X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja robię znów faszerowaną cukinię, a co :)

u nas znów gorąc :/ a do 11 było tak super chłodno 21 st c , cóż począć, wiatrak i do przodu :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny unmnie pochmurno ale tak duszno ze wytrzymac nie idzie :( Ja dzis mialam okropny sen ze nie umialam sie zajmowac moim dzieckiem nie kapalam go ani nic no przerazajacy sen obudzilam sie cala mokra :( Ja sprzatam bo siostra tesciowej z rodzina przylatuje w weekend i zeby pozniej nie gadala ze nie dbam o czystosc to zapierniczam a konca nie widac :/ Ja mam dzis takiego dola ze non stop plakac mi sie chce kazdy mi mowi jaka jestem gruba ze w nic sie nie mieszcze i jeszcze rodzinka za tydzien z Anglii przyjezdza to mi dadza popalic na temat mojej wagi ostatnio mialam 10kg+ a teraz to ze 12 :( Jeszcze moja dzidzia bardzo malo aktywna chyba jakis kryzys mnie zlapal :( Sorki ze wam tak nasmecilam ale czasem nie ma sie komu wygadac :(
    Dobrze ze chociaz wy jestescie :)

Syla z tego co kojarze jest taki watek na forum ciaza w Szwecji moze tam ci pomoga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:37

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, nosek do góry :) ja też ostatnio miałam depresyjny dzień ale na szczęście minelo, dzisiaj miałam już dobry humor dopóki się nie dowiedzialam o dwudniowym weselu :P a już mieliśmy takie fajne plany mieliśmy jeździć i szukać autka dla mnie w poniedziałek :( a tak to dopiero będziemy z wesela wracać bo znając mojego męża to nie zgodzi się byśmy wracali w niedzielę :/

Mnie moja waga już wogole przeraża a przecież dopiero się zacznie prawdziwe przybieranie :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja tez przechodze falowo stany depresytjne, zwlaszcza z pwoodu tycia szybkiego... aczklolwiek mi stanlo tropche ostgatnio i jestem jakies 9-10teraz na plusie...glowa do gory :*

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startuje z 56kg przy 168cm wzrostu i jak do tej pory przytyłam już 9kg :/ Dzisiaj zauważyłam że mnie pięty zaczynają boleć jak zadługo stoję. Chyba moje nogi nie są przyzwyczajone do noszenia tylu kg :-P
    A na obiad dziś robiłam nalesniki z serem, polewą czekoladowa i borowkami. Poprostu przepyszne :-D
    No i niedługo wizyta :-) nie mogę się doczekać :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a moze teraz tak przybralas na wadze a potem moze waga ci stanie i nie bedziesz tak przybierac. Glowa do gory:)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mam dostęp do świata żywych! Internet naprawiony;) Brakowało mi Was!
    U mnie na obiad dziś schaboszczak, ziemniory, buraczki i mizeria :)

Ja też będę albo zamykać stary, albo otwierać nowy rok. Choć po cichutku marzę żeby na Wigilię już być w domu, a jeśli nie to żeby urodzić po Nowym Roku.

Nadal nie mamy pomysłu na imię, co mi się podoba to innym nie, a wybraliśmy z mężem imię Mieszko to Teściom się nie podoba i proponują jakieś takie pospolite, wrrrr!
    aha, ja przytyłam już 6 kg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:08

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu gorąco, na szczęście nie tak jak wczoraj ale i tak parno, marzę o deszczu :\
    Wczoraj z mężem pojechaliśmy oglądać spadające gwiazdy, i jakiś debil na drodze w lesie wyrzucił niedogaszonego peta... ludzie w ogóle nie mają wyobraźni...
    Ja na razie na szczęście dużo nie przytyłam, i też tylko w brzuchu i biuście, chociaż brzuszek już pokaźny, co nie zmienia faktu że jesteśmy w ciąży i każda tyje w swoim tempie jedna 2 kg do tej pory a inna 10 nic na to nie poradzimy, odchudzać się nie możecie, bo trzeba jeść zdrowo :)

Zieloneoliwki to Wam się ma podobać nie teściom.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Zieloneoliwki to Wam się ma podobać nie teściom.
    no pewnie, ale dostaję zielonej gorączki jak krytykują imiona krzywiąc się przy tym. Moi Rodzice przynajmniej ze śmiechem je przyjmują:P

• lips Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 6 kg na plusie (przed ciążą było 56 przy wzroście 165cm). Ogólnie to jem tak samo jak przed ciążą i dziwi mnie to strasznie ze tyle kg przybywa a żywienie cały czas takei samo.

U mnie dziś kasza jęczmienna z gulaszem wieprzowym, mizerią i ogórkiem kiszonym. Pyyycha :)

ZieloneOliwki, Mama-julka lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 1.60 ważyłam 55.5 a przed chwilą robiłam pomiar i jest na skali 61.3kg W spodnie 36 jeszcze wchodzę, ale muszę je trochę obniżać bo inaczej się nie dopnę ;)
    Nie wiem czy Wy też tak macie, ale w chwili obecnej jak mam sobie coś kupić to taka jakaś zamotana jestem. Chodzę po tym sklepie i nic nie wiem. Nie wiem jaki rozmiar itp itd. Koniec końców ląduję na dziale dziecięcym, albo zakupy zaczynam od tych działów :) Za jakiś czas nie będę miała w co się ubrać.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no pewnie, ale dostaję zielonej gorączki jak krytykują imiona krzywiąc się przy tym. Moi Rodzice przynajmniej ze śmiechem je przyjmują:P

Mój brat nazwał syna Julian, teściowie i nasi rodzice się nie mogli przyzwyczaić i im się nie podobało, mojej mamie się cały czas wydawało że nazwali go Lucjan, a teraz jest Julek i nikt nie może sobie wyobrazić, że mógłby się nazywać inaczej :) Nie mówcie co planujecie, zrobicie niespodziankę, i tak już zostanie.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Nie wiem czy Wy też tak macie, ale w chwili obecnej jak mam sobie coś kupić to taka jakaś zamotana jestem. Chodzę po tym sklepie i nic nie wiem. Nie wiem jaki rozmiar itp itd. Koniec końców ląduję na dziale dziecięcym, albo zakupy zaczynam od tych działów :) Za jakiś czas nie będę miała w co się ubrać.

Mam identycznie... nawet na allegro nie mogłam się na leginsy zdecydować.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Już jakiś czas temu się z Wami witałam, ale było to dawno więc się przypomnę:-).
    Termin mam na 6 grudnia. W brzuszku rośnie mi mały chłopczyk.

Mam pytanie do dziewczyn mieszkających na Śląsku - w jakim szpitalu planujecie rodzić? Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie na temat szpitalu w Rudzie Śląskiej?

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Ja przy 1.60 ważyłam 55.5 a przed chwilą robiłam pomiar i jest na skali 61.3kg W spodnie 36 jeszcze wchodzę, ale muszę je trochę obniżać bo inaczej się nie dopnę ;)
    Ja nie wchodzę w nic sprzed ciąży, teraz noszę zwiewne sukienki, mam jedne dżinsowe spodenki ciążowe przed kolano i jedne cienkie spodnie, ale czarne i teraz za gorąco na nie. Idę do sklepu i też nie wiem co ze sobą zrobić, wychodzę z dziecęcymi ciuszkami. Najbardziej przeraża mnie listopad i grudzień- zimno, mokro, a ja w nic nie wlezę...

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

l22ntv73ogvn473k.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Już jakiś czas temu się z Wami witałam, ale było to dawno więc się przypomnę:-).
    Termin mam na 6 grudnia. W brzuszku rośnie mi mały chłopczyk.

Mam pytanie do dziewczyn mieszkających na Śląsku - w jakim szpitalu planujecie rodzić? Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie na temat szpitalu w Rudzie Śląskiej?

Alicja jest najbardziej obcykana w szpitalach na śląsku :) ja słyszałam dobre opinię o szpitalu w rudzie a sama zamierzam rodzic na lubinowej :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja jest najbardziej obcykana w szpitalach na śląsku :) ja słyszałam dobre opinię o szpitalu w rudzie a sama zamierzam rodzic na lubinowej :)

Też zastanawiałam się nad Łubinową. Teraz rozważam szpital bonifratów albo właśnie ten w rudzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    U mnie dziś kasza jęczmienna z gulaszem wieprzowym, mizerią i ogórkiem kiszonym. Pyyycha :)

Taki obiad to ja lubię :-)
    Ale z tego co zauważyłam to jesteście raczej z poludnia, to nawet się nie mogę wprosić :'(

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ