czyli od początku marca…
    Mój się boi i ma blokade - koniec….

• ania14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Mój mąż miałby radochę jakby miał mnie tam golić;-)

mnie mój już tam golił pare razy, przez brzuch nic nie widze, w lusterku to już w ogóle
    radochy z tego nie ma, jest zestresowany żeby mnie nie zaciąć :P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo od poczatku tak ze ja nie chcialam ciagle a jak juz cos bylo to nie czulam z tego takiej przyjemnosci bo myslami bylamw brzuchu :p a teraz kiedy ja chce to on sie sam nie garnie do tego, czesto mu nawet o tym mowie ze widze ze mu sie odmienilo, to on uwaza ze sobie sama to uroilam :p ale przeciez ja widze ze jest inaczej niz bylo :p Chcialabym wykorzystac ten czas przed porodem, kiedy mamy czas dla siebie, kiedy jeszcze wszystko jest "normalne" przed porodem :p

To jest przykre kiedy widac ze facet nie ciagnie juz tak jak wczesniej a on sie wypiera ze tak nie jest, pewnie dlatego zeby mi nie bylo przykro - tak mysle :p staram sie rozmawiac ale nic nie umiem z niego wyciagnac, zawsze mowi ze ja sobie wkrecam i ze tak nie jest :p On to nawet za brzuch nie lapie... wczesniej jak pierwsze kopniaki byly to wyczekiwal az poczuje a jak juz poczul to kompletnie nie jest zainteresowany kiedy mowie ze kopie..popatrzy i powie "to dobrze" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 15:14

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ania14 podziwiam to,że chodzisz do pracy (tak jak wszystkie inne kobiety). Ja bym u siebie w sklepie długo nie wytrzymała. Jakbym miała ambicje i chęci do pracy to może dałabym radę. Ale możliwe, że przez to wylądowałabym wcześniej w szpitalu. Nie wyobrażam sobie teraz stać na nogach tyle godzin.
    0d1ydqk3zhb2dsla.png

prowadze własną firmę, mam 3 pracownice ale dwie chodzą po 10h dziennie i za to mają 1 dzien wolny w tyg a trzecia ma akurat tydzień urlopu, jak są wszystkie 3 to za dużo tam się nie pcham ale jak została w tym tyg tylko jedna to musiałam iść pomóc, nie przemęczam się... czasem trzeba isc cos podac a tak to siedze za ladą przy komputerze, jak pomagam przy wykładaniu to też tylko tych lekkich rzeczy
    w sklepie mam teraz lepiej jak w domu bo mam tam klime :P

• lips Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seks jest nawet lepszy niż w czasie starań. Wtedy myślałam o owulacji i kochałam sie czasami troche na siłe, teraz czerpiemy oboje z tego ile się da :) lekarz od początku mówił ze można więc jakoś bardzo się nie ograniczamy. Jedynie pozycja na brzuchu nam odpadła :) a ja to chyba mam lepsze odczucia niż przed ciążą :) od kilku tygodni mam po stosunku napięty brzuch i jak będę na wizycie to się o to zapytam ale uważam że zdrowy, szczęśliwy i zaspokojony związek jest najważniejszy bo od tego sie wszystko zaczyna.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka niektórzy faceci właśnie się boją, że zdobią krzywdę dziecku. No nie wiem. Są pozycje które nie są tak inwazyjne, że się tak wyrażę.
    Typowy facet, nie lubi gadać o swoich uczuciach. Mój mówi o swoich od wielkiego dzwonu. Jak jest źle, albo jak coś chce.
    I też przecież bywa, że dopiero facet poczuje więź z dzieckiem po jego narodzinach. Napewno u Ciebie tak jest. A teraz to może coś da jak pójdziecie wspólnie na USG? Zobaczy dziecko, usłyszy na własne uszy od lekarza, że ok...
    Mój mąż też nie był taki wylewny przy pierwszej ciąży. Teraz skacze nade mną, domaga się pieszczot, a teraz gdy możemy tak naprawdę, to ja nie chcę. I z synem na zmianę chcą poczuć kopniaki.
    0d1ydqk3zhb2dsla.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips z zazdrością to czytam. Jest tak jak piszą. Pamiętam z pierwszej c. że była wtedy rewelka.
    Po narodzinach katastrofa.
    Teraz jak się staraliśmy to niekiedy udawałam.
    0d1ydqk3zhb2dsla.png

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:01

Mama-julka, Poz!omka., justyna14, bella88, Madzisek, MeGi2986, kwiatakacji, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:07

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Julka , chodzimy od prawie samego poczatku razem na kazda wizyte :-) ehh faceci sa dziwni.. Ja bym wlasnie tak chciala zeby przezywal ta ciaze tak jak ja :D (mowie mu to nawet) bo mam wrazenie ze ja ciagle wpatruje sie w brzuch, pzezywam , wszystko powoli przygotowuje, nawet wlaczylam mu film o ciazy zeby obejrzal ze mna :p A on jakos tak tego nie przezywa juz :p Jak ktos pyta to chwali sie ze brzuszek rosnie itd. A tak na codzien nawet go nie dotknie :D Mam nadzieje ze jak sie urodzi , to wszystko sie odmieni i bardziej to poczuje :-(

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce już zime! matko ja duszno i gorąco, a Olek mi już w domu kota dostaje. Teraz z Tatusiem na spacer poszli, ale to dopiero teraz tak to cały dzień był w domu. Dla dziecka to koszmar! Nrmalnie mieliśmy chociaż 2-3 spacerki po 40min do 2 godz a teraz? nic :(

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a nie macie mozliwosci mu baseniku gdzies rozlozyc zeby troszke sie pochlapal??
    Wlasnie widzialam ostatnio miedzy blokami rodzice rozlozyli basenik w cieniu i tak dzieciaki sie chlapaly. Super sprawa.
    Ja caly dzien w domu. Okna pozamykane i leze odpoczywam. Od czasu do czasu wlacze klimatyzacje i nie mam co narzekac.
    Ale juz tez nie moge sie doczekac zimy, nigdy nie lubilam lata a teraz juz wogole.
    Dziewczynki czy u was dzieciaczki tez takie nieaktywne?? Bo ja coptawda ruchow jeszcze jako takich nie czuje, czasem cos tam polaskocze, puknie, sie przeleje ale teraz to wogole zero aktywnosci.

haen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Justyna a nie macie mozliwosci mu baseniku gdzies rozlozyc zeby troszke sie pochlapal??
    Wlasnie widzialam ostatnio miedzy blokami rodzice rozlozyli basenik w cieniu i tak dzieciaki sie chlapaly. Super sprawa.
    Ja caly dzien w domu. Okna pozamykane i leze odpoczywam. Od czasu do czasu wlacze klimatyzacje i nie mam co narzekac.
    Ale juz tez nie moge sie doczekac zimy, nigdy nie lubilam lata a teraz juz wogole.
    Dziewczynki czy u was dzieciaczki tez takie nieaktywne?? Bo ja coptawda ruchow jeszcze jako takich nie czuje, czasem cos tam polaskocze, puknie, sie przeleje ale teraz to wogole zero aktywnosci.

Moja dzidzia w te upały aż za aktywna. Cały dzień kopie strasznie..

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raz aktywna raz spokojna, ale wiekszosc dnia malo sie rusza :p zauwazylam ze jak klade sie na lewy bok to od razu tam podskakuje :D Ja juz mam dosc tych upalow..siedze zamknieta w tym domu jak w pudelku.. a jak juz sie robi przyjemnie poznym wieczorem to moj zmeczony po pracy nigdzie ze mna sie nie ruszy na spacer :/

atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ