Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
kurde tyle tematów się na zbierało za cały dzień że już nie pamiętam na co chciałam odpowiedziec i co napisać
masakra jakas jaki tu ruch
W każdym razie jestem happy bo i u nas się upały w końcu skończyły i mozna normalnie żyći spać w nocy i nawet przykryć się kolederka
Cieszę się ze już mamy za sobą te wesela bo fajnie fajnie ale takie uważanie na siebie i imprezy gdzie zero alko to nie dla mnie zwłaszcza jak wszyscy piją to później wszysyc się wydają idiotamiale następne dopiero jak mały będzie miał pol roku to już będzie dobrze
Przyznam szczerze że my z mężem zawsze imprezowalismy "na ostro" i trochę mi tego brakuje bo to już dluuuugo nie wróci o ile wogole kiedykolwiekchyba jak dzieci pójdą na swoje hehe
Aaaa no i zakupilismy dzisiaj autko dla mnie
Pchelkaa my też urzadzalismy mieszkanie niedawno faktycznie masakra ile czasu schodzi a kasa jak leci...bez żadnej kontroli dobrze że już mamy to za sobą
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia, jakoś się poznajemy chociaż jesteśmy incognito. Mniej więcej wiem jaka każda z Was jest chociaż to tylko forum
Pchelkaa, cóż za stylowa kuchniaNiewskazane jest seksić się przez sześć tyg., ale pamiętam, że do końca połogu nie czekaliśmy. Dostałam potem infekcję i to raczej miało z tym zwiæzek, ale całe szczęście zaczęłam ją szybko leczyć bo niedługo potem szłam na wizytę kontrolną do gina. A doznania to raczej sprawa indywidualna. Ja przez pierwsze tygodnie byłam niewyspana -_- i to mnie nie bawiło dłuugoo.
Megi i Marta, sprawozdania proszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 23:08
-
nick nieaktualnyWitam sie dziewczynki bardzo niewyspana, w nocy Mala tak grasowala ze nie moglam spac i jeszcze brzuch mnie pobolewal, chyba za dlugo wczoraj sie nalazilam
Megi poprosze o info po wizycie
Marta a od Ciebie ok 16
upaly sie skonczyly chyba u Nas, obraczke udalo mi sie zdjac!
ale zareczynowego niestety nie.
Sporo dziewczyn pisze o zabawkach erotycznych, ja bym sie bala chyba ich uzywac, nie wiem dlaczegoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 08:24
-
Mam pytanie
Jak planujecie ubierać swoje maleństwa jak się urodzą ? Bo nie wiem co najlepiej kupować, a nie chce mieć w domu zapasu na 3 dzieci
CO kupujecie ? Ja w sumie bardzo niedoświadczona jestem ale myślałam o zestawie :
body z długim rękawem + pajac
W domu bedziemy mieć pewnie około 22 stopni.
Napiszcie proszę jak planujecie ubierać maluszki w dzien, w nocy itd. -
hej, ja ostatnio mam jakiś kiepski humor, ciągle problemy z tą budową i mój T ciągle wkurzony, już mu wczoraj wygarnęłam, że albo się uspokoi alb niech spada, bo jego nerwy źle na mnie i dziecko działają
lips wszystko zależy od pogodyJa jesienią późną i zimą to Olka czasem w domu nawet w dwóch ciuszkach z długim rękawem na raz trzymałam, bo dzieci na początku szybko tracą ciepło, więc generalnie pajace , body z długim rękawem i półśpiochy u mnie rządziły, czasem pod długi rękaw zakładałam, krótki. Ale takie dwie warstwy na plecy i brzuszek to zawsze miło. No ale wiadomo ile mam tyle i metod ubierania i chowania.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyHejka ja jeszcze w lozku choc juz nie spie od dluzszego czasu I w nocy zazwyczaj sie budze ok 2 I tak sie wierce do 4, chyba bezsennosc ciazowa,tak samo mialsm I w pierwszej ciazy
a jak przed porodem dopsdl mnie syndrom wicia gniazda to od 3 krzatalam sie po domu a to prasowalam,sprzatalam wariacja
u nas dzis piekny dzien a to dobrze,bo maz ma az 2dni wolnego wiec na pewno w domu sie kisic nie bedziemy
Jesli chodzi o ubieranie to Justyna ma racje ile mam tyle metod. Trzeba samemu doswiadczyc plus kazde dzieciatko jest inne. U nas w domu bylo ok 20 stopni I maly nie lubial byc ubrany grubo, raz mu moj tesc chcial dogodzic I go poprzykrywal I sie skonczylo potowkami itd.
Coraz bardziej sie zastanawiam jaki bedzie Maksio czy podobny do brata czy calkiem rozny. Jak sobie pomysle o dwoch takich rozrabiakach to az strach sie baca I ta ciaza jakos szybko mi leci,zaraz bede chciala byc w nastepnej
Milego dnia wszystkim zycze I udanych wizyt. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcik my dużo imprezowaliśmy przed ciążą, lubiliśmy w weekend iść do znajomych albo szwagierki i wypić, potańczyć, pośmiać się. Dla mnie wesele bez alkoholu to też była katorga, tak samo jak większość lata niestety:P
alicja_, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny:)
My po wizycie, Franek potwierdzony przez kolejnego gina, waży 467g, główka do dołu praktycznie w kanale rodnym, ale gin powiedzial ze szyjka dluga i nie ma powodow do niepokoju. Poza tym wszystkie narządy są, jedna rączka cały czas ściśnięta wiec nie mogl paluszkow policzyc. Franek ciągle sie ruszal i gin nie mogl zbadac serduszka dokladnie, ogolnie ok ale kazal zrobic usg uzupelniajace. Za 2 tyg mam wizyte u swego gina bo teraz jest na urlopie stad inny gin robil polowkowe wiec zrobimy jeszcze raz dokladnie usg.
Uspokoilam sie bo ruchow praktycznie nie czuje ale jak widzialam ze fika tzn ze przyjdzie jeszcze na to czas:)
Marta powodzenia na wizycie.ZieloneOliwki, rewelka, Mama-julka, pati_zuzia, Madzisek, Marta0912, Karola1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMegi- u mnie też głowa w dole, od kilku dobrych tygodni
Dobrze że wszystko w porządku, najważniejsze że szyjka w porządku:)
alicja- współczuję leżenia w szpitalu, ale najważniejsze żeby wszystko dobrze było. Powodzenia, trzymajcie się!
alicja_, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
Matko Alicja, biedactwo Ty
ciągle masz jakieś przygody masakra po prostu...
ale jak już któras tutaj napisała na pewno Ci się to wynagrodzi lekkim porodem i zdrowa grzeczna dzidzia
Uważajcie na siebie i jak trzeba to lezcie i będzie dobrze !
Trzymam mocno kciuki za Was :*:*:*
Ja się chyba pojade sponiewierac gdzieś po sklepach bo wreszcie mozna wyjść z domui aż mi się wszystko chce
może coś kupie synusiow bo o sobie to już nawet nie myślę
też tak macie
?
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMegi super że wszystko dobrze z Frankiem:) u mnie też na ostatniej wizycie główka była w dole, ale lekarz pow że pewnie jeszcze sie obróci kilka razy:)
Alicja, współczuje:( a o dużo ta szyjka się skróciła? założą Ci szew? jakie skurcze piszą się na ktg? dawaj znać jak będziesz coś wiedziała. Mam nadzieje że Twoja Mała wytrzyma jeszcze min 10 tygodni.MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Megi super że wszystko dobrze z Frankiem:) u mnie też na ostatniej wizycie główka była w dole, ale lekarz pow że pewnie jeszcze sie obróci kilka razy:)
Alicja, współczuje:( a o dużo ta szyjka się skróciła? założą Ci szew? jakie skurcze piszą się na ktg? dawaj znać jak będziesz coś wiedziała. Mam nadzieje że Twoja Mała wytrzyma jeszcze min 10 tygodni.
Byłam wczoraj w jakimś dziwnym szpitalu.. Poprosiłam o KTG , a oni na to, że KTG nie wyknuje się przed 28 tygodniem. ;O Mówię im, że przecież jak ostatnio leżałam w szpitalu w 22tygodniu to KTG miałam codziennie, zresztą na podstawie tego właśnie zapisu mnie zostawili na obserwacji. No ale cóż. Powiedział, że on nie musi robić KTG - że on widzi na gołe oko skurcze. Wróciłam do domu, położyłam się i chyba pojadę do mojego szpitala gdzie jest mój lekarz w najbliższym czasie i tam się położe. Nie ma wyjścia.
Szyjka z 35mm na 29mm, z tym, że po badaniu ginekologicznym już powiedział, że czuje, że mocno skrócona…
Lekarze mówią, że chcieliby żeby mała wytrzymała chociaż do 30 tygodnia.
Mam teraz trochę przyśpieszony proces kupowania wyprawki przez to wszystko.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny