X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę naleśniki z serem :)
    U mnie też gorąc, a jeszcze robiłam dziś sos słodko-kwaśny do słoików i jeszcze tym w mieszkaniu dogrzałam, teraz próbuję z nawilżaczem może to coś da, chłodna para leci :) ale jak nie to to mam lody :)

U mnie w Biedronce pościeli nie było ale i tak mi się wydaje że za duża by była do łóżeczka :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze podziwiam wszystkich co robią własne przetwory. Ja nie mam do tego smykałki a wiadomo co swojej roboty to najlepsiejsze:) wczoraj jedynie upiekliśmy szynke i schab na kanapki, pychotka:)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azja wam powiem że basen jest rewelacyjny. Myślałem że Wyjdziemy na jakieś 20 minut i do domu bo skwar aktu ponad godzina i aż się wychodzić nie chce jest tak dobrze. Jutro chyba wyjdziemy wcześniej :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dagietka nie bardzo wlasnie rozumiem, z jakiego powodu zus mialby miec watpliwosci do wyplaty macierzynskiego ??

Chodzi mi o to, że tak krótko będę zatrudniona i będę miała opiekę nad dzieckiem, a potem chorobowe i macierzyńskie zaraz. Czy ZUS nie będzie chciał przeprowadzić jakiejś kontroli w związku z tym? Wiem, że kontroluje ZUS osoby i firmy, które po krótkim czasie zatrudnienia idą na zwolnienie "ciążowe", ZUS sprawdza autentyczność zatrudnienia (dokumenty kadrowe + dowody na to, że się faktycznie pracowało w tym czasie). Zastanawiam się, jak jest w przypadku gdy ma się opiekę nad dzieckiem a po tym krótko idzie się a macierzyńskie, nie wracając już do pracy.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie kupiliśmy wózek:)
    9bdpo6.jpg

Używany, ale w super stanie, oglądaliśmy na żywo, leciutki, fajnie się prowadzi, za całe 630 zł:) odbierzemy w poniedziałek:) miał być xlander, ale przeważyła lekkość, a mąż zachwycony funkcją obrotową;)

aannkkaa, Mama-julka, Madzisek, justyna14, revvelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi bardzo ładny wózek. Prawdopodobnie nie będziemy kupować, może odziedziczymy po mojej siostrze. Ma już spacerówkę.

relgk6nlecvwra5e.png

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, w małomiasteczkowej biedronce był taki towar: dwa kompl. body dziewczęcych, 10 paczek pieluch. I to by było na tyle. A nastawiłam się na pajace w rozm. 80 dla chłopca i płyn Johnson. relgk6nlecvwra5e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja u siebie w biedronce wogole nie miałam rzeczy dla maluszków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam dwie Biedronki. Są większe od tej w moim sąsiedztwie to może jutro zajdę z rana. relgk6nlecvwra5e.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk tak za mną chodzą te twoje naleśniki że masakra :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars wózek to coletto mateo 3w1. Nowsza wersja tego wózka to coletto marcelo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:26

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Chodzi mi o to, że tak krótko będę zatrudniona i będę miała opiekę nad dzieckiem, a potem chorobowe i macierzyńskie zaraz. Czy ZUS nie będzie chciał przeprowadzić jakiejś kontroli w związku z tym? Wiem, że kontroluje ZUS osoby i firmy, które po krótkim czasie zatrudnienia idą na zwolnienie "ciążowe", ZUS sprawdza autentyczność zatrudnienia (dokumenty kadrowe + dowody na to, że się faktycznie pracowało w tym czasie). Zastanawiam się, jak jest w przypadku gdy ma się opiekę nad dzieckiem a po tym krótko idzie się a macierzyńskie, nie wracając już do pracy.

Wiesz co ja pracuje w bardzo dużej firmie i mnóstwo miałam juz takich przypadków i nigdy żadnych problemów nie było z niczym :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mnie głowa boli że chyba zwariuje !!! :(
    rano jeden apap, koło 17 drugi który nic nie pomógł
    od 18 do 20 zasnełam z zimnym okładem na czole, obudziłam się z bólem, mąż nasmarował mi skronie amolem, później wziełam amol na łyżeczce z cukrem, dalej siedze z zimnym okładem, wziełam chłodną kąpiel

CO JA MAM ZROBIĆ? ;(

• lips Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyście już może oglądać wózki dziecięce po sklepach ? Jak myślicie lepsze są koła skrętne tzn obrotowe (z przodu) czy jednak takie ustawione na stała tylko w przód? Bo do tej pory wydawało mi się że obrotowe są lepsze a czytam na necie że właśnie te statyczne się lepiej prowadza bo można zapanować nad wózkiem (porównują te kółka obrotowe do wózka z supermarketu, że jak tylko są jakieś nierówności to trzeba walczyć zeby wózek nie wariował)jak myślicie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips koła skrętne zazwyczaj możesz zablokować i jadą tylko prosto, Ja kupuje że skretnymi bo mi się bardziej podobaja i wydają wygodniejsze bo nie trzeba się męczyć na każdym zakręcie.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybralismy kola skretne, tak jak rewelka pisze, zawsze mozna je zablokowac.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 2 w nocy wziełam 3 apap :( nocka straszna :(
    obudziłam się o 8 z bólem głowy :( do 13 musze iść do pracy, mąż na służbie od 8 do 18 bede sama w domu jak wróce :(

co do wózków to tak jak rewelka pisze, koła skrętne można zablokować ,
    my też kupujemy z skrętnymi, nam się podoba
    http://allegro.pl/jedo-fyn-memo-3w1-summer-collecti-cabriofix-pakiet-i5381196993.html

709 różowo szary

MA KTÓRAŚ OPINIE O TYM WÓZKU??

chciałabym sie zabrać od poniedziałku za posortowanie ubranek chciałabym posortować tak o 0 do 3-4m żeby te poprać reszte bede później... to do jakiego rozmiaru powinnam zostawić? 4m to jaki rozmiar?
    na ubrankach są kartki 62-68 /3-6mc to zostawić sobie do rozm 70 czy za dużo na początek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 08:52

• lips Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    obudziłam się o 8 z bólem głowy :( do 13 musze iść do pracy, mąż na służbie od 8 do 18 bede sama w domu jak wróce :(

co do wózków to tak jak rewelka pisze, koła skrętne można zablokować ,
    my też kupujemy z skrętnymi, nam się podoba
    http://allegro.pl/jedo-fyn-memo-3w1-summer-collecti-cabriofix-pakiet-i5381196993.html

709 różowo szary

MA KTÓRAŚ OPINIE O TYM WÓZKU??

chciałabym sie zabrać od poniedziałku za posortowanie ubranek chciałabym posortować tak o 0 do 3-4m żeby te poprać reszte bede później... to do jakiego rozmiaru powinnam zostawić? 4m to jaki rozmiar?
    na ubrankach są kartki 62-68 /3-6mc to zostawić sobie do rozm 70 czy za dużo na początek?

Ja też myślałam o jedo fyn, z tym ze napewno kupimy na olx bo jest ich masa. Poza tym chce zaoszczędzić na wózku (dlatego używany 2w1) i kupić nowy fotelik samochodowy z atestami bo nie chce nosidełka z zestawów a bezpieczeństwo najważniejsze.

Wy chcecie nowy tak ?

Tu czytałam o nim opinie:
    http://domowa.tv/jedo-fyn-tanszy-na-polskie-drogi/

ania14 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

Apap na tak silny ból nie pomoże. Mi wogóle nie pomaga. Weź paracetamol 500mg. Ja właśnie taki biorę jak mam silne bóle i pomaga. Nieraz nawet dwa ale to już w ekstremalnych przypadkach. Jeżeli nie przejdzie to skonsultowałabym to z lekarzem ponieważ takie bóle głowy mogą mieć też inną przyczynę i tabletki wtedy nie pomogą.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ