Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja poproszę naleśniki z serem
U mnie też gorąc, a jeszcze robiłam dziś sos słodko-kwaśny do słoików i jeszcze tym w mieszkaniu dogrzałam, teraz próbuję z nawilżaczem może to coś da, chłodna para leciale jak nie to to mam lody
U mnie w Biedronce pościeli nie było ale i tak mi się wydaje że za duża by była do łóżeczka -
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:Dagietka nie bardzo wlasnie rozumiem, z jakiego powodu zus mialby miec watpliwosci do wyplaty macierzynskiego ??
Chodzi mi o to, że tak krótko będę zatrudniona i będę miała opiekę nad dzieckiem, a potem chorobowe i macierzyńskie zaraz. Czy ZUS nie będzie chciał przeprowadzić jakiejś kontroli w związku z tym? Wiem, że kontroluje ZUS osoby i firmy, które po krótkim czasie zatrudnienia idą na zwolnienie "ciążowe", ZUS sprawdza autentyczność zatrudnienia (dokumenty kadrowe + dowody na to, że się faktycznie pracowało w tym czasie). Zastanawiam się, jak jest w przypadku gdy ma się opiekę nad dzieckiem a po tym krótko idzie się a macierzyńskie, nie wracając już do pracy.[/url]
-
nick nieaktualnywłaśnie kupiliśmy wózek:)
Używany, ale w super stanie, oglądaliśmy na żywo, leciutki, fajnie się prowadzi, za całe 630 złodbierzemy w poniedziałek:) miał być xlander, ale przeważyła lekkość, a mąż zachwycony funkcją obrotową
aannkkaa, Mama-julka, Madzisek, justyna14, revvelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dagietka wrote:Chodzi mi o to, że tak krótko będę zatrudniona i będę miała opiekę nad dzieckiem, a potem chorobowe i macierzyńskie zaraz. Czy ZUS nie będzie chciał przeprowadzić jakiejś kontroli w związku z tym? Wiem, że kontroluje ZUS osoby i firmy, które po krótkim czasie zatrudnienia idą na zwolnienie "ciążowe", ZUS sprawdza autentyczność zatrudnienia (dokumenty kadrowe + dowody na to, że się faktycznie pracowało w tym czasie). Zastanawiam się, jak jest w przypadku gdy ma się opiekę nad dzieckiem a po tym krótko idzie się a macierzyńskie, nie wracając już do pracy.
Wiesz co ja pracuje w bardzo dużej firmie i mnóstwo miałam juz takich przypadków i nigdy żadnych problemów nie było z niczym -
tak mnie głowa boli że chyba zwariuje !!!
rano jeden apap, koło 17 drugi który nic nie pomógł
od 18 do 20 zasnełam z zimnym okładem na czole, obudziłam się z bólem, mąż nasmarował mi skronie amolem, później wziełam amol na łyżeczce z cukrem, dalej siedze z zimnym okładem, wziełam chłodną kąpiel
CO JA MAM ZROBIĆ? ;( -
Byłyście już może oglądać wózki dziecięce po sklepach ? Jak myślicie lepsze są koła skrętne tzn obrotowe (z przodu) czy jednak takie ustawione na stała tylko w przód? Bo do tej pory wydawało mi się że obrotowe są lepsze a czytam na necie że właśnie te statyczne się lepiej prowadza bo można zapanować nad wózkiem (porównują te kółka obrotowe do wózka z supermarketu, że jak tylko są jakieś nierówności to trzeba walczyć zeby wózek nie wariował)jak myślicie ?
-
nick nieaktualny
-
o 2 w nocy wziełam 3 apap
nocka straszna
obudziłam się o 8 z bólem głowydo 13 musze iść do pracy, mąż na służbie od 8 do 18 bede sama w domu jak wróce
co do wózków to tak jak rewelka pisze, koła skrętne można zablokować ,
my też kupujemy z skrętnymi, nam się podoba
http://allegro.pl/jedo-fyn-memo-3w1-summer-collecti-cabriofix-pakiet-i5381196993.html
709 różowo szary
MA KTÓRAŚ OPINIE O TYM WÓZKU??
chciałabym sie zabrać od poniedziałku za posortowanie ubranek chciałabym posortować tak o 0 do 3-4m żeby te poprać reszte bede później... to do jakiego rozmiaru powinnam zostawić? 4m to jaki rozmiar?
na ubrankach są kartki 62-68 /3-6mc to zostawić sobie do rozm 70 czy za dużo na początek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 08:52
-
ania14 wrote:o 2 w nocy wziełam 3 apap
nocka straszna
obudziłam się o 8 z bólem głowydo 13 musze iść do pracy, mąż na służbie od 8 do 18 bede sama w domu jak wróce
co do wózków to tak jak rewelka pisze, koła skrętne można zablokować ,
my też kupujemy z skrętnymi, nam się podoba
http://allegro.pl/jedo-fyn-memo-3w1-summer-collecti-cabriofix-pakiet-i5381196993.html
709 różowo szary
MA KTÓRAŚ OPINIE O TYM WÓZKU??
chciałabym sie zabrać od poniedziałku za posortowanie ubranek chciałabym posortować tak o 0 do 3-4m żeby te poprać reszte bede później... to do jakiego rozmiaru powinnam zostawić? 4m to jaki rozmiar?
na ubrankach są kartki 62-68 /3-6mc to zostawić sobie do rozm 70 czy za dużo na początek?
Ja też myślałam o jedo fyn, z tym ze napewno kupimy na olx bo jest ich masa. Poza tym chce zaoszczędzić na wózku (dlatego używany 2w1) i kupić nowy fotelik samochodowy z atestami bo nie chce nosidełka z zestawów a bezpieczeństwo najważniejsze.
Wy chcecie nowy tak ?
Tu czytałam o nim opinie:
http://domowa.tv/jedo-fyn-tanszy-na-polskie-drogi/ania14 lubi tę wiadomość
-
ania14 wrote:o 2 w nocy wziełam 3 apap
nocka straszna
Apap na tak silny ból nie pomoże. Mi wogóle nie pomaga. Weź paracetamol 500mg. Ja właśnie taki biorę jak mam silne bóle i pomaga. Nieraz nawet dwa ale to już w ekstremalnych przypadkach. Jeżeli nie przejdzie to skonsultowałabym to z lekarzem ponieważ takie bóle głowy mogą mieć też inną przyczynę i tabletki wtedy nie pomogą.