WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja robię znów faszerowaną cukinię, a co :)

u nas znów gorąc :/ a do 11 było tak super chłodno 21 st c , cóż począć, wiatrak i do przodu :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny unmnie pochmurno ale tak duszno ze wytrzymac nie idzie :( Ja dzis mialam okropny sen ze nie umialam sie zajmowac moim dzieckiem nie kapalam go ani nic no przerazajacy sen obudzilam sie cala mokra :( Ja sprzatam bo siostra tesciowej z rodzina przylatuje w weekend i zeby pozniej nie gadala ze nie dbam o czystosc to zapierniczam a konca nie widac :/ Ja mam dzis takiego dola ze non stop plakac mi sie chce kazdy mi mowi jaka jestem gruba ze w nic sie nie mieszcze i jeszcze rodzinka za tydzien z Anglii przyjezdza to mi dadza popalic na temat mojej wagi ostatnio mialam 10kg+ a teraz to ze 12 :( Jeszcze moja dzidzia bardzo malo aktywna chyba jakis kryzys mnie zlapal :( Sorki ze wam tak nasmecilam ale czasem nie ma sie komu wygadac :(
    Dobrze ze chociaz wy jestescie :)

Syla z tego co kojarze jest taki watek na forum ciaza w Szwecji moze tam ci pomoga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:37

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, nosek do góry :) ja też ostatnio miałam depresyjny dzień ale na szczęście minelo, dzisiaj miałam już dobry humor dopóki się nie dowiedzialam o dwudniowym weselu :P a już mieliśmy takie fajne plany mieliśmy jeździć i szukać autka dla mnie w poniedziałek :( a tak to dopiero będziemy z wesela wracać bo znając mojego męża to nie zgodzi się byśmy wracali w niedzielę :/

Mnie moja waga już wogole przeraża a przecież dopiero się zacznie prawdziwe przybieranie :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja tez przechodze falowo stany depresytjne, zwlaszcza z pwoodu tycia szybkiego... aczklolwiek mi stanlo tropche ostgatnio i jestem jakies 9-10teraz na plusie...glowa do gory :*

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startuje z 56kg przy 168cm wzrostu i jak do tej pory przytyłam już 9kg :/ Dzisiaj zauważyłam że mnie pięty zaczynają boleć jak zadługo stoję. Chyba moje nogi nie są przyzwyczajone do noszenia tylu kg :-P
    A na obiad dziś robiłam nalesniki z serem, polewą czekoladowa i borowkami. Poprostu przepyszne :-D
    No i niedługo wizyta :-) nie mogę się doczekać :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a moze teraz tak przybralas na wadze a potem moze waga ci stanie i nie bedziesz tak przybierac. Glowa do gory:)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mam dostęp do świata żywych! Internet naprawiony;) Brakowało mi Was!
    U mnie na obiad dziś schaboszczak, ziemniory, buraczki i mizeria :)

Ja też będę albo zamykać stary, albo otwierać nowy rok. Choć po cichutku marzę żeby na Wigilię już być w domu, a jeśli nie to żeby urodzić po Nowym Roku.

Nadal nie mamy pomysłu na imię, co mi się podoba to innym nie, a wybraliśmy z mężem imię Mieszko to Teściom się nie podoba i proponują jakieś takie pospolite, wrrrr!
    aha, ja przytyłam już 6 kg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:08

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu gorąco, na szczęście nie tak jak wczoraj ale i tak parno, marzę o deszczu :\
    Wczoraj z mężem pojechaliśmy oglądać spadające gwiazdy, i jakiś debil na drodze w lesie wyrzucił niedogaszonego peta... ludzie w ogóle nie mają wyobraźni...
    Ja na razie na szczęście dużo nie przytyłam, i też tylko w brzuchu i biuście, chociaż brzuszek już pokaźny, co nie zmienia faktu że jesteśmy w ciąży i każda tyje w swoim tempie jedna 2 kg do tej pory a inna 10 nic na to nie poradzimy, odchudzać się nie możecie, bo trzeba jeść zdrowo :)

Zieloneoliwki to Wam się ma podobać nie teściom.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Zieloneoliwki to Wam się ma podobać nie teściom.
    no pewnie, ale dostaję zielonej gorączki jak krytykują imiona krzywiąc się przy tym. Moi Rodzice przynajmniej ze śmiechem je przyjmują:P

• lips Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 6 kg na plusie (przed ciążą było 56 przy wzroście 165cm). Ogólnie to jem tak samo jak przed ciążą i dziwi mnie to strasznie ze tyle kg przybywa a żywienie cały czas takei samo.

U mnie dziś kasza jęczmienna z gulaszem wieprzowym, mizerią i ogórkiem kiszonym. Pyyycha :)

ZieloneOliwki, Mama-julka lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 1.60 ważyłam 55.5 a przed chwilą robiłam pomiar i jest na skali 61.3kg W spodnie 36 jeszcze wchodzę, ale muszę je trochę obniżać bo inaczej się nie dopnę ;)
    Nie wiem czy Wy też tak macie, ale w chwili obecnej jak mam sobie coś kupić to taka jakaś zamotana jestem. Chodzę po tym sklepie i nic nie wiem. Nie wiem jaki rozmiar itp itd. Koniec końców ląduję na dziale dziecięcym, albo zakupy zaczynam od tych działów :) Za jakiś czas nie będę miała w co się ubrać.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no pewnie, ale dostaję zielonej gorączki jak krytykują imiona krzywiąc się przy tym. Moi Rodzice przynajmniej ze śmiechem je przyjmują:P

Mój brat nazwał syna Julian, teściowie i nasi rodzice się nie mogli przyzwyczaić i im się nie podobało, mojej mamie się cały czas wydawało że nazwali go Lucjan, a teraz jest Julek i nikt nie może sobie wyobrazić, że mógłby się nazywać inaczej :) Nie mówcie co planujecie, zrobicie niespodziankę, i tak już zostanie.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Nie wiem czy Wy też tak macie, ale w chwili obecnej jak mam sobie coś kupić to taka jakaś zamotana jestem. Chodzę po tym sklepie i nic nie wiem. Nie wiem jaki rozmiar itp itd. Koniec końców ląduję na dziale dziecięcym, albo zakupy zaczynam od tych działów :) Za jakiś czas nie będę miała w co się ubrać.

Mam identycznie... nawet na allegro nie mogłam się na leginsy zdecydować.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Już jakiś czas temu się z Wami witałam, ale było to dawno więc się przypomnę:-).
    Termin mam na 6 grudnia. W brzuszku rośnie mi mały chłopczyk.

Mam pytanie do dziewczyn mieszkających na Śląsku - w jakim szpitalu planujecie rodzić? Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie na temat szpitalu w Rudzie Śląskiej?

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Ja przy 1.60 ważyłam 55.5 a przed chwilą robiłam pomiar i jest na skali 61.3kg W spodnie 36 jeszcze wchodzę, ale muszę je trochę obniżać bo inaczej się nie dopnę ;)
    Ja nie wchodzę w nic sprzed ciąży, teraz noszę zwiewne sukienki, mam jedne dżinsowe spodenki ciążowe przed kolano i jedne cienkie spodnie, ale czarne i teraz za gorąco na nie. Idę do sklepu i też nie wiem co ze sobą zrobić, wychodzę z dziecęcymi ciuszkami. Najbardziej przeraża mnie listopad i grudzień- zimno, mokro, a ja w nic nie wlezę...

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

l22ntv73ogvn473k.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Już jakiś czas temu się z Wami witałam, ale było to dawno więc się przypomnę:-).
    Termin mam na 6 grudnia. W brzuszku rośnie mi mały chłopczyk.

Mam pytanie do dziewczyn mieszkających na Śląsku - w jakim szpitalu planujecie rodzić? Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie na temat szpitalu w Rudzie Śląskiej?

Alicja jest najbardziej obcykana w szpitalach na śląsku :) ja słyszałam dobre opinię o szpitalu w rudzie a sama zamierzam rodzic na lubinowej :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja jest najbardziej obcykana w szpitalach na śląsku :) ja słyszałam dobre opinię o szpitalu w rudzie a sama zamierzam rodzic na lubinowej :)

Też zastanawiałam się nad Łubinową. Teraz rozważam szpital bonifratów albo właśnie ten w rudzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    U mnie dziś kasza jęczmienna z gulaszem wieprzowym, mizerią i ogórkiem kiszonym. Pyyycha :)

Taki obiad to ja lubię :-)
    Ale z tego co zauważyłam to jesteście raczej z poludnia, to nawet się nie mogę wprosić :'(

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ