Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki- też mnie czasami kłuje pierś, ale nie odbieram tego jako coś złego. Nie wiem, może to nerwoból jakiś, albo coś związanego z produkcja mleka, w końcu tyle tam się teraz dzieje... ;)

Za to ja miałam kilka tygodni spokoju od kłucia w brzuchu, i od wczoraj znów mam taki ból... jak siedze jest spoko, ale jak chodzę do ciężko mi krok zrobić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia- ja myślę, że to ma związek z przygotowaniami do laktacji, ale kurcze, wczoraj to okropnie bolało! To tak, jakby mi ktoś gorące dłuto wbijał :(

Świetny artykuł, przeczytajcie: http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/przebieg-ciazy/2009/co-lubi-maluch-w-brzuchu.aspx :)

nick nieaktualny, rewelka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja my wczoraj wrocilismy z weekendu i jestem mega wykonczona cale dnie na nogach nawet chwili odpoczynku a teraz sprzatamy bo za 5 dni rodzinka przyjezdza i maly dostanie masevprezentow od dziadkow i cioci beda to intensywne 2 tyg i ciesze sie bo moj M bedzie mial urlop na ten czas :) jesli chodzi o seks to my juz wogole mnie przy stosunkach boli i czuje sie jak dziewica a o orgazmie to juz wogole nie wspomne u mnie tez byl orgazm zewnetrzny zawsze ciesze sie tylko ze teraz w ciazy moj M rozumie ze nie mam ochoty ale nie zapominam dbac o niego :)

ZieloneOliwki artykul super az sie poplakalam czytajac go :)

• lips Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Dziewczyny które robiły już test obiazenia glukozą, jak to przeżyłyście?
    Ja właśnie wróciłam po tym badaniu i musze powiedziec - MASAKRA!! Nie dosc ze to smakuje jak tona cukru z wodą wymieszane, to jeszcze zasłabłam po godzinie i musieli mnie zaprowadzić na kozetke i leżałam drugą godzine, walcząc przy tym żeby nie zwymiotować..mam nadzieje ze nigdy wiecej ! :-(

Poziomka ja obciążenie glukozą przezyłam dokładnie tak jak ty :) dokładnie wszystko tak jak napisałaś. Najpierw wypiłam i w sumie nic się nie działo a po około 40 minutach zrobiło mi się słabo, zaczeło mi wirować w głowie i mroczki przed oczami... Poprosiłam o pomoc i leżałam z nogami do góry w zabiegówce. Ale najważniejsze że mamy to już za sobą :)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 23:23

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Co trzeba zabrać na to badanie z glukoza?

Glukoze 75 :) Kubek Ci dadzą:)

• lips Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wózek :) używany jedo fyn gongola+spacerówka za 450 zł. Ogólnie jeśli chodzi o stan to super, jak nówka, troche jestem zaskoczona że jest dość spory no ale w sumie nie ma się co dziwić bo to jedna z największych gondoli na rynku. Mieszkam na parterze i mam combi więc dla nas to nie problem ale dla rodzin w blokach to zdecydowanie za duzy i za ciężki. Wkleję link bo nie chce mi się zmniejszać zdjęc :)

http://olx.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjny-jedo-fyn-4ds-freeline-czekoladowy-braz-CID88-IDbeQzF.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:32

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to badanie trzeba zabrac ze soba glukoze, lekarz Ci powinien napisać jaką czy 50g czy 75g, ja miałam robione 75g. I niestety nie można po wypiciu glukozy pić nawet wody mineralnej :/

Podglądam już wyniki - 78,2 na czczo, po 1h 95,1 a po 2h 95,9 :-) Wygląda na to że wyniki są dobre :-) Mam nadzieje ze lekarz mi to potwierdzi i bede miała spokój :-) Morfologia tez w normie, a mocz jeszcze lepszy niz w poprzednich miesiacach :-) suuuper ! :-) Za 3 dni wizyta :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania na glukoze sie balam ale dzisiaj przeszlam wzorowo fakt pozniej mialam spiocha i poszlam do wyrka na 2 godz. ale dla mnie w porzaku.Dziewczyny na seks polecam maly wibratorek .Jest ich pelno do wyboru a daje w sypialni wiele .Po pierwsze rozluznia i przygotowuje kiedy nie mamy dnia na seks i nabieramy ochote. Albo mozemy sie bawic do samego konca i orgazm zawsze murowany :)Mi tez sam
    seks sprawia przyjemnosc ale nie zamierzam nigdy rezygnowac z orgazmu :) A ponadto lubie zabawki dla doroslych bo po 8 latach w zwiazku daja cos swiezego i nowego

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pierwsze wrazenie rzeczywiscie pozytywne, w domu poczytam ze szczegółami.

Dziewczyny, czy bierzecie swoje ubranka dla maluszka do szpitala czy tylko do wypisu? Bo widze ze niektore szpitale ubieraja w swoje.
    my tylko do wypisu, dla maluszka mam mieć tylko kosmetyczne rzeczy plus pampersy, resztę zapewnia szpital.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Świetny artykuł, przeczytajcie: http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/przebieg-ciazy/2009/co-lubi-maluch-w-brzuchu.aspx :)

Piękny artykuł :) poryczałam się ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ile płaciłyście za to badanie glukozy?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo dziewczynki! Dzień bez forum to dzień stracony!

A tak na serio,
    Madzia, dzięki za podanie tematu bo dzięki Waszym odpowiedziom wiem, że że mną wszystko ok. Tzn. wszystko było bardzo dobrze do pierwszej ciąży. W ciąży zmieniło się na lepsze bo mąż za mną nie nadążał (teraz to wspomina z żalem). A po ciąży przez kilka tyg. katastrofa, potem przez parę lat było nijak.
    Bardzo rzadko miewam orgazm pochwowy, częściej łechtaczkowy i to ze wspomaganiem albo samowspomaganiem. Mój mąż jest mistrzem mi...ty.
    Też często robię dobrą minę do złej gry, a są dni że nie chce mi się udawać i mówię nie. Prawda jest taka, że mąż ma wysokie libido i mógłby codziennie i co tu ukrywać pewnie mógłby sobie jakąś znaleźć, ale mówi, że kocha...

Ale się zrobiło tutaj poważnie, dzięki za temat :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki, rozczuliłam się. Niby wszystko to wiem, ale tak ładnie napisane, że z przyjemnością się to czytało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 19:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się,że pomoglam ;) bo tak naprawdę to bardzo ważny temat, o ktorym nie rozmawia się tak na porządku dziennym z byle kim, przecież chodzi o relacje intymne, dlatego skąd mamy wiedzieć jak to jest naprawdę W filmach pokazują, że kobieta ma zawsze super orgazm a facet może się kochac trzy razy pod rząd... i później człowiek zastanawia się czy z nim jest wszystko w porządku. A tu na forum jest prościej, bo się nie znamy i nie widzimy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 8 mam usg połówkowe, 3majcie dziewczyny kciuki:)

emilka24, rewelka, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karola1990, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymam kciuki za wizyte :-) Mama Julka i inne mamy ktore juz rodzily, a po jakim czasie po porodzie mozna wspolzyc? Jest to kwestia indywidualna? No i czy po porodzie sn zmieniaja sie doznania?

My caly dzien w biegu, wybieralismy meble do salonu, sypialni, wstepnie wybralismy meble do pokoju dziecinnego. Z tym urzadzaniem mieszkania tyle sie schodzi :'( z brudnych robot zostalo pomalowac pokoj Małej i poprawic gipsy w salonie przy drzwiach. Mam nadzieje ze pod koniec wrzesnia/ poczatek pazdziernika uda Nam sie wprowadzic. W srode przychodzi projektant od kuchni, mam nadzieje ze do konca wrzesnia sie wyrobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o4fw0qhsd1qo_t.jpg

Zdecydowalismy sie na taka kuchnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:00

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka fajna kuchnia

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze wspolzyciem czekalismy 6 tyg az na kontroli lekarz pozwolil i ja dlugo tez krwawilam ale bylo strasznie ciezko

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ