WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki- też mnie czasami kłuje pierś, ale nie odbieram tego jako coś złego. Nie wiem, może to nerwoból jakiś, albo coś związanego z produkcja mleka, w końcu tyle tam się teraz dzieje... ;)

Za to ja miałam kilka tygodni spokoju od kłucia w brzuchu, i od wczoraj znów mam taki ból... jak siedze jest spoko, ale jak chodzę do ciężko mi krok zrobić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia- ja myślę, że to ma związek z przygotowaniami do laktacji, ale kurcze, wczoraj to okropnie bolało! To tak, jakby mi ktoś gorące dłuto wbijał :(

Świetny artykuł, przeczytajcie: http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/przebieg-ciazy/2009/co-lubi-maluch-w-brzuchu.aspx :)

Madzia890722, rewelka, Misia26, kwiatakacji, MeGi2986, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja my wczoraj wrocilismy z weekendu i jestem mega wykonczona cale dnie na nogach nawet chwili odpoczynku a teraz sprzatamy bo za 5 dni rodzinka przyjezdza i maly dostanie masevprezentow od dziadkow i cioci beda to intensywne 2 tyg i ciesze sie bo moj M bedzie mial urlop na ten czas :) jesli chodzi o seks to my juz wogole mnie przy stosunkach boli i czuje sie jak dziewica a o orgazmie to juz wogole nie wspomne u mnie tez byl orgazm zewnetrzny zawsze ciesze sie tylko ze teraz w ciazy moj M rozumie ze nie mam ochoty ale nie zapominam dbac o niego :)

ZieloneOliwki artykul super az sie poplakalam czytajac go :)

• lips Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Dziewczyny które robiły już test obiazenia glukozą, jak to przeżyłyście?
    Ja właśnie wróciłam po tym badaniu i musze powiedziec - MASAKRA!! Nie dosc ze to smakuje jak tona cukru z wodą wymieszane, to jeszcze zasłabłam po godzinie i musieli mnie zaprowadzić na kozetke i leżałam drugą godzine, walcząc przy tym żeby nie zwymiotować..mam nadzieje ze nigdy wiecej ! :-(

Poziomka ja obciążenie glukozą przezyłam dokładnie tak jak ty :) dokładnie wszystko tak jak napisałaś. Najpierw wypiłam i w sumie nic się nie działo a po około 40 minutach zrobiło mi się słabo, zaczeło mi wirować w głowie i mroczki przed oczami... Poprosiłam o pomoc i leżałam z nogami do góry w zabiegówce. Ale najważniejsze że mamy to już za sobą :)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 23:23

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Co trzeba zabrać na to badanie z glukoza?

Glukoze 75 :) Kubek Ci dadzą:)

• lips Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wózek :) używany jedo fyn gongola+spacerówka za 450 zł. Ogólnie jeśli chodzi o stan to super, jak nówka, troche jestem zaskoczona że jest dość spory no ale w sumie nie ma się co dziwić bo to jedna z największych gondoli na rynku. Mieszkam na parterze i mam combi więc dla nas to nie problem ale dla rodzin w blokach to zdecydowanie za duzy i za ciężki. Wkleję link bo nie chce mi się zmniejszać zdjęc :)

http://olx.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjny-jedo-fyn-4ds-freeline-czekoladowy-braz-CID88-IDbeQzF.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:32

MeGi2986 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to badanie trzeba zabrac ze soba glukoze, lekarz Ci powinien napisać jaką czy 50g czy 75g, ja miałam robione 75g. I niestety nie można po wypiciu glukozy pić nawet wody mineralnej :/

Podglądam już wyniki - 78,2 na czczo, po 1h 95,1 a po 2h 95,9 :-) Wygląda na to że wyniki są dobre :-) Mam nadzieje ze lekarz mi to potwierdzi i bede miała spokój :-) Morfologia tez w normie, a mocz jeszcze lepszy niz w poprzednich miesiacach :-) suuuper ! :-) Za 3 dni wizyta :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania na glukoze sie balam ale dzisiaj przeszlam wzorowo fakt pozniej mialam spiocha i poszlam do wyrka na 2 godz. ale dla mnie w porzaku.Dziewczyny na seks polecam maly wibratorek .Jest ich pelno do wyboru a daje w sypialni wiele .Po pierwsze rozluznia i przygotowuje kiedy nie mamy dnia na seks i nabieramy ochote. Albo mozemy sie bawic do samego konca i orgazm zawsze murowany :)Mi tez sam
    seks sprawia przyjemnosc ale nie zamierzam nigdy rezygnowac z orgazmu :) A ponadto lubie zabawki dla doroslych bo po 8 latach w zwiazku daja cos swiezego i nowego

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pierwsze wrazenie rzeczywiscie pozytywne, w domu poczytam ze szczegółami.

Dziewczyny, czy bierzecie swoje ubranka dla maluszka do szpitala czy tylko do wypisu? Bo widze ze niektore szpitale ubieraja w swoje.
    my tylko do wypisu, dla maluszka mam mieć tylko kosmetyczne rzeczy plus pampersy, resztę zapewnia szpital.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Świetny artykuł, przeczytajcie: http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/przebieg-ciazy/2009/co-lubi-maluch-w-brzuchu.aspx :)

Piękny artykuł :) poryczałam się ;)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ile płaciłyście za to badanie glukozy?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo dziewczynki! Dzień bez forum to dzień stracony!

A tak na serio,
    Madzia, dzięki za podanie tematu bo dzięki Waszym odpowiedziom wiem, że że mną wszystko ok. Tzn. wszystko było bardzo dobrze do pierwszej ciąży. W ciąży zmieniło się na lepsze bo mąż za mną nie nadążał (teraz to wspomina z żalem). A po ciąży przez kilka tyg. katastrofa, potem przez parę lat było nijak.
    Bardzo rzadko miewam orgazm pochwowy, częściej łechtaczkowy i to ze wspomaganiem albo samowspomaganiem. Mój mąż jest mistrzem mi...ty.
    Też często robię dobrą minę do złej gry, a są dni że nie chce mi się udawać i mówię nie. Prawda jest taka, że mąż ma wysokie libido i mógłby codziennie i co tu ukrywać pewnie mógłby sobie jakąś znaleźć, ale mówi, że kocha...

Ale się zrobiło tutaj poważnie, dzięki za temat :-)

Madzia890722, kwiatakacji, maya34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki, rozczuliłam się. Niby wszystko to wiem, ale tak ładnie napisane, że z przyjemnością się to czytało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 19:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się,że pomoglam ;) bo tak naprawdę to bardzo ważny temat, o ktorym nie rozmawia się tak na porządku dziennym z byle kim, przecież chodzi o relacje intymne, dlatego skąd mamy wiedzieć jak to jest naprawdę W filmach pokazują, że kobieta ma zawsze super orgazm a facet może się kochac trzy razy pod rząd... i później człowiek zastanawia się czy z nim jest wszystko w porządku. A tu na forum jest prościej, bo się nie znamy i nie widzimy ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 8 mam usg połówkowe, 3majcie dziewczyny kciuki:)

emilka24, rewelka, Madzisek, kwiatakacji, Mama-julka, Karola1990, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymam kciuki za wizyte :-) Mama Julka i inne mamy ktore juz rodzily, a po jakim czasie po porodzie mozna wspolzyc? Jest to kwestia indywidualna? No i czy po porodzie sn zmieniaja sie doznania?

My caly dzien w biegu, wybieralismy meble do salonu, sypialni, wstepnie wybralismy meble do pokoju dziecinnego. Z tym urzadzaniem mieszkania tyle sie schodzi :'( z brudnych robot zostalo pomalowac pokoj Małej i poprawic gipsy w salonie przy drzwiach. Mam nadzieje ze pod koniec wrzesnia/ poczatek pazdziernika uda Nam sie wprowadzic. W srode przychodzi projektant od kuchni, mam nadzieje ze do konca wrzesnia sie wyrobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o4fw0qhsd1qo_t.jpg

Zdecydowalismy sie na taka kuchnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:00

Marta0912, Madzia890722, maya34 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka fajna kuchnia

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze wspolzyciem czekalismy 6 tyg az na kontroli lekarz pozwolil i ja dlugo tez krwawilam ale bylo strasznie ciezko

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ