X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, no ja mam na wschód...najgorsze, że w piatek jedziemy z katowic do barlinka na wesele, wiec nie wiem jak ja 1. wytrzymam daleką podróż, 2. wytrzymam na weselu w taki skwar. No serio afryka - z tym, że w afryce większy upał odczuwa się znacznie lżej bo sucho...wrrrrrrr

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka jesteś z Katowic :) ? Ja też i też jedziemy na wesele tylko w sobotę :P i też sobie nie wyobrażam tego :/ nie wspominając już co na siebie wloze...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie jest jaka najlepsza recepta na upalne dni?

Praca w biurze z meeeega klimatyzacją! Chodzę do pracy w długich spodniach i bluzach z długim rękawem, ostatnio co prawda porzuciłam polarową kamizelkę- mój nieodłączny element ubioru, ale i tak raczej marznę.

Po pracy wychodzę na ten skwar i dziękuje bogu, ze moge się odrobine zagrzać. Ładuję baterie jak jaszczurka na słońcu!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa nie każdy w pracy ma klime :D u mnie np nie ma :) więc jak pracowalam jeszcze to się smazylam 4 os w pokoju 4 komputery ksero itp itd... Istny Sajgon

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:07

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Będzina dokładnie. Kurcze, zostały mi tylko podłogi do odkurzenia i umycia, ale to po przerwie. Ja długo chodziłam za kiecką. Weszliśmy do VanGraafa, znalazłam sukienkę ideał, ale 700 zł za kawałek szmaty nie dam ;P Znalazłam w Taranko całkiem ładną, od pasa rozkloszowaną z takiego lejącego materiału. Ciekawe czy zmieszczę się w nią na ślub kuzynki w 2 połowie września...heh Niestety przymierzałam sukienki które mam w szafie, i ni cholery w nie nie wejdę, za duży brzuszek...
    Acikk wrote:
    Evka jesteś z Katowic :) ? Ja też i też jedziemy na wesele tylko w sobotę :P i też sobie nie wyobrażam tego :/ nie wspominając już co na siebie wloze...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz podaję, jeśli ktoś nie widział:

Perinatologia Śląska zaprasza kobiety w ciąży na konferencję prozdrowotną, która odbędzie się 4 września 2015 r. o godz. 16:00 w Urzędzie Miasta Dąbrowy Górniczej. Gościem specjalnym będzie Wiceminister Zdrowia Beata Małecka-Libera. Specjaliści z zakresu ginekologii, położnictwa i pediatrii opowiedzą Wam o ciąży, porodzie, opiece nad noworodkiem i wielu innych interesujących zagadnieniach. Podczas spotkania odbędzie się pokaz pierwszej pomocy u niemowląt oraz konkurs, w którym do wygrania będą cenne nagrody.
    Każda przyszła mama otrzyma upominek. W czasie przerwy będzie na Was czekał poczęstunek.
    Aby wziąć udział w spotkaniu wystarczy zarejestrować się na stronie www.sodowski.pl/konferencja
    Serdecznie zapraszamy! Ilość miejsc ograniczona.
    Patronat nad konferencją objął Prezydent Miasta Dąbrowy Górniczej Zbigniew Podraza.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika jeżeli by się udało żeby ten lekarz na to zetknął to było by super :-) będziesz miała opinie specjalisty i może mniejsze zmartwienie a pewnie ze względu na siostrę pewnie wszystko dobrze by ci wytłumaczył.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja była w Sodowskim na połówkowych.
    Umawiałam się 3 tygodnie wczesniej, aby znalazło się dla mnie miejsce. Wizytę miałam w poniedziałek przed południem (wolne załatwione, wiele spraw zawieszonych), w piątek po 17 zadzwoniła do mnie Pani, ze pani doktor która miała mnie przyjac dała znać, że jej nie bedzie i ona chce moją wizytę przełozyć na inny dzien. Niezgodziłam się, powiedziałam, ze wolne mam już załatwione itd no to z bólem serca umówiła mnie tego samego dnia na 12.50- inna lekarka miała wtedy rozpoczynac pracę. Przyjechaliśmy na wizytę, okazało się, że pani dr nie ma i musimy czekać, po przeszło godzinie recepcjonistka zapytała czy może nas przenieśc do jeszcze innej bo nie wiadomo co z tamtą...

Mimo, iż wizyta przebigla w miłej atmosferze, a przyjmująca nas lekarka była bardzo sympatyczna powaznie się zastanowię zanim pojadę tam na następne badanie...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś zaczęła się w końcu praca w łazience :) już nie mogę się doczekać końca :)

7w3d 💔
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Asiowa, Ja robiłam I i II prenatalne, nie miałam problemów - a wypadki się zdarzają niestety. jesteśmy tylko ludźmi i każdy może mieć ważniejszą sprawę niż praca i inni ludzie. Niestety. Ale rozumiem podirytowanie - sama bym pewnie się wkurzyła;P

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Wiesz Asiowa, Ja robiłam I i II prenatalne, nie miałam problemów - a wypadki się zdarzają niestety. jesteśmy tylko ludźmi i każdy może mieć ważniejszą sprawę niż praca i inni ludzie. Niestety. Ale rozumiem podirytowanie - sama bym pewnie się wkurzyła;P

Ja rozumiem, że różne sprawy się zdarzają, ale byłam tylko raz kazali mi się bezwzględnie nie spóźnic bo z dobrej woli mnie wpisują, 2 lekarki w ostatniej chwili miały wazniejsze/ciekawsze plany, a człowiek jednak jedzie 100km, spieszy się i martwi czy nie będzie korków po drodze i czy zdarzy, a tu potem taka niespodzianka... Gdyby to było na NFZ to bym się nie irytowała bo byłaby to normalka, a ja jednak mimo stresów i perturbacji blisko 300zł u nich zostawiłam i byłam nastawiona na trochę inne podejscie;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, umyłam właśnie podłogi, zmęczyłam sie, a że serio chodzę po domu w samych majtach, siadłam i zauważyłam dosłownie odrobinę czegoś mokrego na sutku jednym...myślę pot - choć nie spociłam się, patrze na drugi a tak kropla czegoś dziwnie jasno żółtego...aż mi się słabo zrobiło...

Czy to możliwe, żeby w tym tygodniu coś zaczęło się już w cycach produkować?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Evka lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co? Wkładki trzeba kupić? Tego może być więcej niż kropelki? Eh, poryczałam się z tego wszystkiego. Chyba z szoku;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Marta0912 widzę, że mamy bardzo bliski termin. Lekarz mówił, że na święta szykuje się dużo porodów. Mojego pierwszego syna też urodziłam w święta.

:) Mam nadzieję, że w Święta będzie jakoś tak bardziej przyjemnie. Personel będzie przyjaźniejszy ;) Chociaż nie wiem, jak ktoś będzie miał dyżur w same Święta to czy będzie mu wesoło... ;) Strach się bać ;)
    Ty już masz jakieś doświadczenie w tym temacie, ja niestety nie. No, ale czasem lepiej nie wiedzieć co nas czeka ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    :) Mam nadzieję, że w Święta będzie jakoś tak bardziej przyjemnie. Personel będzie przyjaźniejszy ;) Chociaż nie wiem, jak ktoś będzie miał dyżur w same Święta to czy będzie mu wesoło... ;) Strach się bać ;)
    Ty już masz jakieś doświadczenie w tym temacie, ja niestety nie. No, ale czasem lepiej nie wiedzieć co nas czeka ;)
    Ja też rodziłam w święta ;-) i opiekę miałam super :-) położne bardzo miłe i pomocne :-) wszystko zależy na kogo sie trafi :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja po twoim wczorajszym echo?

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Evka lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tinusia, fakt, narazie się wstrzymam z zakupem, zobaczymy co to będzie.
    Niemniej słabo mi, jakoś nie byłam na to przygotowana, w sumie chyba dalej mentalnie nie jestem przygotowana na karmienie piersią mimo, że tego bardzo chcę. Trzeba się oswajać ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ