WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa ale przecież październik już za chwilę :D haha dopiero robilysmy testy masakra jak ten czas leci :P jeszcze zatesknimy za czasami jak dzidzie były w środku :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) u nas dziś pochmurnie i ok 21 st C, nareszcie!!! da się żyć :) oby tak już zostało! od razu humor lepszy mam i siły i chęci do życia i działania :)

Acikkk dobrze, że popędziłaś rodzinę i wszystko się udało :)

miłego dnia :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    witam :) u nas dziś pochmurnie i ok 21 st C, nareszcie!!! da się żyć :) oby tak już zostało! od razu humor lepszy mam i siły i chęci do życia i działania :)

Acikkk dobrze, że popędziłaś rodzinę i wszystko się udało :)

miłego dnia :)

Pewnie zaraz z Olkiem na spacer sie wybierzesz :-) korzystajcie z tej pogody, u mnie nadal duchota, ale bez slonca.

Acik, no pewnie ze fajnie ze jestesmy ;-) zawsze jest sie komu wyzalic lub pogadac o dupie marynie lub od serca ;-) wiem ze pazdziernik zaraz i to mnie przeraza troche, zaczynam myslec o porodzie. Nie boje sie bolu tylko ewentualnych komplikacji albo ze beda skurcze a rozwarcia brak :-o

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa co ma być to będzie nie bardzo mamy na to wpływ nie zamartwiaj się porodem, bo i tak tego nie unikniesz:)
    Acikk super że się urodziny udały :)
    U mnie dziś 24 st i pochmurno cudownie :) może nawet sama z domu wyjde do sklepu albo ciucha :)

justyna14 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje od wczoraj i jeszcze przez tydzien ma padac, masakra!
    Ja wierze ze rozpakuje sie w grudniu bo tata ma przyleciec a wozek z polski chce sciagac bo tu trzy razy drozsze jak nie lepiej :P i z tym mam problem bo nie moge pomacac i sie nim pobawic i najbardziej zwracam uwage na wasze opinie teraz ;/ 2 tysiace za wozek to zawsze nie to samo co 8 :P u nas bedzie Marcel, imie juz wybralismy:D chcialam gustawa ale coz... Wszyscy mnie wysmiali :p wiec decydowalismy miedzy danielem a marcelem i zostal marcel:D i marcel juz daje znac o sobie jakis czas, nawet teżet już poczuł. Ale jak kladzie reke to maly przestaje sie ruszac:D a moj az sie poplakal i teraz nawet jak spie to on z reka na brzuchu a pozniej mnie budzi i taki szczesliwy mowi ze go kopnal:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa pewnie , spacer obowiązkowy :) właśnie czekam aż się obudzi, bo ma drzemkę :)

czy któraś jeszcze nie miała połówkowego usg? bo mam wrażenie , że sama już zostałam , oby do 21.08.15

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka masz racje :-) musze sie cieszyc ciaza a nie problemow szukac ;-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogóle to poczytuje sierpniówki, wrześniówki, i co najlepsze? wrześniówki już zaczęły się rozpakowywać :) coraz bliżej do nas :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam nadzieje ze mi uda sie wprowadzic taki plan w zycie ze codziennie dwa spacery, rano i popoludniu. Chociaz w zime na poczatek wystarczy jeden w poludnie pewnie. Mam nadzieje ze bedzie ladna zima, troszke sniegu zeby przykrylo ta chlape i -5,-10 st :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od poczatku jest 3,5kg do przodu... przy wadze startowej 58,5 160cm wzrostu ;p brzuszek wtedy to ja mialam piekny i plaski jak deseczka, a pupke jak j.lopez :D obysmy wszystkie wrocily do stanu sprzed ciazy ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Justyna mam nadzieje ze mi uda sie wprowadzic taki plan w zycie ze codziennie dwa spacery, rano i popoludniu. Chociaz w zime na poczatek wystarczy jeden w poludnie pewnie. Mam nadzieje ze bedzie ladna zima, troszke sniegu zeby przykrylo ta chlape i -5,-10 st :-)
    na pewno się uda, najtrudniej jest na początku, bo samemu ciężko dojść do siebie po porodzie, z dzieckiem sobie poradzisz :) jak jest malutkie to łatwiej niż teraz z roczniakiem prawie mam, bo już ma swoje widzi mi się i jak coś nie chce to od razu płacz :) wymusza :) ale mama się nie daje :) a najlepsze jest to że chodzić nie umie ale już chce i nie chce w wózku siedzieć już :) najlepiej by mu się w nim stało :)
    a takiego malucha to ubierasz do gondoli nakrywasz i spi cały spacer w sumie :) piękna sprawa :) a później? chodzi się i zbiera wyrzucone z wózka zabawki smoczki butelki :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co na obiad dzis macie? bo szukam inspiracji

7w3d 💔
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    ja tez cos koło tego. A ile masz wzrostu i ile wzyłas przedciaza? kazda kobieta inaczej tyje, dla jednej 5 kg to duzo a dla innej bardzo szczupłej mało:)
    ja 180 cm i 58 kg, według przelicznika BMI jest ok, a nawe ciut za mało. Ale dokładnie ile przytyłam zobacze w piatek na wizycie.

Dziewczyny! wrzesniówki zaczeły sie rozpakowywac! My zaczniemy pewnie w listopadzie albo i pazdzierniku.

Ja mam 181,startowalam od 66, teraz mam 69.5...wiec chyba nie jest źle

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tutaj nowa moze ktoras z was jest ze Szwecji,szukam jakiegokolwiek kontaktu z kobiatkami w ciąży w tym kraju,jestem zfrustrowana i przygnebiona tutejszym ich podejsciem do rzeczy,nie wiem juz co sama robic....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytyłam 3kg, ale dawno się nie ważyłam. Tzn. nie wierzę wadze u doktora, która pokazała, że aż 5kg! Muszę iść w końcu do mamy to się przekonam czy to prawda ;-) Mam 172cm i ważyłam 52kg.

Myszata, też miałam taką pupę i nie wiem co się z nią stało. Mąż się że mnie śmieje, że teraz jestem cycata, a tyłek mam jak deska.

Ankaa patrzałam na stronę Smyka i wyprzedaż całkiem spoko.

Mnk, bo mówili że Gutek będzie? Mój siostrzeniec miał mieć Ignacy, ale mama to zbojkotowała i jest Filip. Mi się podobało Tymon, ale pomyslałam, że będą mówić: dymek? I teraz mi się nic nie podoba. Mówię że będę miała dziecko bezimienne :-)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:13

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    czy któraś jeszcze nie miała połówkowego usg? bo mam wrażenie , że sama już zostałam , oby do 21.08.15

Pociesze Cie, nie jestes sama bo ja bede miała 18.08 więc jeszcze parę dni:)
    U mnie dzis na obiad warzywa, ryz i cycek z kuraka.

Co do wagi to ja przed ciaza przytylam od leczenia hormonami, a teraz od poczatku mam 9kg do przodu. Tocze sie jak kulka ale jeszcze o własnych siłach ;) na szczescie nie przejmuje sie tak waga i wiem że po ciąży bede sie starała ładnie zrzucić z nawiązką. Mąż sie zadeklarowal ze karnet na silownie mi kupi, zajmie sie małym zebym miala troche czasu dla siebie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Ja polecam smyk.pl ostatnio zamowiłam i bardzo fajne gatunkowo i można na dobre promocje trafić :)

Również polecam. Wczoraj też zrobiłam tam zakupy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie tylek jest w sumie dalej taki jak byl, a do tego cyce i brzuch mi troche urosly :p chociaz zauwazylam, ze od jakiegos tygodnia mi brzuszek zmalal, nie wiem czy to od tego upalu, czy poprostu maly sie inaczej ulozyl :D

A jak u Was z apetytem? ja To naprawde jem jak myszka, i jak maly ma rosnac przy takiej diecie.. w dodatku ta anemia... :/

Moj skarb bedzie mial na imie Oliwer lub Oliwier :) choc wiem, ze pewnie jeszcze zmienie zdanie nieraz :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Megi bo zalezy czy bakterią e coli jest zatruty przewod pokarmowy czy uklad moczowy, przy pokarmowym wystepuje biegunka i wymioty. W szpitalu przy ostatnim przyjeciu tak mi mowily polozne. Ja mialam e coli ale w ukladzie moczowym- mialam bardzo wysoka temp i mdlosci.

Z tego by wynikało, że ja też miałam w układzie moczowym, bo miałam takie same objawy jak Ty - Pchelka :)

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ