Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam smyk.pl ostatnio zamowiłam i bardzo fajne gatunkowo i można na dobre promocje trafić :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, mam to samo w temacie wózków. Od paru dni siedzę w necie i jestem przerażona, że tego tyle jest. Nawet nie zdawałam sobie nawet z tego sprawy :-( Dla mnie oprócz wizualu i ceny ważna jest waga spacerówki bo będę dużo chodzić z wózkiem to nie chcę taszczyć więcej niz 25 kilo. Jak dużo jeździsz autem to może spójrz czy się łatwo składa?
    A ogólnie to żyję nadzieją, że dostanę wózek po siostrzeńcu, a kupię później spacerówkę :-)

Lips, chyba jestem jedyna co w sklepach nic nie kupuje bo ciuchy mam z lumpów, a resztę od siostry i po moim pierwszym.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Ja polecam smyk.pl ostatnio zamowiłam i bardzo fajne gatunkowo i można na dobre promocje trafić :)

Teraz maja jeszcze wyprzedaże i ogólnie są fajne jakościowo, od poniedziałku w Lidlu też będą promocje na ubranka sprawdź sobie gazetkę, Ja ogólnie kupie kilka nowych ubranek reszta że szmateksu ( już kilka rzeczy mam), akcesoria kupie na allegro kiedyś Madzisek wysłała linka i mi sprzedawca odpowiada :)
    allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Teraz maja jeszcze wyprzedaże i ogólnie są fajne jakościowo, od poniedziałku w Lidlu też będą promocje na ubranka sprawdź sobie gazetkę, Ja ogólnie kupie kilka nowych ubranek reszta że szmateksu ( już kilka rzeczy mam), akcesoria kupie na allegro kiedyś Madzisek wysłała linka i mi sprzedawca odpowiada :)
    allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074

Ja tez czatuje na lidla bo i lądna zabawka z Fisher price do zawieszenia na wózek. Chce pościel żeby mieć potem dla malego na , pampersy bo tez mega się opłaca !
    Muszę obczaic co na allegro jest :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr ten telefon kasuje i zmienia mi slowa. Pościel żeby na zmianę mieć, a zabawkę żeby ladnie na wózek zaczepic :D
    Do tego jakieś ubranka i te pampersy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam, jakiś sens to w końcu miało :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu oszaleje od tych upałow :/ My ubranek mamy juz sporo i do tego tesciowa kazala nie kupywac do 6 m bo ona kupila :) A co myslicie o zestawie kosmetykow mydelko szampon itp firmy oilatum bo chcialabym kupic ??

Za dwa dni znow wyjezdzamy i szczerze wam powiem ze mi sie niecvhce jedziemy z dwoma szwagierkami i synkiem jednej ktory jest taki niedobry ze szok nie slucha sie trzeba mu dac wszystko co chce bo inaczej jest krzyk no masakra ale jakos przeytrwam :/:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszałam same dobre opinie o oilatum. Tez szukam ciągle opinii o kosmetykach i wtedy zamowie w późniejszym czasie wszystko na aptekagemini bo się bardzo oplaca. Teraz chce kupić szlafroczek cieplutki do szpitala dla mnie i kapcie bo mój w domu jest najlepszy ale nie nadaje się do ludzi a ja strasznie do szlafroka jestem przyzwyczajona a juz wgl zima :D a koszule ile tego potrzeba ?:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi bo zalezy czy bakterią e coli jest zatruty przewod pokarmowy czy uklad moczowy, przy pokarmowym wystepuje biegunka i wymioty. W szpitalu przy ostatnim przyjeciu tak mi mowily polozne. Ja mialam e coli ale w ukladzie moczowym- mialam bardzo wysoka temp i mdlosci.

Lips, ja bede zamawiala na stronie nexta- piekne maja ubranka. Czesc dostalam wczoraj po siostrzenicach juz uprane i poprasowane, teraz mniej wiecej orientuje sie czego ile mi potrzeba. Najwiecej spiochow i bodziakow, mam mnostwo sukieneczek, a na poczatek nie za bardzo sie przydadza.

Evka tez ogladamy wozki, podoba sie nam Chicco urban, ale musimy go na zywo zobaczyc.

Misia 26 ja bede stosowala oilatum :-) z tego co czytalam i z doswiadczenia moich siostr sprawdza sie reqelacyjnie, skora maluszka mieciusienka:-)

Aannkkaa tez musze zabrac sie za swoje rzeczy, niby bylam juz 4 razy w szpitalu ale za kazdym razem mialam problem z pizama czy szlafrokiem. W domu najchetniej spie w majtkach i koszulce na ramionka, mam kilka koszul ale podnosza sie na brzuchuze ledwo pipke zakrywaja ;-) musze sie zaopatrzec w takie do karmienia mysle ze ze 3 sztuki plis jedna na porod, na poczatku moze chyba mleko ciec. A i staniki do karmienia, wiem ze praktyczne sa, ale piersi tak brzydko w nich wygladaja :-( nie mogli wymyslec czegos usztywnianego???

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33y50qu.jpg
    Komplecik ze smyka :)
    Muszę zobaczyć te ciuszki z next :)
    No ja wlasnie tez chce się zabrać za kupieniem do szpitala dla siebie. Te staniki do karmienia to tylko do domu i szpitala bo wygoda ale do ludzi normalne bo strasznie piersi wyglądają w tych do karmienia obwisłe :D

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:13

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia, muszę zobaczyć te staniki usztywniane:) też będę kupowała z długim rękawem, z krótkim mniej się przyda, a mam kilka sztuk używanych.
    aannkkaa piękny komplecik:):) uwielbiam kolorowe ubranka dla dzieci:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam reszte praktycznie wszystko z długim rekawkiem i cieplejsze ale nie mogłam nie kupic na to ubiorę Filipkowi ( póki co chyba Filip bedzie ) sweterek i w domciu w zime moze byc :D
    Musze tez zobaczyc te staniki bo rzeczywiście te klasyczne do karmienia nie są ładne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto zaglądnąć do Tesco, ja tam ostatnio zakupiłam kilka fajnych rzeczy. Byłam też wczoraj w Kik i kupiłam trochę ubranek, każde po 4zł. Jeśli macie w pobliżu to polecam bo ładne rzeczy tam mają.

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Ja się zapisałam, kurs (6 spotkań po 2 h) na które będę chodzić z mężem- jak uda mu się wykombinować wolne - zaczynamy 24.08.
    Oprócz zajęć głównych mam rozpisane zajęcia aż do samego porodu ( gimnastyka, masaże, i inne tematyczne typu laktacja, opieka nad noworodkiem itd

Balbo zaczynasz wczesniej w takim razie czekamy na relacje:)

balbo lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile juz przytyłyście? Ja 5,5 kg i wydaje mi się ze to troche dużo

f2wlanlibm0fi1og.png
  • anjaniebieska Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam 4,5 i też mi się wydaje że dużo... :( ja póki co nic nie kupuje i pierwszym zakupem będzie chyba wózek :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Dziewczyny ile juz przytyłyście? Ja 5,5 kg i wydaje mi się ze to troche dużo

ja tez cos koło tego. A ile masz wzrostu i ile wzyłas przedciaza? kazda kobieta inaczej tyje, dla jednej 5 kg to duzo a dla innej bardzo szczupłej mało:)
    ja 180 cm i 58 kg, według przelicznika BMI jest ok, a nawe ciut za mało. Ale dokładnie ile przytyłam zobacze w piatek na wizycie.

Dziewczyny! wrzesniówki zaczeły sie rozpakowywac! My zaczniemy pewnie w listopadzie albo i pazdzierniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 22:54

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 4kg. Wozek mam juz kupiony teraz musze zaczac kompletowac ubranka bo nic nie mam.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po urodzinach opierdzielilam rodzinke że maja nie wymyślać problemów mam nadzieję że tego nie pozaluje ale przecież nie da się uniknąć wszystkiego a i tak się już z nimi widziałam odkąd mama ostatni raz widziała dzieci ;)

I moja ulubioną pora nadeszła na dworze 22 cudowne stopnie siedze sobie na balkoniku i się studze :)

Wiecie co dziś pomyslalam ??? Że FAJNIE ZE JESTESCIE :):) :*:*:*

Dobrej nocki :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, justyna14, emilka24 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ