WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym poszła do innego ginekologa na kontrolę.
    Ja dzisiaj byłam na dodatkowej wizycie - dostałam zaświadczenie, że mogę lecieć samolotem- oczywiście po badaniu i stwierdzeniu , że wszystko ok.

Co do kłuć to ja też mam - pytałam się o to na wizycie i to dlatego, że brzusio rośnie , najlepsze lekarstwo odpoczynek.

a tak wyglądamy w 27t2d:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a6b4edbdc25.jpg

alisss871, Madzisek, pati_zuzia, bella88, gosia mmr, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mój wynik to 11.3 a wcześniej byly idealne..jak nie urok to..
    Co można jeść żeby naturalnie podnieść poziom żelaza? Tez juz do końca ciąży bierzesz tabletki?
    Z tym żelazem to się trochę zdziwiłam na ostatniej wizycie. Okazało się, że mi też spada hemoglobina więc moja gin kazała brać takie witaminy ciążowe, które zawierają żelazo (w moim przypadku Femibion 2 plus) i do tego dużo żelaza dostarczać organizmowi ale tylko pochodzącego od zwierząt bo podobno żelazo od roślin jest bardzo słabo przyswajalne w ciąży... i tu moje zdziwienie. Nie wiem ile w tm prawdy. Lekarka mówiła, żeby jeść co najmniej dwa żółtka dziennie i dużo czerwonego mięsa. Do tego łykać witaminę C która pomaga przyswajać organizmowi żelazo. Jajka gotowane jeszcze przeboleję ale czerwone mięso nie bardzo :/ zobaczymy za dwa tygodnie, mam powtórzyć wyniki ale obawiam się że bez leków się nie obejdzie

aannkkaa lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:23

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dziewczyny martwię się. Pojechaliśmy na te zakupy, wróciłam do domu i cały czas kłuje mnie po lewej stronie podbrzusze. Im dłużej to trwa tym te bóle są silniejsze i w krótszych odstępach czasu. Do tego młody mnie załatwił bo zafundował mi taką zgagę, wzdęcia i ten ból jednocześnie, że zwymiotowałam. Chyba pierwszy raz w tej ciąży. Teraz czuję się fatalnie i mam złe przeczucia, a ja nie jestem z tych panikujacych.

A czy ból tez występuje kiedy leżysz? Jeśli jest to ciągły ból, bez względu na pozycję to ja bym pojechała na IP sprawdzić co się dzieje. Po co masz się denerwować? Lepiej sprawdzić co się dzieje, tym bardziej że nie należysz do osób nadmiernie panikujących. Ja oczywiście trzymam kciuki żeby było wszystko ok.

Matleena lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:23

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:28

kwiatakacji lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Na razie leżę i obserwuje. Póki co boli cały czas, bez względu na to w jakiej pozycji leżę. Jak nie przejdzie to pojadę na IP.
    i jak sytuacja?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Z tym żelazem to się trochę zdziwiłam na ostatniej wizycie. Okazało się, że mi też spada hemoglobina więc moja gin kazała brać takie witaminy ciążowe, które zawierają żelazo (w moim przypadku Femibion 2 plus) i do tego dużo żelaza dostarczać organizmowi ale tylko pochodzącego od zwierząt bo podobno żelazo od roślin jest bardzo słabo przyswajalne w ciąży... i tu moje zdziwienie. Nie wiem ile w tm prawdy. Lekarka mówiła, żeby jeść co najmniej dwa żółtka dziennie i dużo czerwonego mięsa. Do tego łykać witaminę C która pomaga przyswajać organizmowi żelazo. Jajka gotowane jeszcze przeboleję ale czerwone mięso nie bardzo :/ zobaczymy za dwa tygodnie, mam powtórzyć wyniki ale obawiam się że bez leków się nie obejdzie
    Ja cały czas brałam witaminy dla kobiet w ciąży i to właśnie te same co masz brac .. i co z 12.4 spadła do 11.3 :/ zapomniałam lekarza zapytać czy teraz mam brać te tabletki i witaminy czy witaminy odstawić?

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:15

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja biore pregna plus, zawiera duza dawke zelaza + ten tardyferon :/ no i tez slyszalam, ze zoltko z jajka powinno sie jesc i czerwone mieso, warzywa zielone, najlepiej jesc duzo owocow zawierajacych wit c, soki, wode z cytryna, wtedy zelazo sie duzo lepiej przyswaja. Duzo info na ten temat jest w necie.

Matleena jak tam???

Kwiatakacji, malutki masz ten brzuszek, ale juz cos widac;)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj jakiegoś urodzinowego doła :( nie podoba mi się ta trójka z przodu.... i wczoraj jeszcze byłam w przedszkolu na zebraniu i na dzień dobry trzeba popłacić 470 zł :( a mówią że edukacja nie kosztuje :( jak podliczyłam sobie wszystkie wydatki wrześniowe to chyba pensji mi nie starczy..... Dobrze że są jakieś oszczędności.

1usap07w9hybl9h9.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czesc dziewczyny, nie odzywam sie od kilku dni, bo mam dola :-( w maju brata ciotecznego zona urodzila coreczke z rozszczepieniem kregoslupa i wodoglowiem, a w pon urodzila moja siostra cioteczna coreczke z rozszczepieniem podniebienia i wargi! Co to sie dzieje:-( najgorsze ze obie chodzily do mojego gina. Rozszczepienie kregoslupa zauwazyl dopiero q 7msc, a to rozszczepienie podniebienia wcale, do konca mysleli ze mała bedzie zdrowa. Zastanawiam sie nad zmiana lekarza, ale ja bardzo zadowolona jestem z niego, na genetyczne jezdzilam tez do innej poradni dla upewnienia sie czy wszystko ok. Zaluje troche ze nie zrobilam dodatkowych badan genetycznych, wiem ze wczesniejsze wykrycie rozszczepienia podniebienia nic by nie dalo bo operuje sie po porodzie, ale chyba lepiej byc swiadomym. Chyba do samego porodu bede miala czarne mysli:-( zapisalam sie do innego gina na usg zeby sprawdzil czy wszystko ok.

ZMIEŃ LEKARZA!!!

w jednym przypadku mogło mu umknąć ale może on w żadnym przypadku tego nie zauważa??
    2 przypadki znasz a reszta?
    mój gin mi pokazywał że mała ma pod noskiem cała warge, że nie ma rozszczepu

• rewelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek 100 lat, spełnienia marzeń!!!
    Na doła nie poradzę bo sama mam ostatnio.

Madzisek lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Hej, ja biore pregna plus,

gin Ci zalecił te witaminy czy bierzesz na własną reke?
    mi nie kazał nic brać, magnez dopiero na ostatniej wizycie ale żadnych witamin
    już mi wcześniej kuzynka nie kazała brać bo jej położna powiedziała że przez to dzieci duże rosną,
    2 siostry mojej przyjaciółki prowadziły ciąże u mojego gina i też im nie kazał brać witamin, on twierdzi że to jest jak pasza do świnek

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazala brac.. u zadnej znajomej nie spotkalam sie z tym, ze dziecko bylo za duze, a kazda brala witaminki. slyszalam, ze na to nie ma reguly. Mi zalecila pregne ze wzgledu na sklad, w ktorym jest duzy % dziennego zapotrzebowania na zelazo, dodatkowo biore pregna dha

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie mam kiepskie wyniki krwi, gdyby nie te witaminki to maly zabral by mi wszystko.a dodam, ze staram sie zdrowo ndzywiac, owoce, warzywa, miesko, kasze itp

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie i moich znajomych to się w ogóle nie sprawdza. W okresie ciąży badało mnie czterech różnych ginekologów (z racji tego że często leżałam w szpitalach) i każdy zapisywał i zalecał witaminy. Pierwszy trymestr strasznie wymiotowałam i bałam się że nie odżywiam dziecka, bo prawie nic nie jadłam, lekarze uspokajali że wszystko potrzebne dziecko ma w moich witaminach. Witaminy biorę od samego początku ciąży a na każdym badaniu usg słyszę że malutki ten mój synek, ba waga zawsze w granicach dolnej normy. Aż dziwne bo oboje z mężem mamy ponad 180 cm wzrostu ;) Moje kuzynki też od początku brały witaminy a urodziły w terminie dzieci z wagą 2700-2800. Także to wszystko zależy od organizmu kobiety :) tak mi się wydaje :)

• ola25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Kurcze cala noc nie spalam po wizycie u dentysty tak bolalo a paracetamol zawkodl. Ale ja nie o tym. Sluchajcie wczoraj wchodze do poczekalni a tam stoi 5 krzesel. Kazde zajete. Siedzi mlody chlopak,jakas babka starsza i rodzice z dzieckiem chlopcem okolo 12 -sto letnim. A ja stoje oparta o grzejnik z brzuchem,kazde z nich na mnie oczy i nikt nie ustapil mi miejsca. Malo tego bylo duze opoznienie i stalam tak godzine przekladajac noge na noge. Dopiero jak wszedl mlody chlopak gdzies w moim wieku po okolo godzienie to ja moglam usiasc. Gdyby nie diabelny bol zeba to bym sie tam stawiala ale tak zle mi bylo i tak rwalo ,ze ledwo sline polykalam .
    ,plus obszerna opuchlizna. Ehhh co za ludzie. A pozatym to 1.09 mialam wizyte i ogladalam dzidzie, mam nagrany film. Z malutka wszystko dobrze. A mi doszla cukrzyca ciaza nawet po dwoch kromkach chleba orkiszowego z serkiem naturalnym po godz cukier mam 156. Dzis na 17 mam diabetologa i zobaczy czy bedzie insulina czy jeszcze bardziej drakonska dieta. A na 18 szkola rodzenia. Jeny ale sie rozpisalam. Przepraszam ale musialam sie wygadac.

Mama-julka lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ