X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie maluje tylko salon i korytarz, sypialnie mam cały czas zamkniętą. Farba rzeczywiście szybko schnie. Wczoraj spałam u mamy na swoim starym łóżku ale to już nie to samo co u siebie, męczyłam się strasznie. Dzisiaj zobaczymy-na razie przebywam prawie cały dzień poza domem.
    Mi też szkoda tego mojego męża... zwłaszcza że taki upał, no ale cóż-niech się chłop przyzwyczaja że w ciąży nie tylko kobieta powinna cierpieć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Każde łożysko (zarówno ze ściany tylnej jak i przedniej) może przerodzić się w łożysko przodujące.
    Łożysko przodujące tzn takie, które jest nisko ułożone, tuż przy ujściu szyjki macicy albo nawet na ujściu (najgorszy przypadek). Wtedy trzeci trymestr wiąże się często z ciągłymi krwawieniami i stałą obserwacją w szpitalu bo jak nie daj Boże zaczniesz rodzić to urodzisz najpierw łożysko a wtedy płód obumiera :( Z łożyskiem przodującym tylko cesarka.
    Jeżeli lekarz wspomina Tobie tylko o tym, że masz na ścianie przedniej to nie masz czym się martwić. Łożysko wędruje prawie do ostatnich dni ciąży ale gdyby miało być przodujące to już byś raczej miała ku temu jakieś przesłanki, że np jest nisko osadzone. Ja już wiem, że na chwilę obecną mam łożysko, które zakrywa ujście macicy (najgorszy przypadek). Ale wierzę że się przesunie :)

W czerwcu byłam dwa razy w szpitalu właśnie z tego powodu bo krwawiłam. Na drugim wypisie mam napisane o łożysku pokrywającym szyjkę. Dwa tyg. później na wizycie kontrolnej było już 38mm od szyjki. Teraz mam już 55mm odległości i łożysko na tylnej ścianie.

Jak czytałam, przodujące występuje u co trzeciej kobiety, a zaledwie 1-2% krwawi z tego powodu. Poprostu mamy trochę bardziej skomplikowane ciąże, ale wierzę, że będzie wszystko dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dopiero skonczylam sprzatac nie mam sily i jeszcze ten upal cholerny juz mam dosc :( Od rana a to spacer kawka ze szwagierka troche posiedziec z babcia i czas leci :)

My wybralismy wózek Adamex Pajero tak jak ty Rewelka jak go zobaczylam w sklepie to sie zakochalam i o innym slyszec niechche :)

Gratuluje udanych wizyt :)

U nas tez lozysko na scianie przedniej ale na szczescie nie nachodzi na szyjke :)

Flakonik jak sie czujesz dziewczynki juz pewnie dosyc mocno daja o sobie znac :)

My za tydzien idziemy na glukoze i badanie w zwiazku z konflitkem ktory u nas wystepuje :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko właśnie wróciłam z zakupów cud że żyjemy... Jaki skwar masakra jakas u mnie na termometrze już 40 stopni... A w domu kjedyne 28 :P chyba jednak nie tylko ciasta będę piec w nocy, sprzatac też :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba lapie mnie jaka in fekcja intymna, bo mnie swedzi od wczoraj;/ co stosujecie bez lekarza??

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo gorac ze nie da sie wytrzymac ja sprzatalam z wiatrakiem :) przez te upaly jestem strasznie leniwa i nmoje dziecie rowniez :)

KASIAG24 u mnie co troche jest jakas infekcja i dostaje leki na recepte ale moze sproboj clotrimazolum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 15:25

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki chyba kiedys nawet mialam ta masc, sprobuje :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - zazdroszczę że się dobrze czułaś robiąc dziś to obciązenie glukozą...

Nie chce nikogo straszyć ale ja też dziś miałam to badanie i juz w pierwszej godzinie po pierwszym pobraniu zasłabłam... Dokończyłam badanie bo się zawziełam że jak już jestem to zostaję do końca ale przez pół godziny leżałam z nogami do góry w zabiegowym. Musiałam dzwonić po męża bo jeszcze w dodatku wybrałam się sama autem...

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a co na hemoroidy :/ bo mi się zrobił i mi dokucza trochę. Czytałam na necie że posterisan można bezpiecznie w ciąży stosować a wiem że kiedyś już używałam i mi fajnie pomogl i szybko :) a nie chce czekac do wizyty bo dopiero pod koniec sierpnia mam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś miałam w szpitalu robiony test obciążenia glukoza i też nie był dla mnie problemowy ale inne dziewczyny wymiotowaly i musiały powtarzać ...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    chyba lapie mnie jaka in fekcja intymna, bo mnie swedzi od wczoraj;/ co stosujecie bez lekarza??

Tantum Rosa mi pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki a co na hemoroidy :/ bo mi się zrobił i mi dokucza trochę. Czytałam na necie że posterisan można bezpiecznie w ciąży stosować a wiem że kiedyś już używałam i mi fajnie pomogl i szybko :) a nie chce czekac do wizyty bo dopiero pod koniec sierpnia mam :P

Mi mój lekarz przepisał procto glyvenol - maść. Mi pomogła. Można też okład z naparu z kory dębu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) my juz po wizycie..

dostalam zalecenie zeby duzo odpoczywac nie dzwigac, nie biegac i zwolnic tempo :/ i luteina dopochwowo 2xdziennie i tak samo magnez 2xdziennie, bo mam te twardnienia brzucha..i dodatkowo jakies inne witaminy :/ z szyjka jest ok, zamknieta i dlugosc odpowiednia, ale w razie gdy bede miala te twardnienia w czestotliwosci raz na godzine mam isc odrazu do szpitala :/ Anemia nadal sie mnie trzyma mimo tych konskich dawek zelaza, no i od poczatku ciazy jestem jakies 3,5kg do przodu ;p chyba nie ma tragedii...

No i moj maly klocuszek wazy juz 575gram i jak to pani doktor stwierdzila - maly zboj nie chcial dac sie zmierzyc, kopal mnie jak szalony :p

Milego dnia dziewczyny :)

kwiatakacji, aannkkaa, rewelka, Misia26, MeGi2986, Madzisek, bella88, Mama-julka, Pchełka, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata to trzeba zwolnic i jak najwiecej odpoczywac :) Gratuluje udanej wizyty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Już po stresie, widać siurka- będzie chłopiec:) Waży 307g(chyba bardzo malutko) i co dla mnie było największym zmartwieniem- ma dwie nóżki;) Widać było stópki i rączki i po pięć paluszków. Fasolek sobie lajtowo w nosie dłubał...;) Wszystko w porządku, łożysko na przedniej ścianie ale lekarz powiedział że to nie jest powodem do zmartwień. No i główkę ma do dołu Fasolek, tak jak i wcześniej. Podobno duży ten siusiak zwisał ;) Tak się cieszę że już po wszystkim i kamień z serca że są dwie nóżki, niepotrzebnie się stresowałam :) Teraz pozostaje nam myśleć nad imieniem:)

Madzisek, rewelka, aannkkaa, MeGi2986, bella88, Mama-julka, kwiatakacji, Pchełka, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki gratuluje synka:) Moj w 20 tyg wazyl 279g i byl tydzien mlodszy i dalej wymiary ma o tydzien do tylu ale dzieciaczki rosna swoim tempe i kazde inaczej najwazniejsze ze wszystko jest ok :)

Pchełka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26, a martwiłam się że mój to chudzinka bo 6 dni temu ważył 285g.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ją się żegnam. Oczy mi się kleją, oglądałam wózki. Mój mały też nie śpi, pa.[img]https://www.suwaczki.com/tickers/0d1ydqk3167dk83a.png[/img Aniołek 5*6*28.05.14[/img]

Ale mnie przestraszylas tym wpisem!!! Pierwsze zdanie: "ja sie zegnam." myslalam ze cos sie stalo, ufff

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

W zeszłym tygodniu pytałam o to mojego ginekologa i zapisał mi właśnie maść posterisan, jest bez recepty, można śmiało smarować nawet 3 razy dziennie :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ogrodzie chłód i ziąb po popołudniowej burzy. 20 stopni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:46

alisss871, justyna14 lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ