X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Hej,
    Czy któraś zapisała sie juz do szkoly rodzenia?

Ja będę dziś dzwonić lub jutro się popytać, ale z tegoco czytałam na stronie to zajęcia zaczynają się w 29tygodniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wszystkiego najlepszego !!:)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ania a gdzie byliście?
    bobas sklep na matejki

• Martosza83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm bo ja zapisalam sie od 4 wrzesnia...jestem ciekawa jak to bedzie...chociaz mnie osobiscie interesuja bardzo zajecia pielegnacyjne i opieka nad maluszkiem...i tez bede chodzila sama..

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja i megi - ale mialyscie bakterie czy zakażenie czyli wymioty biegunka itp ?? Bo oni do tego stopnia za w szpitalu byli. Zła jestem trochę bo szykowalam tyle jedzenia a teraz oni wszyscy nie przyjdą żeby mnie nie zarazić ale moja rodzinka też jest zdrowa i wydaje mi się to mocno naciagane że teraz wszyscy nie przyjdą bo mogą to na mnie przenieść jak to się nie roznosi jak wirus, ja wiem nie ma co ryzykować no ale bez przesady chyba ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zapisałam do szkoły rodzenia i rozpocznę pewnie koło października dopiero, bo taka kolejka :) i raczej bez męża bo pracuje w tych godzinach :\

Acikk ciężko stwierdzić, teoretycznie nie ma co ryzykować, a praktycznie to tak przykro w urodziny :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:45

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja i megi - ale mialyscie bakterie czy zakażenie czyli wymioty biegunka itp ?? Bo oni do tego stopnia za w szpitalu byli. Zła jestem trochę bo szykowalam tyle jedzenia a teraz oni wszyscy nie przyjdą żeby mnie nie zarazić ale moja rodzinka też jest zdrowa i wydaje mi się to mocno naciagane że teraz wszyscy nie przyjdą bo mogą to na mnie przenieść jak to się nie roznosi jak wirus, ja wiem nie ma co ryzykować no ale bez przesady chyba ?
    Acikk a czy to pewne, że ich wymioty i biegunka to od ecoli?? Bo ja nigdy z tego powodu az takich dolegliwosci nie mialam. Z jakis tydzien temu zlapalam rota wirusy to wtedy na toalecie z miska siedzialam i to jest zaraźliwe niestety.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Hej,
    ja z tego rezygnuje ;/ mąż ma służby różnie i pewnie nie chodziłby ze mną tak jak na nauki ślubne... sama jeździć nie bede ;/
    umówie się ze znajomą położna... może porozmawiam z nią nad opłaceniem żeby była ze mną jak się zacznie, powiedziała kiedy czas jechać do szpitala i była przy porodzie...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no cóż dziewczynki dawajcie adresy będę rozsylac ciasto :P
    No teoretycznie nie wiem czy na pewno e coli zwłaszcza że moja mama ostatni raz miała z nimi kontakt w czwartek więc tym bardziej uważam że jakby coś miało być to już by było... Ehhh :( no cóż

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    bobas sklep na matejki
    a skąd jestes?

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    bobas sklep na matejki
    To tam wózków największy wybór. Można Jeszcze Zajrzeć do tobi na pomorskim

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk to ja poprosze paczuszke do Białegostoku:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ja miałam 40st. gorączki, nudności.

• balbo Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Hej,

Ja się zapisałam, kurs (6 spotkań po 2 h) na które będę chodzić z mężem- jak uda mu się wykombinować wolne - zaczynamy 24.08.
    Oprócz zajęć głównych mam rozpisane zajęcia aż do samego porodu ( gimnastyka, masaże, i inne tematyczne typu laktacja, opieka nad noworodkiem itd

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:46

bella88, Madzisek, MeGi2986, emilka24, Mama-julka, Mama-julka, Pchelkaa, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Nie martw się, przyjadę, zjem;-)

Może szykują dla Ciebie jakąś suprise, co?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a skąd jestes?
    z okolic Wolsztyna

• ania14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    To tam wózków największy wybór. Można Jeszcze Zajrzeć do tobi na pomorskim

jak bede miała chwile wejde na strone jedo fyn tam są sklepy, bede dzwonic i pytac czy gdzieś mają próbki kolekcji summer... chyba ruszymy na Poznań, tak mi się podoba ten wózek i nie ma gdzie obejrzeć ;/

• Evka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) Witam się po kilkudniowej przerwie - wypoczęłam na działce.

Z tymi wózkami to rzeczywiście niezły sajgon nie wiadomo co wybrać. Ja dalej nie mam upatrzonego a trzeba by się już zastanowić, bo z wielkim brzuchem nie będzie mi się chciało chodzić po sklepach i testować. Szczerze nawet nie wiem na co patrzyć, na jakie parametry i przydatne funkcje. Dostaje wścieklizny jak zaczynam czytać o tym.

Ja właśnie wróciłam z drugiego spotkania w szkole rodzenia. Dzisiaj mieliśmy "wykład" o wyprawce do szpitala. Fajnie wytłumaczone, przystępnie i bardzo pomocnie ile czego zabrać. Cieszę się, że trafiłam na szkołę, gdzie zajęcia będę miała co tydzień, później od 32 tyg, dojdzie kolejny dzień tygodnia na ćwiczenia. Więc trochę tego będzie i do tego gruntownie wszystko przedstawione.

Acikk, tak się zastanawiam czy nie wpaść na ciasto urodzinowe - z Będzina rzut beretem ;) A tak naprawdę życzę Ci wszystkiego co najlepsze:)

Alicja, co u Ciebie, jak się czujesz? Jak Sara się miewa? Mam nadzieję, że jakoś dajecie radę w te upały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 19:22

wnidzbmhunwbroqa.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sklepy internetowe w których będziecie kupować ubranka akcesoria itd? Już bym chciała powoli kompletować ale za dużo tego wszędzie :)

Ola_45 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ