Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZielone Oliwki- też mnie czasami kłuje pierś, ale nie odbieram tego jako coś złego. Nie wiem, może to nerwoból jakiś, albo coś związanego z produkcja mleka, w końcu tyle tam się teraz dzieje...
Za to ja miałam kilka tygodni spokoju od kłucia w brzuchu, i od wczoraj znów mam taki ból... jak siedze jest spoko, ale jak chodzę do ciężko mi krok zrobić... -
nick nieaktualnyMadzia- ja myślę, że to ma związek z przygotowaniami do laktacji, ale kurcze, wczoraj to okropnie bolało! To tak, jakby mi ktoś gorące dłuto wbijał
Świetny artykuł, przeczytajcie: http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/przebieg-ciazy/2009/co-lubi-maluch-w-brzuchu.aspxMadzia890722, rewelka, Misia26, kwiatakacji, MeGi2986, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja my wczoraj wrocilismy z weekendu i jestem mega wykonczona cale dnie na nogach nawet chwili odpoczynku a teraz sprzatamy bo za 5 dni rodzinka przyjezdza i maly dostanie masevprezentow od dziadkow i cioci beda to intensywne 2 tyg i ciesze sie bo moj M bedzie mial urlop na ten czas
jesli chodzi o seks to my juz wogole mnie przy stosunkach boli i czuje sie jak dziewica a o orgazmie to juz wogole nie wspomne u mnie tez byl orgazm zewnetrzny zawsze ciesze sie tylko ze teraz w ciazy moj M rozumie ze nie mam ochoty ale nie zapominam dbac o niego
ZieloneOliwki artykul super az sie poplakalam czytajac go -
Poz!omka. wrote:Dziewczyny które robiły już test obiazenia glukozą, jak to przeżyłyście?
Ja właśnie wróciłam po tym badaniu i musze powiedziec - MASAKRA!! Nie dosc ze to smakuje jak tona cukru z wodą wymieszane, to jeszcze zasłabłam po godzinie i musieli mnie zaprowadzić na kozetke i leżałam drugą godzine, walcząc przy tym żeby nie zwymiotować..mam nadzieje ze nigdy wiecej !
Poziomka ja obciążenie glukozą przezyłam dokładnie tak jak tydokładnie wszystko tak jak napisałaś. Najpierw wypiłam i w sumie nic się nie działo a po około 40 minutach zrobiło mi się słabo, zaczeło mi wirować w głowie i mroczki przed oczami... Poprosiłam o pomoc i leżałam z nogami do góry w zabiegówce. Ale najważniejsze że mamy to już za sobą
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kupiłam wózek
używany jedo fyn gongola+spacerówka za 450 zł. Ogólnie jeśli chodzi o stan to super, jak nówka, troche jestem zaskoczona że jest dość spory no ale w sumie nie ma się co dziwić bo to jedna z największych gondoli na rynku. Mieszkam na parterze i mam combi więc dla nas to nie problem ale dla rodzin w blokach to zdecydowanie za duzy i za ciężki. Wkleję link bo nie chce mi się zmniejszać zdjęc
http://olx.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjny-jedo-fyn-4ds-freeline-czekoladowy-braz-CID88-IDbeQzF.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:32
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
Na to badanie trzeba zabrac ze soba glukoze, lekarz Ci powinien napisać jaką czy 50g czy 75g, ja miałam robione 75g. I niestety nie można po wypiciu glukozy pić nawet wody mineralnej
Podglądam już wyniki - 78,2 na czczo, po 1h 95,1 a po 2h 95,9Wygląda na to że wyniki są dobre
Mam nadzieje ze lekarz mi to potwierdzi i bede miała spokój
Morfologia tez w normie, a mocz jeszcze lepszy niz w poprzednich miesiacach
suuuper !
Za 3 dni wizyta
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyBadania na glukoze sie balam ale dzisiaj przeszlam wzorowo fakt pozniej mialam spiocha i poszlam do wyrka na 2 godz. ale dla mnie w porzaku.Dziewczyny na seks polecam maly wibratorek .Jest ich pelno do wyboru a daje w sypialni wiele .Po pierwsze rozluznia i przygotowuje kiedy nie mamy dnia na seks i nabieramy ochote. Albo mozemy sie bawic do samego konca i orgazm zawsze murowany :)Mi tez sam
seks sprawia przyjemnosc ale nie zamierzam nigdy rezygnowac z orgazmuA ponadto lubie zabawki dla doroslych bo po 8 latach w zwiazku daja cos swiezego i nowego
-
MeGi2986 wrote:Pierwsze wrazenie rzeczywiscie pozytywne, w domu poczytam ze szczegółami.
Dziewczyny, czy bierzecie swoje ubranka dla maluszka do szpitala czy tylko do wypisu? Bo widze ze niektore szpitale ubieraja w swoje.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelo dziewczynki! Dzień bez forum to dzień stracony!
A tak na serio,
Madzia, dzięki za podanie tematu bo dzięki Waszym odpowiedziom wiem, że że mną wszystko ok. Tzn. wszystko było bardzo dobrze do pierwszej ciąży. W ciąży zmieniło się na lepsze bo mąż za mną nie nadążał (teraz to wspomina z żalem). A po ciąży przez kilka tyg. katastrofa, potem przez parę lat było nijak.
Bardzo rzadko miewam orgazm pochwowy, częściej łechtaczkowy i to ze wspomaganiem albo samowspomaganiem. Mój mąż jest mistrzem mi...ty.
Też często robię dobrą minę do złej gry, a są dni że nie chce mi się udawać i mówię nie. Prawda jest taka, że mąż ma wysokie libido i mógłby codziennie i co tu ukrywać pewnie mógłby sobie jakąś znaleźć, ale mówi, że kocha...
Ale się zrobiło tutaj poważnie, dzięki za tematMadzia890722, kwiatakacji, maya34 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCieszę się,że pomoglam
bo tak naprawdę to bardzo ważny temat, o ktorym nie rozmawia się tak na porządku dziennym z byle kim, przecież chodzi o relacje intymne, dlatego skąd mamy wiedzieć jak to jest naprawdę W filmach pokazują, że kobieta ma zawsze super orgazm a facet może się kochac trzy razy pod rząd... i później człowiek zastanawia się czy z nim jest wszystko w porządku. A tu na forum jest prościej, bo się nie znamy i nie widzimy
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMegi trzymam kciuki za wizyte
Mama Julka i inne mamy ktore juz rodzily, a po jakim czasie po porodzie mozna wspolzyc? Jest to kwestia indywidualna? No i czy po porodzie sn zmieniaja sie doznania?
My caly dzien w biegu, wybieralismy meble do salonu, sypialni, wstepnie wybralismy meble do pokoju dziecinnego. Z tym urzadzaniem mieszkania tyle sie schodzi :'( z brudnych robot zostalo pomalowac pokoj Małej i poprawic gipsy w salonie przy drzwiach. Mam nadzieje ze pod koniec wrzesnia/ poczatek pazdziernika uda Nam sie wprowadzic. W srode przychodzi projektant od kuchni, mam nadzieje ze do konca wrzesnia sie wyrobi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:01
-
nick nieaktualny