WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Dziewczyny ile juz przytyłyście? Ja 5,5 kg i wydaje mi się ze to troche dużo

Ja przytyłam ponad 2 kg, a brzuch już pokaźny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912, u nas w Tesco tylko kosmetyki, jedzonko i pampersy. Byłam ostatnio w KIK i takich cen nie widzialam :-(

Justyna dziś idziemy na pizzę, a co :-P To moja pierwsza w ciąży to mogę :-)

Tinusia miałam leczo przedwczoraj ;-)

Syla84, nowa koleżanko, nie pomogę :-(

justyna14 lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka ze gurek, ze dzieci beda wysmiewac pozniej, ze to takie jak dla starego dziadka a przede wszystkim ze brzydkie:D i narazie stanęło na Marcelu zobaczymy na jak dlugo bo daniel tez mi sie podobalo i nagle pryslo:D

Ja chyba tez jestem juz ze 4 na plusie. Nie wiem dokladnie bo u poloznej waze mniej niz u siebie i jestt roznica jakis 1.5-2 kg na wagach i sie pogubilam:D

Syla ja nie ze szwecji ale z islandii i domyslam sie ze mamy podobny system ciazowy ;)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas się mówiło Gutek co ma krzywy kutek :P
    Ja dziś robię sałatkę na obiad (sałata lodowa, ogórek, pomidor, papryka, kukurydza, pierś z kurczaka, może pestki jakieś, i dip:))

Mama-julka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Dziewczyny jak ja wam Zazdroszczę przybycia tych 3-4 kg :-( i mnie na ostatniej wizycie było już 9 :-( a najgorsze ze w ostatnie dwa miesiące po ilustaniu mdłości poleciało 7. Do kolejnej wizyty pewnie będę już miała 12 na plusie :'( przeraża mnie to bo w ciąży z córką Przytyłam tylko 6 kilo. Na cóż od lutego znowu zacznie się walka z chodakowską :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego nie slyszalam ale o wyzwiska i przezwiska tez im chodzilo :p
    U mnie na obiad nic, teżet naje sie w pracy a mi odkad jestem w ciazy nic nie wychodzi wiec ktoregos dnia zostawilam wszystko i powiedzialam ze nic nie zrobie na obiad dopoki nie urodze. Po prostu tragicznie mi to wychodzi. Wiec od czasu do czasu moj cos ugotuje ewentualnie mama na obiad zaprosi ;D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zgubiłam gdzieś po drodze wątek z e-coli o.O Nie wiem czy pamiętacie, ale byłam dwa razy w szpitalu. Wyszłam raz, za tydzień musiałam jechać znowu. Za każdym razem robią wymaz. Za pierwszym razem wyszło że mam drożdżycę, ale to mnie nie zadziwiło bo się dowiedziałam o tym parę dni wcześniej od mojego gina i zaczęłam leczenie. Ale jakie było moje zdziwienie, a potem wkur... gdy przy drugim pobycie okazało się że mam e-coli i Streptococcus czy coś takiego. W ten sposób zostałam nosicielką tego świństwa, i nigdy tego się już nie pozbędę. Jak czytałam, na dwa tyg. przed porodem będę musiała mieć wymaz i brać lekarstwa żeby się podleczyć i nie zarazić dziecka. A najgorsze jest to, że nie będę miała na to wplywu jak zacznę rodzić wcześniej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revelka, u nas Andżelika w majtki sika ;-)

Tylko Andżeliki niech się nie obrażają, ją tego nie wymyśliłam O:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:58

• akira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tyję niestety :( z 55 wagi startowej już 7 kg na plusie. Po wynikach glukozy pilnuję diety. Mam wynik powyzej 140 po 2h, czyli już prawie cukrzyca, do tego nadciśnienie. Ograniczyłam owoce i pieczywo, i muszę się zmusić do codziennego picia soków z warzyw. Co jakis czas wypijam sok z buraka i anemii brak. W poprzedniej ciąży szybko wrociłam do formy (około pół roku mi to zajeło z 15 kg na plusie) więc pocieszam się, ze na kolejne lato będę super laską ;-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na obiad brokuły z sosem czosnkowym i grilowana pierś z kurczaka. Brokuly jem co 2 dzien, tak mi smakuja :-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach przyrządzałam cukinię faszerowaną z przepisów którejś z Was i naprawdę pyszna wyszła, a mało pracy i cukinii teraz pod dostatkiem.

alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla84 wrote:
    Hej jestem tutaj nowa moze ktoras z was jest ze Szwecji,szukam jakiegokolwiek kontaktu z kobiatkami w ciąży w tym kraju,jestem zfrustrowana i przygnebiona tutejszym ich podejsciem do rzeczy,nie wiem juz co sama robic....

Hej Syla! ja nie ze Szwecji, ale brat cioteczny z żoną siedzą w Szwecji i ona jest w ciąży, również rodzi w listopadzie i opowiadała że bardzo zły stosunek mają tam do kobiet w ciąży, chodzi o lekarzy, na wizyty przylatuje do PL, cały czas pracuje bo zw nie chcą jej dać, a pracuje w jakieś restauracji i cały czas na nogach, czesto do późnych godzin nocnych. A co się dzieje u Ciebie? przylatujesz do PL na wizyty czy nie?

W Polsce dużo się narzeka na wszystko ale co jak co, kobiety w ciąży aż tak narzekać nie mogą, chcesz zw bo masz ciężką pracę to dostajesz nie od tego to od innego lekarza, ciąża jest kontrolowana od pierwszych tygodni, a w wielu państwach 1 trymestr uważany jest jako naturalna selekcja- jeśli ciąża się utrzyma to ok a jak nie to nie- nawet nie podtrzymują.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    A ja dzisiaj mam dzień big lenia :) jeszcze nic niem zrobiłam od rana i nie zamierzam za wiele robić :D narobilamm się przy tych urodzinach jeszcze w tym upale to dziś SE odpoczne a co !!
    Obiadu nie robię bo mi pozostawały sałatki z wczoraj to do tego jakies kiełbaski i też pojemy :)
    Ja 3 kg przytylam od początku zobaczymy jak to dalej pójdzie :) ale fajna ta ciąża tak sie bronilam przed pojsciem na l4 a teraz jestem zachwycona :D chodze spać kiedy chce wstaje kiedy chce i jeszcze wypłata na konto przychodzi :P kurde z drugiej strony raz w życiu można skorzystać (albo cztery - jak pchelka :P) i wyciągnąć coś z tego Durnego zusu...

Mama-julka, Pchełka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jestem tego samego zdania, można się polenić ostatnie kilka miesięcy, później już nie będzie tak słodko, Ja korzystam z ochłodzenia i idę, i będę chodziła :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstalismy dzisiaj przymusowo po 9 bo przyszła pani z paczką :-D zamówiłam koszule do karmienia i jest Bardzo fajna :-D potem jak siądę na kompaktowe Wrzucę wam linka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:38

czarnamaalina lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    My wstalismy dzisiaj przymusowo po 9 bo przyszła pani z paczką :-D zamówiłam koszule do karmienia i jest Bardzo fajna :-D potem jak siądę na kompaktowe Wrzucę wam linka :-)
    Koniecznie daj linka! Bo teraz chce się zabrać za kupienie paru drobiazgów dla mnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Również polecam. Wczoraj też zrobiłam tam zakupy ;-)
    No jak dla mnie te ciuszki to super jakościowo, miękkie w dotyku i wgl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pchelkaa pewnie , spacer obowiązkowy :) właśnie czekam aż się obudzi, bo ma drzemkę :)

czy któraś jeszcze nie miała połówkowego usg? bo mam wrażenie , że sama już zostałam , oby do 21.08.15

Ja jeszcze nie miałam połówkowego,ale Ty mnie wyprzedzasz :) Tak coś myślę, że "zamknę" ten rok... ;p albo rozpocznę nowy ;)
    Wizytę mam we wtorek (18.08) Jeszcze waham się czy czasem nie przesunąć na jutro. Zastanowię się jeszcze. Wczoraj wieczorem miałam wrażenie takiego ciężkiego brzucha, że stwierdziłam że udam się na wizytę szybciej. Podejrzewam, że to wzdęcia bo jak rano się obudziłam to zupełnie inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:54

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Marta0912, u nas w Tesco tylko kosmetyki, jedzonko i pampersy. Byłam ostatnio w KIK i takich cen nie widzialam :-(

Justyna dziś idziemy na pizzę, a co :-P To moja pierwsza w ciąży to mogę :-)

Tinusia miałam leczo przedwczoraj ;-)

Syla84, nowa koleżanko, nie pomogę :-(

Ja byłam w Kik we wtorek i te ciuszki są na tych kołach porozkładane. Chyba, że sklep sklepowi nierówny :(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej upał, nic nie odpuszcza :( a jeszcze w sobotę jedziemy na to wesele i właśnie się dowiedzialam że jest dwudniowe... Super, na jeden dzień nie mam co ubrać a co dopiero na dwa :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ