X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:07

Evka lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie mojemu wydałam prikaz kupienia maści Maltan w aptece jak będzie z pracy jechał. Nie zaszkodzi a może pomoże, żeby nie pękały brodawki.
    Musze zamówić też Elancyl 150 ml na rozstępy bo kończy mi się opakowanie - starczyło mi na 3 miesiące codziennego smarowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:06

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja też rodziłam w święta ;-) i opiekę miałam super :-) położne bardzo miłe i pomocne :-) wszystko zależy na kogo sie trafi :-)

Zgadzam się. Położna była super, powiedziała, że jak będę jej słuchać to potrwa to pół godziny i tak było. I akurat miał też dyżur prowadzący moją ciążę☺

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko u mnie na termometrze w cieniu już 39 stopni :/ w domu 26 więc i tak wypas, właśnie na smazylam sterte nalesnikow i myślałam że padne przy tej płycie :D część z białym serkiem a reszta z dzemorem może któras ma ochote :P ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ale jesteś, robisz tylko smaka

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    O matko u mnie na termometrze w cieniu już 39 stopni :/ w domu 26 więc i tak wypas, właśnie na smazylam sterte nalesnikow i myślałam że padne przy tej płycie :D część z białym serkiem a reszta z dzemorem może któras ma ochote :P ?

I zjadłam cały duży jogurt. Przez Ciebie;-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja bym przy patelni dzisiaj nie wyrobiła. U mnie w salonie 29 stopni o rośnie bo słońce zaczęło mi grzać po skośny dachu :-( na dworze 37 w cieniu ale idziemy chociaż na chwilę wskoczyć do basenu bo nie daje rady

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Zgadzam się. Położna była super, powiedziała, że jak będę jej słuchać to potrwa to pół godziny i tak było. I akurat miał też dyżur prowadzący moją ciążę☺

Wychodzi na to, że trzeba mieć szczęście i trafić na fajnych ludzi.
    Ogólnie nie mam pecha co do ludzi, więc jestem dobrej myśli :) Zresztą jeszcze mi trochę czasu zostało ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Pyszności :) Tutaj na tym forum powinno być zabronione pisanie o jedzeniu ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też średnio dalam radę ale czego się nie robi dla męża jak se zażyczył :P ehh madziasek ale masz basen a ja SE mogę skoczyć hmm z balkonu ale nie wiem co mi to da :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Marta oj tak racją, nie raz jak dziewczyny coś piszą to potem trza robić bo smak jest :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk dokładnie :) Chociaż mi ostatnio kolega powiedział, jak nie chciałam już więcej jeść, że mogę sobie pozwolić bo i tak kilogramy pójdą w górę. No miły jak nie wiem ;)

• Evka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez musialam wszamac cos slodkiego hehe...jak tylko zobaczylam magiczny wyraz nalesniki odrazu zaczelo mnie ssac w zoladku...;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym się popluskała. A siedzę w przeciągu. W dodatku muszę niedługo wyjść na pocztę wysłać zwolnienie.

3jgx43r8v5g381l7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam elaborat i mi się usunął!!! no nic, muszę jeszcze raz...

Też tak źle znosicie upały? ja mam w domu 31 stopni i umieram!

Naleśniki? nigdy nie przepadałam, ale teraz bym zjadła!!

Ostatnio był tutaj temat twardniejącego brzucha... cieszyłam się, że mnie to nie dotyczy, ale tego samego dnia mi stwardniał na 6 godzin... nospa nie pomogła.. później przez dwa dni mi sie napinał i wczoraj poszłam na IP. Zrobili mi ktg i nie wykazało żadnych skurczy. Szyjka długa, twarda,zamknięta. Z dzieckiem wszystko dobrze. To z czego to się robi? Podejrzewam pęcherz, bo już drugi raz mi tam zwrócili uwagę, że mam peny pęcherz a dopiero co sikalam... i faktycznie cały czas czuję, że mam pełny a nie umiem wszystkiego wysikac. I dzis np byłam w ubikacji, wysikałam, po czym po minucie znowu szłam i wysikałam taką sama ilość... ale nigdy nie mam uczucia, że wysikałam wszystko, tylko zawsze czuję , że jest pełny... ma któraś z Was tak?
    Stresuje mnie ten twardy brzuch, ale nic się przy nim złego nie dzieje, szyjka się nie skraca, więc już nie wiem czy taka moja uroda i po prostu tak mam, czy coś jest nie tak...

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wcinam lody grycan czekoladowe :) uwielbiam je !! :)

pisałyście o promocjach z biedronki, dopiero dzisiaj widziałam gazetke na fb, wybraliśmy się z mężem na małe zakupy :)
    kubpiliśmy tą pościel z podusia 2x 5 pak bodów 74 i 86
    i pieluchy mini te od 3 kg 2 opakowania :)

głowa mnie od samego rana boli :( wziełam apap na chwile przeszło ale znów zaczyna :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    a ja właśnie wcinam lody grycan czekoladowe :) uwielbiam je !! :)

pisałyście o promocjach z biedronki, dopiero dzisiaj widziałam gazetke na fb, wybraliśmy się z mężem na małe zakupy :)
    kubpiliśmy tą pościel z podusia 2x 5 pak bodów 74 i 86
    i pieluchy mini te od 3 kg 2 opakowania :)

głowa mnie od samego rana boli :( wziełam apap na chwile przeszło ale znów zaczyna :(
    Też kupilam tą pościel i jak na taka cene to jestem zadowolona bo 100% bawełna

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

W końcu wklejam suwaczki.

relgk6nlecvwra5e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lodów jeść nie mogę bo odbija mi się jak małemu pr.

[img][/img]relgk6nlecvwra5e.png://www.suwaczki.com/tickers/relgk6nlecvwra5e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z pracy,leze plackiem na łóżku i chłodze się przy klimatyzacji :) ale ktoś kiedyś był mądry, że ją wymyślił;)

Mmmmm Acikk naleśniczki pyszności, ja też mam w planach na weekend zrobić:)

Madzia mi też twardnieje brzuch, ale tak samo szyjka długa, zamknięta, więc nie martw się na zaś. Są upały, człowiek się rusza ma prawo troszkę twardnieć. Ważne żeby nic więcej nie dolegało.

Madzia890722 lubi tę wiadomość

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ