X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jak zyjecie w tych upalach ? Nawet spać nie idzie :/ mnie też wczoraj bolala głową ale na szczęście przeszło po panadolu.
    I mojego męża też także myślę że to kwestia tej pogody niestety nawet nie ma się jak przewietrzyc...

Dziewczynki a powiedzcie mi jak Wasze brzuchy?? Przeszkadzają Wam juz albo coś ?
    Bo ja ciągle czuje się dokładnie tak jak przed ciaza, budżetu się często na brzuchu i praktycznie wogole nie widać u mnie ciąży. I się zastanawiam gdzie te moje 0,5 kg dzidzi się podziewa??

Mama-julka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba kryzys hormonalne dopadł :-( siedzę i płaczę nad tą pogodą, że tak gorąco :-( wysiedze nie idzie a jeszcze cały przyszły tydzień taki :'(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:17

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hej dziewczynki jak zyjecie w tych upalach ? Nawet spać nie idzie :/ mnie też wczoraj bolala głową ale na szczęście przeszło po panadolu.
    I mojego męża też także myślę że to kwestia tej pogody niestety nawet nie ma się jak przewietrzyc...

Dziewczynki a powiedzcie mi jak Wasze brzuchy?? Przeszkadzają Wam juz albo coś ?
    Bo ja ciągle czuje się dokładnie tak jak przed ciaza, budżetu się często na brzuchu i praktycznie wogole nie widać u mnie ciąży. I się zastanawiam gdzie te moje 0,5 kg dzidzi się podziewa??

Hej :-) mi brzuszek zaczyna przeszkadzac np przy schylaniu czy kucaniu, musze odpowiednie pozycje przybierac. I tak jak Eve pisze przy goleniu sie tam na dole, niedlugo maz chyba bedzie musial mi pomagac :-D ale np mam tez juz troszke problem z malowaniem paznokci u stop, bardzo sie mecze przy tym.

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myslicie (wiadomo że to sprawą indywidualną) ale ile teraz powinniśmy przytyc do końca ciąży :P ? Ja na razie przytylam 3 kilo i tak mi się marzy by się zamknac w 10 ale nie wiem czy to możliwe :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A jak myslicie (wiadomo że to sprawą indywidualną) ale ile teraz powinniśmy przytyc do końca ciąży :P ? Ja na razie przytylam 3 kilo i tak mi się marzy by się zamknac w 10 ale nie wiem czy to możliwe :D

Ja też mało przytyłam, bo dopiero 2 kg i mam ten sam plan co Ty - czyli 10kg. Natomiast brzuch już u mnie widać ładnie - jest ciążowy :)
    Książkowo mówią, że przeciętna kobieta (nie gruba, nie chuda) ma przytyć +/- 14kg.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Alicja plan to za dużo powiedziane - tak mi się marzy bo w sumie to chyba nie mam na to jakiegoś większego wplywu... No ale może skoro od początku nie przybieramy dużo to już tak zostanie ? Wiadomo teraz będziemy więcej przybierać bo dzidzia będzie ostro rosnąć bo o ile przez 24 tyg ciąży doszła do 0,5 kg to teraz przez pozostałe 15 tyg musi nabrać ok 3 :P mi póki co i tak najwięcej poszło cycki chyba hehe

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jak się czujecie??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:17

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hihi Alicja plan to za dużo powiedziane - tak mi się marzy bo w sumie to chyba nie mam na to jakiegoś większego wplywu... No ale może skoro od początku nie przybieramy dużo to już tak zostanie ? Wiadomo teraz będziemy więcej przybierać bo dzidzia będzie ostro rosnąć bo o ile przez 24 tyg ciąży doszła do 0,5 kg to teraz przez pozostałe 15 tyg musi nabrać ok 3 :P mi póki co i tak najwięcej poszło cycki chyba hehe

Oby tak zostało.Mi zaś w cycki nic nie poszło. Ciągle mam rozmiar taki jak przed ciążą, tyle, że zawsze miałam całkiem duże piersi - więc nie ubolewam:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Pchelkaa, ja pierwszy raz mam zrobiona hybrydę na stopach. Trzyma sie juz miesiąc, zbyt dużych odrostów nie ma. Polecam!

Ja też mam zrobioną. Spokój na 6tygodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja jak się czujecie??

Staramy się leżeć, bo skurcze nadal są, tyle, że rzadziej (co jakieś 30min, a nie co 1-2min).

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wczoraj nieziemsko głowa bolała. Wiec chyba coś w powietrzu. Ja do tej pory przytyłam 7 kg a startowałam od 50kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, a bierzesz jakieś leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Alicja, a bierzesz jakieś leki?

6xmagnezb6, 2xluteina, 3xnospa + witaminy prenatalne.

Tak się cieszyłam jak odstawiłam w 18tyg luteinę, bo od razu cera mi wydobrzała. A teraz ząś to samo. :<

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    co do wózków to tak jak rewelka pisze, koła skrętne można zablokować ,
    my też kupujemy z skrętnymi, nam się podoba
    http://allegro.pl/jedo-fyn-memo-3w1-summer-collecti-cabriofix-pakiet-i5381196993.html

709 różowo szary

MA KTÓRAŚ OPINIE O TYM WÓZKU??

chciałabym sie zabrać od poniedziałku za posortowanie ubranek chciałabym posortować tak o 0 do 3-4m żeby te poprać reszte bede później... to do jakiego rozmiaru powinnam zostawić? 4m to jaki rozmiar?
    na ubrankach są kartki 62-68 /3-6mc to zostawić sobie do rozm 70 czy za dużo na początek?

Wolę koła skrętne. Wczoraj w necie czytałam o jade. Opinie mają dobre. Jedyny minus to ciężko "chodzący" hamulec. Mi się podoba bugaboo, ale niestety nie jest na moją kieszeń:-( Żyję nadzieją że wózek będzie od siostry.

Na pierwszy rzut mam przygotowane ubrania do rozm.68. Nasz pierwszy syn jak się urodził ważył ok.3500 i pierwszą rzeczą z jakiej wyrósł były body, i to dopiero po miesiącu! Myślę, że teraz tak nie będzie :-P
    0d1ydqk3zhb2dsla.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 13:03

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk - dziękuję za odpowiedź. Tu jest mała firma, więc wszystko będzie wypłacał ZUS, ale może uda się bez problemów większych.

Co do upałów, to ja odczuwam je strasznie. U nas w domu tez 27 stopni, wentylatory chodzą, ale jest gorąco. Na zewnątrz nawet nie próbuję teraz wychodzić.
    Brzuch odczuwam bardziej niż przy pierwszej ciąży. Teraz po krótkim spacerze ciągnie mnie w dole i czasami pobolewa, więc raczej się oszczędzam. Z natury jestem bardzo aktywna, ale teraz jak podczas spaceru na odcinku 1km musiałam zrobić 2 postoje, bo brzuch mnie bolał, cała aktywność odeszła na bok dla dobra dzieciaczków. Mam nadzieję tylko, że nie przytyję z tego powodu dużo więcej. Jak na razie mam 6kg na plusie, to o 2 kg więcej niż w tym czasie przy pierwszej ciąży.

Miłego popołudnia :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ledwo żyję. Specjalnie wyszłam po ósmej do Biedronki no i kupiłam tylko żel Johnson z pompką bo nic innego nie było. Zahaczyłam o rossman żeby kupić kawy w saszetkach mama coffe bo sama się nad sobą tak trzęsę, że wolę nie pić prawdziwej kawy. Po drodze jeszcze warzywniak i takie tam. Jak wracałam było po dziewiątej to myslalam, że nie dojdę. W którymś momencie miałam mroczki przed oczami.

Głowa mnie dziś boli po nie przespanej nocy. Mam wszędzie pootwierane okna, ale szału nie ma. Mam w domu 28st.

Takie ledwo widoczne brzuchy to podziwiam. Noszę getry po siostrze, a wcześniej kupiłam w h&m getry i spodnie ciążowe. A na te upały zostały mi jedne krótkie spodenki. Najgorsze jest to, że długo nie wcisnę się w ubrania "przed". Dziś popołudniu chcę jechać do galerii do re bo mają minus 30 na przecenione. Może im coś jeszcze zostało...

0d1ydqk3zhb2dsla.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 14:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hej :-) mi brzuszek zaczyna przeszkadzac np przy schylaniu czy kucaniu, musze odpowiednie pozycje przybierac. I tak jak Eve pisze przy goleniu sie tam na dole, niedlugo maz chyba bedzie musial mi pomagac :-D ale np mam tez juz troszke problem z malowaniem paznokci u stop, bardzo sie mecze przy tym.

Mój mąż miałby radochę jakby miał mnie tam golić;-)
    0d1ydqk3zhb2dsla.png

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

alicja_ lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ