Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc Mamuski;) dzisiaj wizytuje o 16; 20 . Lekarz bedzie robik zdjecia malej z polowkowych bo tak sie krecila , ze zrobil jedno ale sam powoedzial ze nie jest zadowolony i powtarzamy. Co do ruchow to czuje bardzo ale wieczorem jak sie poloze. W ciqgu dnia malutka jest mniej aktywna. Ciekawe ile przytylam od wizyty ... i brzuch pokaźny . A dokladnie to 23 tc i 3 dni. Pozdrawiam i zycze wszystkim wizytyjacym powodzenia, oczywiscie czekamy na wiadomosci. Co co skladowania dla malej to ja jeszcze nic nie mam nic a nic. Mimo ze to juz ponad polowa ciazy i czuje ruchy, to jakos to wszystko do mnie nie dochodzi
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:My raczej zdecydujemy się na taki wózek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46d3fe1b67bb.jpg
Widzieliśmy na żywo i dobrze się nim jeździ
Maksio nadrobił wczoraj wieczorem ostatnie dni i porządnie mnie skopał -
Hej laseczki. Jestem po wczorajszej wizycie młody 560 g. ±82g. .... od 2 tyg już nie plamię
ale w macicy jeszcze coś jest. Niewielka zmiana. Najważniejsze że już nie plamię. Młody będzie miał dł nogi bo są większe o 2 tyg od obecnego
1 września czeka mnie glukoza .... bleee.
Pchełka, kwiatakacji, justyna14, Mama-julka, Madzisek, MeGi2986, bella88, Pchelkaa, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyneczki
My już po wizycie połówkowej u naszej p. doktorW czwartek mamy jeszcze połówkowe prenatalne
Dziewczynka pozostaje nadal dziewczynką, pięknie było widać w 3d
Waży 490 g i ma długie nogi
Widziałam jak połyka wody płodowe, mlaskając ślicznie buźką.
Także mamy zdrową córeczkękwiatakacji, justyna14, Mama-julka, KASIAG24, Madzisek, Matleena, MeGi2986, bella88, Pchelkaa, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJerrryyy jaki skwar... Masakra
a mąż maluje i maluje i końca nie widać, żal mi go bo taki upał no ale sam chciał
Dziewczyny jak to jest z tą farbą? Wdychać czy lepiej nie wdychać? Niby mocno nie śmierdzi ale może tylko ja nie czuje. Wczoraj spałam u rodziców ale dzisiaj już bym chciała u siebie... -
Robaczek uroki ciąży zaraz będzie 2 trymestr to powinny mdłości Ci całkiem przejść a za niecałych 30 tyg będziesz tulić swoje maleństwo strasznie się cieszę, że tak szybko Wam się udało
Flakonik pomożemy Ci z listą, bo średnio 4 porody dziennie i bliźniaki w domu to chyba niewykonalne, żebyś to ogarnęła sama, a jak znam życie, będziesz jedną z pierwszych, która będzie się cieszyć swoimi maleństwami. A jak się czujesz? Kiedy kolejna wizyta? Chyba miałaś coś koło połowy sierpnia mieć jeśli nie pomyliłam …
Alicja też się za pierwszym razem bałam, może super przyjemne to doświadczenie nie jest, ale jakoś dałam rade, mam nadzieje, że i tym razem tak będzie. A jak Ty się czujesz? Mogłaś się sama na tą glukoze wybrać?
Ola 25 udanej wizyty i czekamy na fotki
Moni, Pchełka gratuluję udanych wizyt
Alisss nie wdychać i najlepiej, jakbyś ze 3 noce spała po za domem. Są farby Eko ale pewnie kupiliście normalną, więc one są szkodliwe, nie wdychać, broń Boże samemu nie wpaść na pomysł, żeby pomóc mężowi. Tobie nic nie będzie, a myśl o małej istotce.
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:A juz jest ,flakonik wyprzedza moje myśli hahaha
dziękuje
Mam pytanko czy lozysko na ścianie przedniej przeradza się w przodujące ? Martwie się bo wciąż jest na przedniej
Nie. Łożysko przodujące to łożysko, które częściowo lub całkowicie zasłania szyjkę macicy, czyli jest dość nisko. Tak na chłopski rozum - przy porodzie SN normalnie rodzi się dziecko i potem łożysko , w przypadku łożyska przodującego kolejność byłaby odwrotnaalisss871 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:A juz jest ,flakonik wyprzedza moje myśli hahaha
dziękuje
Mam pytanko czy lozysko na ścianie przedniej przeradza się w przodujące ? Martwie się bo wciąż jest na przedniej
Każde łożysko (zarówno ze ściany tylnej jak i przedniej) może przerodzić się w łożysko przodujące.
Łożysko przodujące tzn takie, które jest nisko ułożone, tuż przy ujściu szyjki macicy albo nawet na ujściu (najgorszy przypadek). Wtedy trzeci trymestr wiąże się często z ciągłymi krwawieniami i stałą obserwacją w szpitalu bo jak nie daj Boże zaczniesz rodzić to urodzisz najpierw łożysko a wtedy płód obumieraZ łożyskiem przodującym tylko cesarka.
Jeżeli lekarz wspomina Tobie tylko o tym, że masz na ścianie przedniej to nie masz czym się martwić. Łożysko wędruje prawie do ostatnich dni ciąży ale gdyby miało być przodujące to już byś raczej miała ku temu jakieś przesłanki, że np jest nisko osadzone. Ja już wiem, że na chwilę obecną mam łożysko, które zakrywa ujście macicy (najgorszy przypadek). Ale wierzę że się przesunie
-
nick nieaktualnyalisss871 wrote:Jerrryyy jaki skwar... Masakra
a mąż maluje i maluje i końca nie widać, żal mi go bo taki upał no ale sam chciał
Dziewczyny jak to jest z tą farbą? Wdychać czy lepiej nie wdychać? Niby mocno nie śmierdzi ale może tylko ja nie czuje. Wczoraj spałam u rodziców ale dzisiaj już bym chciała u siebie...
Moja fryzjerka cala ciaze pracowala, a mowia ze farba do wlosow tez smierdzaca i szkodliwa ale urodzila na szczescie zdrowe dzieciaczki:) -
nick nieaktualny