X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja juz jestem po usg polowkowym i bedzie dziewczynka-Julka:) tak sie ciesze wszystko jest wporzadku pomiary tez tylko martwi mnie ze jest dwa tygodnie do tylu...

Madzisek, kwiatakacji, Mama-julka, justyna14, Nadulka, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli a co z Toba? Bylas juz na kontrolnej wizycie?

Flkonik a jak z wyprawka z tego co kojarze chcialas do chyba konca lipca lub sierpnia miec juz wiekszosc rzeczy, udalo sie?

A gdzie sie podziala reszta Bliźniakowych Mam? Macie juz upatrzone wozki? Jak z wyprawka? Wy pewnie jako pierwsze pojdziecie rodzic ;-)

Ja dzis caly dzien u rodzicow, a jutro siedze w domu bo moj juz sie zlosci ze najpierw latam caly dzien a wieczorem umieram i narzekam na bole brzucha. No i ma racje ;-) wiadomo w domu samej nudno, ale maluszek najwazniejszy :-)

Gratuluje pozytywnych wizyt, moja juz w piatek i to chyba moja pierwsza wizyta na ktora nie czekam az tak bardzo, chyba dlatego ze Małą świetnie czuje i wiem ze jest ok ;-)

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    chyba lapie mnie jaka in fekcja intymna, bo mnie swedzi od wczoraj;/ co stosujecie bez lekarza??
    Mi lekarz przepisal aphin i jest bez recepty.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    U nas w ogrodzie chłód i ziąb po popołudniowej burzy. 20 stopni!
    Jak zazdroszczę. U mnie na dworze 27 stopni a w domu dalej 30. Boże daj żyć mam już dość

1usap07w9hybl9h9.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze pogody!

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie smigam z ciastami robię sernik z malinami na kruchym cieście i ciacho czekoladowe z jabłkami i orzechami :) na dworze 23 st aż żal iść spać jak w końcu da się żyć :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ale mnie przestraszylas tym wpisem!!! Pierwsze zdanie: "ja sie zegnam." myslalam ze cos sie stalo, ufff

Ok sory, ją nie pierwsza, prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, znowu robisz smaka;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 23:03

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Mama-julka, emilka24, anjaniebieska na kiedy macie terminy? bo chce uzupelnić liste ;)
    Ja mam termin na 26 grudzien:)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i poznania plci :)

Ja sie czuje swietnie. Dziewczynki kopia raz mocniej raz slabiej. To zalezy. Najbardziej szaleja wieczorem i jak zjem cos slodkiego :D
    Wizyte mam teraz w piatek 14.08 o 14 ;) mja cos czuje ze w pazdzierniku bedziemy juz w komplecie w domku

justyna14, Nadulka, Blair lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Acikk, znowu robisz smaka;-)
    Kurde co poradze że mojej mamie się zachciaslo mnie w sierpniu rodzic i teraz muszę piec ciasta w takie upały :D w tym roku mam luksus bo nie chodze już do pracy więc SE mogę piec po nochach :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak ciepło!!!

f2wlanlibm0fi1og.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie!
    Noe nadrobie Was,nie ma szans :p co do wozka to ja bede miala tez Adamex tylko York,tak jak pisalam po siostry Malym:) podoba mi sie,ze szybko sie wyjmuje gondole na pstrykniecie i fotelik montuje,czy tym daszkiem tak fajnie zaslonic mozna caly przod gdzie widac Dzidzie :)
    A tak wogole to od wczoraj sie schizuje,pierwszy raz chyba! Mam wrazenie,ze Dzidzia sie malo albo wogole nie rusza.. ;/ jak poczulam wczoraj jeden kopniak delikatny po 21 to wszystko:| tak samo dzis nic narazie.. jeju nie wiem czemu ale zaczelam sie tym przejmowac strasznie.. wiem,ze lozysko jest na przedniej scianie ale kurde no cos tu nie tak jakby:(( mam nadzieje,ze dzis da mi za moment popalic kopniakami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 08:07

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurde co poradze że mojej mamie się zachciaslo mnie w sierpniu rodzic i teraz muszę piec ciasta w takie upały :D w tym roku mam luksus bo nie chodze już do pracy więc SE mogę piec po nochach :D

Mój mąż miał wczoraj irodziny i zrobiłam tort galaretkowo-śmietankowy z owocami :) bez pieczenia, pyszne i orzeźwiające :)

justyna14 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) my wczoraj parapety kupiliśmy :) w koncu :) powolutku do przodu. miłego dnia wszystkim

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk sto lat sto lat!!!! Wszystkiego najlepszego kochana!!! :* :* :*

Poza tym gratuluje udanych wizyt:)

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wszystkiego najlepszego :* sto latek:*

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ok sory, ją nie pierwsza, prawda?

tak:) Inso byla pierwsza :D

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej Mamusie!
    Noe nadrobie Was,nie ma szans :p co do wozka to ja bede miala tez Adamex tylko York,tak jak pisalam po siostry Malym:) podoba mi sie,ze szybko sie wyjmuje gondole na pstrykniecie i fotelik montuje,czy tym daszkiem tak fajnie zaslonic mozna caly przod gdzie widac Dzidzie :)
    A tak wogole to od wczoraj sie schizuje,pierwszy raz chyba! Mam wrazenie,ze Dzidzia sie malo albo wogole nie rusza.. ;/ jak poczulam wczoraj jeden kopniak delikatny po 21 to wszystko:| tak samo dzis nic narazie.. jeju nie wiem czemu ale zaczelam sie tym przejmowac strasznie.. wiem,ze lozysko jest na przedniej scianie ale kurde no cos tu nie tak jakby:(( mam nadzieje,ze dzis da mi za moment popalic kopniakami..

a wczesniej czułas czesciej kopniaki? jesli tak to moze nie czujesz ich bo np czasami nie zwracasz uwagi. ja tak mam czasami ze po aktywnym dniu mam wrazenie ze nie czułam małej wiec kłade sie na plecach i wciskam delikatnie brzuszek raz z jednej strony raz z drugiej, a po smarowaniu brzuszka bio oilem mała zawsze daje pokaz fikołków;)

zdjełyście pierścionki z palców dziewczyny? ja nie mogę zdjąć ani obrączki ani zaręczynowego:(:( mam nadzieje ze to przez te upały i ze gdy tylko się ochłodzi uda mi się. Wczoraj ok 16 jeszcze zdjełam obraczke, ale zaręczynowego nie, a że było to u moich rodziców założyłam ją na palec znowu żeby jej nie zgubić, stwierdziłam że dziś ok 6 jak mąż będzie wychodził do pracy to zdejmnę i zaręczynowy i obraczke,a tu DUP*, ani obraczka ani zareczynowy:( próbowałam na olej,na mydło, z ręką w górze, w zimnej wodzie, nie idzie nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u mnie w trakcie tych upałów to rzadko czuje jakiekolwiek mizianie w brzuchu. Tez sie tym martwilam, ale po paru dniach na 1 dzien mały sie uaktuwnil i to mnie uspokoilo. Teraz znowu jest spokoj....

Pchełka ja nosze jeszcze, ale tylko w pracy. W domu zdejmuje i palce odpoczywaja. Chyba ze juz w pracy czuje ze mi uciska to od razu sciagam. Ja to mam caly czas stopy opuchniete, nie ma znaczenia czy po nocy czy w dzien.

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ