X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa ale przecież październik już za chwilę :D haha dopiero robilysmy testy masakra jak ten czas leci :P jeszcze zatesknimy za czasami jak dzidzie były w środku :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) u nas dziś pochmurnie i ok 21 st C, nareszcie!!! da się żyć :) oby tak już zostało! od razu humor lepszy mam i siły i chęci do życia i działania :)

Acikkk dobrze, że popędziłaś rodzinę i wszystko się udało :)

miłego dnia :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    witam :) u nas dziś pochmurnie i ok 21 st C, nareszcie!!! da się żyć :) oby tak już zostało! od razu humor lepszy mam i siły i chęci do życia i działania :)

Acikkk dobrze, że popędziłaś rodzinę i wszystko się udało :)

miłego dnia :)

Pewnie zaraz z Olkiem na spacer sie wybierzesz :-) korzystajcie z tej pogody, u mnie nadal duchota, ale bez slonca.

Acik, no pewnie ze fajnie ze jestesmy ;-) zawsze jest sie komu wyzalic lub pogadac o dupie marynie lub od serca ;-) wiem ze pazdziernik zaraz i to mnie przeraza troche, zaczynam myslec o porodzie. Nie boje sie bolu tylko ewentualnych komplikacji albo ze beda skurcze a rozwarcia brak :-o

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa co ma być to będzie nie bardzo mamy na to wpływ nie zamartwiaj się porodem, bo i tak tego nie unikniesz:)
    Acikk super że się urodziny udały :)
    U mnie dziś 24 st i pochmurno cudownie :) może nawet sama z domu wyjde do sklepu albo ciucha :)

justyna14 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje od wczoraj i jeszcze przez tydzien ma padac, masakra!
    Ja wierze ze rozpakuje sie w grudniu bo tata ma przyleciec a wozek z polski chce sciagac bo tu trzy razy drozsze jak nie lepiej :P i z tym mam problem bo nie moge pomacac i sie nim pobawic i najbardziej zwracam uwage na wasze opinie teraz ;/ 2 tysiace za wozek to zawsze nie to samo co 8 :P u nas bedzie Marcel, imie juz wybralismy:D chcialam gustawa ale coz... Wszyscy mnie wysmiali :p wiec decydowalismy miedzy danielem a marcelem i zostal marcel:D i marcel juz daje znac o sobie jakis czas, nawet teżet już poczuł. Ale jak kladzie reke to maly przestaje sie ruszac:D a moj az sie poplakal i teraz nawet jak spie to on z reka na brzuchu a pozniej mnie budzi i taki szczesliwy mowi ze go kopnal:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa pewnie , spacer obowiązkowy :) właśnie czekam aż się obudzi, bo ma drzemkę :)

czy któraś jeszcze nie miała połówkowego usg? bo mam wrażenie , że sama już zostałam , oby do 21.08.15

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka masz racje :-) musze sie cieszyc ciaza a nie problemow szukac ;-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogóle to poczytuje sierpniówki, wrześniówki, i co najlepsze? wrześniówki już zaczęły się rozpakowywać :) coraz bliżej do nas :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam nadzieje ze mi uda sie wprowadzic taki plan w zycie ze codziennie dwa spacery, rano i popoludniu. Chociaz w zime na poczatek wystarczy jeden w poludnie pewnie. Mam nadzieje ze bedzie ladna zima, troszke sniegu zeby przykrylo ta chlape i -5,-10 st :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od poczatku jest 3,5kg do przodu... przy wadze startowej 58,5 160cm wzrostu ;p brzuszek wtedy to ja mialam piekny i plaski jak deseczka, a pupke jak j.lopez :D obysmy wszystkie wrocily do stanu sprzed ciazy ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Justyna mam nadzieje ze mi uda sie wprowadzic taki plan w zycie ze codziennie dwa spacery, rano i popoludniu. Chociaz w zime na poczatek wystarczy jeden w poludnie pewnie. Mam nadzieje ze bedzie ladna zima, troszke sniegu zeby przykrylo ta chlape i -5,-10 st :-)
    na pewno się uda, najtrudniej jest na początku, bo samemu ciężko dojść do siebie po porodzie, z dzieckiem sobie poradzisz :) jak jest malutkie to łatwiej niż teraz z roczniakiem prawie mam, bo już ma swoje widzi mi się i jak coś nie chce to od razu płacz :) wymusza :) ale mama się nie daje :) a najlepsze jest to że chodzić nie umie ale już chce i nie chce w wózku siedzieć już :) najlepiej by mu się w nim stało :)
    a takiego malucha to ubierasz do gondoli nakrywasz i spi cały spacer w sumie :) piękna sprawa :) a później? chodzi się i zbiera wyrzucone z wózka zabawki smoczki butelki :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co na obiad dzis macie? bo szukam inspiracji

7w3d 💔
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    ja tez cos koło tego. A ile masz wzrostu i ile wzyłas przedciaza? kazda kobieta inaczej tyje, dla jednej 5 kg to duzo a dla innej bardzo szczupłej mało:)
    ja 180 cm i 58 kg, według przelicznika BMI jest ok, a nawe ciut za mało. Ale dokładnie ile przytyłam zobacze w piatek na wizycie.

Dziewczyny! wrzesniówki zaczeły sie rozpakowywac! My zaczniemy pewnie w listopadzie albo i pazdzierniku.

Ja mam 181,startowalam od 66, teraz mam 69.5...wiec chyba nie jest źle

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tutaj nowa moze ktoras z was jest ze Szwecji,szukam jakiegokolwiek kontaktu z kobiatkami w ciąży w tym kraju,jestem zfrustrowana i przygnebiona tutejszym ich podejsciem do rzeczy,nie wiem juz co sama robic....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytyłam 3kg, ale dawno się nie ważyłam. Tzn. nie wierzę wadze u doktora, która pokazała, że aż 5kg! Muszę iść w końcu do mamy to się przekonam czy to prawda ;-) Mam 172cm i ważyłam 52kg.

Myszata, też miałam taką pupę i nie wiem co się z nią stało. Mąż się że mnie śmieje, że teraz jestem cycata, a tyłek mam jak deska.

Ankaa patrzałam na stronę Smyka i wyprzedaż całkiem spoko.

Mnk, bo mówili że Gutek będzie? Mój siostrzeniec miał mieć Ignacy, ale mama to zbojkotowała i jest Filip. Mi się podobało Tymon, ale pomyslałam, że będą mówić: dymek? I teraz mi się nic nie podoba. Mówię że będę miała dziecko bezimienne :-)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:13

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    czy któraś jeszcze nie miała połówkowego usg? bo mam wrażenie , że sama już zostałam , oby do 21.08.15

Pociesze Cie, nie jestes sama bo ja bede miała 18.08 więc jeszcze parę dni:)
    U mnie dzis na obiad warzywa, ryz i cycek z kuraka.

Co do wagi to ja przed ciaza przytylam od leczenia hormonami, a teraz od poczatku mam 9kg do przodu. Tocze sie jak kulka ale jeszcze o własnych siłach ;) na szczescie nie przejmuje sie tak waga i wiem że po ciąży bede sie starała ładnie zrzucić z nawiązką. Mąż sie zadeklarowal ze karnet na silownie mi kupi, zajmie sie małym zebym miala troche czasu dla siebie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Ja polecam smyk.pl ostatnio zamowiłam i bardzo fajne gatunkowo i można na dobre promocje trafić :)

Również polecam. Wczoraj też zrobiłam tam zakupy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie tylek jest w sumie dalej taki jak byl, a do tego cyce i brzuch mi troche urosly :p chociaz zauwazylam, ze od jakiegos tygodnia mi brzuszek zmalal, nie wiem czy to od tego upalu, czy poprostu maly sie inaczej ulozyl :D

A jak u Was z apetytem? ja To naprawde jem jak myszka, i jak maly ma rosnac przy takiej diecie.. w dodatku ta anemia... :/

Moj skarb bedzie mial na imie Oliwer lub Oliwier :) choc wiem, ze pewnie jeszcze zmienie zdanie nieraz :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Megi bo zalezy czy bakterią e coli jest zatruty przewod pokarmowy czy uklad moczowy, przy pokarmowym wystepuje biegunka i wymioty. W szpitalu przy ostatnim przyjeciu tak mi mowily polozne. Ja mialam e coli ale w ukladzie moczowym- mialam bardzo wysoka temp i mdlosci.

Z tego by wynikało, że ja też miałam w układzie moczowym, bo miałam takie same objawy jak Ty - Pchelka :)

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ