X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jak zyjecie w tych upalach ? Nawet spać nie idzie :/ mnie też wczoraj bolala głową ale na szczęście przeszło po panadolu.
    I mojego męża też także myślę że to kwestia tej pogody niestety nawet nie ma się jak przewietrzyc...

Dziewczynki a powiedzcie mi jak Wasze brzuchy?? Przeszkadzają Wam juz albo coś ?
    Bo ja ciągle czuje się dokładnie tak jak przed ciaza, budżetu się często na brzuchu i praktycznie wogole nie widać u mnie ciąży. I się zastanawiam gdzie te moje 0,5 kg dzidzi się podziewa??

Mama-julka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba kryzys hormonalne dopadł :-( siedzę i płaczę nad tą pogodą, że tak gorąco :-( wysiedze nie idzie a jeszcze cały przyszły tydzień taki :'(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:17

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hej dziewczynki jak zyjecie w tych upalach ? Nawet spać nie idzie :/ mnie też wczoraj bolala głową ale na szczęście przeszło po panadolu.
    I mojego męża też także myślę że to kwestia tej pogody niestety nawet nie ma się jak przewietrzyc...

Dziewczynki a powiedzcie mi jak Wasze brzuchy?? Przeszkadzają Wam juz albo coś ?
    Bo ja ciągle czuje się dokładnie tak jak przed ciaza, budżetu się często na brzuchu i praktycznie wogole nie widać u mnie ciąży. I się zastanawiam gdzie te moje 0,5 kg dzidzi się podziewa??

Hej :-) mi brzuszek zaczyna przeszkadzac np przy schylaniu czy kucaniu, musze odpowiednie pozycje przybierac. I tak jak Eve pisze przy goleniu sie tam na dole, niedlugo maz chyba bedzie musial mi pomagac :-D ale np mam tez juz troszke problem z malowaniem paznokci u stop, bardzo sie mecze przy tym.

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myslicie (wiadomo że to sprawą indywidualną) ale ile teraz powinniśmy przytyc do końca ciąży :P ? Ja na razie przytylam 3 kilo i tak mi się marzy by się zamknac w 10 ale nie wiem czy to możliwe :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A jak myslicie (wiadomo że to sprawą indywidualną) ale ile teraz powinniśmy przytyc do końca ciąży :P ? Ja na razie przytylam 3 kilo i tak mi się marzy by się zamknac w 10 ale nie wiem czy to możliwe :D

Ja też mało przytyłam, bo dopiero 2 kg i mam ten sam plan co Ty - czyli 10kg. Natomiast brzuch już u mnie widać ładnie - jest ciążowy :)
    Książkowo mówią, że przeciętna kobieta (nie gruba, nie chuda) ma przytyć +/- 14kg.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Alicja plan to za dużo powiedziane - tak mi się marzy bo w sumie to chyba nie mam na to jakiegoś większego wplywu... No ale może skoro od początku nie przybieramy dużo to już tak zostanie ? Wiadomo teraz będziemy więcej przybierać bo dzidzia będzie ostro rosnąć bo o ile przez 24 tyg ciąży doszła do 0,5 kg to teraz przez pozostałe 15 tyg musi nabrać ok 3 :P mi póki co i tak najwięcej poszło cycki chyba hehe

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jak się czujecie??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:17

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hihi Alicja plan to za dużo powiedziane - tak mi się marzy bo w sumie to chyba nie mam na to jakiegoś większego wplywu... No ale może skoro od początku nie przybieramy dużo to już tak zostanie ? Wiadomo teraz będziemy więcej przybierać bo dzidzia będzie ostro rosnąć bo o ile przez 24 tyg ciąży doszła do 0,5 kg to teraz przez pozostałe 15 tyg musi nabrać ok 3 :P mi póki co i tak najwięcej poszło cycki chyba hehe

Oby tak zostało.Mi zaś w cycki nic nie poszło. Ciągle mam rozmiar taki jak przed ciążą, tyle, że zawsze miałam całkiem duże piersi - więc nie ubolewam:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Pchelkaa, ja pierwszy raz mam zrobiona hybrydę na stopach. Trzyma sie juz miesiąc, zbyt dużych odrostów nie ma. Polecam!

Ja też mam zrobioną. Spokój na 6tygodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja jak się czujecie??

Staramy się leżeć, bo skurcze nadal są, tyle, że rzadziej (co jakieś 30min, a nie co 1-2min).

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wczoraj nieziemsko głowa bolała. Wiec chyba coś w powietrzu. Ja do tej pory przytyłam 7 kg a startowałam od 50kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, a bierzesz jakieś leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Alicja, a bierzesz jakieś leki?

6xmagnezb6, 2xluteina, 3xnospa + witaminy prenatalne.

Tak się cieszyłam jak odstawiłam w 18tyg luteinę, bo od razu cera mi wydobrzała. A teraz ząś to samo. :<

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    co do wózków to tak jak rewelka pisze, koła skrętne można zablokować ,
    my też kupujemy z skrętnymi, nam się podoba
    http://allegro.pl/jedo-fyn-memo-3w1-summer-collecti-cabriofix-pakiet-i5381196993.html

709 różowo szary

MA KTÓRAŚ OPINIE O TYM WÓZKU??

chciałabym sie zabrać od poniedziałku za posortowanie ubranek chciałabym posortować tak o 0 do 3-4m żeby te poprać reszte bede później... to do jakiego rozmiaru powinnam zostawić? 4m to jaki rozmiar?
    na ubrankach są kartki 62-68 /3-6mc to zostawić sobie do rozm 70 czy za dużo na początek?

Wolę koła skrętne. Wczoraj w necie czytałam o jade. Opinie mają dobre. Jedyny minus to ciężko "chodzący" hamulec. Mi się podoba bugaboo, ale niestety nie jest na moją kieszeń:-( Żyję nadzieją że wózek będzie od siostry.

Na pierwszy rzut mam przygotowane ubrania do rozm.68. Nasz pierwszy syn jak się urodził ważył ok.3500 i pierwszą rzeczą z jakiej wyrósł były body, i to dopiero po miesiącu! Myślę, że teraz tak nie będzie :-P
    0d1ydqk3zhb2dsla.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 13:03

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk - dziękuję za odpowiedź. Tu jest mała firma, więc wszystko będzie wypłacał ZUS, ale może uda się bez problemów większych.

Co do upałów, to ja odczuwam je strasznie. U nas w domu tez 27 stopni, wentylatory chodzą, ale jest gorąco. Na zewnątrz nawet nie próbuję teraz wychodzić.
    Brzuch odczuwam bardziej niż przy pierwszej ciąży. Teraz po krótkim spacerze ciągnie mnie w dole i czasami pobolewa, więc raczej się oszczędzam. Z natury jestem bardzo aktywna, ale teraz jak podczas spaceru na odcinku 1km musiałam zrobić 2 postoje, bo brzuch mnie bolał, cała aktywność odeszła na bok dla dobra dzieciaczków. Mam nadzieję tylko, że nie przytyję z tego powodu dużo więcej. Jak na razie mam 6kg na plusie, to o 2 kg więcej niż w tym czasie przy pierwszej ciąży.

Miłego popołudnia :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ledwo żyję. Specjalnie wyszłam po ósmej do Biedronki no i kupiłam tylko żel Johnson z pompką bo nic innego nie było. Zahaczyłam o rossman żeby kupić kawy w saszetkach mama coffe bo sama się nad sobą tak trzęsę, że wolę nie pić prawdziwej kawy. Po drodze jeszcze warzywniak i takie tam. Jak wracałam było po dziewiątej to myslalam, że nie dojdę. W którymś momencie miałam mroczki przed oczami.

Głowa mnie dziś boli po nie przespanej nocy. Mam wszędzie pootwierane okna, ale szału nie ma. Mam w domu 28st.

Takie ledwo widoczne brzuchy to podziwiam. Noszę getry po siostrze, a wcześniej kupiłam w h&m getry i spodnie ciążowe. A na te upały zostały mi jedne krótkie spodenki. Najgorsze jest to, że długo nie wcisnę się w ubrania "przed". Dziś popołudniu chcę jechać do galerii do re bo mają minus 30 na przecenione. Może im coś jeszcze zostało...

0d1ydqk3zhb2dsla.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 14:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hej :-) mi brzuszek zaczyna przeszkadzac np przy schylaniu czy kucaniu, musze odpowiednie pozycje przybierac. I tak jak Eve pisze przy goleniu sie tam na dole, niedlugo maz chyba bedzie musial mi pomagac :-D ale np mam tez juz troszke problem z malowaniem paznokci u stop, bardzo sie mecze przy tym.

Mój mąż miałby radochę jakby miał mnie tam golić;-)
    0d1ydqk3zhb2dsla.png

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

alicja_ lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ