Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena wrote:A co do wielkości dziecka to zgadza się, ale w połowie. Dzieci rodzą się większe jeśli zażywa się witaminy w pierwszym trymestrze. Natomiast w drugim to już nie ma wpływu. Moje od początku rosło duże i dlatego w pierwszym trymestrze zażywałam tylko kwas foliowy, a od drugiego trymestru lekarz kazał przejść na pregnę plus.
Wielkość dziecka zazwyczaj to geny, jednak prawidłowa dieta bogata w witaminy i ich dodatkowa suplementacja mają wpływ.7w3d 💔 -
ola25 wrote:Hej kobietki. Kurcze cala noc nie spalam po wizycie u dentysty tak bolalo a paracetamol zawkodl. Ale ja nie o tym. Sluchajcie wczoraj wchodze do poczekalni a tam stoi 5 krzesel. Kazde zajete. Siedzi mlody chlopak,jakas babka starsza i rodzice z dzieckiem chlopcem okolo 12 -sto letnim. A ja stoje oparta o grzejnik z brzuchem,kazde z nich na mnie oczy i nikt nie ustapil mi miejsca. Malo tego bylo duze opoznienie i stalam tak godzine przekladajac noge na noge. Dopiero jak wszedl mlody chlopak gdzies w moim wieku po okolo godzienie to ja moglam usiasc. Gdyby nie diabelny bol zeba to bym sie tam stawiala ale tak zle mi bylo i tak rwalo ,ze ledwo sline polykalam .
,plus obszerna opuchlizna. Ehhh co za ludzie. A pozatym to 1.09 mialam wizyte i ogladalam dzidzie, mam nagrany film. Z malutka wszystko dobrze. A mi doszla cukrzyca ciaza nawet po dwoch kromkach chleba orkiszowego z serkiem naturalnym po godz cukier mam 156. Dzis na 17 mam diabetologa i zobaczy czy bedzie insulina czy jeszcze bardziej drakonska dieta. A na 18 szkola rodzenia. Jeny ale sie rozpisalam. Przepraszam ale musialam sie wygadac.
Matko, obym ja już miała to badanie za sobą , bo nadal żyję w błogiej nieświadomości, niby w 1 ciąży cukrzycy ciążowej nie miałam, ale co ciąża to inaczej może być. Daj znać co tam diabetolog orzekł.7w3d 💔 -
nick nieaktualnyJa witaminy zaczelam brac wlasnie w drugim trymestrze, gdy wyniki okazaly sie nadal kiepskie po pierwszym trymestrze. w pierwszym tylko kwas i nic wiecej. Na samym poczatku 24tc mial 575g. Zobaczymy ile klocuszek bedzie wazyl w poniedzialek, bedziemy rozpoczynac 28tc
-
ola25 znieczulica ludzka nie zna granic. Egoiści i nic więcej. Sama ostatnio stałam w Leroy Merlin z 4 rolkami taśmy malarskiej za panem koło 60-tki, który miał pełen koszyk. Nawet się odwrócił w moją stronę, nawet wzrok spuścił na mój brzuch, nie przepuścił. A gościu nie dość, że miał mnóstwo małych rzeczy, które kasjerka musiała liczyć i grupować ręcznie, to jeszcze na koniec nie wiedział którą kartą zapłacić i jaki ma do niej pin. No krew mnie zalewała, bo upał był wtedy okropny, jeszcze żebra mnie bolały. No ale nie oczekuję od ludzi cudów. Niektórzy nawet w kasie pierwszeństwa się awanturują jak mają kogoś przepuścić w kolejce. Każdy patrzy niestety swojego tyłeczka.
-
Ludziom brakuje empatii. To smutne, ale prawdziwe. Tylko stoją i się patrzą, a ty się męcz. Eh...
Ja muszę się pochwalić, bo wczoraj wzięłam się za wyprawkę i dużo rzeczy dla siebie i maluszka zamówiłam z apteki i jestem tak happy że nawet w nocy mi się śniły te rzeczya zaraz jadę do pepco zobaczyć co tam mają ciekawego i może coś jeszcze kupie.
Wogóle to jestem dziś taka śpiąca że za bardzo nic mi się nie chce ale że musze i tak pojechać do kwiaciarni po wiązanke na sobote na ślub to i sklepy oblece to może się obudzę
Co do bóli to ja miałam wczoraj częstsze skurcze, strasznie mi się brzuch napinał ale to może dlatego że prawie cały dzień albo jeździłam i siedziałam albo chodziłam. Dziś już jest znacznie lepiej. Musimy się oszczędzać dziewczyny bo niestety ale wszystko odbija się na nas i naszych maluszkach przy okazji.moniek90 lubi tę wiadomość
-
A ja nie wytrzymałam i robię pranie
Póki co wyprałam pościel, którą dostałam od siostry, ochraniacz na łóżeczko, prześcieradła i kołderkę i poduszkę. Jak wyschnie to wyprasuję, włożę do szafy i nakryję ręcznikiem, żeby się nie kurzyło
Może jeszcze wypiorę ubranka, które dostałam używane, żeby zobaczyć, czy ewentualne plamy poschodzą
Dzisiaj też mąż maluje łóżeczko, a jutro wyprawa po wózek
Co do samopoczucia, to powiem Wam dziewczyny, że jak się upały skończyły to odżyłamMam dużo więcej energii do działania, nie jestem senna ani nic, wieczorami tylko miewam bóle w żebrach, od wczoraj boli mnie też stopa. Nic sobie w nią nie zrobiłam a przy dotyku boli dość mocno, w jednym miejscu pod kostką. Nie wiem o co chodzi. Miewacie bóle w stawach? A w biodrach? Mnie bolą biodra po wstaniu z łóżka, pierwsze 20 minut po wstaniu chodzę jak słoń, ale potem na szczęście przechodzi. Aż strach co będzie później
No i witam się w 29 tygodniuPolunia coraz aktywniejsza, chociaż muszę powiedzieć, że kopniaki nie są bolesne na szczęście
Czasem jednak tak przesuwa nóżkami po macicy, że aż się napinam, tak mnie to łaskocze
Ale się rozpisałamjustyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola25 wrote:Hej kobietki. Kurcze cala noc nie spalam po wizycie u dentysty tak bolalo a paracetamol zawkodl. Ale ja nie o tym. Sluchajcie wczoraj wchodze do poczekalni a tam stoi 5 krzesel. Kazde zajete. Siedzi mlody chlopak,jakas babka starsza i rodzice z dzieckiem chlopcem okolo 12 -sto letnim. A ja stoje oparta o grzejnik z brzuchem,kazde z nich na mnie oczy i nikt nie ustapil mi miejsca. Malo tego bylo duze opoznienie i stalam tak godzine przekladajac noge na noge. Dopiero jak wszedl mlody chlopak gdzies w moim wieku po okolo godzienie to ja moglam usiasc. Gdyby nie diabelny bol zeba to bym sie tam stawiala ale tak zle mi bylo i tak rwalo ,ze ledwo sline polykalam .
,plus obszerna opuchlizna. Ehhh co za ludzie. A pozatym to 1.09 mialam wizyte i ogladalam dzidzie, mam nagrany film. Z malutka wszystko dobrze. A mi doszla cukrzyca ciaza nawet po dwoch kromkach chleba orkiszowego z serkiem naturalnym po godz cukier mam 156. Dzis na 17 mam diabetologa i zobaczy czy bedzie insulina czy jeszcze bardziej drakonska dieta. A na 18 szkola rodzenia. Jeny ale sie rozpisalam. Przepraszam ale musialam sie wygadac.[/QUOTE
Co za znieczulica i co za ludzie!!! Powinni się wstydzić wszyscy Zero sumienia ....... -
Marta0912 wrote:Ja idę na wesele 26 września. No i mam totalny problem z sukienką. Można wiedzieć gdzie szukasz?
Ja zamówiłam sukienke na vubu.pl jak przyjdzie to sie dowiem czy nie wyglądam w niej jak ''słoń''kompletnie nie wiedzialam na jaki fason sie zdecydować, i wybrałam taki -
Myślicie że nadaje się na ślub kościelny i takie mini wesele? tzn obiad, ciasto, kolacja w restauracji. ? Mój narzeczony ma garnitur takiego koloru jak te kwiaty, chciałam się wpasowaćgosia mmr, Mama-julka lubią tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Ah i muszę się pochwalić, zamówiłam już wózek !
Baby design lupo comfort. I uwaga 3w1 za 800zł ! fakt że uzywany, ale tylko rok przez jedno dziecko, i nawet wyprana tapicerka już
Wszystko w komplecie, nawet torba do wózka. Chciałam nowy, piękny miętowo-szary, no ale jest różnica 2000zł a 800
Teraz bede miała beżowy
I już z głowy wózkowe zakupy, bardzo sie ciesze!
moniek90, gosia mmr, Mama-julka lubią tę wiadomość
Alicja.
-
nick nieaktualnyMadzisek wszystkiego najlepszego, sto lat, zdrówka i radości:*
Ja bylam wczoraj na wizycie i u Franka wszystko ok, jak to gin stwierdzil dla małego czlowieka dobrze u mamusi:).
Pomału kompletujemy już wyprawkę. Wczoraj obkupilam sie troche w ciuchaczu i w sumie juz cala komoda zapelniona na najblizsze pol roku.
Teraz w auchan jest akcja na proszek Lowela 1.8kg za 26.99zł a drugi za 1gr:)
Mnie bola kostki i troszke kolana ale smaruje mascia i daje rade. Na spuchniete i bolace stopy stosuje zamrazacz w sprayu taki dla sportowców i musze powiedziec ze super sie spisuje. A co do witamin to mi lekarz ostatnio zalecil brac, nie polecal zadnych tylko kazal zwrocic uwage na zawartosc zelaza. Ostatnio robilam wyniki i z krwi sa na takim samym poziomie jak ostatnio czyli tyle dobrego ze juz sie nie obnizaja, choc i tak nie byly jakies tragiczne.moniek90, Matleena, bella88, justyna14, Madzisek lubią tę wiadomość
-
Poz!omka. wrote:Ja zamówiłam sukienke na vubu.pl jak przyjdzie to sie dowiem czy nie wyglądam w niej jak ''słoń''
kompletnie nie wiedzialam na jaki fason sie zdecydować, i wybrałam taki -
Myślicie że nadaje się na ślub kościelny i takie mini wesele? tzn obiad, ciasto, kolacja w restauracji. ? Mój narzeczony ma garnitur takiego koloru jak te kwiaty, chciałam się wpasować
Sukienka bardzo ładnaAle ja bałabym się kupować teraz sukienkę przez internet
Mam już duży brzuch i nie wiedziałabym jak on się wpasuje
poza tym ostatnio próbowałam założyć swoją jedną krótką sukienkę oversize i jak brzuch się w nią wpakował to tył tak poszedł do góry, że miałam wrażenie, że majtki mi widać
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Ja zamówiłam sukienke na vubu.pl jak przyjdzie to sie dowiem czy nie wyglądam w niej jak ''słoń''
Myślicie że nadaje się na ślub kościelny i takie mini wesele? tzn obiad, ciasto, kolacja w restauracji. ? Mój narzeczony ma garnitur takiego koloru jak te kwiaty, chciałam się wpasować
I kupilismy termometr:
http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-tech-med-kt-40-kardio-test-i4919557368.html -
No właśnie kierowałam sie przy wyborze tym, ze ona jest taka luźna,żeby brzuszek miał miejsce, nie wziełam pod uwagę że moze byc za krótka
kurcze...
zamówiłam na długość dla wzrostu 165, ja mam 158
zaczynam się stresować, ślub za tydzień, nie zdąże wymienić nawet
Alicja.
-
Matleena dzięki hi hi
Ale do Krk mam baardzo daleko
niestety
Chciałam zapytać kobietki które nie są w związkach małżeńskich i chcą aby ich dziecko miało nazwisko ojca od razu po porodzie, wiecie coś na ten temat że trzeba załatwiać jakiś papierek przed porodem? Podobno jak się tego nie załatwi przed, to dziecko dostaje nazwisko matki w szpitalu, o co w tym chodzi i gdzie to sie załatwia, wie któraś? Już myślałam ze moge spokojnie czekać do porodu, ale w tym kraju ciagle trzeba o coś sie prosićAlicja.
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Ja zamówiłam sukienke na vubu.pl jak przyjdzie to sie dowiem czy nie wyglądam w niej jak ''słoń''
kompletnie nie wiedzialam na jaki fason sie zdecydować, i wybrałam taki -
a czy ta kiecka nie jest krótsza z przodu? ja jak szukałam na ślub i mierzyłam taką to ledwo pipke zakrywała bo nie dość że z fasonu krótsza z przodu to jeszcze na brzuszku się unosila.
Dzięki dziewczyny za radę, pomyślę nad zmianą lekarza. Do tego mam zaufanie, dzięki niemu zaszłam w ciąże, zawsze jest pod telefonem, jest ordynatorem u Nas w mieście. Ale z dodatkowych wyników badań tej dziewczynki wyszło że ma dodatkowo wade serca, mózgu i rączek:( masakra, tyle się słyszy o chorobach dzieci, kiedys chyba tak nie było. Pociesza mnie fakt że leżałam 4 razy w szpitalu i badało mnie kilku innych lekarzy, dodatkowo ostatnio jak leżałam miałam robione usg połówkowe przez inneo gina, sprawdzał wszystko pokazywał i powiedział że jest ok (tak samo jak mój gin co prowadzi ciąże). W poniedziałek mam wizyte u mojego, zobacze co mi powie.
Madziu- najlepszego:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 14:48
Madzisek lubi tę wiadomość