X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie skurcze łydek?
    jaki bierzecie magnez?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    U Nas z seksem bylo ok do czasu gdy maz poszedl ze mna na usg, po wizycie wlasnie ppwiedzial ze koniec z przyjemnosciami! Przeciez dzidzia ma rece nogi i oczy wiec wszystko widzi i czuje! Wyjasnilam mu co i jak i po kilku dniach wrocilismy do "normalnosci" ;-)

Naprawdę tak mówił? Ha ha. Nawet jak dziecko otworzy oczy to jak ma zobaczyć coś co normalnie tam nie dochodzi hi hi. Super.
    0d1ydqk3zhb2dsla.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Mama-Julka , chodzimy od prawie samego poczatku razem na kazda wizyte :-) ehh faceci sa dziwni.. Ja bym wlasnie tak chciala zeby przezywal ta ciaze tak jak ja :D (mowie mu to nawet) bo mam wrazenie ze ja ciagle wpatruje sie w brzuch, pzezywam , wszystko powoli przygotowuje, nawet wlaczylam mu film o ciazy zeby obejrzal ze mna :p A on jakos tak tego nie przezywa juz :p Jak ktos pyta to chwali sie ze brzuszek rosnie itd. A tak na codzien nawet go nie dotknie :D Mam nadzieje ze jak sie urodzi , to wszystko sie odmieni i bardziej to poczuje :-(

Pewnie,będzie wszystko ok. Głowa do góry;-) 0d1ydqk3zhb2dsla.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ja długo ruchów nie czułam a teraz są super wyraźne, najbardziej jak leże na płasko widać w którym miejscu kopie :) jak siedze w sklepie to też mi się czasem wydaje że dostałam kopniaczka :) uwielbiłam przykładać męża ręke do brzucha jak czuć ruchy za to nienawidzę jak robią to inni !!

Ja tez nienawidze jak ktos mizia mnie po brzuchu!!! Mam ochote wtedy strzelic po lapach. Najczesciej robi to moj brat, tak mnie wkurza ze masakra

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Witam się i zegnam bo jakies 4h zostało do naszego wyjazdu nad morze :)) także sporadycznie będę na forum przez caly tydzień.
    Milego tygodnia i udanych wizyt! :**

justyna14, bella88, Mama-julka, Madzisek lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso udanego wypadu :) pogoda chyba Wam dopisze :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania 14 ja biorę magnez właśnie na skurcze łydek ale nie wiem jakiej firmy, bo dla mnie wązne jest żeby tabletka nie była duża lub żeby była powleka bo mam problem z łykaniem proszków. Na pewno jest z wit b6 bo lepiej przyswajalny. Magnezu możesz brać sporo jak masz skurcze, ja biorę jak mam, jak nie mam to odstawiam i tak w koło macieju :)

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

l22ntv73ogvn473k.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle skąd to się wzięło żeby ciężarną po brzuchu głaskać ? Też strasznie tego nie lubię ( no chyba że jak mąż dotyka) :)
    Inso udanego wyjazdu :)

iNso87 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    macie skurcze łydek?
    jaki bierzecie magnez?

ja biorę 3 razy dziennie po 2 tabletki, tak mi zalecił gin. A biore Aspargin, który jest w towarzystwie potasu. Mi kazał go brać ginekolog, ale z tego co wiem to jest on ogólnie polecany ciężarnym :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej Witam się i zegnam bo jakies 4h zostało do naszego wyjazdu nad morze :)) także sporadycznie będę na forum przez caly tydzień.
    Milego tygodnia i udanych wizyt! :**

Inso ale sie przestraszylam!! Czytajac "witam sie i zegnam..." rozne mysli przychodza do glowy ;-) zycze udanych wczasow, podobno pogoda ma byc super :-)

Ja mialam skurcze lydek i lekarz zalecil brac aspargin 3x1 i od kiedy biore to skurczy nie mam :-)

Mama-Julka, naprawde tak mowil, wyjasnilam mu ze dziecko nie widzi, a nawet podczas orgazmu czuje mile kolysanie :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam magnezin ale zjadłam całe op, mam chela mag b6 ale tam jest nappisane że wolno 1 tabl a 1 tp 23% zapotrzebowania dziennego ;/ wiec chyba bede brała po 3...
    chciałam kupić z olimpu Chela Mag B6 Forte Shot bo tam jest 100% magnezu i wit b6 ale jest napisane że nie wolno w ciąży... nie wiem czemu?

co do sexu to u nas coraz gorzej ;/ nigdy lekarz nie zabronił ale długo staraliśmy się o ciąże i się boimy :( ja chociaż mam ogromną ochote na męża jestem sucha ;/ to chyba ze stresu ;/

posortowałam dzisiaj ubranka na body z kr rekawem, długim, spodenki leginsy, bluzki z kr i dł rekawem a teraz bede porównywać jedne do drugich i sortowac na mniejsze wieksze
    nie wiedziałam że tak dużo tego mam :)
    brakuje mi jakieś zimowej kurteczki np na wyjście ze szpitala i śpiworka do wózka
    ale jak chce kupić kocyk i dziecko bedzie pod nim ciepło ubrane to potrzebny mi ten spiorek?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa jeszcze by doszło do tego że byś udawała przed mężem... Że nie masz orgazmu :)

Ania spróbuj żeli nawilzajacych wtedy nie będzie sucho :)

Czy tylko Ja nie mam prawie nic dla dziecka? Dla mnie to jeszcze duuuuzo czasu :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki żel wolno w ciąży?
    ja mam tyle ubranek bo od kuzynki sami dużo nie kupiliśmy

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja wogole nie mam nic - 5 pajacykow kupionych na promocji w smyku :D
    Chyba mam depresję jakąś bo siedze i plakac mi się chce te upały mnie już dobijaja i kompletnie nic mi się nie chce, w środę mam urodziny i jak pomyśle że mam cokolwiek szykować czy ciasto piec to mi słabo na sama myśl najchętniej zamknelabym się w domu i nikogo nie oglądała :/
    Wy tu o seksie a mi w te upały to nawet się myśleć o tym nie chce :( zresztą tak jak mowie - kompletnie NIC mi się nie chce :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mam tak samo nic mi się nie chce, czekam tylko do wieczora żeby się chłodniej zrobiło, a na urodziny zawsze możesz sobie spokoju zażyczyć :)
    Ja dla dzidzi mam kocyk i kilka ubranek z ciucha a no i kreację na święta :)

Ania najlepiej w aptece spytaj na pewno pomogą :) Ja miałam w czasie starań czasem problem a żel zawsze działał super :)

ania14 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mój mały jakiś nieaktywny przy tej pogodzie :( wszystko mnie denerwuje masakra jakas jakieś rady na poprawę humoru :)?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Pchelkaa jeszcze by doszło do tego że byś udawała przed mężem... Że nie masz orgazmu :)

Ania spróbuj żeli nawilzajacych wtedy nie będzie sucho :)

Czy tylko Ja nie mam prawie nic dla dziecka? Dla mnie to jeszcze duuuuzo czasu :)

ja tez nic nie mam:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    jaki żel wolno w ciąży?
    ja mam tyle ubranek bo od kuzynki sami dużo nie kupiliśmy
    feminum jest bardzo dobrym żelem z dobrym składem, do kupna tylko w aptece.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny ;))
    Pchelka sama jak to przeczytalam drugi raz to tez sobie pomyslalam co ja pisze..:p zle faktycznie to zabrzmialo..
    My juz 10km do celu jestesmy,wyjechalismy przed 23,Mala cala droge spala z tylu rozwalona na kanapie;) teraz stoimy na stacji benzynowej bo Malz mi zasna,tyle godz za kierownica to musi chwile pospac,z reszta doba zaczyna sie od 10.. Wygladam jak wampir blada,popuchnieta,nie pomalowana i potargana..wlosy kazdy w inny stroje wrr..i tez chyba sie jeszcze kimne,pol drogi spalam,ale to dla mnie i Dzidzi za krotko:p
    A co do pogody to tu ma byc przez caly tydzien do 21C to tak normalnie,dla mnie dobrze bo bedzie mozna polazic,teraz jest 11C na zewnatrz jak patrze na deske rozdzielcza,a u mnie w Bialymstoku caly tydzien ma byc do nawet 38C....ale roznica..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ