X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Oj Revelka jakaś Ty dowcipna :O
    Jak natura woła to nawet święta nie staną jej na drodze;-)

Wiem, żarcik taki był.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka uzupełniłam liste. suwaczek wkleja sie w ustawienia -> społeczność i tam w podpisie ;) bo widze ze wklejasz w kazdym poscie

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test obciazenia glukoza dopiero przedemną. Ide na niego w czwartek

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez robie zapasy pampersow. bedziemy na eko pieluszkach bambo nature i Beaming baby. sa dosyc drogie wiec juz rozpoczelam skladowanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:36

Blair lubi tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamuski;) dzisiaj wizytuje o 16; 20 . Lekarz bedzie robik zdjecia malej z polowkowych bo tak sie krecila , ze zrobil jedno ale sam powoedzial ze nie jest zadowolony i powtarzamy. Co do ruchow to czuje bardzo ale wieczorem jak sie poloze. W ciqgu dnia malutka jest mniej aktywna. Ciekawe ile przytylam od wizyty ... i brzuch pokaźny . A dokladnie to 23 tc i 3 dni. Pozdrawiam i zycze wszystkim wizytyjacym powodzenia, oczywiscie czekamy na wiadomosci. Co co skladowania dla malej to ja jeszcze nic nie mam nic a nic. Mimo ze to juz ponad polowa ciazy i czuje ruchy, to jakos to wszystko do mnie nie dochodzi

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    My raczej zdecydujemy się na taki wózek
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46d3fe1b67bb.jpg

Widzieliśmy na żywo i dobrze się nim jeździ :)
    Maksio nadrobił wczoraj wieczorem ostatnie dni i porządnie mnie skopał :P
    Bebetto? Po analizie większości wózków te bebetto jak na razie najbardziej przypadły mi do gustu. Tylko ja myślałam nad bebetto np holland, albo bardzo podobny adamex pajero.Chcę wózek 2w1, a fotelik maxi cosi dokupię osobno

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. Jestem po wczorajszej wizycie młody 560 g. ±82g. .... od 2 tyg już nie plamię :-) ale w macicy jeszcze coś jest. Niewielka zmiana. Najważniejsze że już nie plamię. Młody będzie miał dł nogi bo są większe o 2 tyg od obecnego :-) 1 września czeka mnie glukoza .... bleee.

Pchełka, kwiatakacji, justyna14, Mama-julka, Madzisek, MeGi2986, bella88, Pchelkaa, Nadulka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyneczki :-)
    My już po wizycie połówkowej u naszej p. doktor ;-) W czwartek mamy jeszcze połówkowe prenatalne :-)

Dziewczynka pozostaje nadal dziewczynką, pięknie było widać w 3d ;-)
    Waży 490 g i ma długie nogi :-D
    Widziałam jak połyka wody płodowe, mlaskając ślicznie buźką.

Także mamy zdrową córeczkę :-D

kwiatakacji, justyna14, Mama-julka, KASIAG24, Madzisek, Matleena, MeGi2986, bella88, Pchelkaa, Nadulka lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:13

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, Pchelka super ze wszystko jest dobrze :)

Czy macie przepowiadajace skurcze? Ja kiedys mialam a teraz calkowicie zaniknely. zadnych skurczy i twardnienia. czy to ok?

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerrryyy jaki skwar... Masakra :( a mąż maluje i maluje i końca nie widać, żal mi go bo taki upał no ale sam chciał :)
    Dziewczyny jak to jest z tą farbą? Wdychać czy lepiej nie wdychać? Niby mocno nie śmierdzi ale może tylko ja nie czuje. Wczoraj spałam u rodziców ale dzisiaj już bym chciała u siebie...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek uroki ciąży  zaraz będzie 2 trymestr to powinny mdłości Ci całkiem przejść  a za niecałych 30 tyg będziesz tulić swoje maleństwo  strasznie się cieszę, że tak szybko Wam się udało 

Flakonik pomożemy Ci z listą, bo średnio 4 porody dziennie i bliźniaki w domu to chyba niewykonalne, żebyś to ogarnęła sama, a jak znam życie, będziesz jedną z pierwszych, która będzie się cieszyć swoimi maleństwami. A jak się czujesz? Kiedy kolejna wizyta? Chyba miałaś coś koło połowy sierpnia mieć jeśli nie pomyliłam …

Alicja też się za pierwszym razem bałam, może super przyjemne to doświadczenie nie jest, ale jakoś dałam rade, mam nadzieje, że i tym razem tak będzie. A jak Ty się czujesz? Mogłaś się sama na tą glukoze wybrać?

Ola 25 udanej wizyty i czekamy na fotki 

Moni, Pchełka gratuluję udanych wizyt 

Alisss nie wdychać i najlepiej, jakbyś ze 3 noce spała po za domem. Są farby Eko ale pewnie kupiliście normalną, więc one są szkodliwe, nie wdychać, broń Boże samemu nie wpaść na pomysł, żeby pomóc mężowi. Tobie nic nie będzie, a myśl o małej istotce.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Wiem, żarcik taki był.

Rewelkowy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można na pierwsza stronę wpisać mi synusia to poprosze :*

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz jest ,flakonik wyprzedza moje myśli hahaha :) dziękuje
    Mam pytanko czy lozysko na ścianie przedniej przeradza się w przodujące ? Martwie się bo wciąż jest na przedniej

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:10

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mam pytanko czy lozysko na ścianie przedniej przeradza się w przodujące ? Martwie się bo wciąż jest na przedniej

Nie. Łożysko przodujące to łożysko, które częściowo lub całkowicie zasłania szyjkę macicy, czyli jest dość nisko. Tak na chłopski rozum - przy porodzie SN normalnie rodzi się dziecko i potem łożysko , w przypadku łożyska przodującego kolejność byłaby odwrotna

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

Każde łożysko (zarówno ze ściany tylnej jak i przedniej) może przerodzić się w łożysko przodujące.
    Łożysko przodujące tzn takie, które jest nisko ułożone, tuż przy ujściu szyjki macicy albo nawet na ujściu (najgorszy przypadek). Wtedy trzeci trymestr wiąże się często z ciągłymi krwawieniami i stałą obserwacją w szpitalu bo jak nie daj Boże zaczniesz rodzić to urodzisz najpierw łożysko a wtedy płód obumiera :( Z łożyskiem przodującym tylko cesarka.
    Jeżeli lekarz wspomina Tobie tylko o tym, że masz na ścianie przedniej to nie masz czym się martwić. Łożysko wędruje prawie do ostatnich dni ciąży ale gdyby miało być przodujące to już byś raczej miała ku temu jakieś przesłanki, że np jest nisko osadzone. Ja już wiem, że na chwilę obecną mam łożysko, które zakrywa ujście macicy (najgorszy przypadek). Ale wierzę że się przesunie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Jerrryyy jaki skwar... Masakra :( a mąż maluje i maluje i końca nie widać, żal mi go bo taki upał no ale sam chciał :)
    Dziewczyny jak to jest z tą farbą? Wdychać czy lepiej nie wdychać? Niby mocno nie śmierdzi ale może tylko ja nie czuje. Wczoraj spałam u rodziców ale dzisiaj już bym chciała u siebie...
    A maluje pokoj w ktorym bedziesz spac czy inne pomieszczenie?? Wiadomo ze lepiej unikac, ale moj ostatnio malowal pokoj dziecka, pozniej zamykal drzwi i w domu nic czuc nie bylo, tym bardziej ze teraz farba szybko schnie. Ja chwilami do niego zachodzilam bo tez bylo mi go szkoda ale nie wyjezdzalam z domu. Czasami sie po prostu nie da:)
    Moja fryzjerka cala ciaze pracowala, a mowia ze farba do wlosow tez smierdzaca i szkodliwa ale urodzila na szczescie zdrowe dzieciaczki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

justyna14 – Ja mam nakaz leżenia tak naprawdę, więc wyjazd na badanie był dla mnie całym wydarzeniem i jechałam z mężem :D Bałam się, że zasłabne czy zwymiotuje (przez to, że się tyle naczytałam :D)

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ