X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę naleśniki z serem :)
    U mnie też gorąc, a jeszcze robiłam dziś sos słodko-kwaśny do słoików i jeszcze tym w mieszkaniu dogrzałam, teraz próbuję z nawilżaczem może to coś da, chłodna para leci :) ale jak nie to to mam lody :)

U mnie w Biedronce pościeli nie było ale i tak mi się wydaje że za duża by była do łóżeczka :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze podziwiam wszystkich co robią własne przetwory. Ja nie mam do tego smykałki a wiadomo co swojej roboty to najlepsiejsze:) wczoraj jedynie upiekliśmy szynke i schab na kanapki, pychotka:)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azja wam powiem że basen jest rewelacyjny. Myślałem że Wyjdziemy na jakieś 20 minut i do domu bo skwar aktu ponad godzina i aż się wychodzić nie chce jest tak dobrze. Jutro chyba wyjdziemy wcześniej :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dagietka nie bardzo wlasnie rozumiem, z jakiego powodu zus mialby miec watpliwosci do wyplaty macierzynskiego ??

Chodzi mi o to, że tak krótko będę zatrudniona i będę miała opiekę nad dzieckiem, a potem chorobowe i macierzyńskie zaraz. Czy ZUS nie będzie chciał przeprowadzić jakiejś kontroli w związku z tym? Wiem, że kontroluje ZUS osoby i firmy, które po krótkim czasie zatrudnienia idą na zwolnienie "ciążowe", ZUS sprawdza autentyczność zatrudnienia (dokumenty kadrowe + dowody na to, że się faktycznie pracowało w tym czasie). Zastanawiam się, jak jest w przypadku gdy ma się opiekę nad dzieckiem a po tym krótko idzie się a macierzyńskie, nie wracając już do pracy.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie kupiliśmy wózek:)
    9bdpo6.jpg

Używany, ale w super stanie, oglądaliśmy na żywo, leciutki, fajnie się prowadzi, za całe 630 zł:) odbierzemy w poniedziałek:) miał być xlander, ale przeważyła lekkość, a mąż zachwycony funkcją obrotową;)

aannkkaa, Mama-julka, Madzisek, justyna14, revvelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi bardzo ładny wózek. Prawdopodobnie nie będziemy kupować, może odziedziczymy po mojej siostrze. Ma już spacerówkę.

relgk6nlecvwra5e.png

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, w małomiasteczkowej biedronce był taki towar: dwa kompl. body dziewczęcych, 10 paczek pieluch. I to by było na tyle. A nastawiłam się na pajace w rozm. 80 dla chłopca i płyn Johnson. relgk6nlecvwra5e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja u siebie w biedronce wogole nie miałam rzeczy dla maluszków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam dwie Biedronki. Są większe od tej w moim sąsiedztwie to może jutro zajdę z rana. relgk6nlecvwra5e.png

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk tak za mną chodzą te twoje naleśniki że masakra :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars wózek to coletto mateo 3w1. Nowsza wersja tego wózka to coletto marcelo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:26

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Chodzi mi o to, że tak krótko będę zatrudniona i będę miała opiekę nad dzieckiem, a potem chorobowe i macierzyńskie zaraz. Czy ZUS nie będzie chciał przeprowadzić jakiejś kontroli w związku z tym? Wiem, że kontroluje ZUS osoby i firmy, które po krótkim czasie zatrudnienia idą na zwolnienie "ciążowe", ZUS sprawdza autentyczność zatrudnienia (dokumenty kadrowe + dowody na to, że się faktycznie pracowało w tym czasie). Zastanawiam się, jak jest w przypadku gdy ma się opiekę nad dzieckiem a po tym krótko idzie się a macierzyńskie, nie wracając już do pracy.

Wiesz co ja pracuje w bardzo dużej firmie i mnóstwo miałam juz takich przypadków i nigdy żadnych problemów nie było z niczym :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mnie głowa boli że chyba zwariuje !!! :(
    rano jeden apap, koło 17 drugi który nic nie pomógł
    od 18 do 20 zasnełam z zimnym okładem na czole, obudziłam się z bólem, mąż nasmarował mi skronie amolem, później wziełam amol na łyżeczce z cukrem, dalej siedze z zimnym okładem, wziełam chłodną kąpiel

CO JA MAM ZROBIĆ? ;(

• lips Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyście już może oglądać wózki dziecięce po sklepach ? Jak myślicie lepsze są koła skrętne tzn obrotowe (z przodu) czy jednak takie ustawione na stała tylko w przód? Bo do tej pory wydawało mi się że obrotowe są lepsze a czytam na necie że właśnie te statyczne się lepiej prowadza bo można zapanować nad wózkiem (porównują te kółka obrotowe do wózka z supermarketu, że jak tylko są jakieś nierówności to trzeba walczyć zeby wózek nie wariował)jak myślicie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips koła skrętne zazwyczaj możesz zablokować i jadą tylko prosto, Ja kupuje że skretnymi bo mi się bardziej podobaja i wydają wygodniejsze bo nie trzeba się męczyć na każdym zakręcie.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybralismy kola skretne, tak jak rewelka pisze, zawsze mozna je zablokowac.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 2 w nocy wziełam 3 apap :( nocka straszna :(
    obudziłam się o 8 z bólem głowy :( do 13 musze iść do pracy, mąż na służbie od 8 do 18 bede sama w domu jak wróce :(

co do wózków to tak jak rewelka pisze, koła skrętne można zablokować ,
    my też kupujemy z skrętnymi, nam się podoba
    http://allegro.pl/jedo-fyn-memo-3w1-summer-collecti-cabriofix-pakiet-i5381196993.html

709 różowo szary

MA KTÓRAŚ OPINIE O TYM WÓZKU??

chciałabym sie zabrać od poniedziałku za posortowanie ubranek chciałabym posortować tak o 0 do 3-4m żeby te poprać reszte bede później... to do jakiego rozmiaru powinnam zostawić? 4m to jaki rozmiar?
    na ubrankach są kartki 62-68 /3-6mc to zostawić sobie do rozm 70 czy za dużo na początek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 08:52

• lips Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    obudziłam się o 8 z bólem głowy :( do 13 musze iść do pracy, mąż na służbie od 8 do 18 bede sama w domu jak wróce :(

co do wózków to tak jak rewelka pisze, koła skrętne można zablokować ,
    my też kupujemy z skrętnymi, nam się podoba
    http://allegro.pl/jedo-fyn-memo-3w1-summer-collecti-cabriofix-pakiet-i5381196993.html

709 różowo szary

MA KTÓRAŚ OPINIE O TYM WÓZKU??

chciałabym sie zabrać od poniedziałku za posortowanie ubranek chciałabym posortować tak o 0 do 3-4m żeby te poprać reszte bede później... to do jakiego rozmiaru powinnam zostawić? 4m to jaki rozmiar?
    na ubrankach są kartki 62-68 /3-6mc to zostawić sobie do rozm 70 czy za dużo na początek?

Ja też myślałam o jedo fyn, z tym ze napewno kupimy na olx bo jest ich masa. Poza tym chce zaoszczędzić na wózku (dlatego używany 2w1) i kupić nowy fotelik samochodowy z atestami bo nie chce nosidełka z zestawów a bezpieczeństwo najważniejsze.

Wy chcecie nowy tak ?

Tu czytałam o nim opinie:
    http://domowa.tv/jedo-fyn-tanszy-na-polskie-drogi/

ania14 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

Apap na tak silny ból nie pomoże. Mi wogóle nie pomaga. Weź paracetamol 500mg. Ja właśnie taki biorę jak mam silne bóle i pomaga. Nieraz nawet dwa ale to już w ekstremalnych przypadkach. Jeżeli nie przejdzie to skonsultowałabym to z lekarzem ponieważ takie bóle głowy mogą mieć też inną przyczynę i tabletki wtedy nie pomogą.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ